HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Aralık 2009 Cuma - 00:00

Buca Meclisi’’ne ’‘sarışın’’ bombası

Buca’’daki ’‘Danışman Krizi’’ Ayda Saryal’’ın canlı yayında meclis üyelerini bombalamasıyla alevlendi. ’

Buca Meclisi’’ne ’‘sarışın’’ bombası


Meclis üyeleri ateş püskürürken Saryal, ’‘Neredeyse gerçek sarışın olup olmadığımı soracaklar’” dedi.

İZMİR - Tartışmaların bitmek tükenmek bilmediği, suların bir türlü durulmadığı Buca Belediye Meclisi’’nin son gözdesi Belediye Başkanı Ercan Tatı’’nın imar danışmanı Ayda Saryal, Ege TV ana haber bülteninde yaptığı açıklamalarla meclis üyelerini topa tuttu.


İŞTE O GÖRÜNTÜLER...
Belediye şirketi Buca Mar’’ın işçi kadrosunda olmasına karşın resmi toplantılara bürokratlarla birlikte girdiği ve Başkan Tatı’’nın Danışmanı sıfatıyla belge imzaladığı ortaya çıkan, hakkında hem CHP hem de AKP grubu tarafından önerge verilen, son iki ayda meclis toplantılarında yaşanan tartışmaların önemli bir nedeni olan Ayda Saryal, canlı yayında yaptığı açıklamalarda meclis üyelerini ’‘kişisel beklenti sahibi’’ olmakla itham etti.

MECLİS ÜYELERİNE İTHAM
Kendisinin işçi kadrosunda olduğunu, işçi olmanın ayıp olmadığını, seçkin okulları bitirmiş bir şehir plancısı olarak
Büyükşehir Belediyesi’’nin yanı sıra bayındırlık müdürlüğünde önemli görevler yaptığını hatırlatan Ayda Saryal, meclis üyelerinin Başkan Tatı’’yı yıpratmak için kendisini hedef aldığını, neredeyse gerçek sarışın olup olmadığının bile sorgulandığını anlattı.
Saryal’’ın meclis üyelerini kızdıran sözleri ise ’‘Kişisel beklentileri olmayanlar Meclis’’te Buca’’nın sorunlarını konuşur, bunlar benimle ya da kişilerle uğraşıyor’” şeklindeki cümleleri oldu. Saryal’’ın bu sözlerinden meclisin küçümsendiğini, seçilmiş meclis üyelerinin kişisel beklenti sahibi olarak itham edildiği sonucunu çıkaran Buca’’nın AKP’’li ve CHP’’li meclis üyeleri canlı yayındaki konuşmayı mercek altına aldı.
 
GENEL MERKEZE GÖNDERİLDİ
Televizyonda Saryal’’ın yaptığı açıklamaların görüntüleri CHP’’li meclis üyeleri tarafından Buca İlçe, İl Başkanlığı ve CHP Genel Merkezi’’ne servis edildi. Bu konuda partinin gereğini yapması istendi. Bazı meclis üyeleri de konuşma görüntülerini hukukçularıyla paylaştı.
www.egedesonsoz.com’’a çarpıcı açıklamalar yapan CHP ve AKP Meclis Üyeleri Saryal’’ın talimatlı ve emirli konuştuğuna vurgu yaparak, belediyede işçi/memur karışımı bir görev yapan ve resmi belgelere imza atarak hukuksuzluk yaratan bir işçinin seçilmiş meclis üyelerini eleştirme hakkına sahip olmadığını ifade ettiler.
 

 
EMİRLİ TALİMATLI BEYANAT
Saryal’’ın açıklamalarına ateş püsküren AKP Grup Başkan Vekili Necati Bahçeci, belediyede işçi kadrosundayken memur gibi çalışan Ayla Saryal’’ın emirli/talimatlı demeç vermiş olabileceğini belirterek, ’“Ayla Hanım bu konuda Başkan Tatı’’nın açıklamalarını yetersiz görmüş de olabilir. O nedenle ek açıklama yapma gereği duymuştur. Bu açıklamalar emirli talimatlı ya da izinsiz olabilir’” dedi. Saryal konusunda CHP’’li meclis üyelerinin iki kendilerinin de bir kez önerge verdiklerini ortadaki hukuksuzluğun kalmasını amaçladıklarını vurgulayan Bahçeci, ’“Biz belediyedeki hukuksuzluğun kalması için önerge verdik. İşçi kadrosundaki birinin memur gibi resmi belgeye imza atmasını önlemeye çalıştık. Ama bu arkadaş işi kişiselleştirip, emirli/talimatlı demeçlerle seçilmiş meclis üyeleri üzerinden reklam yapıyor. Hiç kimsenin seçilmiş meclise hakaret etmeye hakkı yok’” dedi.
 


BEN OLSAM GÖREVDEN ALIRIM
Belediye Başkanı Tatı’’yı eleştirdiği için CHP’’nin disipline verdiği ve hakkında 1 yıl hak mahrumiyeti cezası verilen Dr. Levent Köstem de Saryal’’ın canlı yayındaki sözlerinin kendisini yaraladığını, Saryal’’ın Tatı ağzıyla yaptığı hakaretlere karşı meclis üyelerinin gereğini yapması gerektiğini söyledi.

Meclis üyelerinin kişisel beklentileri olduğuna dönük ithamın yaralayıcı olduğunu ancak böyle korkunç bir ithamı belediyede işçi kadrosunda görev yapan birinden duymanın kendilerini iki kez üzdüğünü ifade eden Köstem, ’“Ben başkan olsam böyle bir açıklama yapan birini anında görevden alırım. Çünkü seçilmiş meclis üyeleri başkanla birlikte belediyenin en tepesinde yer alır. Belediyenin en alt kadrosundaki birinin en üste yönelik çirkin ithamlar yapması haddi ve görevi değildir. Meclis üyesi arkadaşlarım Saryal’’ın sözlerine çok tepkili. Bu konuda ortak bir tavır almanın zamanıdır’” dedi.
 
YÖNETİM ZAAFİYETİ
CHP’’li Meclis Üyesi Adnan Öztekin ise Saryal’’ın açıklamalarının Buca Belediyesi’’ndeki yönetim zafiyetini ortaya koyduğunu ifade ederek, ’“Canlı yayın kayıtlarını partimizin yetkili organlarıyla paylaştık. Başkan’’ın bu konuda gereğini yapması gerekir. O yapmayacaksa biz meclis üyeleri olarak bu konuda gereğini yapmak için mücadele ortaya koyacağız. Sonuçta seçilmiş meclis üyeleri olarak işçi kadrosunda çalışan birine teslim olmaya niyetimiz yok’” dedi. Öte yandan Saryal’’ın açıklamalarının Buca’’da günün konusu olduğu çok sayıda meclis üyesinin tepki gösterdiği bu açıklamaların önümüzdeki ilk mecliste yeni tartışmalar yaratması bekleniyor. Başkan Tatı’’nın da Saryal’’ın açıklamalarına karşı nasıl bir tavır sergileyeceği meclis üyeleri tarafından merakla bekleniyor.

AYDA SAYRAL'IN AÇIKLAMALARINDA İKİNCİ PERDE İÇİN TIKLAYINIZ...

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’’in konuğu İngiltere Büyükelçisi
İngiltere Büyükelçisi David Reddaway, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan ...
Bayraklı’’da ’‘engeller’’ kalktı
İlçede zihinsel ve bedensel engelli 30 vatandaşa tekerlekli sandalye dağıtılmasıyla ...
İzmir’’in üst geçitleri asansörlü olacak
Kentteki engelli derneklerinin yöneticileriyle bir araya gelen İzmir Büyükşehir ...
 
Engelliler için yeni projeler
İzmir’’deki engelliler ve aileleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi’’nin ...
’“İzmir’’e daha çok İngiliz gelsin’”
İngiltere Büyükelçisi David Reddaway, İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
Engelliler, 750 kontüre isyan etti
2010'da sınırsız biniş imkanı olan kartlar yerine 750 kontürlük ...
 
KİK'te İzmir çatlağı
Gerekçeli karar yayınlandı, İzmir metro ihalesini siyaset kokan kararla ...
Dikili’’de Yunan Başkonsolusu 'hemşeri' oldu
Dikili’’ye Dostluk ve Barış ziyaretinde bulunan Yunanistan'ın İzmir ...
Büyükşehir’’de operasyon
Zabıta Daire Başkanı emekliye ayrıldı, Grand Plaza ve İZBELCOM’’da genel ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Atatürk bizden biridir!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (6) “Hamam mı? yoksa Spa mı?”
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva