HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Aralık 2009 Pazar - 00:00

Bozoğlu savunmaya geçti

Metro ihalesinin iptalinde rol oynayan Makro Yapı ile komşuluk ilişkileri dışında organik ilişkileri ortaya çıkan ve iptalde rol oynadığı iddia edilen Bozoğlu firması savunmaya geçti.’

Bozoğlu savunmaya geçti



 
Can ve mal güvenliği sorunu olduğu gerekçesiyle yasanın ilgili maddesi üzerinden davet usulüyle yapılan ancak Bozoğlu’’na yakınlığı ortaya çıkarılan Makro Yapı’’nın itirazı ile KİK tarafından oy çokluğu ile durdurulan Metro İhalesi’’nde iptalde rol oynadığı iddia edilen metro inşaatının son müteahhidi Bozoğlu cephesi savunmaya geçti.

İzmir’’in tartıştığı yarım kalan metro ihalesinin KİK tarafından iptal edilmesi sürecinde taşın altından çıkan Bozoğlu cephesi suskunluğunu bozdu.

Metro ihalesini iptal ettiren Makro Yapı’’nın alt komşuları çıkması, iptal dilekçesinde imzası olan Reyhan Ferahlı’’nın eski çalışanları çıktığı, Makro Yapı’’nın Bozoğlu’’nun paravan şirketi olduğu iddiaları havada uçuşurken, Bozoğlu şirketinin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Çağlar Mesut Bozoğlu, ’“Firmayı tanımıyorum. Ama farz edelim ki bu firma benim. Hukuki olarak sakıncası var mı? Burada kusur Büyükşehir Belediyesi’’nin. Herkes işi gücü bırakıp Makro Yapı ile aramızdaki bağı sorguluyor’” açıklaması yaptı.  
İzmir Büyükşehir Belediyesi’’nin metro inşaatlarını zamanında bitiremeyen Bozoğlu firmasının sözleşmesini feshetmesinden sonra, ’“Yarım kalan tüneller her an çökebilir’” açıklamasının da sahibi olan Bozoğlu, HT Egeli’’ye yaptığı açıklamada iptal edilen ihalenin 40 milyon dolar farkla yapıldığı iddiasını da ortaya attı.  


40 Milyon farkla yaptıracaklar
 
AKP’’den 2004 Çankaya Belediye Başkan Adayı olan ardından İzmir Üniversiade 2005’’te Halkapınar Spor Salonu ihalesini alan Çağlar Mesut Bozooğlu, Büyükşehir Belediyesi’’nin kendilerine yeteri kadar süre tanıması halinde işi 37 milyon dolara bitireceklerini ileri sürerek, ’“Biz bu işi 37 milyona bitirecektik, ama idare ile anlaşamadık. Ocak ayına kadar süremiz vardı. Beklenilemedi, sözleşmemiz feshedildi. Üstelik de şimdi 67 milyon liraya, sanırım 510 gün süre verilerek iş ihale edildi. Benim günahım neydi? Bana 37 milyona yap deselerdi de ben yapsaydım hem İzmir halkı mağdur olmasaydı, hem de benim firmam mağdur olmasaydı. Şimdi, kim cezalandırıldı.? İzmir halkı. Beni cezalandıran belediye, İzmir halkını cezalandıran belediye’” dedi.  

Muz cumhuriyeti
 
Metro inşaatı nedeniyle mağdur olduklarını ve haklarını almak istediklerini belirten Bozoğlu, ayrıca noter huzurunda ihtarname gönderdiklerini, tünellerin çökme durumunda da sorumlu olmayacaklarını vurguladı.  Bozoğlu, ’“ Tünelleri acilen tamamlatın. Belediye sözleşmemi fes etmeseydi, 10-20 gün süre verseydi o betonları tamamlardık. Bu işin telafisi yok. Üzerinde can taşıyor. Bu kadar ciddiyetsiz yaklaşıp böyle bir tavır sergilemesi ancak muz cumhuriyetinde olur. Burada Büyükşehir Belediyesi kanunları var. Bu kadar becerisizlik bu kadar yönetim zafiyeti olur mu? Ayrıca hadi ben kötüyüm de bende önceki Bayındır’’da mı kötüydü? Diğer müteahhit firmalar Hiperbol ile niye mahkemelikler? Ataş inşaat ile niye mahkemelikler’” dedi.

Makro-Bozoğlu ilişkisi  
www.egedesonsoz.com’’un 26 Kasım’’da ortaya çıkardığı Makro Yapı ile Bozoğlu’’nun Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Bozoğlu’’nun ofisinin altlı üstlü komşu olduğu gerçeğinde her geçen gün yeni bir gelişme yaşandı. İzmir medyasının takipçiliği sayesinde sermayesi 5 bin lira olan Makro Yapı’’nın KİK’’e 4 bin lira yatırarak metro ihalesine iptal başvurusu yaptığı, itiraz dilekçesinde adı yer alan, şirket müdürü Reyhan Ferahlı’’nın Bozoğlu firmasında uzun yıllar asgari ücretle çalıştığı belgelendi.

Metro ihalesi elinden alınan Bozoğlu’’nun Makro Yapı’’yı kullanarak, siyasi ilişkilerini de kullanarak Kamu İhale Kurumu’’nun hükümet tarafından atanan 7 üyenin oyuyla ihaleyi iptal ettirdiğine yönelik kentte yaygın bir kanı oluşmaya başladı. Makro Yapı ile Hasan Bozoğlu’’nun komşu olduğunu ortaya koyan www.egedesonsoz.com’’un haberinden sonra zildeki adını sildiren ancak tüm binanın kendilerine ait olduğu da ortaya çıkan Bozoğlu cephesinden ilk açıklama, şirketin AKP’’ye yakın ismi Çağlar Mesut Bozoğlu oldu.
Sözleşmedeki süre içinde metro inşaatını tamamlayamayan Bozoğlu, daha önce yaptığı  gibi yine Büyükşehir Belediyesi’’ni suçlamaya devam etti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı kadın haklarını kutladı
Bayraklı Belediyesinin çalışan kadınları ve seçilmiş meclis üyeleri, 'seçme ...
İZSU’’dan Narlıdere’’ye altyapı desteği
İlçede Yıldırım Kemal Caddesi ile Bodur, Dalya, Zeytin, Sarışın ve Okutan ...
İzmir 47 bin ton ambalajı ’‘geri kazandı’’
21 ilçede ambalaj atıklarını diğer atıklardan ayrı toplayan Büyükşehir ...
 
Karşıya’’da faşist kınaması
Karşıyaka Belediye Meclisi aralık ayı olağan toplantısında, İzmir’’e ...
30 yıldan sonra mandalina festivali
Türkiye’’nin en büyük mandalina üreten ilçesi ’“cittaslow’”ünvanlı ...
’“Kendini Monaco prensi sanıyor’”
Urla kaymakamı ile belediye başkanı çürümeye terk edilen lise binasıyla ...
 
Faşist İzmir'e bir tepki de Değirmenci'den
İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, Türk Bayrağı ve ...
Sele ’“set’” çektiler
Bentler inşa ederek şiddetli yağışlarda derelerden ve havzalardan ...
Balçova Semtevleri’’ne Avrupa Birliği dopingi
Balçova ve Yunanistan'In Rion Belediyeleri tarafından Avrupa Birliği ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Atatürk bizden biridir!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (6) “Hamam mı? yoksa Spa mı?”
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva