HABERLER>POLİTİKA
4 Mayıs 2023 Perşembe - 21:00

CHP’den Menemen’de coşkulu tarım mitingi!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Menemen’de Tarım Mitingi gerçekleştirdi. Mitingde konuşan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Millet İttifakı’nın iktidar olması halinde uygulanacak olan tarım politikalarını anlattı. Kürsüye çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Eğer 14 Mayıs ertesi günü o özlediğiniz halk iktidarını kurarsak iktidarın büyükşehir belediye başkanı olarak Menemenlinin alınan ve gasp edilen bütün haklarını onlar için sonuna kadar takip edeceğim” dedi. CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili olan Mahir Polat ise, “Menemen’de kapanmayan bir hesabımız var" dedi.

CHP’den Menemen’de coşkulu tarım mitingi!

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Menemen’de Tarım Mitingi gerçekleştirdi. Menemen Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen mitinge; CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İzmir Milletvekilleri ve adayları, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Millet İttifakı Menemen İlçe Başkanları katıldı.

Miting başlamadan önce yöresel kıyafet giyen çocuk sahnede zeybek oynadı.

‘BU SEÇİM DEMOKRASİ İLE OTOKRASİNİN SEÇİMİDİR’
CHP Menemen İlçe Başkanı Ömer Güney yaptığı konuşmada, “Kimlerin aday olduğunu söyleyeyim. Ekmek teknesi gasp edilen kağıt toplayıcılarımız aday, depremzedelerimiz aday, işçilerimiz aday, çiftçilerimiz aday, memurlarımız aday, yarı aç yarı tok yaşayan milyonlarımız aday; biz tüm kesimlerin adayıyız. Çok önemli bir seçime gidiyoruz. Bu seçim yokluk ve sefalet içinde kalanlarla lüks ve şatafat içinde olanların seçimidir. Bu seçim kirasından fazla fatura ödeyen esnafla esnafa böyle bir yaşamı reva görenlerin seçimidir. Enkaz altında kalanlarla hayati önem taşıyan o günlerle enkaz altındakileri yok sayanların seçimdir. Bu seçim demokrasi ile otokrasinin seçimidir. Kimse merak etmesin, bu seçimi biz kazanacağız. Millet İttifakı olacağız. Güzel günler yola çıkmış geliyorlar” dedi.

‘SİZE ‘ANANI DA AL GİT’ DEDİLER, 10 GÜN SONRA BAY KEMAL GELİYOR’
Kürsüye çıkan Aslanoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçmişte söylediği ‘ananı da al git’ sözlerini hatırlatarak, “Muhteşem bir coşku var burada. Coşkumuz 14 Mayıs’a kadar sürsün. Tarımın dertlerini konuşacağımız bu sorunlara CHP Millet İttifakı’nın çözüm önerilerini anlatacağımız mitingimize hoşgeldiniz. Menemen Ovası’nın çalışkan üreticileri hoşgeldiniz. Ürün toplayan tarım emekçilerimiz siz olmasanız ürün tarlada kalacak. Çocuklarımıza ulaşmayacak, hepimiz eksik kalacağız. Siz olmasınız aç kalacağız. Sizlerin dertlerini sağır sultana duyurmaya geldik. Yıllardır sesinizi duymadılar. Mazot, gübre, ürün alım, tohum desteği istediniz sağır sultan duymadı. Sesinizi duyurmak için yanına gittiğinizde hakaretler karşılaştınız. Çiftçinin hali ne olacak dediğinizde ‘ananı da al git’ diye cevapladılar. 1150 odalı sultan dedi bunu. Bu saraya para bulanlar tarıma desteğe para bulamıyorlar. Gittiler Marmaris’te yazlık saray yaptırdılar. Bu sarayları sizden için yaptırıyoruz dediler, aranızda orada bir gece kalan var m? Ama az kaldı, bu sarayları halkın kullanımına açmamıza az kaldı. 10 gün kaldı, 10 gün sonra Bay Kemal geliyor” dedi.

‘SARAYLARI HALKIN KULLANIMINA AÇACAĞIZ’
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaldığı Beştepe’deki sarayı halkın kullanımına açacaklarını ve Kılıçdaroğlu’nun seçilmesi halinde Çankaya Köşkü’nde kalacağını belirten Aslanoğlu, “Çankaya Köşkü neyinize yetmedi? Ama saraylar saltanatlar sizlerin olsun, çok az bir süre sonra biz bu sarayları halkın kullanımına açacağız. Kılıçdaroğlu’na Çankaya Köşkü yeter. Bereketli toprakların cefakar insanları; çektiğimiz sıkıntılar ortak. Ekilmeyen tarlalara hep beraber üzülüyoruz. Süt fiyatları nedeniyle kesime giden ineklere hep beraber üzülüyoruz. Verdiği aldığına yetmeyen çiftçiye hep beraber üzülüyoruz. Biz neden üzülüyoruz, çiftçiye destek vermeyen kahrolsun. Tarım emekçisinin yanında olmayana yeter diyelim, yeter artık söz milletindir diyelim” dedi.

CHP’NİN TARIM VAATLERİ NELER?
Aslanoğlu CHP’nin tarım politikalarını anlatarak seçimden sonra iktidar oldukları takdirde yapılacakları şu ifadelerle anlattı:

Her şeyi yok ettiler ama sizi bu topraktan kopartamadılar. Mazottan gübreye kadar her şey arttı ama siz bu topraklardan kopmadınız. Çiftçiyi IMF politikalarına hapsedenlere inat tarıma devam ettiniz. Hatırlarsınız samanı bile ithal ettiler ama sizler buna rağmen devam ettiniz. Sabırla dirençle devam ettiniz ama artık sizin zamanınız. Rahatlıkla söyleyebiliriz ki bu çöken karanlık bitiyor. Mazotta ÖTV yükünü kaldıracağız, gübre ve tohum maliyetinde destek vereceğiz, kredilerin faizlerini silip yeniden yapılandıracağız, faturaları hasattan sonra alacağız, çiftçilerin finansman sorunlarını çözeceğiz, tarımda çalışan kadınların primlerini devlet karşılayacak, gençlerin de primlerini devlet karşılayacak.

Son olarak sandık güvenliği hakkında konuşan Aslanoğlu, “Sandıklar bizlere emanet. Tek bir oyun bile heba olmaması için 14 Mayıs gecesi sabaha kadar sandıklara sahip çıkacağız, sizler de sandıklara sahip çıkacağınıza söz veriyor musunuz? Büyük bir farkla kazanacağız ama rehavete kapılmak yok. Bu seçim 50 artı 1 ile kazanılacak, o 1 oy dağın ötesinde bile olsa gidip o oyu alacağız. 14 Mayıs’tan sonra yine söz size baharlar gelecek, Bay Kemal sözünden dönmeyecek” dedi.

‘GENÇLER SİZ NE PİRESİNİZ NE DE BALIKSINIZ’
Kürsüye çıkan Başkan Soyer, yapılan pireli deneyden örnek vererek, “Bu seçim sadece bir seçim değil. 100 yıl önce atalarımız çok önemli bir eşiği aştılar ve bu topraklarda yaşayan bizleri cumhuriyet ile buluşturdular. O eşik 100 yıl önce aşıldı. Şimdi başka bir eşiği aşmak üzereyiz. 3 eşikli eşik adalet, refah ve ferah üzerine kurulu. Ferah özgürlük, huzur demek. Bilim insanları bir deney yapmışlar. Pireleri kavanoza koymuşlar onlar da kapağa çarpmışlar. Kapak açılınca yine o kadar sıçramışlar. Sevgili gençler siz ne piresiniz ne de balıksınız, siz bu toprakların özgür gençleriniz. Sizi bastırdılar ama artık yeter. Bütün özgürlüklere layıksınız” ifadelerini kullandı.

‘BU ÜLKENİN BEREKETİNE KIRAN MI GİRDİ?’
Dünyanın tahıl ambarı iken bugün gelinen noktada artık tahıl ithal edilen bir noktada olduklarını vurgulayan Başkan Soyer, “Refah; bu topraklarda bol aslında. Biz dünyada kendi kendine yeten 7 ülkeden biriydik. Bütün dünyanın tahıl ambarıydık. Ne oldu? O berekete kıran mı girdi? Neden biz her şeyi ithal eder hale geldik? Bu toprakların üreticisi neden üretmiyor? İthal ettiğimiz zaman gümrük vergisini sıfırlıyor. Bu toprakların çiftçisini haksız rekabete sokuyorlar. Başka bir tarım mümkün diye yola çıktık, bu bereketli topraklar herkesi doyuracak kadar güçlü. Hiç kimsenin yoksulluk ve işsizlik çekmeyeceği kadar güçlü” dedi.

‘DEMOKRASİ EŞİĞİNİ GENÇLER AŞACAK’
Bu seçimde gençlerin önemine değinen Başkan Soyer, “Adalet sadece mahkeme salonlarında tecelli edecek bir şey değildir. Eğitimde fırsat, istihdam ve gelir eşitliğidir. Kur korumalı mevduat hesabı ile 170 milyar TL 125 binin kişinin cebine gitti. Kimin bu para? Hepimizin parası gitti. Eğer siz bu toprakların ürettiği refahı o 125 binin kişine cebine değil halkın cebine koyarsanız işsizlik, yoksulluk ve sefalet kalmaz. Adalet, refah ve ferah demokrasi demek. Bu eşik demokrasi eşiğidir. Bu demokrasi eşiğini gençler aşacak. Genel Başkanımız ‘68 ben ‘78 kuşağıyım. Demokrasi eşiğini aşacak olanlar 2023 kuşağı. Çocuklarınıza miras bırakacağınız büyük bir onur bu. Çok az kaldı, çok güzel günler göreceğiz” ifadelerini kullandı.

‘İKTİDARIN BAŞKANI OLARAK MENEMENLİNİN GASP EDİLEN HAKKINI TAKİP EDECEĞİM’
Başkan Soyer, Millet İttifakı’nın seçilmesi durumunda iktidar belediye başkanı olarak Menemen’in gasp edilmiş haklarını savunacağını söyleyerek, “Biz bu büyük dönüşümü gençlerle beraber gerçekleştireceğiniz. Hiçbiriniz bu yoksulluğu hak etmiyorsunuz. 15 Mayıs sabahı halkın iktidarına uyanacağız. Herkes sözler verdi bugün. Hep sizden söz istedik. Sizler hep söz verdiniz. Ben de size söz veriyorum. Eğer 14 Mayıs ertesi günü o özlediğiniz halk iktidarını kurarsak iktidarın büyükşehir belediye başkanı olarak Menemenlinin alınan ve gasp edilen bütün haklarını onlar için sonuna kadar takip edeceğim. Bu seçimi kazanıyoruz. Bu sadece bir seçim değil. Biz refahla yoksulluk arasında bir seçimi yapacağız. Demokrasiye geçeceğiz, demokrasiyi seçeceğiz. Gündoğdu’da söylemiştim, gözler yalan söylemiyorsa sözler yalan söylemiyorsa bu seçimi kazanıyoruz. Bu ülkede bir şey değişecek, her şey değişecek” dedi.

Başkan Soyer’in konuşmasının ardından milletvekili adayları Sevda Erdan Kılıç, Deniz Yücel, Murat Tokan, Gökçe Gökçen, Yüksel Taşkın, Mahir Polat, Ednan Arslan, Mehmet Salih Uzun, Helil Kınay, Esin Doğan Metin, Rıfat Nalbantoğlu, Haydar Altuntaş, Fulya Alçay, Altan İnanç sahneye çıkarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

‘MENEMEN’İ 9 AY SONRA SÖKE SÖKE ALACAĞIZ’
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili olan Mahir Polat, Menemen’de yeniden belediye seçimlerini alacaklarını belirterek, “Ben Menemen’in damadıyım. Tunç Başkan’dan sonra başka bir şey söylemeye gerek yok. Dün Kiraz’da bugün Beydağ şimdi Menemen. Çiftçinin alın terinin emeğini alacağız. Menemen’de kapanmayan bir hesabımız var. 16’sından sonra iktidar olup hesap soracağız. Menemen’in hesabını alacağız. 9 ay sonra söke söke yeniden alacağız. İktidar vekili olarak aranızda olacağız” dedi.

Son olarak Menemenlilere müjde veren Başkan Soyer, yeni yapılacak olan İZBAN duraklarını, “İZBAN’ın Asarlık ve Koyundere’de durağı yok, olsun mu? Olacak. Çok az kaldı. Yürüyoruz. Her ikisinde de durağımız olacak” ifadeleri ile duyurdu.

 
'Bu seçim bir savaş değil, biz düşman değiliz'
 
Minibüs şarampole devrildi... 2 kişi yaralandı!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İZMİRLİ 4 Mayıs 2023 Perşembe 22:44

SAYIN POLAT GAZİANTEPLİ DEĞİLMİ...

Yorumu oyla      4      3  
MENEMENLİ 4 Mayıs 2023 Perşembe 22:43

GASP EDİLEN DERKEN??? MAHKEME MENEMEN BAŞKANININ SUÇLU OLDUĞUNA KARAR VERMİŞ MENDERES BELEDİYESİNDE OLDUĞU GİBİ..AYRICA 2 CHP Lİ MECLİS ÜYESİNİN PARTİSİNDEN İSTİFA EDEREK AKP YE GEÇMESİYLE ÇOĞUNLUK AKP YE GEÇTİ..YANİ HERŞEY SEÇİMLE DEMOKRASİYLE OLDU..İYİDE OLDU...

Yorumu oyla      5      4  
harun 4 Mayıs 2023 Perşembe 22:07

traktörler nerede traktörler

Yorumu oyla      4      3  
Menemenli 4 Mayıs 2023 Perşembe 21:55

Sayın SOYER,siz ve bütün belediye başkanları atama ile geldi,ön seçim olmadan herkes kendi adamını belediye başkanı olarak atadı, nasıl olduysa Menemen belediye başkanına kendi içinizden kumpas kuruldu gitti ama ondan sonra da zayıf güçsüz bir meclis üyeleri ile başkanlık rakip partiye geçti suçluyu içeride arayınız,ayrıca tarım ziraat söylemleri ve eylemleri var gibi görünüyor,iki sene önce tarım politikalarını plan ve programları yapan ziraat yüksek mühendisi görevden alındı ve ziraat ile ilgisi olmayan birine görev verdiniz ondan sonra da tarım ziraat gibi söylemleri bir hayli çok ama ne ürün ne de mahsülü vardır işte böyle bir durum vardır bu konuda daha bir çok örnekleri vardır ama gerek yok dikkatte alınmıyor,öncellikle izmir'e atanan milletvekilleri tanıtınız halka görsünler bakalım kimler miş? Halk yeterince biliyor izliyor ve tek gücü sandıkta oyunu kullanarak tepkisini verecektir...

Yorumu oyla      5      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Bu seçim bir savaş değil, biz düşman değiliz'
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Biz seçime gidiyoruz. Ucube bir ...
Suriye’nin kuzeyinde 8 terörist etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 'Suriye’nin kuzeyinde dün akşam 8 terörist ...
'14 Mayıs'ta bu maskeli baloya son vereceğiz'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na ...
 
'Kimse bu milletin iradesine ‘darbe’ diyemez!'
Deprem bölgesi Gaziantep’te düzenlenen halk buluşmasında konuşan DEVA ...
Adalet Bakanı Bozdağ'dan The Economist'e tepki
Adalet Bakanı Bozdağ, The Economist dergisinin "Erdoğan gitmeli" haberini ...
'En kötü İçişleri Bakanı olarak tarihe geçmişsin'
İçişleri Bakanı ve AK Parti İstanbul 2. Bölge milletvekili adayı Süleyman ...
 
Bakan Yanık: Engelliler hakkında, kanun alanında çığır açtık
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Engelli vatandaşlarımıza ...
'Türkiye Yüzyılı’nı hep birlikte inşa edeceğiz'
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Nice Togg gibi projeleri, ...
'Seçime kadar gece gündüz demeden çalışacağız'
Ata İttifakı cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Fransa 'faşizme geçit yok!' dedi
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İş insanları, İş’te insanlar…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Hapse girer ama eve dönmezler!’
Ahmet Aydın AKANSU
Ahmet Aydın AKANSU
Çevreci insanların varlığı; umut verici
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva