HABERLER>POLİTİKA
15 Mayıs 2023 Pazartesi - 13:09

CHP İzmir’de o ilçe dikkat çekti… 2018 seçimleri sonrası büyük yükseliş

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy oranlarında en büyük değişimi yaşayan ilçe Narlıdere oldu. 2018 seçimlerinde CHP adayı Muharrem İnce’nin yüzde 73,9’luk bir oy oranı aldığı Narlıdere’de, 14 Mayıs seçimlerinde rekor kıran CHP aday Kemal Kılıçdaroğlu oyunu yüzde 82,91’e yükselmeyi başardı. Yükselişi değerlendiren Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, ikinci tur için de iddialı konuşurken, "Kesinlik aldığımız oyun üstüne çıkaracağız. Yüzde 85 ve üstü olacağına inanıyorum" dedi

CHP İzmir’de o ilçe dikkat çekti… 2018 seçimleri sonrası büyük yükseliş

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Türkiye'de dün (14 Mayıs) gerçekleştirilen genel seçimler sonrası seçimin ikinci tura kalacağı kesinleşirken siyasi partilerde seçim analizi yapmaya devam ediyor.

Özellikle büyük kentlerde siyasi partiler ilçe ilçe 2018-2023 karşılaştırması yaparken, Cumhuriyet Halk Partisi adına İzmir’de en dikkat çekici ilçelerin başında Narlıdere yer aldı.

İNCE YÜZDE 73 ALMIŞTI
2018 yılında Cumhurbaşkanlığı seçimlerine tek parti olarak giren Cumhuriyet Halk Partisi’nde, Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Narlıdere’de yüzde 73,9’lük (32 bin 695) bir oy oranı ile sandıktan birinci çıkmıştı. Aynı seçimlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Narlıdere’de yüzde 15,14’lük (6 bin 699) oy oranını almayı başarmıştı.

CHP’DE DİKKAT ÇEKEN YÜKSELİŞ
2023 seçimlerine gelindiğinde ise Cumhuriyet Halk Partisi'nin yükselişi dikkat çekti. 2018 seçimlerine göre yaklaşık yüzde 10’luk bir artış yaşayan CHP’de Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 82,91 (37 bin 569) oy aldı. 14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oyu ise Narlıdere’de yüzde 1’lik bir azalış ile yüzde 14,35’e (6 bin 504) oya gerilediği görüldü.

ENGİN: 4 YILDIR YÜRÜTÜLEN UYUMLU ÇALIŞMA İLE... 
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı görevini de geçmişte yürüten ve Narlıdere'de de seçimlerde aldığı yüksek oylar ile adından söz ettiren Belediye Başkanı Ali Engin, sonuçlar için kendilerinin uyguladığı belediyecilik hizmetinin sonuca etki ettiğini vurgularken "Milletvekili oyumuzu da bir önceki döneme göre 5-6 puan arttırdık. 4 yıldan beri ilçe örgütümüz ile uyumlu bir çalışma yaptık. İlçe örgütümüzün, kadın ve gençlik kolları başkanımızın da büyük emekleri var. İnsan ayırt etmeksizin hizmet yapma sistemini belediyede kurmuştuk. Buna belediyeden duyulan memnuniyetleri de eklersek bu sonuç geldi" diye konuştu.

OYUMUZUN ARTACAĞINA İNANIYORUM
Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki ikinci tur içinde iddiasını yineleyen Engin, "Oyumuzu biraz daha arttırmak için biraz daha çaba göstereceğiz ve artacağına inanıyorum. Kesinlik aldığımız oyun üstüne çıkaracağız. Yüzde 85 ve üstü olacağına inanıyorum” dedi.

 
MHP'li Şahin'den öz eleştiri... ‘İzmir’deki oy oranımız için üzgünüz’
 
CHP'den YSK önünde açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
OSMAN TUNÇ 17 Mayıs 2023 Çarşamba 14:07

isimsiz arkadaş! burada tartışılan konu chp'nin vekil sayısı ve oy oranının geçen seçime göre düşmesi ve buna rağmen durumdan vazife çıkarma durumları. akp'nin nerden oy aldığını tartışmıyoruz. narlıdere'de akp geçen seçim bld bşk adayı bile çıkarmadı. o da bir rekor senin bakış açına göre...

Yorumu oyla      2      3  
16 Mayıs 2023 Salı 08:31

aşağıdaki troller, siz recebin yüzde 49 oyu nereden aldığını zannediyorsunuz? Hizbullah hüdapar, mehape, desticinin partisi, refah vs daha sayalımmı? boş konuşuyorsunuz.

Yorumu oyla      3      3  
OSMAN TUNÇ 15 Mayıs 2023 Pazartesi 15:35

sn başkan o oylar yalnızca chp'nin değil altılı masadaki diğer partilerin de oyları var içinde. bir çok insan malum nedenden kerhen oy veriyor. aynı tepeden atamalarla yerel seçimlere girilirse bir hüsran da orada olur, biline...

Yorumu oyla      10      4  
ılıcalı 15 Mayıs 2023 Pazartesi 15:25

ilçe başkanımı dedin örgütmü dedin ali başkan politikayıda öğrenmeye başladın ha narlıderede.o oyların nerelerden geldiğini sende biliyorsun asıl onlarada bi tesekkür etseydin ya.işte o zaman ders tamamdı.chp nin gram katkısı olmadığını biliyoruz o rakama ikinci turda esas onlara ihtiyaç olacak unutma

Yorumu oyla      9      4  
narlıdereli 15 Mayıs 2023 Pazartesi 15:06

altı parti artı hdp oylarıyla gelen başarıyı sahiplenmek diğer partilere ayıp olmamış mı? narlıdere zaten 20 yıldır her seçim rekor kırıyor. koyun can derdinde, kasap et derdinde misali olmuş. chp yüzde 25'lerde ve geçenn seçime göre 11 vekil eksik meclise girerken...

Yorumu oyla      14      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP'li Şahin'den öz eleştiri... ‘İzmir’deki oy oranımız için üzgünüz’
İzmir'deki oy oranlarını değerlendiren ve resmi olmayan sonuçlara göre ...
CHP’li Çelik’ten ilk açıklama: Çok koştuk ama olmadı!
CHP İzmir’den 1'inci bölge 8'inci sıra milletvekili adayı Devrim Barış ...
Muhittin AKBEL yazdı... İzmir'de ne değişti?
Muhittin AKBEL yazdı... İzmir'de ne değişti?
 
İzmir’de kayıp 406 bin 447 oy!
YSK verilerine göre, İzmir’de 335 bin 534 kişi  sandığa gitmezken 70 bin ...
Türkiye'de seçime katılım rekorken Avrupa yüzde 65'te zorlanıyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, balkon konuşmasında seçimlere yüksek ...
CHP’nin sandalye sayısı geçen dönemin altında!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), geçen seçimlere göre milletvekili sayısını ...
 
HÜDA PAR'lı 3 isim Meclis'te!
14 Mayıs seçimler sonrasında hangi partinin ne kadar milletvekili çıkardığı ...
YSK Başkanı Yener son oy oranlarını paylaştı
Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, "Sayın Recep Tayyip Erdoğan, ...
Vekil seçilemedi, başkanlık gitti!
Milletvekilliği için Ağrı Belediye Başkanlığı görevinden istifa eden ve ...
 
Ahmet Aydın AKANSU
Ahmet Aydın AKANSU
Çevreci insanların varlığı; umut verici
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Canımız acıdığında nehir kıyısına gideriz
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' romanının kelimesine dokunmadı... Çünkü!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva