HABERLER>POLİTİKA
11 Temmuz 2012 Çarşamba - 13:30

Buca'da gölet kavgası: AK Parti Tatı'ya karşı

Buca Belediyesi, maddi sorun yaşayan Gölet Tesisleri’ni kiralama kararı aldı. Tesislerin daha işlevsel bir hal alması için gerekleştirilecek değişime AK Parti Buca’dan tepki geldi. AKP Buca İlçe Başkanı Solmaz “Tesislerin kiralanmasına izin vermeyiz. Gerekirse ilçenin her yerinde eylem yaparız” dedi. Başkan Tatı ise ‘Kanunen bir sıkıntı yok’ yanıtı verdi.

Buca da gölet kavgası: AK Parti Tatı ya karşı

EGEDESONSÖZ- Mülkiyeti Buca Belediyesi’ne ait olan ve Buca’nın en gözde sosyal tesisleri arasında gösterilen Buca Gölet Tesisleri için kiralama kararı alındı. Belediye şirketi Buca- Mar tarafından yüzde 70 sermaye payı ile işletilen, bünyesindeki restoranlar, kafeteryalar ve oyun- eğlence alanları ile her gün yüzlerce vatandaşa hizmet veren ancak uzun süredir maddi sorunlar ile karşı karşıya kalan tesisler için ikili görüşmelere başlandı. Tesisler, iki yıllığına farklı bir şirkete kiralanacak. Kiralama alt bedeli 3 milyon lira, hedef rakam ise 4 milyon lira olacak. Yerel seçimlere kadar yapılması düşünülen kira sözleşmesi ile tesislerin piyasaya var olan borçları kapatılacak. Kirama yöntemi ile Gölet Tesisleri’nin ve restoranların daha işlevsel çalışması öngörülürken, elde edilecek gelir ile de kamu zararının önüne geçilmesi hedeflenecek. On yıldan az kiralamalar için meclis onayı gerekmezken, kiralama işlemi de ihale ile değil, ikili görüşmeler neticesinde başkanlık oluru ile gerçekleştirilecek.
 
AMAÇ DAHA İŞLEVSEL HALE GETİRMEK
Tesisin özelleştirilmesini savunan belediye yetkilileri, tesislerin elden çıkartılmasının söz konusu olmadığını ancak daha işlevsel çalıştırılması için bu yöntemin zorunlu hale geldiğini ileri sürdü. Tesisleri talip olan şirketler ile yüz yüze görüşmeler yaptıklarını belirten yetkililer, en iyi hizmeti verecek firma ile kira sözleşmesi imzalanacağını ve bu süreçte herkese kapılarının açık olduğunu belirtti. Tesislerin kiralanmasının, Buca halkına bir fayda getirmeyeceğini savunan AK Parti Buca İlçe Teşkilatı ise kiralama kararına karşı çıktı. Belediye kaynaklarının üçüncü şahıslara kiralanmasının doğru olmayacağını savunan AK Parti Buca İlçe Başkanı Mustafa Solmaz “Gölet’i sattırmayız ve kiralatmayız. Halkın olan tesisleri, üçüncü şahıslara veremezsiniz” dedi.
 
“KİRALANIRSA EYLEM YAPARIZ”
Zarar eden tesisleri başka bir firmaya kiralamanın doğru bir yöntem olmadığına dikkat çeken Solmaz “Belediyemize ait olan ve vatandaşların yoğun zaman geçirdiği tesislerin satılmasına veya kiralanmasına izin vermeyeceğiz. Gölet, Buca’nın simgesi halindedir. CHP’li şimdiki belediye tarafından yapılmayan bir sosyal tesistir. Buranın, çok düşük fiyatlara üçüncü şahıslara kiralanmasını kabul edemeyiz. Belediye, Gölet Tesisleri’nin işletmesinde başarılı olamamıştır. Bu hatanın üzerine, bir hata daha yapmalarına izin vermeyiz. Eğer bu konuda ısrarcı olurlarsa, Buca’nın çeşitli noktalarında eylem yapacağız. Belediye ‘miras yiyen evlat’ gibi davranıyor. Hiçbir yapıda imzaları olmamalarına rağmen er yeri satışa çıkartıyorlar. Daha önce düğün salonu ve Tenis Kulüp’te de benzer şeyler yaşamıştık. Ellerinde ne varsa satmaya çalışmalarını anlayamıyoruz. Buna izin vermeyeceğiz. Meclis kararı ya da ihale olmaksızın yapılan el değiştirmeler, hukuka aykırıdır. Gerekirse dava da açarız” dedi.

TATI: KANUNEN BİR SIKINTI
AK Parti İlçe Başkanı Solmaz ve ekibinin Gölet’teki tesislerin kiralanması ile ilgili eleştirilerine Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’dan cevap geldi. Tatı, “Gölet’in 2,6 milyon TL borcu var. Belediye olarak özel sektör mantığında iş yapamıyoruz. Restoranlarda iki üç masa ancak açılıyor. Çalışan kişi sayısı 25’in üzerinde. Bunların sigortası, maaşı var. Tabi ki hepsi birer maliyet. Doğal olarak sıkıntı oluyor. Gölete gelen insanlar çöpünü suya attığı zaman belediye olarak temizletince ‘orası şirket, yardım yapamazsın’ diyorlar. Güvenlik ile ilgili sıkıntı olurca ‘belediye sorumsuz davranıyor’ diyenler tesislere güvenlik görevlisi verildiğinde ‘belediye tesislerin güvenliğini sağlayamaz’ gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulunuyor. Tesislerin kiralanmasında kanunen sıkıntı yok” dedi. Tatı, Solmaz'ın bilinçsizce ve bilgisizce açıklamalar yaptığını, yanlış yönlendirildiğini söyledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 26 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
HALK 12 Temmuz 2012 Perşembe 11:59

Bİ DÜŞÜNÜN GÖLETİ KİRALIYAN KİŞİLERİ YEMİN OLSUN GÖLETİN ÖNÜNDEN DAHİ GEÇMESSİNİZ Bİ BUCALI OLARAK ADAM GİBİ ADAM BU YAZ SEZONUNDA ORAYI KARA GEÇİRİR FAKAT YAMYAMLAR RAHAT BIRAKIRSA...

Yorumu oyla      22      6  
12 Temmuz 2012 Perşembe 11:10

LEVENT BEY DOĞRU SÖYLÜYORSUNUZ AMA ON YILDAN AZ KİRALAMALAR İÇİN MECLİS ONAYI GEREKMEZKEN SİZ VE DİĞER MECLİS ÜYELERİ KARŞI ÇIKSADA İKİLİ GÖRÜŞMELERLE BAŞKANLIK ONAYI YETERLİ OLUYORMUŞ BUNA GÖRE SONUÇ ÖYLE GÖSTERİYORKİ TAMAMEN DUYGUSAL

Yorumu oyla      24      7  
arif 12 Temmuz 2012 Perşembe 11:00

SAYIN YORUM YAPAN AK GENC.DAHA ONCE NIYE GOLET ZARAR ETMIYOR DIYON NECATI BEY MUDURKEN BU ISLETMELERI NASIL AYAKTAN TUTARIK DIYE CALISIYORDU BASKAN CEMIL BEY VE NECATI BEY BUNLAR GOLETTEN VE TENIS KULUBUNDEN BIR YEMEK VE BIR SU ICSELER PARASINI CEBINDE ODEYEN INSANLARDI VE EKIBIDE BUNA UYARLARDI YASIMDI DURUM ORTADA O DONEM 60.70 KISI CALISIR VE MASSINHER AYIN EN GEC 5 NE KADAR ALIRDI CUNKU GOLET HERTURLU OVRIYLE CALISAN PERSONEL VEDUZGUN BIR YONETIMLE BILE SUAN BILE 1 YILDA KENDINIDUZLUGE CIKAR

Yorumu oyla      22      8  
düşünüyorumda 12 Temmuz 2012 Perşembe 10:43

şimdi de herkes işletmeci olmuş eee buca konu olunca herkes prof kesiliyor bu arada bazılar diğer dönemde buranın devamlı kar ettiğini söylemiş nereden biliniyor acaba araştırın belge getirin inansın halk atma tutmayla yaşamayın... zamanında 2014 e kadar verilen peşkeş çekilen yerleri görmezden gelenler şimdi nasılda konuşuyor anlayamadım birde bunları araştırsanız tatı döneminde normal kiralara ulaşan yerler bir önceki dönemde acaba ne kadar kiraya veriliyordu ve neden?

Yorumu oyla      16      19  
YAYLACIK MAHALLESİ 12 Temmuz 2012 Perşembe 10:36

DEMOKRAT arkadaşım yorumlarınıza gönülden katılıyorum ,bir önceki başkanımız zamanında gölette herşeyi bulabiliyorduk geçenlerde ailece gittiğimiz bu güzel tesiste içmek için soda bile bulamadık

Yorumu oyla      28      7  
Doç.Dr.Levent Köstem 12 Temmuz 2012 Perşembe 10:24

Belediyeler her yaptıkları işten yada işletmeden kar edecek diye bir kural yoktur. Belediyeler halkın mutluluğu için , elindeki bütçe ile bazı yerleri zarar etseler bile desteklemek zorundadırlar. Bu nedenle Buca gölet alanı asla ve asla kiraya verilemez satılamaz. Önemli olan buranın kar etmesi değil gerekirse daha az zarar etmesi ve doğru ve ahlaklı işletmecilik yapılmasıdır. Buca belediye meclis üyesi olarak eğer böyle bir karar meclise getirilirse hertürlü karşı çıkmayı sürdürürüz.

Yorumu oyla      26      8  
DEMOKRAT 12 Temmuz 2012 Perşembe 09:38

Meral Hanım! Sanırım Yazılanları Anlayamama Sorununuz Var.Biz AKP li değiliz.AKP nin Ülkeyi Satıyor Olması Ne Kadar Yanlışsa,Bizim CHP nin De Bu Tarz Yaklaşımları O Kadar Yanlıştır.Birisi yanlış yapıyorsa,Bizlerede Yanlış Yapma Hakkı Vermez.Gölet te Bal Gibi Oyunlar Oynanmakta.Bunun Savunulacak Hiç Bir Yanı Yok.Şayet Bu Alan kiraya Verilecekse Sanırım E.C Ve İ.Ç arasında Olur.İ.Ç"yi de Buca"da Herkez Tanıyor.Minareye Kılıf Hazırlanıyor,Hepsi O Kadar.

Yorumu oyla      28      7  
Meral 12 Temmuz 2012 Perşembe 01:12

Ülkemizde birçok yer bırakın kiralanmayı,satılıyor kimsenin sesi çıkmıyor.O zaman neredeydiniz.Telekom,Petkim ve diğerleri.Bırakın boş konuşmayı.Eminim bu yorumcular da gölet olayının mantıklı olduğunu biliyorlar ama Muhalefet olmak için yorum yapıyorlar.

Yorumu oyla      17      24  
Meral 12 Temmuz 2012 Perşembe 01:08

Bundan önceki Belediyenin yerleri 15 yıldır hiç pahasına kiralanırken nerdeydiniz.Sn.Şeboy döneminde Migrosun kaça kiralandığını ,Belediyeye ait benzin istasyonlarının buna benzer yerlerin bilmem kaç yıllığına kiralandığını niye dile getirmiyorsunuz.Amacınız sadece CHP li olan Belediyeyi zor duruma düşürmek.Önce bundan önceki 15 yılın hesabı verilsin.Bu işten ERcan başkanın puan kazanacağını bildiğiniz için karşı çıkıyorsunuz.Ha bazı yorumcu arkadaşlar Buca Gölet nerede biliyonuzmu?

Yorumu oyla      18      24  
bucasever 12 Temmuz 2012 Perşembe 00:33

BUCA GÖLET ALANI VE EVKADAKİ 7 GÖLLER BİR ZAMANLAR ÜCRETSİZ DİNLENME ALANI İKEN, ŞİMDİ GÖLETTE OTURDUĞUNUZ MASAYA 15 TL ÖDEMEK ZORUNDASINIZ..GÜRÜLTÜ ONA KEZA,GÖLETTE BEYAZ EŞYACININ İŞİ NE ONUDA ANLAMADIM ORASI PANAYIR,PAZAR DEĞİL,HAFTA SONUNU GÖL KENARINDA DİNLENEREK GEÇİRMEK İSTEYENLERİN MEKANIYDI.ŞİMDİ TAM BİR TİCARETHANE HEMDE BİLEREK ZARAR ETTİRİLEN..BUCALI AÇ ARTIK GÖZÜNÜ VE BİR DUR DE BU OLANLARA

Yorumu oyla      25      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Türeli: Aliağa’da kanserden ölen kaç kişi var?
CHP’li Türeli, ilçedeki hava kirliliğine dikkat çekti ve kirliliğin boyutunu ...
Samsun cevabı: TOKİ bu salvolarla yıkılmaz!
Samsun'da yaşanan sel felaketiyle ilgili TOKİ'ye yapılan eleştirileri ...
SP İzmir'den metro eleştirisi
Saadet Partisi İzmir İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Bayram Sakartepe, ...
 
Çıray: Futbol asla futbol değildir
Türkiye şike davasını tartışırken CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray ...
Torunu sordu: İnönü adı müfredattan neden çıkarıldı?
Talim Terbiye Kurulu'nun, liselerdeki 'Uluslararası İlişkiler' dersinin ...
Milletvekili Oyan'dan Başkan İnce'ye ziyaret
CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Prof. Dr. Oğuz Oyan, Güzelbahçe ...
 
Saadet Partisi Necmettin Erbakan’ı siliyor mu?
Necmettin Erbakan'ın adının metinlerden çıkartıldığı, resimlerinin de ...
CHP’de kurultay zirvesi: Son karar Ankara’da verilecek
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin kurultay delegeleri ile bir araya geldi. ...
CHP'li Özel'den şok iddia: KPSS sorularını yayınlayan...
CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel sosyal paylaşım sitesi Twitter’da ''KPSS ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Atatürk bizden biridir!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (6) “Hamam mı? yoksa Spa mı?”
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva