HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Mart 2022 Çarşamba - 12:57

Batur’dan Rusya-Ukrayna savaşı yorumu: Ne sirke ne limon!

Türkiye'nin Ukrayna ve Rusya arasındaki savaş durumu konusundaki takındığı tavır hakkında ilginç bir benzetme yapan Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı ve Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, "Ben bunu Neşeli Günler filmine benzetiyorum. Adile Naşit ve Münir Özkul.. İkisi de filmde turşu yapıyorlar, birisi sirkeden biri limondan yapıyor... Münir Özkul'un kardeşi Şener Şen de o filmde 'Ziya' karakterini canlandırıyor. Hangisinin yanına giderse senin tuşun çok güzel diyor. Ona benziyor. Tam ortada kaldık" diye konuştu.

Batur’dan Rusya-Ukrayna savaşı yorumu: Ne sirke ne limon!

EGEDESONSÖZ - Dünyanın endişe ile takip ettiği Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etme çabası birçok alanda önemli etkiler yaratırken, ekonomik gelirinin büyük bir bölümünü turizmden karşılayan Türkiye'de de 2022 yılı dönemi için endişeli bekleyiş devam ediyor.

Özellikle yaz turizminde Rus ve Ukraynalı vatandaşlar Türkiye'yi tercih ederken, TBMM'de hazırlanan 2022 yılı bütçesi içinde de turizm gelirleri için tahmini beklenti 40 milyar dolar olarak belirlenmişti.

Süreç sonrası planlanan tutarın gerçekleştirilip gerçekleştiremeyeceği merek konusu olurken, Türkiye'ye gelen turistlerin büyük bir bölümünü ağırlayan Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Konak Belediye Başkanı Abdül Batur Rusya- Ukrayna savaşını SONSÖZ TV'de değerlendirdi.

YENİ TANITIM POLİTİKALARI YAPMAK LAZIM
Tahmini turizm gelirinin yarısını bile gerçekleştirilmesi durumunda iyi bir senaryo olacağını dile getiren Batur şu ifadeleri kullandı:

"Merkezi hükümetin gelir kaynaklarına baktığınızda bütçe gelirlerinin ne büyük rakamını turizmde belirlemişler 40 milyar dolar ile... En fazla turist Ukrayna ve Rusya'dan alıyoruz. Diğer ülkelerden geçmiş dönemlerdeki gibi turist gelmiyor. Bu savaş ekonomik olarak en fazla bizi etkileyecek. Kıyı Ege Belediyeler Birliği olarak yaptığımız toplantıda bunu dile getirdik. Avrupa'daki ülkeler de rahat değil. Savaş belki Ukrayna-Rusya arasında oluyor ama ekonomik olarak tüm ülkeleri etkiliyor. Avrupa'da savaş olan ülkelere değil de olmayan ülkelere yeni tanıtım politikaları yapmak lazım. Tanıtım filmlerinin dışında bu işler ayağa giderek oluyor... Tanıtım fuarlarının yeniden takvimini belirlenirken buna göre düzenlenmesi gerekiyor. Marmaris, Kuşadası Ayvalık gibi yerlerdeki belediye başkanlarımız da bu konuda hassasiyetini gösteriyor ancak bunun organizasyonun bakanlıkça yapılması lazım. Bütçenin 40 milyar doları gelir hanesine yazılırken hemen hemen yarısını sağlarsak iyi bir noktaya gelmiş oluruz. Bu düşecek gibi gözüküyor. İnsanlar tedirgin, savaşın etkisi yaşıyor. Biz bile televizyon izlerken ne kadar tedirgin oluyoruz."

TAM ORTADA KALDIK
Türkiye'nin Ukrayna ve Rusya arasındaki durumunu Neşeli Günler filmini örnek vererek özetleyen Batur, "Savaş kimseye yaramaz. Şu anda Putin'in verdiği bir karar uygulanıyor ve bir ülke işgal ediliyor. Bunun ileri ki süreçte nasıl bir ekonomik bir etki yaratacağını göreceğiz Tüm ülkeler etkileniyor bundan. Biz de ülke olarak etkileniyoruz. Ben bunu Neşeli Günler filmine benzetiyorum. Adile Naşit ve Münir Özkul.. İkisi de filmde turşu yapıyorlar, birisi sirkeden biri limondan yapıyor... Münir Özkul'un kardeşi Şener Şen de o filmde 'Ziya' karakterini canlandırıyor. Hangisinin yanına giderse senin tuşun çok güzel diyor. Ona benziyor. Tam ortada kaldık. Dış politika olarak ikisini de dengeleyici politika izledik. Bir NATO üyesiyiz. Bakalım ileride NATO nasıl bir yol haritası izleyecek göreceğiz. Ancak bence Avrupa ülkeleri, Ukrayna'yı yalnız bıraktı" dedi.

İKİ TARAFINDA TURŞUSU GÜZEL GİBİ BİR TAVIR VAR
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Montrö kararının ne kadar doğru olduğunu bir kez daha gördüklerini dile getiren Batur, konunun tartışılmaması gerektiğini vurgularken şunları söyledi:

"Şu anda dış politika konusunda iki tarafında turşusu güzel gibi bir tavır var. Bununla ilgili ileri ki günlerde tam bir tavır alınacaktır bence. Bir de kritik bir durum var... Boğazlar sözleşmenin ne kadar önemli olduğunu Mustafa Kemal Atatürk'ün ne kadar ileri görüşlü olduğunu bir kez daha gördük. Montrö'nün artık tartışılır bir noktada olmadığın görüp anlamamız lazım."

 
DASK deprem sigortası verileri açıklandı... İzmir'de düşüş var!
 
İzmir'in haftalık denetim raporu: Sürücülere ceza yağdı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk Meclisi'nde birliktelik gururu!
Selçuk Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı yoğun katılımla gerçekleşti. ...
Bergama gençleri için bilim ve teknoloji şenliği
Bergama Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında karşılıklı ...
Büyükşehir'den 'Adettendir Üretiyoruz' atölyesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi ekonomik krizde gençlerin en büyük ihtiyaçları ...
 
Eğitim Kart protokolü yenilendi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eğitimde fırsat eşitliği ...
Karşıyaka Kolektif’te Girişim Kampı’22 heyecanı
Bir yılı aşkın süredir çalışmalarına devam eden Karşıyaka Belediyesi Kolektif ...
Bayraklı'da 'BASAMAK' kurslarına yoğun ilgi
Kültür- sanat ve hobi kurslarını Bayraklı Sanat ve Müzik Akademisi (BASAMAK) ...
 
Buca Belediyesi’nden çiftçiye arpa desteği
Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma Programı kapsamında ilçedeki hayvancılığın ...
Güzelbahçe'de dolu dolu 8 Mart etkinlikleri
Güzelbahçe Belediyesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bir dizi etkinlik düzenleyecek.
İduğ’dan anlamlı paylaşım: Ne kadar ‘fav’, o kadar tohum!
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, sosyal medya üzerinden yaptığı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Hapse girer ama eve dönmezler!’
Ahmet Aydın AKANSU
Ahmet Aydın AKANSU
Çevreci insanların varlığı; umut verici
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Canımız acıdığında nehir kıyısına gideriz
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva