HABERLER>SPOR
4 Ocak 2016 Pazartesi - 09:44

Büyükşehir fırtınası: 1 yılda 511 madalya

Sporcu ve aktif branş sayısıyla ülkemizin en büyük kulüpleri arasında yer alan İzmir Büyükşehir Belediyespor, 2015 yılında büyük başarılara imza attı. Büyükşehir'in sporcuları, 365 günde, 33’ü uluslararası olmak üzere tam 511 madalya kazandı.

Büyükşehir fırtınası: 1 yılda 511 madalya

İzmir'in spordaki lokomotifi Büyükşehir Belediyespor, 2015 yılında kupa ve madalyaya doymadı. Yıl boyunca çeşitli branşlarda 511 madalya kazanan Büyükşehir Belediyesi sporcuları, üç Avrupa Grand Prix 1.liği, bir Dünya Gençler 2.liği, iki Avrupa 2.liği, üç Avrupa 3.lüğü, iki Avrupa 4.lüğü elde etti. Balkan şampiyonalarında ise İzmirli sporcular 6 kez kürsüye çıktı. Ulusal platformda 9 takım şampiyonluğu alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2 Türkiye rekorunun sahibi olurken, toplam 158 altın, 203 gümüş, 117 bronz kazandı.
 
Yasemin’den üç madalya
Okçu Yasemin Ecem Anagöz, yılın en başarılı sporcularından biri oldu. ABD’deki Dünya Gençler Şampiyonası’nda ikinci olan Yasemin, Avrupa 4.’lüğü ve Yağız Yılmaz ile birlikte elde ettiği Avrupa Grand Prix birinciliği ile uluslararası klasmanda üç önemli başarı elde etti. Genç okçu, 2x70 metre genç bayanlarda 661 puan ile yeni Türkiye rekorunu ele geçirirken, takım arkadaşı Yağız Yılmaz da aynı kategoride 670 puanla Türkiye rekoru kırmayı başardı.
 
Nuri Özel Avrupa 2.’si
Tekvandocu Nuri Özel, Alanya’da düzenlenen 3. Avrupa Kulüpler Şampiyonası’nda ikincilik kürsüsüne çıkarak Büyükşehir’in en başarılı sporcularından biri oldu. Genç tekvandocu Simge Erensayın ile bayan güreşçi Buse Tosun, Avrupa 3.’sü unvanlarını alırken, judocular Çiçek Akyüz, Gizem Ercan, Ahmet Yıldırım ve Ebru Siyahkoç, tekvandocu Nejat Oğuzhan Tuna ile atlet Abdurrahman Gediklioğlu ise Balkan şampiyonalarında kürsüye çıktılar.
 
Engelleri aştılar
2012 Londra Paralimpik Oyunları’nda katılan ve hedefini 2016 Rio olarak belirleyen bedensel engelli halterci İzzettin Kanat, kazandığı Avrupa 2.liği ile iddiasını bir kez daha kanıtladı. Görme engelli bayan judocu Gülhan Kılıç, Avrupa şampiyonalarında bir üçüncülük, bir de dördüncülük elde etti. Büyükşehir’in engelli sporcuları, 2015'i, 3’ü uluslararası olmak üzere 26 madalya ile tamamladı. Güler Demircan ise Fair-play Büyük Ödülü’nün sahibi oldu.


 
9 takım şampiyonluğu
Yerel klasmanda da çok önemli bir başarılar elde eden İzmir Büyükşehir Belediyespor, takımlar kategorisinde 9 şampiyonluk yaşadı. Ampute futbol takımı, erkek, bayan (3 kez)  ve mix okçuluk takımı, serbest güreş erkek takımı, yıldız erkek güreş takımı ve sualtı ragbisi bayan takımı, 2015’te şampiyonluk yaşayan Büyükşehir ekipleri oldular. Sualtı ragbisi bayan takımı, Avrupa Kulüpler Şampiyonası gibi bu branşın en önemli organizasyonlarından birinde ülkemizi temsil etti.
 
En iyi ve en hızlı
Satrançcı Cankut Emiroğlu, 2015’i “Türkiye’nin en iyisi” ve “Türkiye’nin en hızlısı” unvanları ile geride bırakırken, milli cimnastikçi Ferhat Arıcan ise uluslararası platformda 4 madalya kazandı. Ferhat Arıcan, Türkiye Cimnastik Milli Takımı ile 2016 Rio Olimpiyatları’na katılma hakkı elde etti. Cimnastik literatüründe kendi adıyla anılan 3 harekete sahip tek sporcu olan Ferhat Arıcan, 2015’teki performansıyla Büyükşehir Beediyespor’dan Rio vizesi alan ilk sporcu oldu. 
 

 
Beşiktaş'ın transferlerine Putin engeli!
 
Genç sporculara Başkan Pekdaş dopingi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Beşiktaş'ın transferlerine Putin engeli!
Denys Boyko ve Douglas Silva Bacelar için Dnipro Kulübü'ne 6 milyon Euro'luk ...
Hidayet İzmir'e 'All-Star kazığı'nın nedenini açıkladı!
Türkiye Basketbol Federasyonu'nun CEO'su Hidayet Türkoğlu, daha önce İzmir'de ...
Kayıp futbolcu Ren Nehri'nde ölü bulundu
Yaklaşık 3 haftadır kayıp olan futbolcu Steve Gohouri, Ren Nehri'nde ölü bulundu.
 
Ve Karşıyaka’da yeniden Şimşek dönemi
PTT 1'inci Ligi takımı Karşıyaka, anlaşmaya vardığı teknik direktör Yusuf ...
Altınordu'ya Galatasaray’dan Sinan vetosu!
PTT 1'inci Ligi'nde 2'nci yarı öncesi kadrosunu takviye etmeye çalışan ...
İzmir’e ‘All-Star’ şoku!
Türkiye Basketbol Federasyonu, Spor Toto Basketbol Ligi'nde daha önce ...
 
Kaf-Kaf startı Hamamcı’yla veriyor
PTT 1'inci Ligi'nde ilk yarıyı 13 puanla son sırada tamamlayan Karşıyaka, ...
Göztepe’de liste kabarık!
PTT 1'inci Ligi'nde ara transferin ilk imzasını Manisasporlu kanat oyuncusu ...
Altınordu Abilkimov'u Galatasaray’dan kaptı
Altınordu, 2 sezondur Galatasaray altyapısında forma giyen 13 yaşındaki ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (4) Önce bakkallar azaldı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siyasi yasak gelirse ne olacak?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva