HABERLER>POLİTİKA
21 Aralık 2022 Çarşamba - 08:57

CHP'li Bakan'dan 'il başkanlığı' yorumu: Başkan Soyer ile uyumlu olmalı!

Milletvekili aday adaylığı için istifa etmesi beklenen CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’den sonra il başkanlığı koltuğuna geçecek olan isim tartışılmaya başlandı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile uyumun altını çizdi. Bakan, ayrıca “ben işlerime bakıyorum. Benim bir kaygım yok. İl Başkanı gelecek de Murat Bakan’ın milletvekilliğini engelleyecek. İl başkanı gelecek Murat Bakan’ı milletvekili yapacak diye o veya şu olsun demem. Kendimle ilgili bir derdim yok. İl başkanı üzerinden örgütü kontrol edelim, böyle bir kaygım yok" dedi.

CHP li Bakan dan  il başkanlığı  yorumu: Başkan Soyer ile uyumlu olmalı!

EGEDESONSÖZ – CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, SONSÖZ TV ekranlarında, Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

Milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etmesi beklenen CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in yerine başkanlık koltuğuna geçecek olan isim tartışılmaya başlandı. Adaylık sürecinde öne çıkan isimleri değerlendiren Bakan, ismi geçen bütün adaylara sıcak baktığını belirterek, “‘Parti içinde kim il başkanı olacak’ sorusu muhalefet bakış açısıdır. Muhalefet paradigması budur. Neyi önemsersin, kim milletvekili olacak İzmir’de, kim belediye başkanı olacak, kim il / ilçe başkanı olacak? Siyaset bunun üzerinden şekillenir ancak artık bizim paradigmamız değişti. Biz, kim bakan olacak, valiler kim olacak, il milli eğitim müdürü kim olacak gibi bir bakış açımız var. Bu seni doğrudan iktidarla bir mücadeleye iter. Sonra dönersin parti içinde mücadele edersin. Parti içinde mücadele zamanı bitti. Hepsi de olur ismi geçen insanların. Onun sapı, bunun çöpü demiyorum. Hepsi partili, hepsi olur. Hepsi de pırıl pırıl insanlar... Hepsi il başkanlığı yapabilecek vasıfta…” dedi.

‘İL BAŞKANI İLE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ARASINDAKİ UYUMU ÖNEMSİYORUM’
İl Başkanlığı için olması gereken profili anlatan Bakan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile uyum içerisinde olunması gerektiğini belirterek, “Bu süreçte büyükşehir belediye başkanları önemli. Tunç Başkan İzmir’deki seçimde en etkili aktör. Büyükşehir belediyesi kurumsal kapasitesiyle, kent ve seçmen üzerinde yarattığı etkiyle en etkili aktör… İl başkanı ile büyükşehir belediye başkanının uyumunu ben önemsiyorum. Büyükşehir belediye başkanı ile uyum içerisinde çalışsın. Burada da kentte bir kavga ve çatışma olmadan hedefimizin iktidar olduğunu görerek uzlaşı ile bir il başkanı adayı belirlenebilir” ifadelerini kullandı.

‘DENİZ YÜCEL’İN MİLLETVEKİLLİĞİNİ HAK ETTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM’
Mevcut İl Başkanı Yücel’in milletvekili aday adayı olacağı yönündeki söylemler üzerine yorumlarını aktaran Bakan, “Mevcut il başkanımız halen görevde. Onun da milletvekili olması gerektiğine inanıyorum. Bunu da ilk söyleyen benim. Beş sene il başkanlığı yapmış, seçimle gelmiş, iki tane seçim yönetmiş, partide olağanüstü kurultay yönetmiş. Genç, avukat, hukukçu… İl başkanlığından sonra milletvekilliği görevini hak ettiğini düşünüyorum. Tacettin Ağabey (Tacettin Bayır) il başkanlığı yaptı, milletvekili oldu. Bedri Ağabey (Bedri Serter) il başkanlığı yaptı milletvekili oldu. Ali Engin il başkanlığı yaptı, belediye başkanlığı yaptı. Alaattin Yüksel il başkanlığı yaptı, milletvekili oldu. CHP İzmir İl Başkanlığı önemli bir görev. Bu görevi yeterince süre üzerinde taşıyıp bu sorumluluğu ve o yoğun mesaiyi yapan herkesin hakkıdır. Deniz Yücel’in de hakkıdır” dedi.

İL BAŞKANI ÜZERİNDEN ÖRGÜTÜ KONTROL EDELİM, BÖYLE BİR KAYGIM YOK
Yeni başkanın belirlenmesi ile ilgili "dışarıdan müdahale" eleştirileri  hakkında değerlendirme yapan Bakan şunları söyledi:

“Bana soran milletvekili ve partili arkadaşlarım ne düşünüyorsun diye soruyorlar. Benim için fark etmez, ben işlerime bakıyorum. Benim bir kaygım yok. İl başkanı gelecek de Murat Bakan’ın milletvekilliğini engelleyecek. Bir il başkanı gelecek Murat Bakan’ı milletvekili yapacak diye o veya şu olsun demem. Kendimle ilgili bir derdim yok. Biz çalışıyoruz, emek veriyoruz, mücadele ediyoruz. Bizim mücadelemizi değerlendirirse partinin objektif olacağına inanıyorum. Gelecek il başkanı kim olursa olsun ismi geçen hepsinin de objektifliğine inanıyorum. Buna dair bir kaygım yok. İl başkanı üzerinden örgütü kontrol edelim, böyle bir kaygım yok. Biz ülkeyi yönetmeye talibiz. Adı geçenlerin hepsi benim arkadaşım. Hepsinin bu işi yapma yeterliliği var. Bu konuda bu işin aktörü ve belirleyicisi olmak noktasında değilim.

 
Korkunç kaza... Devrilen TIR'ın şoförü öldü!
 
Filiz Akın'dan endişelendiren haber
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
NAZAR BONCUĞU 12 Nisan 2023 Çarşamba 12:01

MEMLEKET PARTİSİ GELİYOR MUHARREMİNCE GELİYOR.

Yorumu oyla      2      3  
DELEGE 21 Aralık 2022 Çarşamba 12:17

ya niye soyerle uyumlu olacak tek kriter bumu yani başka özelliklerde gerekmezmi biraz düşünüp öyle konuşun bu demeçler zararımıza oluyr vekil

Yorumu oyla      10      4  
bahadır 21 Aralık 2022 Çarşamba 09:50

yani hiç bir iş yapmöayacak başkan olmalı çünkü soyer iş yapmıyoooorrrr

Yorumu oyla      16      3  
Düz Partili 21 Aralık 2022 Çarşamba 09:33

Sayın milletvekili BAKAN,kimle kim uyumlu olacaktır,atama bir il başkanı genel merkez ile uyumlu olur,ön seçim yapılmadığı hiçbir uyumlu yönetim olmaz sedece tabela yönetimi olur örnek bu gün Istanbul belediye başkanı ile il başkanı uyumlu olduklarını söyleyebilir misiniz? Çünkü atama ile gelen belediye başkanları il ve ilçe örgütlerini takmıyor iktidardaki bakanlar milletvekillerinin telefonuna çıkmadığı gibi...

Yorumu oyla      11      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu, şehit ailesini ziyaret etti
Kumluca ve Finike'deki afet bölgesini ziyaret etmek amacıyla Antalya'ya ...
AK Partili Dağ'dan Altılı Masa'ya: Tiyatro oynanıyor!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İstanbul Büyükşehir Belediye ...
CHP’de Küçük Menderes bir araya geldi… Temsiliyet için konsensüs!
Genel seçimlerde milletvekilliği aday adaylığı sürecini başlattığını açıklayan ...
 
Ekrem İmamoğlu'na sahip çıktı: Soylu'ya sert sözler!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis’teki grup toplantısında ...
Selzedelere 17,5 milyon TL yardım yapıldı!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Antalya'nın Kumluca ve Finike ...
'Avrasya Tüneli'nden 97 milyon araç geçti'
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, dünyanın sayılı projeleri ...
 
'Kimseden izin almamız söz konusu değil'
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine ...
Altun'dan Fransa'ya terör örgütü tepkisi!
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 'Batı'daki Türkiye düşmanı lobilerin ...
CHP'li Bakan 'Soylu benden rahatsız' dedi: Tavşanın gözüne far tutmuş gibi…
TBMM 2023 bütçe görüşmelerinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile aralarında ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Fransa 'faşizme geçit yok!' dedi
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İş insanları, İş’te insanlar…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Hapse girer ama eve dönmezler!’
Ahmet Aydın AKANSU
Ahmet Aydın AKANSU
Çevreci insanların varlığı; umut verici
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva