HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Şubat 2010 Çarşamba - 00:00

Buca’’da İngiltere gezisi tartışması

Gitme kararı alındığında da tartışma yaratan İngiltere gezisi, Başkan Ercan Tatı ve heyetin geri dönmesinden sonra da devam etti. Buca Meclisi’’ndeki görüşmeye, bugün de İngiltere gezisi damgasını vurdu.’

Buca’’da İngiltere gezisi tartışması

Gitme kararı alındığında da tartışma yaratan İngiltere gezisi, Başkan Ercan Tatı ve heyetin geri dönmesinden sonra da devam etti. Buca Meclisi’’ndeki görüşmeye, bugün de İngiltere gezisi damgasını vurdu.’
 
Yusuf KIRBİÇ/EgedeSonSöz - Buca Belediyesi’’nin Şubat ayı meclisi Meclis Başkan Vekili Ali Rıza Kaya ile başladı. Buca Belediye Başkanı Erçan Tatı Ankara’’dan gecikmeli olarak toplantıya ilk 45 dakika katılamadı. Daha sonrasında Meclis Başkanlık koltuğunda Ercan Tatı yer aldı.   
 
JVM şirketinin daveti üzerine İngiltere’’ye giden ve aralarında meclis üyeleri ile bürokratların da bulunduğu beş günlük gezi programı hakkında Toplantıyı yöneten Ali Rıza Kaya, meclis üyelerine bilgi verdi
 
Ali Rıza Kaya’’nın ardından söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Seyfettin Alptekin, Buca’’yla ilgili sorunların 6 bin kilometre uzaklıkta değil, ilçenin mahallelerinde tartışılması gerektiğini söyledi. Alptekin, ’“İngiltere’’den gelenlere hoş geldiniz diyorum. Fakat boş mu geldiler, yoksa hoş mu geldiler, önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz’” dedi.
İşçilerin maaşlarını ödeyemeyen, ihtiyacı olanların burs alamadığı, belediyenin bütçesinden ne kadar para çıktığını Alptekin, sorunların yerinde tartışılarak kaynakların burada kalmasını istediklerini söyledi.
 

 
’“Kendi imkanlarımla gittim’”
İngiltere’’ye belediye bütçesinden değil kendi imkanlarıyla gittiğini vurgulayan Ali Rıza Kaya ise gezmeye değil, iş yapmaya gittikleri için ’“boş’” geldiklerini ifade etti. Kaya, ’“Size hediyeler getiremedik. Bir dahaki sefere alışveriş merkezlerine gideriz. Belediyenin yatırımlarda Avrupa fonlarından alacağı katkıları öğrenmek ve yapılanları incelemek için gittiğimiz gezi oldukça yararlı geçti. Ziyareti, belediyenin yapacağı diğer işlerle ilişkilendirme konusunu da meclis üyelerinin insafına bırakıyorum. Belediyeyi hangi şartlarda devraldığımızı gayet iyi biliyorsunuz’” diye konuştu.
 

 
’“Topuklarım ayakta su topladı’”
Daha sonrasında toplantıya katılan Başkan Tatı, bu konuların özellikle basının önünde dile getirildiğini belirtti. İngiltere’’de çalıştıklarını dile getiren Başkan Tatı, ’“Topuklarım ayakta durmaktan su topladı. Bu gezinin ne kazandırdığını merak ediyorsanız, önce geçtiğimiz yıllarda çoğunluğunu AK Partili meclis üyelerinin oluşturduğu ve kişi başı 5-6 bin TL’’ye mal olan Amsterdam gezisin ne kazandırdığını inceleyin. O zaman burada kazanılanları da görürsünüz’” dedi. 
 

 
Tatı: Şov yapmayın
Toplantıda CHP’’li meclis üyeleri Levent Köstem ve Adnan Öztekin belediyenin yanıtlaması istemiyle istemiyle verilen önergeler gergin anlara sahne oldu.
 
Levent Köstem, Belediyenin yaptığı temizlik ihalesinin kime, ne kadar fiyattan verildiğini sorarak, işten çıkartılanların sayılarını da sordu.
 
Öztekin ise Buca-Mar Şirketi’’nde teknik danışman olarak görev yapan ve İngiltere gezisine katılan Ayda Saryal’’ın gezi maliyetini öğrenmek istediklerini ifade etti.
 
CHP’’li Meclis üyelerinin yönelttiği sorulara sinirlenen Ercan Tatı, ’“Biz belediyede 2009 yılında yapılacak bir ihale için 2004 yılı son kullanma tarihi olan İSO belgesinin istendiği zamanları da biliyoruz. Bunları CHP’’li meclis üyesi olarak soruyorsunuz değil mi? Bunları kayıtlara geçin. Sorular CHP’’li üyelerden geliyor’” dedi. Tekrar söz alarak konuşma yapan Öztekin’’in ’“Bana bu iç meselemiz basın önünde önerge verme diyorlar.’” Sözleri üzerine Tatı, ’“Burada gizlilik saklılık yok. Önergeler açık olarak verilir. Samimi olsaydınız gidip müdürlüklere sorardınız. Siz basına şov yapmak istiyorsunuz’” dedi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’’de ''İnsana Saygı Müzesi''
Başkan Tartan, Abdi İpekçi'nin ölümünün 31. yılında kızı Nükhet İpekçi'nin ...
Karabağlar’’da su kesintisi
Peker Mahallesi’’ndeki heyelan nedeniyle hatlarda meydana gelen arıza ...
Evlilik okulu açıldı
Konak Belediyesi ve Ege Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi'nin ...
 
Bornova yeni logosunu arıyor
Şubat Ayı olağan meclis toplantısında Bornova Belediyesi'nin şu an ...
Karabağlar Meclisinden Cemevlerine destek
Karabağlar meclisinden Cemevlerini dini tesis olarak kabul edilmesi ...
Bucalı işçilerden savcılığa suç duyurusu
Buca Belediyesi’’nden çıkarılan 10 işçi, 2009 Haziran ve Temmuz aylarında ...
 
Bayraklı’’da AKP’’liler’’den Hrant Dink açılımı
AKP’’li Meclis Üyesi Boztepe ve arkadaşlarınca verilen önerge ile Ermeni ...
Durak kararlı, Karşıyaka'ya eğlence yok!
Başkan Durak, dünkü meclis toplantısında belediyenin, encümen kararı ...
Karabağlar’’da taksi duraklarına yeni proje
Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Esentepe Mahallesi esnafını ziyaret ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir şarkısın sen!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (5) Aşılar acıtmaz ki!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva