HABERLER>POLİTİKA
10 Temmuz 2012 Salı - 21:19

CHP’de kurultay zirvesi: Son karar Ankara’da verilecek

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin kurultay delegeleri ile bir araya geldi. Delegelerin adayları biz belirleyelim önerisine İl Başkanı Engin’den Ankara bırakalım mesajı geldi. Kurultay delegeleri stratejiyi Ankara’da belirleme kararı aldı.

CHP’de kurultay zirvesi: Son karar Ankara’da verilecek

CAN ÖZLÜ/EGEDESONSÖZ - CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, 17- 18 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek Büyük Kurultay öncesi, son il kongresinde seçilen Kurultay Delegeleri ile bir araya geldi. İl Binasında gerçekleştirilen toplantıya milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mehmet Ali Susam, Mustafa Moroğlu, Musa Çam, Aytun Çıray, ilçe başkanları, eski İl Başkanı Tacettin Bayır, belediye başkanları Abdül Batur, Mehmet Ali Çalkaya, Mehmet Gönenç, ilçe başkanları ve kurultay delegeleri katıldı. Yaklaşan kurultay öncesi son gelişmelerin masaya yatırıldığı toplantıda, katılım konusu masaya yatırıldı. İl Başkanı Ali Engin, kurultaya yoğun katılımın sağlanması konusunda kurultay delegeleri ile fikir alışverişinde bulundu.
 
BAYIR: ADAYLARI BİZ BELİRLEYELİM
Kurultay delegeleri ile yapılan zirvenin iki ana gündem konusu İzmir’in kurultay stratejisi ve parti meclisi adayları oldu. Toplantıda PM adayları konusunda bir isim zikredilmedi. Ancak hararetli tartışmalar yaşandı. Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven söz alarak PM adaylarının aktif ve her anlamda İzmir’i temsil edebilecek isimlerden seçilmesi gerektiğini söyledi. Adayların kurultay delegeleri tarafından belirlenmesini isteyen Özgüven’in talebi İl Başkanı Ali Engin’de karşılık bulmadı. Engin, PM adaylarını belirleme işini Genel Başkan’a bırakmak gerektiğini savundu. Eski İl Başkanı Tacettin Bayır’da toplantıda söz aldı. Bayır, ‘‘Seksen PM üyesi içinde 48 tane milletvekili var. Mevcut PM üyelerimiz yeniden aday olacaklar mı? Biz CHP İzmir İl Örgütü olarak PM adaylarını burada belirlemeliyiz. Kurultay delegeleri kendilerini temsil edecek isimleri seçmeli. Kurultayda verilmesi gereken mesajlar kurultay delegelerince belirlenmeli. PM adaylarını belirleyerek Genel Başkan’a destek olmalıyız’’ dedi.
 
ANKARA’DA ZİRVE YAPILACAK
İl Başkanı Ali Engin ise PM üyeliği konusunda taraf olmanın ve isim zikretmenin doğru olmayacağını savundu. Eğer istenilirse adaylık ile ilgili oylamanın kurultay öncesinde Ankara’da yapılabileceğini söyledi. Engin, ‘‘Milletvekili seçimlerinde de isim belirlemek istedik ama genel merkezden kabul görmedi, farklı isimler milletvekili seçildi. Demek ki doğru bir yöntem değil.’’ ifadelerini kullandı. Kurultay delegeleri ise, ‘‘PM adaylarını mutlaka biz belirlemeliyiz'' yanıtını verdi. 67 kişilik Parti meclisinden sadece 43 delegenin toplantıya katılması ve delegelerin temsil gücü de dikkate alınarak Ankara da toplantı yapılması ve PM adaylarının da bu toplantıda belirlenmesi kararlaştırdı. Pazartesi Ankara’ya gidecek olan kurultay delegeleri aynı gün gerçekleştirecekleri zirve ile PM adaylarını belirleme kararı aldı. İl Başkanı Ali Engin hafta başına kadar geçecek sürede,aday olmak isteyen partililerin isimlerini toplayarak rapor edecek ve pazartesi Genel Başkana sunacak.
 
İZMİR DOSYASI SUNULACAK
Toplantıda İzmir’in kentsel sorunlarına yönelik çeşitli vurguların yapılması da kararlaştırıldı. Tarım, kentsel sönüşüm, üretici şikayetleri gibi temel konular kurultaya taşınacak. Belediye başkanları adı geçen konularla ilgili sunum hazırlayacak. İl Başkanı Ali Engin de İzmir dosyasını Genel Başkan’a sunacak.

ÇAKMUR: PM, SIÇRAMA TAHTASI DEĞİL
Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Yüksel Çakmur’da toplantıda söz alarak görüşlerini dile getirdi. Genel siyaseti ve parti içi çekişmeleri eleştiren Çakmur ‘‘Parti meclisini delegeler belirlemeli. PM üyeliği Genel Başkan Yardımcısı olmak için, MYK’ya katılarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanını belirleme yeri değildir. Hak edenler o koltuklara oturmalı, amacı başka olanlar yer işgal etmemelidir’’ dedi. Çakmur’un bu sözleri salonda bulunanlar tarafından büyük alkış aldı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
esra canal 11 Temmuz 2012 Çarşamba 13:58

ahhhhh ahhhhhh ali engin bey dogruyu yanlısı ayıramıyorsunuz.gelen gideni çok arattı ve aratıcak TACETTİN BAYIRI cok arar olduk cok...

Yorumu oyla      15      8  
selda yeşil 11 Temmuz 2012 Çarşamba 11:39

boşuna uğraşıyorsunuz,İzmir azizdir aziz kalacak,il başkanı belediye başkanları ilçe başkanları,hatta genel merkez gereksiz,türkiye izmirden yönetilecek.aziz bey izmirde tek adam.genel seçimden önce kavga ettiği halde kimse ses çıkarabildimi,yerel seçimlere kadar aziz bey ne isterse o olucak kimse hefeslenmesin.

Yorumu oyla      13      8  
kadir 11 Temmuz 2012 Çarşamba 11:15

agzına sahlık yüksel çakmur inşallah sizipm sin de görecez

Yorumu oyla      21      6  
GERÇEK 11 Temmuz 2012 Çarşamba 11:08

MEVCUT MİLLETVEKİLLERİ BU SEFER PARTİ MECLİSİNE GİRMESİNLER ALLAHAŞKINA ,BİR YERİ İŞGAL ETSİNLER BAŞKA İNSANLARADA FIRSAT VERSİNLER.DELEGELERİN KARARI ÖNEMLİ,BELEDİYE BAŞKANLARININ DEĞİL.LÜTFEN AYNI KİŞİLER OLMASIN YENİ KANLARA YENİ DÜŞÜNCELERE İHTİYACIMIZ VAR.

Yorumu oyla      18      6  
bahtiyar 11 Temmuz 2012 Çarşamba 10:10

dün akşam cnn türk'te chp ile ilgili bir tartışma programı vardı, çok kötü seçilmiş konuklar ve izmirden telefonla katılan elinde resimlerle herkesi kendine güldüren bir bayanla... programı izlerken bundan daha kötü ne olabilir diye düşündüm; canlı yayında ali engin'İn de olması. acaba seçilmiş (!) il başkanımız o programda ne konuşurdu ve dinleyenler izmir için neler düşünürdü?

Yorumu oyla      16      7  
kerim 11 Temmuz 2012 Çarşamba 09:01

il başkanı aziz beyin seçtirdiği bir adam tabiki ne isterlerse yapacak izmirde delegede il başkanıda aziz başkan

Yorumu oyla      19      8  
partici 11 Temmuz 2012 Çarşamba 00:42

Sayın il başkanı yanlışlara devam ediyor. 1.neden tüm kurultay delegelerini toplamak yerine önce belediye başkanlarını toplayıp yorum yapıyor tamamı 52 olan delegenin tamamı ile görüşmeden bu şekilde açıklama yapması sanki partiyide belediye başkanları yönetiyor havası estirmesi ve aziz beyin kanatları altında,alaattin beyin baskı ile delegeleri yok sayıyor.ben kurultay delegesi olsaydım orada milletvekillerini artık parti meclisine alınmamasını isterdim.zaten bir görevleri var mecliste grup ve Katılıyorum Katılmıyorum Puan verilme

Yorumu oyla      24      7  
eren 11 Temmuz 2012 Çarşamba 00:17

Gelen gideni aratırmış."İl Başkanı mısın birilerinin tebası mısın?" diye sormazlar mı adama. Sen yukarının değil tabanın sesi olmalısın Sayın Ali Engin. Yüksel Çakmur İl Kongresine vurduğu damgayı Kurultaya da daha güçlü vurursa şaşırmsın kimse.

Yorumu oyla      21      8  
Partili 10 Temmuz 2012 Salı 22:53

Oğuz Oyan nihayet İzmir'in yolunu bulmuş. Normalde seçimden seçime gelir de kendisi İzmir'e. Tacettin Bayır'a da Milletvekillerinin PM'de görev almaması konusunda katılıyorum. Partiyi büyütmek istiyorsak 1 kişiye 2 koltuk vermemize gerek yok. Vekiller vekillik görevini yapsınlar.Parti Meclisine TBMM dışında insanlar girsin.

Yorumu oyla      26      6  
İRFAN 10 Temmuz 2012 Salı 22:30

ÇOK YETERSİZ BİR İL BAŞKANI ,PARTİMDEN ÖZÜR DİLİYORUM BU KİŞİYİ SEÇTİĞİMİZ İÇİN,,

Yorumu oyla      26      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Özel'den şok iddia: KPSS sorularını yayınlayan...
CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel sosyal paylaşım sitesi Twitter’da ''KPSS ...
'Ecevit'in kemikleri cam gibiydi'
Eski Başbakan Bülent Ecevit'i gizlice tedavi ettiğini söyleyen Mücahit ...
AK Parti Kemalpaşalı muhtarları dinledi
İL Genel Meclis Üyesi Mustafa Köse’nin Köylere hizmet götürme birliği ...
 
Mustafa Balbay halka sanal olarak ulaşacak!
CHP'nin tutuklu İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, seçmenine ulaşmak için ...
‘Protokolü, Atatürk dönemindeki gibi yapacağız’
Arınç, TRT ile Moritanya Radyo ve Televizyon Kurumları arasında yapılacak ...
Çakar'dan Başkan Tartan'a çok sert eleştiri!
AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı ve Büyükşehir ...
 
DSP'den 'Kılıçdarzade' benzetmesi
DSP Genel Başkan Yardımcısı ve Örgüt Kurulu Başkanı Önder Aksakal, CHP ...
Başkan Şahin'le, AK Partili Kuran yine kapıştı
Menemen’de CHP’li Belediye Başkanı Tahir Şahin ile AK Partili İlçe Başkanı Arif Kuran yine kapıştı.
Akay: EXPO için her desteğe hazırız
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İzmir ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Atatürk bizden biridir!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (6) “Hamam mı? yoksa Spa mı?”
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva