HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Aralık 2015 Salı - 09:30

Bergama 'kırsal'da kalkınacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bergama Belediyesi işbirliğinde mahallelerde gerçekleştirilecek olan projeler konusunda Büyükşehir Daire Başkanları ve Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç mahalle muhtarları ile bir araya geldi.

Bergama  kırsal da kalkınacak

Toplamda üç grupta gerçekleştirilecek toplantıların ilkinde Yuntdağ Bölge muhtarları ile Bergama Ziraat Odası’nda bir araya gelen bürokratlar ve Başkan Gönenç, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bergama Belediyesi’nin kırsalda kalkınma ve kırsala yönelik çalışmaları konusunda muhtarları bilgilendirdi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Daire Başkanlığı, Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı, Sosyal Projeler Daire Başkanlığı ve Mezarlıklar Daire Başkanlığı yetkilerinin bire bir muhtarlarla görüşme sağladığı toplantıda konuşan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, 2016 yılının Bergama için yatırım yılı olacağını belirtti. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bergama’da kuracağı şantiye ile sorunların ve taleplerin kısa sürede yerinde çözülebileceğini ifade eden Başkan Gönenç, “Bugün burada sosyal projeler, tarım, sosyal yardımlar ve mezarlıklar ve spor projeleri konusunda neler yapılacağına ilişkin toplandık. Bergama’nın mahalle sayısı fazla olmasından dolayı toplantıları üç grupta gerçekleştireceğiz.  Büyükşehir Belediyesi Bergama’da başlatmış olduğu şantiye çalışmalarına devam ediyor.

Eskiden Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne ait olan şantiye alanında çalışmalara başladı. 2016 yılının ilk üç ayında bu şantiye faaliyete geçmiş olacak.  Fen işlerinin araç gereç ve makinaları, beton parke üretim tesisi ve asfalt plan tesisinin de bu bölgeye nakledilmesi ile birlikte köy ve ova yollarında yerinde üretim ile müdahale söz konusu olacak. Ve yol konusundaki çalışmalar seri bir şekilde yürüyecek” dedi.

ÜÇ SPOR TESİSİ BİRDEN
Özellikle kırsaldaki mahallelerde yöresel ürünler ve coğrafi şartların göz önünde bulundurularak gerçekleştirilecek proje ve çalışmaların daha verimli olabileceğini söyleyen Başkan Gönenç, yeni yılda ihtiyaç duyulan alanlara spor tesisleri kazandıracaklarını da belirterek, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Yukarıbey Mahallesi’nde çok amaçlı kapalı spor salonu, Ilıca mevkiinde kapalı yüzme havuzu ve Yenikent Mahallesi’nde futbol sahası çalışmalarının devam ettiğini ve bu yapıları Bergama’ya kazandıracaklarını müjdeledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aysel Özkan’da projeler konusunda muhtarlara görüşerek, sosyal proje, sosyal yardım ve yatırımlar konusunda doğru bilgi alışverişini sağlamak için bu toplantıların önemli olduğunu belirtti. Sorunların ve eksikliklerin zamanında giderilmesini amaçladıklarını belirten Özkan, “ Özellikle tarım ve meslek edindirme kursları gibi konularda yerinde incelemelerde bulunacağız. Yaklaşık iki hafta içerisinde de Bergama Belediyesi’nin arka caddesinde bulunan Büyükşehir Belediyesi Yerel Hizmetler Birimi faaliyete geçecek. Gerek muhtarlarımız, gerekse vatandaşlarımız gerekli konulara ilişkin bilgileri bu birimimizden de sağlayabilecekler” diye konuştu. 
 

 
Karşıyaka’da engelsiz eğlence!
 
Putin'in sözlerinden oluşan kitabı yılbaşı hediyesi oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’da engelsiz eğlence!
Engelsiz bir Karşıyaka yaratma hayaliyle çalışmalar yürüten Karşıyaka ...
Abla-Ağabey-Kardeş el ele buzu ısıttılar
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gönüllü gençleri, 2015 yılını kardeşleriyle ...
İzmirliler yeni yıla Athena ile girecek
İzmirliler, 2016 yılına sevilen müzik grubu “Athena” ile “merhaba” diyecek. ...
 
İzmir'de 60 yaş kartı sahiplerine büyük kolaylık
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 60-65 yaş arasındaki ...
Kemeraltı Günleri’ne buruk başlangıç!
‘Kemeraltı: İzmir’in Çarşısı’ sloganıyla bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Kemeraltı ...
Süt Kuzusu’na 14 günlük zorunlu mola!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni alım süreci nedeniyle Süt Kuzusu Projesi’ne ...
 
Ödemiş'ten Bayırbucak Türkmenleri'ne bir TIR yardım
Ödemiş İlçesi'nden Suriye'de yaşayan Bayırbucak Türkmenleri için toplanan ...
İzmir’de yılbaşı alarmı: 23 mekana 41 bin lira ceza!
İzmir’in gözde eğlence mekanlarına ev sahipliği yapan Konak’ta yılbaşı ...
Urla 2016 için süslendi
2016 yılı yaklaşırken Urla’nın caddeleri ve meydanları ışıl ışıl oldu. ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (4) Önce bakkallar azaldı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siyasi yasak gelirse ne olacak?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva