HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Haziran 2023 Pazartesi - 11:37

Bergama'da Muazzez Ersoy damgası

Bir hafta dolu dolu yaşanan 7 gün 7 gece devam eden etkinlikleri ile tamamlanan Bergama Kermes Festivali tamamlandı. Başkan Koştu, “Atatürk’ten emanet, Bergama Kermes Festivalimiz kuşaktan kuşağa aktarılarak yaşamaya, sonsuza kadar sürdürülmeye devam edecektir” dedi.

Bergama da Muazzez Ersoy damgası

87. Uluslararası Bergama Kermes Festivali’nin son gününde Cumhuriyet Meydanı'nda sahne alan Muazzez Ersoy muhteşem bir konser verdi. Final konserini 18 bin kişi izledi.

Yılların eskitemediği billur sesi ile sevenlerine sanat dolu bir akşam yaşatan Muazzez Ersoy'a Parşömen'den yapılan plaket veren Başkan Hakan Koştu, kermes finalindeki muhteşem konser için teşekkür etti.

BAŞKAN KOŞTU'DAN KERMES FESTİVALİNDE HERKESE TEŞEKKÜR

Muazzez Ersoy konserinin sonunda sahneye çıkan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, "Son yılların en kalabalık en coşkulu kermes festivalini doyasıya hemşehrilerimiz, İzmir şehir merkezi başta olmak üzere çevre il ve ilçelerden gelen vatandaşlarımızla dolasıya yaşadık. Atatürk’ten emanet, Bergama Kermes Festivalimiz kuşaktan kuşağa aktarılarak yaşamaya, sonsuza kadar sürdürülmeye devam edecektir. Bir hafta süren festivalimizi bu akşam muhteşem bir şekilde sonlandırdık. Kermesimizi coşku ile yaşayan, iyi duygularını ileten tüm hemşehrilerime ve festivalimizin sorunsuz bir şekilde yapılmasında emeği olan herkese, festivalimize renk katan sanatçılarımıza, halk oyunları ekiplerimize, misafirlerimize, güvenlik güçlerimize, protokol üyelerimize teşekkür ederim" dedi.

ASKLEPİON TİYATRO’YA EV SAHİPLİĞİ YAPTI
Bergama Kermes Festivali kapsamında son gün tiyatroya ev sahipliği yaptı. Asklepion Antik Tiyatro'da Aristophanes'in yazdığı, Ergun Sav'ın çevirisini yaptığı "Lysistrata" adlı Müzikli-Komedi oyunu ile sahne alan İzmir Devlet Tiyatrosu, sanatseverlere harika bir akşam yaşattı.

Oyunun ardından Yönetmen Sadri Özmener'e sanatçılar adına Parşömen'den yapılan plaketi Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Ferah verdi. Yönetmen Özmener jest yaparak plaket ve çiçeği tiyatronun sanatçıları ile paylaştı.

BERGAMA KERMES FESTİVALİ’NİN DEĞİŞMEYEN KLASİĞİ SON GÜN KOZAK ETKİNLİĞİ
87. yıldır aralıksız devam eden Uluslararası Bergama Kermes Festivali’nin değişmeyen bir klasiği olarak hafızalarda yer edinen son gün Kozak etkinliği, Türk Halk Müziği Gamze Matracı Konseri, halk oyunları gösterileri ile tamamlandı. Kozak Yaylası’nın güzel havası ve fıstık çamları altında gerçekleştirilen etkinliğe katılan vatandaşlar hem piknik yaptılar, hem de gönüllerince müzik dinleyip, halk oyunları gösterilerini seyrettiler.

TAHTACILAR KÜLTÜR GECESİ’NE YOĞUN İLGİ
87. Uluslararası Bergama Kermes Festivali kapsamında düzenlenen Bergama Tahtacılar Kültür Gecesi vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Bergama Kültür Merkezi'nde (BerKM) düzenlenen gecede semah, halk oyunları gösterileri ile dolu dolu bir etkinlik gerçekleştirildi.

FESTİVAL İÇİNDE FESTİVAL GENÇLERİ BULUŞTURDU
87. Uluslararası Bergama Kermes Festivali kapsamında düzenlenen Gençfest etkinliğinde gençler gönüllerince hem eğlendi, hem de sportif ve bilimsel oyunlarda kıyasıya yarıştı.

Bergama Belediyesi Kleopatra Güzellik Ilıcası Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen Gençfest'te; yarışmalar, müzik, dans, spor, bilim, bilgisayar ve akıl oyunları yapıldı. Festival içinde festivalde gençleri yalnız bırakmayan Belediye Başkanı Hakan Koştu, "Yarınlarımızın umudu olan gençlerimizin yanında olmaya, onların kişisel gelişim ve başarıları için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

GELENEKSEL TRAP ATIŞLARI ETKİNLİĞİN BİR BAŞKA ADRESİ OLDU

Her yıl Kermes Festivalleri’nde süre gelen önemli etkinliklerden birisi de Trap Atışları oldu. Kapukaya Atış Poligonu'ndaki trap atışları iki gün süre ile devam etti. Dernek üyeleri Belediye Başkanı Hakan Koştu’ya desteklerinden dolayı plaket vererek, teşekkür ettiler. Başkan Koştu, “Spor faaliyetlerini desteklemeye, sporcularımızın ve sporun yanında belediyemiz imkanları ölçüsünde olmaya devam edeceğiz” dedi.

 
AK Partili Dağ'dan Soyer'e 'koku' çıkışı ve 'trol' yanıtı: Bir gaflet hali!
 
Buca bayrama hazır
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vur patlasın, çal oynasın! 26 Haziran 2023 Pazartesi 12:00

Bir haftadır CHP'li belediye konser verse demediğini bırakmayacaklardan çıt çıkmıyor.

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Dağ'dan Soyer'e 'koku' çıkışı ve 'trol' yanıtı: Bir gaflet hali!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, canlı yayına katılan İzmir ...
Müzik kütüphanesi 7 ayda bin kişiyi ağırladı
7 ay önce kapılarını açan Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi bahçesindeki ...
Bayındır Balcılar Kiraz Festivali coşkuyla kutlandı
Bayındır’ın Balcılar Mahallesi Kiraz Festivali bu sene 11. kez kutlandı.
 
İZTAŞIT’ta beşinci durak Ödemiş
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, çevre ilçelerin toplu ulaşım ağına entegre ...
Bayraklı Zabıtası gıda denetimi yaptı
Kurban Bayramı öncesi çalışmalarını hızlandıran Bayraklı Belediyesi Zabıta ...
Narlıdere Belediye hizmet binası yenileniyor
Vatandaş odaklılık anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Narlıdere Belediyesi, ...
 
Buca Metrosu tam gaz!
İzmir tarihinin en büyük raylı sistem yatırımı Üçyol–Buca Metro hattında ...
Karşıyaka'da aracısız pazar... Üretici ve tüketici buluştu!
Karşıyaka Belediyesi, iklim krizi ve buna bağlı olarak hızlanan gıda kriziyle ...
Menderes’te kurban denetimi
Menderes Belediyesi tarafından ilçede kurulan kurban pazarlarında denetimler gerçekleştiriliyor.
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (4) Önce bakkallar azaldı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siyasi yasak gelirse ne olacak?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva