HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Şubat 2023 Pazartesi - 18:58

Büyükşehir Meclisi afet bölgesi için tek yumruk... CHP ve İYİ Parti’den ‘huzur hakkı’ desteği!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı olağan Meclisi’ne 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkımlara neden olan 7,7 ve7,6 büyüklüğündeki depremler damga vurdu. Mecliste bulunan siyasi partiler söz alarak birlik mesajı verirken, CHP ve İYİ Parti grupları Şubat ayında alacakları huzur haklarını afet bölgesine bağışlayacaklarını belirtti.

Büyükşehir Meclisi afet bölgesi için tek yumruk... CHP ve İYİ Parti’den ‘huzur hakkı’ desteği!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı olağan Meclis oturumu gerçekleştirildi. Belediye meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen oturuma Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer başkanlık yaptı.

Meclis oturumu açılışı öncesi  Türkiye'yi derinden sarsan ve Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkımlara neden olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

SOYER: YARDIMLARIN ZAYİ OLMASINI İSTEMİYORUZ
Meclisin açılışında söz alan Başkan Soyer, “Hepimizin acısı çok büyük. Kayıplarımız çok büyük. Hepsini rahmetle anıyoruz. Kalan yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyoruz. Gerçekten acımız çok büyük. Bugün 8’nci günde deprem. Yaşanılan acıların tarifi mümkün değil. Bundan sonrasında uzun yıllar boyunca oradaki çocuklar, gençlerin acılarını azaltmak için çalışacağız. Bizim iddiamız 81 il içinde, İzmir'in diğer illerden daha fazla, daha iyi, daha çok hizmet götürmesine çalışmak. Bizim en büyük gayemiz, amacımız bu. İzmirlilerin oradaki vatandaşlarımıza götürebileceği hizmeti daha iyi koordine etmek, daha hedefe yönelik hizmet etmek ve vatandaşların iyileşmesi için gayret etmek olacak. Bu nedenle gayret ettiğimiz bir çalışma var. İzmir Büyükşehir Belediyesi 4 ayrı noktada konumlandırmak gibi hedefimiz oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nş orada hizmet üretecek ekiplerimiz yönlendirerek gölge belediye olarak çalışacak bir koordinasyon merkezi oluşturmayı hedefliyoruz. 4 noktada İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kurumsal kapasitesi içinde birimleri olan tüm birimleri oraya yönlendirerek eksik kalan belediyecilik hizmetlerini sağlama hedeflerimiz var. İskendurun’da hala içme suyu verilemiyor. Deprem nedeniyle pis su ile temiz su kanallarını karışması söz konusu. Bu nedenle şehrin su ihtiyacını karşılayan istasyonun tadilatını bugün itibari ile arkadaşlarımız tamamladı. En azından yüzde 25’ine su verecek seviyeye geldik şehrin. Orada bir arıtma tesisi kuruyor arkadaşlarımızı 200’ün üstünde İZSU çalışanları orda. İzmir’de çok büyük bir duyarlılık var. Tüm vatandaşlarımızı canla başla yardım etmek istiyor. Bizde İzBB olarak tüm bu yardımları kurum içinde değerlendirerek yardımların zayi olmasını istemiyoruz. Çünkü orada zayi olan yardımların olduğunu biliyoruz” ifadelerini kullandı.

AYDIN:  YAPIYI OLUŞTURMAK ZORUNDAYIZ
CHP sıralarından söz alan Grup Başkanvekili Murat Aydın, “Konuşmanın zor olduğu, sözlerimizin tartmanın, duygularımızı dile getirmenin zor olduğu günler yaşıyoruz. Acımız çok taze ve büyük. Acılarımızın yanında öfkelerimiz kızgınlıklarımız da var ancak bugün yaralarımızı birlikte sarma zamanı. Kurtarabildiğimiz canlarımızı kurtarmanın, kurtarmadığımızın yasını tutma zamanı. Zaman zaman burada tartışıyor ve siyaset üstü sözler kullanıyoruz. Ancak hiçbir konunun siyaset üstü olduğunu düşünmüyorum. Evet partiler üstü konular var, ayrıştığımız yerler var. Ancak bu ayrıştığımız yerleri birleştirmemiz gereken yerler var. Bu ortak noktaları belediyesi, devleti hangi siyasi parti yönetirse yönetsin bu yapıyı oluşturabilmek zorundayız. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde zaman zaman istemediğimiz şeyler içinde kalsak da bu irademizin tam olduğunu biliyorum. Biz en zor meselelerimizi bile tüm farklılıklarımız ile konuşup ortak siyaset üretebilecek güce sahibiz. Bizler CHP Grubu olarak bu ayki meclis oturumundaki huzur haklarımızı deprem bölgesine bağışlıyoruz” dedi.

HIZAL: ACININ NE OLDUĞUNU BİLİYORUZ
Aydın’ın ardından söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, zor günleri birlikte atlatacaklarını belirtirken, “4 yıl çok defa konuşma yaptım ancak bugün gerçekten konuşmakta zorlandığım bir gün. CHP grup başkan vekilimizin de dile getirdiği gibi tarifi imkansız bir acı yaşıyoruz. Belki bu coğrafyanın, belki tüm dünyanın tarihsel süreç boyunca yaşayabileceği en büyük felaketlerinden birini bizler yaşıyoruz. Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin art arda verdiği hasar ve 10 ilimizin bundan etkilenmesi. Depremin ilk anından itibaren milletimizin devletimizin tüm unsurları, tüm olumsuz koşullar rağmen elinden gelen çabayı göstererek, vatandaşlarımızın acısını hafifletmek ve enkaz altındaki vatandaşlarımız canlı kurtarmak için mücadele verdiğini biliyoruz. Devlet kavramından bahsederken devletin tüm unsurlarından bahsediyorum. Yerel yönetimler, STK'lar, milletimizin bireysel çabaları da bunun içinde.  Depremi yaşamış bir şehiriz, belki o bölgede yaşanan depremin çok daha küçük ancak acının ne olduğunu bizlerde biliyoruz. Çok uzun yıllar acıları atlatabilmek adına hepimize görev düşüyor. Bunu için mücadele edeceğiz. Bu millet güçlüdür. Tarihsel süreç boyunca ciddi mücadeleler vererek bu noktaya geldi. Devletimiz ve milletimiz ile bütün farklılıklarımızı ortaya koyarak bu kötü günleri de hep beraber atlatacağız” dedi.

ŞAHİN: MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN
Kentsel dönüşümün önemine vurgu yapan MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin, “Merkezi hükümetimizle beraber koordinasyon içerisinde deprem bölgesine toplanan yardımları ivedilikle ileten, tüm imkan ve kabiliyetleriyle sahada yer alan gerek İzmir Valiliğimiz, gerek İzmir Büyükşehir Belediyesi gerekse ilçe belediyelerimiz, diğer kamukurumlarımız, Ticaret Oda'mız, Sanayi Oda'mız, Esnaf Birliği'miz, sivil toplum kuruluşlarımız, siyasi partilerimizin tüm yöneticileri ve tüm İzmirli kardeşlerime şükran, minnet ve teşekkürlerimi iletiyorum.  Gün birlik olma günüdür. Siyasi kaygılarımızı bir kenara bırakıp, yaşanan afetten ders çıkartmalıyız. Her zaman söylediğimiz gibi deprem öldürmez, çürük binalar öldürür. Bir kez daha kentsel dönüşümün ne kadar önemli olduğunu anlamış olduk. Deprem sonrası bütün kamu kurumları teyakkuz halinde yaraları sarmaya ve ihtiyaçları karşılamaya gayret ediyorlar. Ama asıl sorun deprem öncesi yapılması gerekenlerdir. yerel yönetimler olarak biz üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeliyiz. İlan ettiğimiz kentsel dönüşüm alanlarında gerçekleştirdiğimiz dönüşüm oranlarını irdelemeliyiz.  10 İlimizi doğrudan birçoğunu da dolaylı yoldan etkileyen bu depremlerde vefat eden Kardeşlerimize Allahtan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılara acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı

SEVİNÇ: DİLEĞİM…
İYİ Parti Grup Başkanvekili Kemal Sevinç huzur haklarını deprem bölgesine bağışlayacaklarını belirtirken, “10 ilimizde etkili olan iki deprem sonrası binlerce insanımız hayatını kaybetti. Binlerce insanımızda yaralandı. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Depremde her ilimizden yardımlar yapılmakta. İzmir Büyükşehir Belediyesi ilçe belediyeler ile koordineli gereken her desteği vermekte,   Ülkemiz birinci derece deprem bölgesinde. Dileğim tüm yapıların depreme dayanıklı olması. Milletimizin başı sağ olsun. Bizde İYİ Parti olarak 3 oturumun huzur hakkını deprem bölgesine bağışlıyoruz” dedi.

 
163 şüpheli hakkına deprem soruşturması!
 
Bakanlık onay verdi… Büyükşehir'de Karcı dönemi resmiyet kazandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayındır’da yardım seferberliği tam gaz!
Deprem felaketi sonrası Bayındır'da başlatılan yardım seferberliği devam ediyor.
İZSU'dan deprem bölgesine yardım eli!
Türkiye’de 10 ili etkileyen 6 Şubat depremi nedeniyle İzmir’den bölgeye ...
Başkan Kılıç yine afet bölgesinde... 'Elimizden ne geliyorsa yapacağız'
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Adıyaman'da çalışmalarına devam eden ...
 
Deprem için aralıksız çalışma... İzmir, Türkiye'ye model olacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 Ekim 2020’de İzmir’de meydana gelen depremin ...
Bayraklı'dan depremzede can dostlar için destek!
Türkiye’yi sarsan deprem felaketinden etkilenen can dostları unutmayan ...
Başkan Sandal’dan ‘deprem’ çıkışı: Devlet var, hükümet yok!
Kahramanmaraş’ta yaşanan ve binlerce vatandaşın hayatını kaybetmesine ...
 
Bayındır’dan afetzedelere yakacak desteği!
Bayındır’dan 7 TIR yakacak odun ve kömür 12 Şubat Pazar günü deprem bölgesine ...
CHP ve Gelecek Partisi'nden Başkan Çerçioğlu'na ziyaret!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı ile Gelecek ...
Çiğli'de gündem: Deprem dayanışması!
Çiğli Belediyesi, kentin ekonomik ve sosyokültürel gelişimine yön vermek ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Fransa 'faşizme geçit yok!' dedi
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İş insanları, İş’te insanlar…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Hapse girer ama eve dönmezler!’
Ahmet Aydın AKANSU
Ahmet Aydın AKANSU
Çevreci insanların varlığı; umut verici
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva