HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Nisan 2013 Perşembe - 13:25

Bayraklı’daki olay meclis oturumuna bakanlık incelemesi

Bayraklı Belediyesi’nde Başkan Hasan Karabağ’ın zabıta ve güvenlik görevlilerine talimat vererek dışarı attırmaya çalıştığı olaylı meclis toplantısına bakanlık el koydu. AK Partili meclis üyelerinin savcılık bakanlığa şikayetlerinin ardından işlem başlatıldı. İçişleri Bakanlığı, İzmir Valiliği’nden konuyu incelemesi istedi. Vali Cahit Kıraç ise ‘tarafsız statüde’ bulunan Çiğli Kaymakamı Mustafa Arı’yı görevlendirdi.

Bayraklı’daki olay meclis oturumuna bakanlık incelemesi

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir’in en tartışmalı meclis toplantılarının yaşandığı AK Parti ve CHP’nin sürekli karşı karşıya geldiği Bayraklı Belediyesi’nde yeni bir inceleme başlatıldı. İhale dosyaları zaman zaman savcılık tarafından incelenen, geçtiğimiz aylarda Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdürlüğü aracılığıyla birçok alım-satım dosyası istenen Bayraklı Belediyesi’nde bu kez Belediye Başkanı Hasan Karabağ hakkında işlem başlatıldı. Karabağ hakkında başlatılan idari işlemin gerekçesinde ise meclis toplantılarındaki tavırları ile geçen yıl Aralık Ayı’nda adeta savaş alanına dönen meclis toplantısındaki olaylar yer aldı.
 
BAKANLIK YAZI GÖNDERDİ
Belediye meclis toplantısında AK Partili meclis üyelerinin sözlerine sinirlenen Başkan Karabağ’ın talimatının ardından dışarı çıkartılmak istenen meclis üyeleri ile özel güvenlik görevlileri arasında çakın arbede yargıya taşınınca süreç işletildi. AK Parti’nin savcılığa ve bakanlığa yazdığı yazının ardından İçişleri Bakanlığı, İzmir Valiliği’ne ‘konuyu inceleyin’ talimatı verdi. Bakanlık ayrıca konuyla ilgili geniş bir rapor istedi. Bunun üzerine Vali Cahit Kıraç, ‘ön araştırma izni’ vererek çalışma başlattı. Kıraç’ın oluru ile Çiğli Kaymakamı Mustafa Arı ‘tarafsız statüde’ olduğu için konuyla ilgili araştırma yapmak üzere yetkilendirildi.
 
KARABAĞ’I DİNLEYECEK
Valilik, inceleme oluru ile birlikte Kaymakam Arı’ya görev verirken Arı da çalışmalara başladı. Meclis tutanakları, ses ve görüntü kayıtları ile birlikte tüm isimler ifadeye çağrıldı. Arı, önce AK Partili meclis üyelerini dinledi. Önümüzdeki günlerde evrak üzerinde çalışmalarını tamamlayacak olan Arı, son olarak hakkında şikayet başvurusu bulunan Başkan Karabağ’ı ifadeye çağıracak. Karabağ da, kendi cephesinden olanları anlatacak.

 
NELER YAŞANDI?
İncelemeye konu olan meclis toplantısında AK Parti ve CHP’li meclis üyeleri arasında tartışma çıkmış, başkanın talimatı ile güvenlik görevlileri müdahalede bulunmuştu.
 
O gün yaşanan toplantıda AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, belediye spor kulübünde çalışan Başkan Karabağ’ın yeğeni Dilek Aydoğdu’nun mal varlığını sormuştu. Boztepe, Karabağ’a yönelttiği sorularda, “Yeğeniniz olan Dilek Aydoğdu İstanbul’da rezidans aldığı doğru mudur? İkinci sorum Dilek Aydoğdu’nun İzmir'den kaçarak spor kulübünden ayrıldığı doğru mudur? Son olarak ise Aydoğdu yerine Yeğeniniz Cüneyt Erdoğan’ı atadığınız doğru mudur? Damadınız olan Gökalp Işık Temizlik İşleri’nde görevliydi, şuan ise Fen İşleri’nde görev yapıyor. Kendisi orada ne iş yapmaktadır?” ifadelerini kullanmıştı.
 
Boztepe’nin sözlerine sinirlenen Karabağ ise, “Bu tür haberlerin hepsi yalandır. Bu konuya ilişkin gerekli başvurular savcılığa yapıldı. Dilek Aydoğan görevinden alınmamıştır. Gelen arkadaşımız ona yardım için görev almıştır. Benim damadım on yıllık memurdur. Belediyeye yatay geçiş yapmıştır. ‘Ben de Hüsnü Bey’e ne iş yapmaktadır? On yıldır nasıl geçinmektedir?’. Kendisi nerede oturmaktadır? Bu oturduğu yerde nasıl oturmaktadır? diye başlarsam bu işin tadı kalmaz” açıklamasını yapmıştı.

Karabağ’ın sözlerinin ardından konuşmak isteyen Boztepe’ye söz vermeyen Başkan Karabağ, ardından mikrofonu kapatmıştı. Olayın büyümesi üzerine Karabağ, “Zabıta görevlisi arkadaşlarımızı görevlerini yapmaya çağırıyorum. Lütfen meclis üyesi arkadaşımızı dışarı alalım” diyerek talimat vermişti. AK Parti Grup Başkanvekili Ali Aslan’ın, “Meclis üyemizi yaka paça dışarı atamazsınız. Buna ne ben izin veririm ne de meclis üyesi arkadaşlarımız izin verir. Başkanlığı layıkıyla yerine getirin. Bu iş bu şekilde yapılmaz. Bu yaptığınız için sizin kınıyorum” diyerek sert tepki göstermişti. Karabağ, daha sonra özel güvenlik görevlilerini salona çağırarak çıkartmak istemişti. Meclis toplantısına verilen aranın ardından tekrar salona girmek istemeyen Aslan ve Boztepe özel güvenlik görevlilerinin müdahalesi ile karşılaşmış taraflar arasında kavga çıkmıştı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
dürüst başkan 12 Nisan 2013 Cuma 12:47

bizim halkımızmı acaba yapılmayan hizmetleri görmüyor yoksa görmekmi istemiyor.Birde belediye başkanının çalışkan adil ve dürüst olduğundan bahsedilmiş onların bu anlayışlarıda farklı demekki allah bayraklı için hayırlı parti ve hayırlı başkan nasip etsin ama denenmişi değil onun hayır olmadığını 4 yılda gördük saygılar

Yorumu oyla      14      8  
gel ali gel 12 Nisan 2013 Cuma 10:32

adını koyalım bu işin.hasan gidici iş belli oldu.gelecek kişi onun gibi olmaması için adayları iyi tanımak lazım..tekrar ediyorum.yine yeni bir hasan faciasını yaşamamak için adayları iyi tanımalı.bayraklıda pınar susmuş,kerim özer,ali aslan ve ali kökoğuz isimlerini iyi gözlemlemek lazım.bunların biri başkan olacak gibi gibi.hadi hayırlısı.hasan beye güle güle.

Yorumu oyla      15      10  
hasanın çifligi 12 Nisan 2013 Cuma 08:36

sosyal demokrasimi,yoksa feodalizmmi? bu kadar eş dost,akraba kayırmacılıgı olmaz.kamu kaynakları bu kadar hoyratça harcanmaz. bu adamlar zorla ak partiyi izmire getiricekler.

Yorumu oyla      19      9  
Osmangazili 12 Nisan 2013 Cuma 07:52

Gel mhp artık. Bıktık bu görüntülerden.

Yorumu oyla      15      11  
AMERİKALI 11 Nisan 2013 Perşembe 22:05

İSMİNİ DAHİ YAZMAKTAN İMTİNA ETTİĞİM O MECLİS ÜYESİ VARYA VAY MEMLEKETİN HALİNE VAY ADI AK OLAN AMA ÖZÜ KARA BULUNAN PARTİYE VE MECLİS ÜYESİ NE ONU ORAYA GETİREN ERTUĞRUL GÜNAYA

Yorumu oyla      17      11  
kasabalı 11 Nisan 2013 Perşembe 20:54

hüsnü boz tepe tutarsız ve agresif hareketleriyle yıllardır belediye meclisini geriyor belediye başkanı hasan karabağ kanunun kendisine verdiği yetkiyi kullanmıştır hüsnü boztepenin sabıka dosyası oldukça kabarıktır böyle bir insanı nasıl meclis üyesi yapmışlar her meclis toplantısında kavga ediyor yapıcı ve olgun bir tavrı yok belediye başkanına ve chpli meclis üyelerine sürekli hakaret ediyor belediye başkanı hasan karabağ dürüst çalışkan ve adil yönetimiyle bayraklı halkının sevgisini kazandı

Yorumu oyla      20      18  
11 Nisan 2013 Perşembe 15:05

Biz Bu Partiye Oy Verirken Başımıza Bunların Geleceğini Hiç Düşünmemiştik. Şu Zaman Zarfında İzmirde Çok Ama Çok Yetersiz Kaldınız. Başta Büyükşehir Belediyesi Ve Tüm İlçelerde İzmir Halkının Gözünde Başarısız Ve Beceriksizsiniz !İzmir Sizlerle Koskoca Bir 5 Yıl Harcadı Bugünleri Rüyalarınızda Bile Göremiyeceksiniz.

Yorumu oyla      25      17  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemirli kadınlar 'alzheimer'ı öğrendi
Irmak Mahallesi Cumhuriyet Semt Evi’ndeki “Evde Hasta Bakım ve Alzheimer” ...
Dünya çocukları Karşıyaka'da buluşuyor
Karşıyaka Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl ...
Çeşme kışın da turizm yıldızı olacak
Otellere termal su sağlanmasıyla kış aylarında ilçeye gelen turist sayısının ...
 
Karşıyaka Opera'da Seferad zamanı
İzmir Devlet Opera ve Balesi solistlerinden soprano Linet Şaul, kendisinin ...
İzmir'in 'Şımarık'ı annesiyle Antalya yolcusu
İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı, Türkiye’deki diğer hayvanat ...
MHP'den Başkan'a ziyaret İzmir'e davet!
MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş ve İl Yönetimi, İzmir Büyükşehir Belediye ...
 
Büyükşehir Meclisi’nde yine taşeron tartışması!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. ...
Cem Vakfı’ndan Başkan Tartan’a ziyaret
Cem Vakfı İzmir Şube Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri Konak Belediye ...
Urla’da personele iş güvenliği eğitimi
Urla Belediyesi’nin Urit şirketi tarafından çalışma ortamında meydana ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar unutulsa da yaralar kapanmıyor!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva