HABERLER>POLİTİKA
9 Ekim 2017 Pazartesi - 13:02

CHP Çiğli’de delege seçimleri... Önde olan muhalefet şimdi ne yapacak?

İlçede şu ana kadar gerçekleşen seçimlerde daha fazla delege kazanan muhalif kanadın önceliklerini belirlediği öğrenildi. 3 Aralık’ta yapılması beklenen ilçe kongresinde adayını netleştirmek isteyen muhaliflerin ilk olarak seçilmeyen 56 delegeyi kazanmayı amaçladığı belirtildi.

CHP Çiğli’de delege seçimleri... Önde olan muhalefet şimdi ne yapacak?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- (Kulis Haber) Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağan kurultay takvimi işlemeye devam ediyor.

İzmir’de mahalle delege seçimleri büyük ölçüde tamamlandı. Metropolde şu ana kadar önemli gelişmeler yaşanırken 15 Ekim tarihinde tüm ilçelerdeki delegasyon yapısı şekillenmiş olacak.

Kentte büyük ilçelerde muhalif yapılarla mevcut kadroların karşı karşıya geldiği gözlendi. Çiğli’de ise 10 Eylülde start alan süreç sancılı işledi.

Öncelikle Belediye Başkanı Hasan Arslan ve İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu’nun bulundukları mahalle olan Küçükçiğli’de delege seçilmemesi dikkat çekti. İki başkan tüzük gereği doğal delege olarak ilçe kongresinde oy kullanacak. Fakat bu durumun başkanlar için bir handikap olduğu öne sürüldü.

ATAŞEHİR’DE FARK AÇILDI
Çiğli’de muhalif yapı mahallelerde mevcut ilçe yönetimi ile belediye destekli listelere karşı açık üstünlük kurdu. Çıkardığı 58 delege ve bünyesinde dikkat çeken isimleri barındırmasıyla ilçenin en önemli noktası olan Ataşehir’de yaşanan kriz hala hafızalardaki yerini koruyor. Muhalif yapının 4 oyla kazandığı mahallede sahte oy kullandırıldığına yönelik iddialar ilçe yönetimi tarafından değerlendirilmiş ve seçim iptal edilmişti. İl yönetimine gönderilen karar masaya yatırılmış ve ilçe yönetim kurulunun paralelinde bir sonuç çıkmıştı. Daha sonra kararın iptali için yargıya başvuran belediye meclis üyeleri Süleyman Karadağ ile Mustafa Avdan ve parti üyeleri Ehsan Çam ile Ercan Ulusoy kesin ihraç talebiyle tedbirli olarak disipline sevk edilmişti. Seçime bir gün kala Yüksek Disiplin Kurulu (YDK)verdiği kararla Karadağ’ın tedbirinin kalkmamasını diğer 3 partilinin tedbirinin kalkmasını onayladı. Böylelikle seçim sonucu için 1 oyun bile önemli olduğu mahallede Karadağ sandık başına gidemedi. Önceki listeden de çıkarıldı ve yerine başka bir partili yazıldı. Ataşehir Mahallesi’ndeki seçim sonucu mevcut yönetim için bir hüsran muhalifler için duble zafer oldu. İptal edilen seçim sonrasında yeniden kurulan sandığa il yönetimi büyük bir titizlik gösterdi. Önceki seçimde 4 oy fark atan muhalif yapı bu kez 49 oy farkla mahalledeki delegasyonu kazandı.

MUHALEFET AÇIK ARA ÖNDE
İlçede şu ana kadar 344 delegenin seçildiği ve bunun 272 tanesinin muhalefetin hanesine yazıldığı öğrenildi. 72 delegeyi de ilçe ve belediye destekli yapının kazandığı belirtildi. Çiğli’de son haftada 4 mahallede seçim yapılacak ve 56 delege seçilecek. Sandık kurulacak Egekent, Ahmet Taner Kışlalı, Uğur Mumcu ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk mahallelerinde muhalefetin güçlü olduğu ifade edildi.

ŞİMDİ NE OLACAK?
Örgütte üyelerin akıllarında ‘Şimdi ne olacak? sorusunun dolaştığı öne sürüldü. Muhalif yapının 3 tane öncelik belirlediği ve yaşanacak süreçteki yol haritasını buna göre düzenleyeceği öğrenildi. Muhalif kanat ilk olarak 4 mahallede bulunan 56 delegeyi kazanmak istiyor. Daha sonrasında beraber yürüdükleri ekibi dağıtmamak ve potansiyel isimler içinden uzlaşı çerçevesinde ilçe kongresindeki adayını belirlemeyi amaçlıyor.

POTANSİYEL ADAYLAR KİMLER?
3 Aralık’ta yapılması beklenen ilçe kongresinde adaylık için güçlü isimlerden söz ediliyor. Eski ilçe Başkanı Utku Gümrükçü’ye ‘Gel bir daha bizim başkanımız ol’ çağrısı olduğu daha önceki dönemde de dillendirilmişti. Meclis üyesi Mustafa Avdan, Behçet Köymen, Hüseyin Kızılkaya, İbrahim İncesu, Erkan Akar, Mert Özcan, Barbaros Kiriş isimleri süreçte öne çıkacak gibi görünüyor. Ali Rıza Koçer’in de belediye başkanlığına adaylığını açıklaması dengeleri değiştirdi. Koçer’in bu çıkışı örgütte ilçe başkanlığı defterini kapatması olarak görülüyor.

BAŞKANLAR NE REFLEKS GÖSTERECEK?
Diğer taraftan belediye ve ilçe destekli kanatta da gelişmeler yaşanabileceği dile getirildi. Geçmiş süreçte ‘Böyle bir ilçe başkanına benim bir tane oyum var, veririm’ diyen Belediye Başkanı Arslan’ın ilerleyen dönemde nasıl bir refleks göstereceği merak konusu oldu. İlçede şu ana kadar gerçekleşen mahalle delege seçimleri ve sonrasında oluşan tabloda Başkan Arslan’ın bu açıklamasının etkisi olduğu ifade edildi. Mertoğlu’na açık desteğin örgütte karşılık bulmadığı aksine ters teptiği öne sürüldü. İlçe kongresinde aday olacağını söyleyen Başkan Mertoğlu’nun kararının arkasında olduğu öğrenildi. Mahalle delege seçimlerinden çıkan sonucun mevcut kadro için pek parlak görünmediği dile getirilirken Belediye Başkanı Arslan’ın ilçe kongresine yaklaşılırken başka ismi işaret etmesinin de ihtimaller arasında olduğu ifade edildi. Mevcut ilçe yönetimi içinden bir ismin de kongrede aday olmasının sürpriz olmayacağı belirtildi.

 
Türkiye'den ABD'ye vize mesajı!
 
İzmir'de sapık 'spor hocası' alarmı: Her yerde aranıyor!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Veli ASLAN 9 Ekim 2017 Pazartesi 17:32

Başkanlar bu saatten sonra örgütün düşüncesine saygı göstermelidir. Delege seçimlerinde yaptıkları karalama kampanyasını bırakıp, muhaliflerin adayını desteklemelidir.Etik siyaset bunu gerektirir. Etik demişken, kendi "Kalemşörleri" "Mithat UMUTOĞULLARI" seçimi sindirememiş olacak ki haberlerine bakın ne kadar haklı olduğumu anlarsınız. Bu ekip bu tür oyunlara gelmedi, gelmez. Kaybedişin bile bir adabı olmalı.

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vize krizi için AK Parti'den ilk açıklama
AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal: Dışişleri Bakanlığımız gerekli açıklamaları ...
AK Partili Dağ’dan ABD tepkisi: Oğlum ‘BASS’ git
AK Parti İzmir Milletvekili Dağ, Türkiye ile ABD arasında yaşanan vize ...
Erdoğan'dan Naim Süleymanoğlu'na ziyaret
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, karaciğer nakli yapılan olimpiyat ...
 
Başbakan Yıldırım: Bunlar bize sökmez
Başbakan Binali Yıldırım, "Türkiye'nin etrafında yaşanan olayları görüyorsunuz, ...
Bahçeli'den Doğu Perinçek'e çok sert yanıt...
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin Ankara'da düzenlediği Kerkük ...
Erdoğan: Yeni bir Kobani yaşatmayacağız
AK Parti İstişare Kampı'nın kapanışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ...
 
'Kerkük'ün güvenliği Ankara'nın güvenliği'
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Kerkük Sevdalıları ile Buluşma" adlı etkinlikte konuştu.
Başbakan'dan "İdlib operasyonu" açıklaması
Başbakan Binali Yıldırım, İdlib operasyonunda Rusya ile birlikte hareket edildiğini söyledi.
Baykal'a kaset kumpasında önemli detay!
eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile eski MHP'li yöneticilerin özel ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar unutulsa da yaralar kapanmıyor!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva