HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Şubat 2023 Pazartesi - 08:51

Büyükşehir’in ısrarı yetmedi… 'Satacağız' dedi, Hilton’u afetzedelere kapattı!

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen vatandaşların barınma sorununun çözümü için faal olarak kullanılmayan Hilton İzmir’in açılması talebi otelin büyük ortağı olan Ata Holding tarafından reddedildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yaptığı açıklamada “İzmir'e döndüğümde bizzat ben bu işle yoğun ilgileneceğim, bu sorunun çözülmesi için girişimlerde bulunacağım. Umarım otelde depremzede kardeşlerimizi ağırlayabiliriz” dedi.

Büyükşehir’in ısrarı yetmedi…  Satacağız  dedi, Hilton’u afetzedelere kapattı!

Muhittin AKBEL/EGEDESONSÖZ- Kahramanmaraş depreminden sağ kurtulan vatandaşların barınma ihtiyaçlarının karşılanması için tüm Türkiye’de seferbelik sürüyor.

Ülke genelinde kamuya ait dinlenme tesislerinin yanı sıra, öğrenci yurtları ile oteller depremzede vatandaşlara tesis edilmiş durumda…

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yüzde 23,84 hissesinin bulunduğu, büyük ortağın Ata Holding olduğu İzmir Hilton, 30 Ekim İzmir depreminde bir süre depremzedelerin yuvası olmuştu. Hilton İzmir’in bölgedeki afetzedelere açılması talebi bir süredir kent gündemini meşgul etmekteydi. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’in “dönüş bekliyoruz” açıklamasının ardından otelin büyük ortağı Ata Holding kararını verdi. Otelin depremzedelere açılması talebinin, büyük ortak Ata Holding tarafından olumlu karşılanmadığı öğrenildi.

Gaziantep'teki depremde mağdur olan vatandaşların konaklamasının sağlanması için çok büyük bir uğraş veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bu konudaki son gelişmeleri Egedesonsöz'e anlattı.

Ata Holding'in, otelin depremzedelerin kalmasını olumlu karşılamadığını öğrendiğini, gerekçe olarak da "Satacağız" dediklerini belirten Başkan Soyer, "İzmir olarak depremzede vatandaşlarımıza kucak açtık. Onları bir süre misafir edeceğiz. Kalacakları yer konusunda ilk akla gelen yerlerin başında İzmir Hilton vardı. Ancak otelin satışının gündemde olduğu gerekçesiyle otelin depremzedelere açılmayacağını öğrendim. İzmir'e döndüğümde bizzat ben bu işle yoğun ilgileneceğim, bu sorunun çözülmesi için girişimlerde bulunacağım. Umarım otelde depremzede kardeşlerimizi ağırlayabiliriz" ifadelerini kullandı.

BÜYÜKŞEHİR'DEN YAZILI AÇIKLAMA
Konuyla ilgili olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden ayrıca yazılı açıklama da yapıldı. Açıklamada şunlara yer verildi:

"Ülkemizin yaşadığı deprem felaketinin ardından barınma sorunuyla karşı karşıya kalan 10 şehrimizdeki yurttaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi büyük bir çaba ve özveriyle çalışmaktadır. Gerek kurumsal kapasitemizi devreye sokarak gerek yürüttüğümüz kampanyalarla barınma sorununun çözümü için adımlar atıyoruz.

Basında ve kamuoyunda yer alan belediyemizin hissedarı olduğu eski Hilton Oteli binasının depremzedelere açılmasına ilişkin haberlere açıklık getirilmesi gereği doğmuştur.

İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak depremin ardından binanın büyük hissedarı Ata Holding ile gerekli görüşmeler yapılmış, İzmir depreminde olduğu gibi depremzedelere açılması önerisi götürülmüştür.

Ancak bu talebimiz, binanın satılacağı gerekçesi ile olumsuz karşılanmıştır.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak yüzde 23,5 hissemiz olan söz konusu binanın depremzedelere açılması konusunda görüşümüzün olumlu olduğunu bir kez daha duyuruyoruz. Ancak nihai kararın hukuken büyük hissedarda olduğunun da altını çiziyoruz.

Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur."

ATA HOLDİNG'DEN AÇIKLAMA: VASIFLARINI YİTİRMİŞTİR
Hilton Otel'in depremzedelere açılmaması ile ilgili Ata Holding'ten açıklamada geldi. Açıklamada "2 yılı aşkın süredir âtıl durumdadır. Dolayısıyla bu yapı tüm konaklama vasıflarını yitirmiş bir yapıdır. Bina mevcut durumuyla toplu olarak ikamet edilmek için insan sağlığı ve güvenliği açısından uygun koşulları taşımadığından binanın kullanılabilecek nitelikteki tüm ekipmanları depremin ilk günü depremden etkilenen illerimize gönderilmişti" denildi. 

Açıklama şu şekilde:

Bazı basın yayın organlarına 'İzmir Hilton Oteli'nin depremzedelere açılmasına Ata Holding izin vermedi' şeklinde yansıyan ve gerçeği yansıtmayan bir haber bizleri derinden üzdü. Habere konu olan ve kamuoyunda İzmir Hilton Oteli olarak bilinen bina, en son İzmir depreminde depremden etkilenen vatandaşlarımıza açılmış olup, 2 yılı aşkın süredir âtıl durumdadır. Dolayısıyla bu yapı tüm konaklama vasıflarını yitirmiş bir yapıdır. Bina mevcut durumuyla toplu olarak ikamet edilmek için insan sağlığı ve güvenliği açısından uygun koşulları taşımadığından binanın kullanılabilecek nitelikteki tüm ekipmanları depremin ilk günü depremden etkilenen illerimize gönderilmiştir

Ata Holding, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teknik analizlerin yapılması, uygun koşulların sağlanması ve operasyonel sorumluluğun üstlenilmesi halinde binanın depremzedelerin kullanımına açılabileceği yönünde görüş belirtmiştir. Gelinen aşamada İzmir Büyükşehir Belediyesi, teknik analizlerin uzmanlarca yapılmasına karar vermiştir. Binanın depremzedelerin kullanımına açılıp açılamayacağı yönünde karar teknik analizlerin sonucunda Büyükşehir Belediyesi ile koordinasyon içinde verilecektir. Açıklamamızın konuyla ilgili yanlış anlaşılmayı ortadan kaldıracağını ümit eder, içinden geçtiğimiz bu zor dönemde tüm gücümüzle milletimizin yanında olmaya devam edeceğimizi kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız

 

 
İzmir'de yeni haftada hava nasıl olacak?
 
Sinan Akçıl depremzede Duru ile düet yaptı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bülent Işık 13 Şubat 2023 Pazartesi 20:03

Zamanında şehrin en güzel yerindeki arsayı yüzde 25 ile bir firmaya verirsen sonuçta büyük ortak olur.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rota İskenderun… ‘Umut Gemisi’nden ikinci sefer!
Çeşme Limanı’ndan çok sayıda iş makinesi ve yardım malzemelerini İskenderun ...
160'ncı saatte bir can daha... Kınık'ın süper kahramanları!
Kınık Polyak Eynez Madencilik kurtarma ekipleri, Kahramanmaraş merkezli ...
İzmir’den deprem bölgesine ücretsiz internet desteği
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Osmaniye ve Hatay’da depremzedelerin ücretsiz ...
 
Selçuk'ta dayanışma iki koldan sürecek
Kahramanmaraş depreminin ardından afet bölgesine giden Selçuk Belediye ...
Soyer, Kılıçdaroğlu’na ‘gölge belediye’yi anlattı… 150 cana sığınacak yuva!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Hatay’da belediye tarafından ...
Başkan Soyer'den deprem raporu ve iktidara eleştiri: Binalar değil sistem çürümüş!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, MYK toplantısında açıklama ...
 
Çiğli depremzedelere kapılarını açtı
Çiğli Belediyesi, deprem bölgesinden Çiğli’ye gelen depremzedelerin konaklama, ...
Başkan Tugay’dan ‘İmar Affı’ isyanı: Teklifi geri çekin!
Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine gelmesi beklenen İmar Affı Kanun ...
Kınıklı madenciler 142'nci saatte bir canı daha kurtardı
Kınık’tan deprem bölgesinde birçok şehirde arama kurtarma çalışmalarına ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Fransa 'faşizme geçit yok!' dedi
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İş insanları, İş’te insanlar…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Hapse girer ama eve dönmezler!’
Ahmet Aydın AKANSU
Ahmet Aydın AKANSU
Çevreci insanların varlığı; umut verici
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva