HABERLER>POLİTİKA
17 Temmuz 2012 Salı - 08:50

CHP’de kurultay coşkusu: İlk günün tüm detayları…

‘Demokrasi ve Değişim’ temasıyla yola çıkan 34.Olağan Kurultay’ın ilk günü büyük coşkuya, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun sandıkta güven tazelemesine, değişim, Anayasa ve terör sorunu üzerine önemli mesajlarına sahne oldu. ‘İzmir Meltemi’ esen kurultaya Eski Genel Başkanı Deniz Baykal ve Eski Genel Sekreter Önder Sav da katıldı.

CHP’de kurultay coşkusu: İlk günün tüm detayları…

Can ÖZLÜ- Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi 34. Olağan Kurultay'ını, Ankara Spor Salonu'nda gerçekleşen ilk gün oturumuyla start aldı. Büyük Kurultayın ilk günü genel başkan seçimine sahne oldu.

-Kurultay coşkusundan kareler için tıklayınız...

-Hasan Dalgıç'ın 'Kurultay İzlenimleri(1)'...köşe yazısı için tıklayınız

- Kurultay salonu basına tanıtıldı…

- CHP’de kurultay öncesi PM Krizi…

- Ümit Yaldız yazdı… CHP Kurultayı: Çok bilinmeyenli denklem… 

- Gökçek'ten çok tweet: CHP PKK'ya mesaj veriyor... haber için tıklayınız... 

Seçime beklenildiği üzere tek aday olarak giren ve 1111 delegenin oyuyla yeniden genel başkanlığa aday gösterilen Kemal Kılıçdaroğlu, güven tazeledi. Kurultayda 1282 delegeden 1232'si oy kullandı. Geçerli 1164 oyun tamamını alan Kılıçdaroğlu yeniden genel başkan seçildi. Seçimde 68 oy ise geçersiz sayıldı.

YOLCULUĞUMUZ DEVAM EDECEK!
Seçimin ardından yeniden kürsüye çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Umuyorum barışı, dostluğu bütün yurt sathında dillendireceğiz. Değişim, dönüşüm, aydınlık Türkiye için yola çıktık. Hiç kimseyi ötekileştirmemek için, herkesi baş tacı ederek, herkesi kucaklayarak yola çıktık. Kardeş kavgasının olmadığı, barışın olduğu ülke için yola çıktık. Yolculuğumuz devam edecek. Bu süreçte destek veren herkese teşekkür ediyorum. Sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum” dedi.

Ankara Arena Spor Salonu’nda ‘Demokrasi ve Değişim’ temasıyla gerçekleşen kurultayın ilk günündeki coşku görülmeye değerdi. Başkent’ten ve yurdun dört bir yanında gelen partililer kırmızı-beyaz ve mavi renklere boyanan salonda hafta arası ve aşırı sıcağa rağmen müthiş bir coşku yaşadı/yaşattı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kurultayda yaklaşık bir saat süren konuşmasında hükümete sert eleştiriler getirirken, değişim vurgusu yaptı, anayasa ve terör sorunu hakkında çarpıcı mesajlar verdi. Günün öne çıkan detayları ise 26 Şubat’ta yapılan olağanüstü kurultayı pas geçen/protesto eden Eski Genel Başkan Deniz Baykal ve Eski Genel Sekreter Önder Sav’ın bu kez katılım göstermesi, çok sayıda sanatçının Arena’ya akın etmesi, ‘Bir yolda iki yıl’ adlı tanıtım filmindeki ‘baskı vurgusu’ başta olmak üzere Yüksel Çakmur ve Tacettin Bayır’ın coşkulu konuşmalarıyla tavan yapan İzmir etkisiydi…

İLK GÜN KRONOLİJİSİ: NELER YAŞANDI?


- SALON GELİN GİBİ SÜSLENDİ
Sahnenin üst kısmında Türk Bayrağı ve CHP bayrağı ile birlikte Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun dev posterleri asıldı. Bu bölümün hemen altında ‘Demokrasi ve Değişim Kurultayı’ pankartı ve her iki yanında dev ekranlardan salonunu atmosferi yansıtıldı.
 
Salonun dört köşesinde Bülent Ecevit ve İsmet İnönü’nün birlikte yer aldıkları dev posterler ile Atatürk'ün, CHP'nin ikinci olağan kurultayında kürsüden çektirdiği fotoğrafın yer alması dikkat çekti.
 
Kurultay salonunda mavi, kırmızı, beyaz renkler hakim. Salonun tavanına kırmızı, beyaz ve mavi renkte balonlar asılırken Türk Bayrağı ve CHP bayrakları da yerlerini aldı.

 
Salonda, “Savaşa hayır”, “Milli İrade Hapsedilemez”, “Ey Özgürlük”, “Çözüm CHP’de”, “Emperyalizme ve Taşeronluğa Hayır”, “Kindar Değil, Özgür Gençlik”, “Değişimi Ancak Devrimciler Yapar”, “El Ele Omuz Omuza, CHP İktidara”, “Faşizme Geçit Yok”, “Demokrasiyi Biz Getirdik, Biz Yücelteceğiz”, “Liderimiz Kemal Hedefimiz İktidar”, “Baskı ve Zulüm Düzeni CHP ile Bitecek” sloganlarının yer aldığı afişler de yer alıyor.
 
- SANAT DÜNYASINDA DESTEK PAPANDREU'DAN MESAJ
CHP Kurultay’a sanat dünyasından da ciddi bir katılım oldu… Mustafa Altıoklar, Onur Akın, Hilmi Yarayıcı, Bilge Demirağ, Gülriz Sururi, Musa Eroğlu, Yusuf Gül, Suavi ve Sadık Gürbüz gibi isimler de salonda kurultayı izliyor.

Almanya Sosyalist Partisi Fenel Başkanı ve Yorgo Papandreu da kutlama mesajı ile kurultaya katılım gösterdi. Salondaki dev ekranlardan "Sevgili Kemal" diye başlayan Papandreu'nun görüntülü mesajı İngilizce’ydi… Anında çeviri ile salona aktarıldı.      

- AK PARTİ'DEN KAPUSUZ VE İPEK, MHP'DEN DEMİREL
CHP Kurultayı'na AK Parti adına Genel Başkan Yardımcı Salih Kapusuz, Genel Sekreter Haluk İpek, MHP'den ise Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel katıldı.



- DİVAN BAŞKANI ALTAN ÖYMEN
Kurultay Divan Başkanlığı'na, 81 il başkanının ortak imzasıyla eski genel başkan Altan Öymen önerildi. Kılıçdaroğlu, öneriyi delege oylarına sundu. Öymen, oy birliği ile divan başkanı seçildi. Divanda Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Kadın Kolları Eski MYK Üyesi Elfin Tataroğlu da yer aldı.

- TANITIM FİLMİNE İZMİR DAMGASI
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşması öncesinde CHP'nin iki yılını anlatan 'Bir yolda iki yıl' isimli tanıtım filmi gösterildi. CHP'nin faaliyetlerinin ve Kılıçdaroğlu’nun çalışmalarının anlatıldığı filmde, İzmir ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun baskılara uğradığı vurgusuna geniş yer ayrılması dikkat çekti. Ayrıca salonda her fırsatta İzmir Marşı çalması da gözlerden kaçmadı.

- KILIÇDAROĞLU SALONDA: BÜYÜK COŞKU
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 10.30 sularında salona giriş yaptı. Kılıçdaroğlu salonun etrafını dolaşarak partilileri selamlarken bu sıralarda coşku tavan yaptı.

- MATKAP'LA OTURMASI MESAJ MI?
CHP Genel Başkanı eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte salonda kendilerine ayrılan yere oturdu. Kılıçdaroğlu'nun diğer yanında Nihat Matkap oturuyor. Kılıçdaroğlu'nun bu tercihi salonda bir mesaj olarak algılandı.
 
- BAYKAL DA KURULTAYDA…
CHP’nin Eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal da 34.Olağan Kurultaya katılım gösterdi. Baykal salona Kılıçdaroğlu’nun ardından girdi ve salonda Genel Başkan’dan sonra en çok alkış olan isim oldu.
 
- AÇILIŞI KILIÇDAROĞLU YAPTI  
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu büyük coşku ve tezahüratlar eşliğinde konuşma yapmak için kürsüye çıktı. Kılıçdaroğlu kürsüye gelerek kurultayın açılışını gerçekleştirdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşan Genel Başkan, “Derlerdi ki hafta içi kurultay mı olur? Bunu söyleyenler CHP'yi tanımıyorlar. CHP her koşulda kurultay yapar. Kurultayımızın hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

- BALBAY’DAN MESAJ
Kurultayda Kılıçdaroğlu’nun açılış konuşmasının ardından tutuklu İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın mesajı da okundu. Balbay mesajında, “Omuz omuza gelmeyi sabırsızlıkla beklediğim can yoldaşlarım… Türkiye’deki tüm temel dönüşümlerin mutfağı CHP kurultayları olmuştur. Bu kurultay, Türkiye’nin karanlıktan çıkışının müjdesi olacaktır. Ben de bu değişimin parçası olmak istiyorum” cümlelerine yer verdi.
 
Balbay gibi tutuklu olan Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal da mesaj göndererek, kurultayın hayırlı olmasını diledi.
 
- ÖYMEN: TÜRKİYE GERİYE DOĞRU DEĞİŞİYOR!
Divan Başkanı Altan Öymen Balbay’ın mesajı sonrası bir konuşma yaptı. Öymen, “Türkiye değişmektedir ancak bu değişim ileriye değil, geriye doğru değişmektedir. Demokrasiden geriye doğru giden değişim, değişim değil gerilemedir. Bunun örneklerini çok fazla yaşıyoruz. Türkiye'nin kuruluş yıllarında bile seçilmiş milletvekilleri bir ay içinde serbest bırakılır. Bunu sağlamak için çıkartılan yasadan 7 cinayeti bulunan mahkûmlar yararlandı ancak milletvekillerinin tahliye talepleri ise reddediliyor. Bugünkü iktidarın demokrasi anlayışı budur” dedi.



KILIÇDAROĞLU’NDAN DEĞİŞİM VURGUSU
- Ankara Arena Spor Salonu’nu dolduran coşkulu kalabalık karşısında yaklaşık 1 saat süren konuşmasında hükümete sert eleştiriler getirdi. Kılıçdaroğlu, “Savaş istemiyoruz”, “Anayasaya karşıyız/değiştireceğiz”,“35 yıllık cenaze kaldırılmalı” ifadelerini içeren önemli mesajlar verdi.

- KILIÇDAROĞLU'NUN KONUŞMASININ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

Kılıçdaroğlu konuşmasının bitiminde salondakiler tarafından ayakta alkışlandı. Genel Başkan konuşmasının ardından salondan ayrıldı. Oy kullanma işlemi başladığında tekrar salona geri döndü.

- ÖNDER SAV DA SALONDA...
CHP Eski Genel Sekreteri Önder Sav da CHP'nin 34.Olağan Kurultayı'na katılım gösterdi. Sav, Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının ardından Ankara Arena Spor Salonu'na geldi. Partililer eski Genel Sekreter'le tokalaşmak için sıraya girdi. Sav salonda büyük ilgi gördü.


- ÇAKMUR ESTİ-GÜRLEDİ
Oylamaya geçilmeden önce serbest söz alma bölümünde İzmir Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Yüksel Çakmur da bir konuşma yaptı.



Çakmur zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadığı coşkulu konuşmasında şunları söyledi: “Çok önemli bir dönemde kurultayımızı yapıyoruz. Karanlık bir dönemde kurultayımızı yapıyoruz. Hitleri okumaya gerek yok. Musolliniyi filmlerde seyretmeye gerek yok. Bunlar bugün Türkiye’nin içinde. Faşistler bugün yönetimde. Bir büyük tehlike ile karşı karşıyayız. CHP’liler laik cumhuriyeti ve demokrasiyi kuranlar, eşitliği Türkiye’ye getirenler, özgürlük rüzgârları estirenler büyük bir tehlike ile karşı karşıyayız. Bugün tarikatlar, cemaatler Türkiye’yi yönetiyor. Adaletsiz yandaşları kalkındırma partisi görevde. Size söylüyorum iktidar gücün yetiyorsa, utanmadan vicdanınız titremeden hayırlı uğurlu olsun dediler. Daha dün Bahçelievler’de 7 gencimizi öldürenleri serbest bıraktınız. Hadi onlara da geçmiş olsun de katillerin yandaşı canilerin yandaşı. İsmet paşaya laf söylüyorsun. Hitler Trakya kapılarına gelmişti. Yunanistan Bulgaristan bitmiş faşistler girmiş. O faşist orduları Türkiye’ye sokmayanlar ismet paşa ile nankörce uğraşıyorsunuz. Ama gidiyorsunuz okyanus ötesine eğiliyorsunuz. Sıkılmadan emirler alıyorsunuz. 17 yaşındaki çocuk faşizme hayır dediği için içeri atıyorsunuz. Poşu taktığı için hapishanede süründürüyorsunuz o gençleri. Siz korkaksınız! Yüzlerce gazeteciyi içeri attın. Faşist, özgürlük düşmanı, katillerin yandaşı candaşı… Sana sesleniyorum iktidar. İsmet Paşa dedi ki: “Namuslular bu memlekette en az namussuzlar kadar cesaret sahibi olmazsa o memleket batar!” Hopa’da insanları öldüren, gençleri içeri atan faşist iktidar. Duyun bu devrimcilerin sesini. Cesur CHP’lilerden mi korktun? O yüzden mi saldırıyorsun İsmet Paşa’ya. Külhanbeylilik yapma. Otur oturduğun yerde! Yeteneksiz! Dirayetsiz! Sen bana baksana bana! Bize baksana! Hitler senin gibi stadyumda toplantı yapıyordu. Özendiğin katillerin, faşistlerin sonuna bak ve ders al, ders! KCK’lar uyduruyorsun, KESK’ler uyduruyorsun. Senin çöküşünü hiçbir güç önleyemez. Muhalefetten ve gençlerden korkuyorsun!”



- BAYIR: DEVRİMCİ İRADEYİ ORTAYA KOYMALIYIZ
Kongre'de konuşan bir başka İzmirli, CHP İzmir eski İl Başkanı Tacettin Bayır oldu...

CHP’nin önündeki en acil görevin bir an önce toparlanıp AK Parti iktidarı karşısında adım adım soldan sosyal demokrasiden yana iktidar seçeneğini oluşturmak olması gerektiğini ifade eden CHP İzmir Eski İl Başkanı Tacettin Bayır, “İnanıyorum ki solun ve sosyal demokrasinin kapsama alanını genişletebilirsek, sol ve sosyalist grupları da kapsayabilecek devrimci iradeyi ortaya koyabilirsek, toplumun tüm dinamik kesimleri ile gönül bağımızı yeniden kurabilirsek, AKP’nin kapitalist politikalarına karşı sosyal politikalarımızı yayabilirsek, siyaseti boş zamanı olanların ihtiyacı olmaktan çıkartabilirsek, emekten demokrasiden, dayanışmadan ve özgürlüklerden yana kullanırsak herkesi CHP’nin altı oku altında toplayabilirsek, o zaman haramilerin saltanatını yıkabileceğimize inanıyorum. Türkiye’yi mevcut ağırlaşmış sorunlarını yaratanlar çözemez. En fazla etkilenenler, sıkıntı çekenler yani sizler yani bizler yani solcular sosyal demokratlar halk partililer çözer. Artık devreye girmek ve çektiklerimizin hesabını AKP’ye sormak zorundayız” dedi.
 
ŞİMŞEK’TEN SERT ‘YENİ CHP’ ELEŞTİRİSİ
CHP Kurultayı’nda İstanbul Eski İl Başkanı ve Eski PM Üyesi Berhan Şimşek de bir konuşma yaptı. Şimşek kurultaya ‘Yeni CHP’ eleştirisiyle damga vurdu. Şimşek, “Nazım Hikmet'i, Uğur Mumcu'yu, Sebahattin Ali'yi, il başkanlarımızı, Denizleri, Madımak'ta yanan canları, şehitlerimizi anıyor, önlerinde saygı ile eğiliyorum. CHP Türkiye'nin en köklü partisidir. Birilerinin kurdurduğu parti değil, emperyalizme karşı savaş vererek cephede kurulmuş bir partidir. CHP, devleti kuran partinin adıdır. 10 yıldır soyulan Türkiye'nin hesabını Recep Bey ve yandaşlarından soracağız. Elin oğlu evin içindekileri dışarı atmıyor. Partilerle birleşiyor. Bizim yapmamız gereken yetişmiş çocuklarımıza, evin içindekilere sahip çıkarak Tayyip Erdoğan faşizmini ortadan kaldırmamız gerekiyor. Yola çıktığınız arkadaşları yolda gördüklerinize değişirseniz yolu da köyü de dostlarınızı da kaybedersiniz. CHP çözülürse Türkiye çözülür. Bizim çocuklarımıza, torunlarımıza karşı sorumluğumuz var. Adınız ne olursa olsun soyadınız Türkiye'dir, Mustafa Kemal'dir. Bu kurultay birlik ve beraberliğe kucak açmalıyız. Ben yok biz varız, hepimiz varız anlayışı ile hareket etmeliyiz. Yaşasın 'yeniden Cumhuriyet Halk Partisi" dedi.
 
İKİ GÜNLÜK MARATON NELERE SAHNE OLACAK?
34. Olağan Kurultay, 26 Şubat'ta gerçekleştirilen CHP'nin 16. Olağanüstü Kurultayı'nda kabul edilen yeni tüzüğe göre gerçekleşecek.

Partinin yeni tüzüğüne göre, genel başkanlığa aday olabilmek için, üye tam sayısının en az yüzde 10'unun yazılı teklifi gerekecek. Başkanlık divanı önünde imza verme zorunluluğu ise bulunmuyor. CHP'nin kayıtlı 1282 delegesi bulunuyor.

PARTİ MECLİSİ ‘DARALIYOR’
Yeni tüzüğe göre, şu anda 80 kişiden oluşan PM üye sayısı da 60'a inecek. PM'nin 8 asıl üyesi, bilim yönetim ve kültür platformu üyeleri içinden genel başkanın önereceği 12 kişi arasından seçilecek. Organ seçimlerinde yüzde 33 cinsiyet kotası, yüzde 10 gençlik kotası uygulanacak. Kadın ve gençlik kolları başkanları PM ve MYK toplantılarına katılabilecek ancak oy kullanamayacak.

YENİ BİR A TAKIMI OLUŞACAK
Kurultayın ardından genel başkan, PM üyeleri arasından Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerini belirleyecek. Yeni tüzükte MYK üye sayısı da 17 olarak belirlenmişti.
 
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, kurultay hazırlıkları kapsamında milletvekilleri ve il başkanlarıyla bir araya gelmiş ve PM üyelikleri için seçimin çarşaf listeyle belirlenmesi benimsenmişti. Seçimlerde anahtar liste uygulanması, bu listenin de il başkanlarınca önerilen isimlerden oluşturulması bekleniyor. İl başkanları divan başkanlığına ise Altan Öymen'in önerilmesini benimsemişti.
 
34. Olağan Kurultay çalışmalarına yarın saat 10.00'da başlayacak. Divan başkanlığı oluşturulmasının ardından Genel Başkan Kılıçdaroğlu bir konuşma yapacak. Çalışma ve hesap raporlarının okunması, görüşülmesi, aklanması, kurultay sonuç bildirgesi hazırlık komisyonunun oluşturulması, Kurultay Yönetmeliğinin bazı maddelerinin değiştirilmesinin görüşülüp oylanması ve kurultay sonuç bildirgesinin oylanmasının ardından genel başkan seçimi yapılacak.

İkinci gün ise PM ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelikleri için seçim gerçekleştirildikten sonra kurultay çalışmalarını tamamlanacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bilal-İzmirli 18 Temmuz 2012 Çarşamba 22:44

. Yola çıktığınız arkadaşları yolda gördüklerinize değişirseniz yolu da köyü de dostlarınızı da kaybedersiniz. CHP çözülürse Türkiye çözülür....?? Sayın Şimşek hiç merak etmeyin CHP Çözülse dahi TÜRKİYE çözülmez .nedenini bilmiyorsanız söyleyin anlatırım.CHP Vatandaş.

Yorumu oyla      12      6  
Kamile 17 Temmuz 2012 Salı 22:29

Tacettin başkanım olması gerekenleri tek tek sıraladı.Bunları gerçekleştirmek için bir an evvel çalışmaya başlamalıyız.Aklın yolu bir ama gel de bunu seçildiği halde yerinden kalkmayan yöneticilere anlat...

Yorumu oyla      14      6  
ibo 17 Temmuz 2012 Salı 22:23

OH BE NİHAYET İZMİRE YAKİSİR BİR KONUSMA DUYDUK AZİZ BASKAN KULAGİMZİ PASLATMİSTİ MİNNATTARDİ.? aslan cakmur helal sana.....

Yorumu oyla      15      6  
gozlem 17 Temmuz 2012 Salı 21:19

İZMİRE BOYLE YUREKLİ BELEDİYE BASKANİ YAKİSİR HELAL OLSUN CAKMUR HELAL İZMİRDEN YUKSELEN YİGİDE HELAL.AKP YE MİNNATTİRLİGİNİ SUNAN BUYUK BASKAN BİRAZ CAKMURU ORNEK AL.....

Yorumu oyla      15      6  
partizan 17 Temmuz 2012 Salı 20:44

Helal olsun sana YUKSEL CAKMUR SANA HELAL İSTE CHP Lİ LİK sana yasli diyenler belki utanmistir.birde sozum akp yi elestiremiyen ona minnattarliginisunanlara?...ah cakmur ah.Belediye baskanligi yapsaydin izmir kazanacakti ama simdi cok seyler kaybetti.ah ah ah....

Yorumu oyla      15      6  
İsimsiz 17 Temmuz 2012 Salı 19:05

Yüksel ÇAKMURA helal olsun.Okyanus ötesine değinen,Laiklik ve örgütü dilinden düşürmeyen yüreki efsane başkan Chp nin size ihtiyacı var....

Yorumu oyla      21      7  
hakan sunay ksk 17 Temmuz 2012 Salı 15:48

yüksel başkanım siz gerçek bir duayensiniz sizitebrik ediyotum başarılarınızın devamını diliyorum.efsane başkan...işte budur

Yorumu oyla      26      8  
YORUM 17 Temmuz 2012 Salı 15:42

BEN PARTİDEN BEKLENTİM ÇOK ARKADAŞLAR BU SON FIRSAT BAŞKAN İÇİN YA BUNDAN SONRA ÇOK DİK DURACAK PARTİYİ TAM AYAKTA TUTACAK YADA RÜZGAR ALIP GİDECEK KENDİ LİSTESİNİ YAPIYOR İNŞALLAH PARTİMİZ İÇİN HAYIR OLUR

Yorumu oyla      17      7  
Erdi 17 Temmuz 2012 Salı 14:19

Kavgasız kurultay olmaz chpliler.Haydin chpyen koşun en yeni chpye koşun :DDD

Yorumu oyla      14      14  
BÜLENT ŞERMET 17 Temmuz 2012 Salı 14:04

YÜKSEL BEYİ TEBRİK EDİYORUM İŞTE CHP BU OLMASI GEREKEN.. 10 YILDIR BÖYLE CESUR BİR KONUŞMA DİNLEMEDİM

Yorumu oyla      32      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkent’te kurultay arifesinde İzmir zirvesi
Kongre için başkentin yolunu günler öncesinden tutan İzmir'deki parti ...
HAS Parti'den 'Kurtulmuş 2. adam' iddialarına yanıt
HAS Parti, Numan Kurtulmuş'un teşkilatta Erdoğan'dan sonra tek yetkili ...
Arınç: Suriye'ye yeni yaptırımlar gelebilir
Başbakan Erdoğan'ın Rusya'ya gideceğini açıklayan Başbakan Yardımcısı ...
 
CHP kurultay salonunu tanıttı
Büyük Kurultayın yapılacağı Ankara Spor Salonu basın mensuplarına tanıtıldı. ...
Günay’a çağrı: Samimiysen bakanlıktan istifa et
CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, "Sayın Günay'ın, katliam sanıklarının ...
CHP Kurultayı: Çok bilinmeyenli denklem…
Büyük Kurultay mesaisi geldi/çattı… Partiyle ve siyasetle uzaktan yakından ...
 
CHP'den Sosyalist Enternasyonal'e Suriye çağrısı
CHP'den Umut Oran, Sosyalist Enternasyonal başkanı Papandreu'ya bir mektup ...
Tekin: AK Parti'den sürpriz katılımlar olabilir
CHP İstanbul milletvekili Gürsel Tekin, merkez sağa çağrılarının AK Parti'de ...
AK Partili Dağ sünnet şölenine katıldı
Ak Parti İzmir Milletvekili Av. Hamza Dağ, Ak Parti Bornova teşkilatı ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Atatürk bizden biridir!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (6) “Hamam mı? yoksa Spa mı?”
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva