HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Haziran 2023 Pazar - 14:30

Başkan Soyer’den 'merkez sağ' uyarısı: İzmirli çantada keklik değil!

CHP’nin İzmirli seçmeni 'çantada keklik gördüğü’ şeklindeki eleştirilere de karşı çıkan Soyer "İzmirli keklik de değil, çantada da değil. İzmirliye çok büyük haksızlık ediliyor. Gözü bağlı, bağnaz, cahil değil ki... 'Nasıl olsa CHP'ye oy verecek diye bir şey yok. Bu şehirde Genç Parti yüzde 17 aldı zamanında. Bu şehir her zaman merkez sağın kalesi olmuş bir şehirdir. Hiç öyle (ne olursa olsun CHP'ye oy verecekler) bir durum yok. Ama bu yakıştırmalar İzmirliyi incitiyor bence, hiç doğru da değil" dedi.

Başkan Soyer’den  merkez sağ  uyarısı: İzmirli çantada keklik değil!

Independent Türkçe'den Lale Elmacıoğlu'na konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, geçen ay gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri sonuçlarına ilişkin yaptığı yaptığı açıklamalarla ilgili değerlendirmede bulundu. 

"Bir değişime ihtiyaç bulunduğundan şüphemiz yok"
 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, partisinde bir değişime ihtiyaç duyulduğu görüşünü yineledi.

Soyer, 'hem ülke içinde hem dünyada değişime ayak uydurabilecek yeni bir örgütlenme' anlayışının şart olduğunu savundu.

"Haksız eleştirilere maruz kalsak da yaptıklarımın sahada karşılığı fazlasıyla var"
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kent için çok güzel işler yaptığını ancak yanlı haberler yoluyla kendisinin ve partisinin yıpratılmaya çalışıldığını öne süren Soyer, bu eleştirilerin İzmirlilerin genelinde karşılık bulmadığını ve belediye çalışmalarının sahadaki yansımalarının olumlu olduğunu savundu.

Soyer, bu durumu 'kendisinin en büyük motivasyonu' olarak niteledi. 

Türkiye’de çok hırçın bir siyasi iklimin bulunduğu, duyurusunu yaptıkları her haberin, sonuçlandırdıkları her projenin ardından ağır saldırı yaşayarak pek çok haksızlıkla karşılaştıklarını ileri süren Soyer, “4 senedir o kadar ağır saldırı yaşadık ki. Haksız eleştirilere maruz kalsak da bir şey çok motive edici; sokak, saha, dışarısı öyle değil. Ekran başındakilerin, yazanların niye yazdığı, karşılığında ne olduğu beni ilgilendirmiyor. Yaptıklarımın sahada karşılığı fazlasıyla olduğundan bu motivasyon ve çalışma azmini bulup devam edebiliyoruz. Bu nedenle yazılanlar, söyleyenler, birilerinin ne dedikleri beni ilgilendirmiyor” ifadelerini kullandı.

"İyi ki belediye başkanı olmuşum"
Geçmişte Seferihisar Belediye Başkanlığı da yapan Soyer, geçmişe dönüp icraatlerine baktığında “İyi ki belediye başkanı olmuşum” dedi.

"İzmir her zaman merkez sağın kalesi olmuş bir şehirdir”
‘Yerel seçimde her şekilde İzmir’de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ilk sırada çıkacağından, CHP’nin İzmirli seçmeni çantada keklik gördüğü’ şeklindeki eleştirilere de karşı çıkan Soyer, şu yanıtı verdi:

İzmirli keklik de değil, çantada da değil. İzmirliye çok büyük haksızlık ediliyor. Gözü bağlı, bağnaz, cahil değil ki... 'Nasıl olsa CHP'ye oy verecek diye bir şey yok. Bu şehirde Genç Parti yüzde 17 aldı zamanında. Bu şehir her zaman merkez sağın kalesi olmuş bir şehirdir. Hiç öyle (ne olursa olsun CHP'ye oy verecekler) bir durum yok. Ama bu yakıştırmalar İzmirliyi incitiyor bence, hiç doğru da değil"

Soyer 2024'te aday olacak mı?
Yaklaşan yerel seçimlerdeki adaylığına ilişkin netleşmiş bir durum olmadığını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “Yeni dönem olur-olmaz bilemem ama 8 ay daha yapacağımız çok işimiz var” dedi.

‘CHP belediyecilikte iyi çalışmıyor. İzmir yerel seçimlerde bir dönem AK Parti’ye geçse, şehri tanıyamazsınız’ minvalindeki eleştirilere de karşı çıkan Soyer, “İzmirli öyle bir tercih yapar ya da yapmaz onu bilemem ama çok büyük bir heyecanla İzmirliler için en iyisini yapmaya devam ediyorum” yanıtını verdi.

“Koku devam etmiyor, haberler kasıtlı çıkarılıyor”
“Koku devam etmiyor” sözleriyle kronikleşen sorunun çözüldüğünü savunan Soyer, geçtiğimiz haftalarda meydana gelen selde ya da farklı durumlarda kasıtlı haberlerin çıkarıldığını savundu.

"İzmir her şeyiyle sinema sektörü için en cazip noktalardan biridir"
Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali’ne ilişkin olarak ise Soyer, böylesi bir etkinliğin şehre çok daha önce kazandırılmış olması gerekse de -geç bile kalınsa- çok önemli bir proje yürütüldüğünü söyledi:

Çok gecikmiş bir proje olduğuna kâniyim. İzmir’in iklimi, bitki örtüsü, kolay yaşanılabilir bir şehir olması, insanları ve her şeyiyle bu sektör için en cazip noktalardan biridir. Dünyaya bunu göstermenin adımlarını atıyoruz. Bu da bir yolculuk, şuan emekleme dönemindeyiz, yolumuz uzun ama her sene daha iyiye gidiyoruz, kalitesini yükseltiyoruz. Çok umutluyum”

"Yılmaz Erdoğan’la fikir jimnastiği yaptık"
Sinema Ofisi’ni kurdukları dönemde yapımcılara setlerini İzmir’e taşımaları halinde yapacakları yardım ve kolaylıklara rağmen neden sektörden gerekli yanıtın gelmediğini de dile getiren Soyer, “On yılların alışkanlıkları, birikimi kolay kolay değişmiyor. Bir anda ‘İstanbul’dan vazgeçelim’ denilecek bir şey değil. Küçük adımlarla yürütülecek bir süreç ve bu adımlar atılıyor. Küçücük Sinema Ofisi’yle onlarca filme destek verdik, lojistiğini, ihtiyaçlarını gidermeye çalıştık. Böyle böyle pişecek, Sinema Ofisi’nin gücü, kapasitesi arttıkça, daha çok yapımcıya, yönetmene hizmet ettikçe diğerleri de gelmeye başlayacak. Organik büyüsün istiyoruz. Hormonlu şekilde büyütmek de mümkün. Getirir bir milyon ona, iki milyon diğerine verirsiniz ama iki sene sonra o milyonları bulamayabilirsiniz. Ama bir ekosistem kurarsanız, o kendi kendini yürütür. Çok proje var, somut plato imalatıyla ilgili de proje var. Hepsini yürütüyoruz. Sanatçı Yılmaz Erdoğan’la da fikir jimnastiği yaptık” şeklinde konuştu.

 
Asayiş uygulamalarında 350 kişi tutuklandı
 
Haziran enflasyonu 5 Temmuz'da açıklanacak
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Az Bilmiş 26 Haziran 2023 Pazartesi 00:28

Boş adam seni. İşiniz gücünüz LÂF. İzmir'' e hiç bir hizmet üretemediniz. Neymiş pis koku yokmuş. Kasıtlı haber yapıyorlarmış. Bizim burnumuz çalışmıyor mu. Biz seni HDP lilerle çekilmiş olduğunuz fotoğraflarınızı unutmadık. Onlarla iyi kıvırtıyordunuz. Onların oyu ile habel kader seçildiniz. Sizler HEYKEL ve KONSER den anlarsınız. Birde yunanın kakkını savunuyorsunuz. Siz değil misiniz İzmir'' in kendi parası olsun diyen. Neymiş 1 milyon fazla oy almışlarmış mış mış. Ben sizlere oy verenleri daha anlayabilmiş değilim. Hizmet yapmayana oy veriyorlar. Sırf ideolojik. Ama seçmen de uyandı sanıyorum. Deniz bitti.

Yorumu oyla      3      4  
ayşe 25 Haziran 2023 Pazar 22:00

Oyum ak partiye.İzmir yıllardır chp nin elinde köy olmaktan kurtulamadı.

Yorumu oyla      4      4  
İzmirli 25 Haziran 2023 Pazar 18:39

Günaydın günaydın... İzmir'in çantada keklik olmadığını yeni mi anladınız acaba? Birde bunu körü körüne chp ye oy veren İzmirliler anlasa keşke... Belediyecilik maalesef Tarkan konseri ve Çav Bella ile olmuyor! Şiddetli yağmur yağdığı zaman İzmir'in hali maalesef per perişan! İnşallah yakında yerel seçimlerde İzmirliler tek işi konser ve park bahçe yapmak olan bu iş bilmez, liyakatsız zihniyetten kurtulacak... İzmir'de ter temiz bir şehir olarak hak ettiği değeri alacak....

Yorumu oyla      4      4  
Vatandaş... 25 Haziran 2023 Pazar 18:28

Koku yok diyorsunuz kamyonlarla her yere kokuyu bastırmak için kireç döküyorsunuz yaz bastırınca koku taaa gaziemirden bile duyulcak.. baskan biraz sanatcılarlarla değil de izmirin sorunlarınla ilgilenseydi fena olmazdı...Azizi beyden sonra hiç bir hizmet yapılmadı çiçek böcek harici...

Yorumu oyla      3      4  
BUCALI... 25 Haziran 2023 Pazar 18:26

Evet kaldı surda 8 ayınız sonra İzmirliler gerçek Belediye hizmeti görmeye başlıycak. hatta Haritada kırmız hangi il varsa hepsi sarı olacak çok yakında...

Yorumu oyla      6      5  
Alen doğu gencer 25 Haziran 2023 Pazar 18:19

valla ne yalan söyleyim bende oyumu akp ye vereceğim. çünkü hepinizin daha beter durumda olmasını istiyorum. isterse dolar 50TL olsun umrumda değil. bundan sonra oyum reise. izmir içinde oyum akp li aday alacak. isterlerse köprünün ortasına 2km lik ada yapsınlar. tüm ormanları imara açsınlar. bergama kozak yaylasını yok etsinler. karaburundaki tüm sit alanlarını kaldırsınlar. bundan sonra oyum akp ye. yoksa bizde reisçi olmazsak bu halkp beterin de beterini görmeden aklı başına gelmeyecek. savgili eski iç işleri bakanımız sayın süleyman soylunun dediği gibi. altta yazanalrı gördükçe " ohhhhhhh. ohhhhhhhh .ohhhhhh" diyorum.

Yorumu oyla      3      6  
vatandaş 25 Haziran 2023 Pazar 16:27

CHP izmirden ölü birini aday göstersin kazanır...

Yorumu oyla      5      7  
ÖZ İZMİRLİ GÖÇMEN 25 Haziran 2023 Pazar 16:25

EVET ÇOK DOĞRU HEMŞEHRİLERİM KÖRÜ KÖRÜNE OY ATMAYA DEVAM ETTİKÇE GÜZEL İZMİRİM MEGAKÖY OLDU..DÖNÜŞÜM YOK YOL YOK HİZMET YOK PARADA ARTIK YOK KOKU VAR PİSLİK VAR TRAFİK VAR...İZMİRLİ ÇANTADA KEKLİK DEĞİL KEKLİĞİN BABASIDIR...OLAN İZMİRİME OLUYOR...GELECEK NESİL HESAP SORMALI NEDEN İNATLA DEVAM ETTİNİZ DİYE...

Yorumu oyla      6      5  
izmirli 25 Haziran 2023 Pazar 16:23

İNŞALLAH İYİ PARTİ HDP AYRI ADAY ÇIKARIRDA AKP ARADAN SIYRILIP BÜYÜKŞEHİRİ KAZANIR...

Yorumu oyla      6      6  
ATATÜRKÇÜ 25 Haziran 2023 Pazar 16:21

BU GENEL DEĞİL YEREL SEÇİM HİZMET İÇİN OYUMU AKP YE VERECEĞİM...

Yorumu oyla      5      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’dan ‘maaş krizi’ hamlesi… 500 milyonluk ek bütçe!
Karşıyaka Belediyesi yaşadığı maaş krizini aşmak için harekete geçti. ...
Bayram öncesi içler acısı görüntü... Selçuk Mezarlığı harabeye döndü!
Yağışların harabeye çevirdiği Selçuk Mezarlığı Kurban Bayramı öncesi temizlenmeyi bekliyor.
Üçkuyular İskelesi yeni yüzüyle hizmette
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, artan feribot kullanımı ...
 
BASAMAK kursiyerleri alkışları topladı!
Kültür-sanat ve hobi kurslarında her yıl binlerce kişiyi buluşturan Bayraklı ...
İzmir Kurban'a hazır!
İzmir Büyükşehir Belediyesi sağlıklı, güvenli ve huzurlu bir Kurban Bayramı ...
Büyükşehir'den bayramda ulaşım müjdesi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ESHOT, İZULAŞ, İZDENİZ, Metro ve ...
 
Bucalı çocukların karne heyecanı!
Buca Belediyesi’nin düzenlediği Karne Şenliği birbirinden renkli görüntülere ...
Karabağlar'da bayram dayanışması!
Karabağlar Belediyesi, geçen yıllarda olduğu gibi ilçede yaşayan ihtiyaç ...
Menemen Belediyesi çalışanlarına bayram dopingi… Maaşlara yüzde 50 zam!
Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, personel bayramlaşma töreni ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (4) Önce bakkallar azaldı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siyasi yasak gelirse ne olacak?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva