HABERLER>POLİTİKA
15 Temmuz 2012 Pazar - 12:11

CHP’de sıcak gündem: Kurultay!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün milletvekilleri ile bir araya geldi. Vekillerin öneri ve görüşlerini sunduğu toplantıda, İzmir Milletvekilleri Alatin Yüksel ve Musam Çam karşı karşıya geldi. Yüksel blok listeyi savunan grupta yer alınca, Çam ve bazı vekiller tepki gösterdi.

CHP’de sıcak gündem: Kurultay!

EGEDESONSÖZ- CHP, 17-18 Temmuz'da yapılacak 34'üncü Olağan Büyük Kurultay'a hazırlanıyor. Genel başkanlık yarışının yaşanmayacağı Kurultay'da gözler 60 kişilik Parti Meclisi adayları ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesinde. Kılıçdaroğlu ise dün parti genel merkezinde milletvekilleriyle bir araya gelerek Kurultay çalışmaları hakkında bilgi verdi ve onların görüşlerini aldı. Kılıçdaroğlu bugün de il başkanlarının görüş ve önerilerini alacak. 

ÇARŞAF LİSTE VURGUSU YAPTI
Yaklaşık 3.5 saat süren toplantıda Genel Başkan Kılıçdaroğlu, PM listesi için milletvekillerinden isim önerisi istemedi. Edinilen bilgiye göre milletvekilleri ağırlıklı olarak kurultayda PM seçim yöntemi üzerinde görüş bildirdi. Mevcut PM üyelerinin önemli bir bölümü, "blok liste" yönteminin uygulanmasını talep etti. Kılıçdaroğlu, "Daha önce çok kere çarşaf liste vurgusu yaptık. Bu yöntemi uygulayacağız. Bunu çok önceden açıklamıştık" diyerek vekillerin önerilerini geri çevirdi. Buna göre, CHP'li her delege PM'ye aday olabilecek ve en çok oy alan 60 kişi seçilmiş olacak. Blok liste uygulamasında ise delegeler hazırlanan 60 kişilik PM listesine oy verecekti.
 
YÜKSEL VE ÇAM KARŞI KARŞIYA
Yapılan toplantıda, bazı milletvekillerinin, seçimlerin blok ya da çarşaf liste ile yapılması konusunda fikir ayrılığıa düştüğü öğrenildi. Aralarında İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel’in de bulunduğu bir grup milletvekili, seçimlerin blok liste ile yapılmasını ve Kılıçdaroğlu’nun istediği kadro ile yola devam etmesini önerdi. Aralarında bir diğer İzmir Milletvekili Musa Çam’ın da yr aldığı bazı milletvekilleri ise bu öneriye tepki göstererek, blok listenin, örgütü by-pass etmek anlamına geldiğini ve asla tercih edilmemesi gerektiğini savundu. Yüksel ve Çam’ı karşı karşıya getiren ‘blok mu, çarşaf mı’ tartışmasına son noktayı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu koydu. Kılıçdaroğlu “Uzun süredir çarşaf liste yapacağımızı söyledik. Geri adım atmamız söz konusu olamaz ancak anahtar liste de yapacağım” diyerek tartışmayı tatlıya bağladı.

‘LİSTE TOTO’DA SON DURUM!
CHP liderinin anahtar listesinde Fikri Sağlar, Sami Selçuk, Prof. Dr. Burhan Şenatalar, İlhan Cihaner, Murat Karayalçın, Umut Oran, Emine Ülker Tarhan, Ali Özcan, Celal Doğan, Şafak Pavey, Adil Emecan, Metin Feyzioğlu, Bekir Ödemiş, Haluk Koç, Müyesser Yıldız gibi isimlere yer verebileceği kaydedildi. Kulislerde yine 17 kişilik MYK'da 8-9 ismin yerini koruyacağı belirtilirken bu isimler Nihat Matkap, Erdoğan Toprak, Faik Öztrak, Sencer Ayata, Faruk Loğoğlu, Gökhan Günaydın olarak sıralanıyor. Kılıçdaroğlu'nun Meclis İdare Amiri Adnan Keskin, Fikri Sağlar, Erdal Aksünger, Süleyman Çelebi ve Engin Altay'a MYK'da görevlendirebileceği belirtildi.
 
 
 
DERVİŞ’İ ARADIM AMA...
Yeni PM'de az sayıda milletvekiline yer vereceğini işaret eden Kılıçdaroğlu, "Milletvekili vekillik yapar, PM üyesi politika üretir. Vekilden PM üyesi olmaz" diyerek geçmişte bu yönde alınan kararları hatırlattı. Kılıçdaroğlu'nun 60 kişilik listede en fazla 20 milletvekiline yer vermesi bekleniyor.İki gün sürecek Kurultay'da ilk gün genel başkanlık seçimi yapılacak, ikinci gün ise Parti Meclisi, ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri seçilecek. Öte yandan Kılıçdaroğlu, eski devlet bakanlarından Kemal Derviş'i arayıp parti yönetiminde görev teklif ettiği yönündeki iddiaları yalanladı. Kılıçdaroğlu, "Sayın Kemal Derviş ile görüş alışverişinde bulunduk. Bu doğrudur ama göreve davet konusu yakıştırmadır"dedi. 

SALONA İNÖNÜ'NÜN RESMİ DE ASILACAK
Kurultay salonunda Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü ve Bülent Ecevit'in resim ve mesajları yer alacak. Başbakan Erdoğan'ın son dönemde İnönü'ye olan sert söylemine de bir yanıt verilmiş olunacak. Kurultay'da farklı alanlarda görevli 160 kişilik sorumlu bir ekiple, 600 partili görev alacak. Her türlü organizasyon bu ekip tarafından yürütülecek. CHP Kurultay'ını bin 1135 gazeteci izleyecek. Kurultay'da öncelikle CHP'yi anlatan bir belgesel ile Kılıçdaroğlu'nun iki yılını değerlendiren kısa film sunulacak. Sonrasında ise Çankaya Belediyesi HOYTUR ekibinin bir gösterisi olacak. 

BAYKAL TAMAM, SAV İSE BELİRSİZ
Kurultaya Deniz Baykal'ın katılması beklenirken Onur Üyesi olan Önder Sav'ın katılıp katılmayacağı da belirsizliğini koruyor. Kurultaya 100 civarında sanatçı davet edilirken bunlardan Rutkay Aziz, Ali Poyrazoğlu, Leman Sam, Melike Demirağ, Nedim Saban, Cem Davran, Edip Akbayram, Onur Akın, Emre Saltık, Erol Parlak, Musa Eroğlu, Mustafa Altıoklar, Mustafa Özarslan, Oğuz Aksaç, Pınar Sağ, Rahmi Saltuk, Sunay Akın, Yavuz Top, Eşber Yağmudereli, Suavi, Sadık Gürbüz, Hilmi Yarayıcı, Talip Şahin, Yusuf Gül, Adem Aslan Doğan'ın katılacağı kaydedildi. 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bilale 15 Temmuz 2012 Pazar 18:55

Şimdi anahtar liste listesiz çarşaftan iyi değildir ama blok demek değil bilal..istersen işaretlemezsin kimse bilmez..resmi değildir.ama blokta direkt listeyi zarfa koayarsın...sapla samanı karıştırmayalım

Yorumu oyla      12      6  
Bilal-İzmirli 15 Temmuz 2012 Pazar 16:20

‘blok mu, çarşaf mı’ tartışmasına son noktayı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu koydu. Kılıçdaroğlu “Uzun süredir çarşaf liste yapacağımızı söyledik. Geri adım atmamız söz konusu olamaz ancak anahtar liste de yapacağım”.....??? Genel Başkanım dalgamı geçiyorsunuz anahtar liste demek blok liste demektir lütfen CHP aptal yerine koymayınız.kontenjan isterseniz açık açık ksöylersiniz 10 kişi kontenjandan diye. CHP Vatandaş.

Yorumu oyla      13      8  
bornova taşeronlarına 15 Temmuz 2012 Pazar 15:00

sevigli arkadaşlar CHP emekten yanayız der ama hiç te öyle değil bornovalı bazı yöneticiler şimdiden yaklaşmakta olan PARK VE BAHÇELER İHALESİ İÇİN emekçilerin bazılarına şunları söylemişlerdir SİZLERE BU SENEDE SENDİKA YOK AMA SEÇİM ZAMANI SIKI ÇALIŞIN AKP GELİNCE HEPİNİZİ İŞTEN ATACAK .BİZLER ÜZERİNDE BİR KORKU İMPARATORLUĞU KURMAYA ÇALIŞAN YÖNETİCİLERE ŞUNU DİYORUM SİZ ARTIK SİZE KOŞACAK ADAM BULAMIYACAKSINIZ BİR DÖNEM ORDASINIZ TADINI ÇIKARIN ARTIK BİZLERİ KULLANMANIZA İZİN VERMİYECEĞİZ....

Yorumu oyla      21      7  
KINAMA 15 Temmuz 2012 Pazar 14:52

SAYIN KARLIDAĞ SİZDEN EGE'DE SONSÖZ ARACILIĞIYLA BİR AÇIKLAMA BEKLİYORUZ ZATEN MODERN KÖLELİĞİN BİR KURAL OLDUĞU BORNOVADA KAMİL BAŞKANIN SENDİKA LAFI DUYUNCA UYKULARININ KAÇTIĞI BİR ORTAMDA BİRDE SİZ ÇIKIP BİR EMEKÇİYİ DARP EDİYORSUNUZ BUMU SİZİN SOSYAL DEMOKRATLIĞINIZ GENEL MERKEZ VEDE MİLLET VEKİLLERİ UYYUYORMU BORNOVADA NELER OLUYOR İLÇE YÖNETİMİ İSE ALLAĞA EMANET. NERDE İL BAŞKANI . İLÇE SALI GÜNLERİ MAKSAT TOPLANDIK DEMEK İÇİN TOPLANIYOR YETER YA OKAN KARLIDAĞI DERHAL DİSİPLİNE SEVKETDİN..

Yorumu oyla      24      7  
ye chp 15 Temmuz 2012 Pazar 14:30

bırak bu palavraları ne çarşafı 60 kişilik anahtar liste yap delegelere onları işaretlet isminede çerşaf de hadi canım alemsin kılıçtaroğlu senin hayatın oyun kandırmaca

Yorumu oyla      16      13  
HALKIN PARTİSİ 15 Temmuz 2012 Pazar 14:05

YA SİZ NE İŞSİNİZ İŞİNİZ GÜCÜNÜZ YOK MU YA KURULTAY,YA ÖN SEÇİM ,ÇARŞAF LİSTE BLOK LİSTE FESTİVAL LER VE HAZIR KADROLLU SANATÇILARINIZ, ÜLKEYİ YÖNETMEYE HAZIR OLDUĞUNUZA EMİNMİSİNİZ KENDİ İÇ BARIŞINIZI SAĞLAYAMADINIZ;KAFAYIMI YEDİNİZ ÜLKEYİ YÖNETEBİLECEĞİNİZE EMİNMİSİNİZ

Yorumu oyla      15      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HAS Parti'de 'birleşme' öncesi istifa
HAS Parti İstanbul İl Başkanı Mehmet Bekaroğlu'nun partideki görevinden istifa ettiği bildirildi.
Baykal'a İzmir’de coşkulu karşılama
CHP eski Genel Başkanı Antalya Milletvekili Deniz Baykal İzmir Adnan Menderes ...
Kurultay öncesi CHP'de 'Bekaroğlu' sesleri
CHP'de 17-18 Temmuz'da yapılacak olan olağan kurultay öncesi yapılan toplantıda, ...
 
Bazı memurluklarda 35 yaş sınırı kalktı
Adalet Bakanlığı'nın Memur Sınav-Atama ve Nakil yönetmeliğinde yapılan ...
Diyarbakır'da gerginlik: BDP’li vekil hastaneye kaldırıldı
Diyarbakır'da BDP'nin gerçekleştirmek istediği mitinge güvenlik güçlerinin ...
Kılıçdaroğlu: Derviş'e görev teklif etmedim
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski bakanlardan Kemal Derviş'le ...
 
“Bazı tahliyelerden vicdan azabı duyuyorum”
Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, 3. yargı paketi sonrası yaşanan bazı tahliyelerle ...
CHP İzmir’den kurultay deklarasyonu
CHP İl Örgütü Başkan Ali Engin imzalı bir açıklama yaparak kurultay deklarasyonu yayınladı.
CHP’li vekillerden Sabuktay’a ‘ev ziyareti’
CHP İzmir Milletvekilleri Mustafa Moroğlu ve Alaattin Yüksel, İzmir Büyükşehir ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Atatürk bizden biridir!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (6) “Hamam mı? yoksa Spa mı?”
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva