HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Ekim 2022 Çarşamba - 20:32

Başkan Soyer'den Brüksel'de üst düzey temaslar: AB’nin samimi ortaklarıyız

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği Başkanı Tunç Soyer, Avrupa kentlerini bir araya getiren yılın en büyük etkinliği olan “20. Avrupa Bölgeler ve Şehirler Haftası” kapsamında gittiği Brüksel’de İzmir ile Avrupa Birliği arasındaki ilişkileri güçlendirecek önemli ziyaretler yaptı.

Başkan Soyer den Brüksel de üst düzey temaslar: AB’nin samimi ortaklarıyız

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) Başkanı Tunç Soyer, beraberindeki heyetle Avrupa Bölgeler Komitesi ve Avrupa Komisyonu tarafından düzenlenen “20. Avrupa Bölgeler ve Şehirler Haftası” için gittiği Brüksel’de üst düzey temaslarını bugün de sürdürdü.  Heyette Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği Yönetim Kurulu üyeleri Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel yer aldı.

Başkan Soyer ilk olarak T.C. AB Nezdinde Daimi Temsilciliği Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay ile görüştü. Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay, Ukrayna’daki savaştan söz ederek tarıma odaklanmak gerektiğine değindi ve bu çerçevede Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma (IPARD) fonlarının altını çizdi. Başkan Tunç Soyer ise İzmir’de “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonuyla uyguladıkları, kuraklık ve yoksullukla mücadele üzerine tarım stratejisinden bahsederek İzmirli markası ile küçük üreticinin ürünlerini ihraç etmeye başladıklarını ve Hollanda çiçek borsasına girdiklerini vurguladı.
 
Yeni finansman olanakları konuşuldu
Başkan Soyer, Avrupa Komisyonu Komşuluk ve Genişleme Müzakereleri Genel Müdür Vekili Maciej Popowski ile de bir araya geldi. Başkan Soyer Türkiye’nin “Creative Europe” ve “Interreg Akdeniz Bölgesel İşbirliği Programı” olmak üzere iki yeni AB programına dâhil olduğunu söyleyerek “Bu programların katılımcısı olabilmekten çok mutluyuz. CHP belediyeleri olarak AB değerlerini destekliyoruz. AB’nin samimi ortaklarıyız. Parlak bir geleceğe demokrasi olmadan erişemeyiz” dedi.

Maciej Popowski ise yeni hayata geçecek Türkiye Yatırım Platformu aracılığıyla AB’nin yatırım garantileri vereceğini vurguladı. Bu kaynaklardan belediyelerin ve özel sektörün faydalanmasını istediklerini söyleyen Maciej Popowski, “Bu garantiler ulusal ve uluslararası bankalara sağlanacak. Finansman garantileri ile ilgili çalışmaların Aralık ayında AB tarafından onaylanması planlanıyor. Bankalar bu garantiler sayesinde yeni finansman kaynakları sunacaklar” dedi.

“Başka bir gelecek mümkün”
Başkan Soyer, Avrupa Parlamenteri, Avrupa Parlamentosu Sosyalistler ve Demokratlar Grubu Başkan Yardımcısı Eero Heinäluoma ile de bir toplantı yaptı. Eero Heinäluoma, Başkan Soyer’e “Burada olmanız önemli, sizi görmekten mutlu olduk” dedi. Soyer ise teşekkür ederek “Sosyal demokrat politikalarla başka bir gelecek mümkün. AB, tarihin en büyük barış projesi. Barış demokrasi üzerine inşa ediliyor. Ülkemiz için daha iyi bir geleceği AB olmadan inşa edemeyiz. Birlikte daha iyi bir gelecek inşa etmek istiyoruz” dedi ve Eero Heinäluoma’yı İzmir’e davet etti.
 
“AB ile aynı değerleri paylaşan belediyeleriz”
Avrupa Parlamenteri, Sosyalistler ve Demokratlar Grubu İsmail Ertuğ ise AB’nin Türkiye ile işbirliği konusundaki çalışmalarını aktardı. Soyer, “Biz AB ile aynı değerleri paylaşan, aynı yolu yürüyen belediyeleriz. Sosyal demokrat belediyeciliği yaymak için çalışıyoruz” dedi.

“Bazı AB programları yerel ve bölgesel düzeyde de geliştirilebilir”
Avrupa Bölgeler Komitesi Başkanı & Avrupa-Akdeniz Bölgesel ve Yerel Meclisi (ARLEM) Eş Başkanı Vasco Alves Cordeiro da ziyaret edildi. Vasco Alves Cordeiro bazı AB programlarının yerel ve bölgesel düzeyde de geliştirilebileceğini belirterek “Herkese uyan tek beden tuzağına düşmemeliyiz. Sizleri dört işbirliği temasını yazılı bir biçimde bizimle paylaşmaya davet ediyorum. Avrupa Bölgeler Komitesi ve Türkiye’deki belediye başkanlarının işbirliğini nasıl geliştirebileceği konusunda somut önerilerini desteklemeye hazırız” dedi. Toplantıya Avrupa Bölgeler Komitesi Sosyalist Grup Başkanı ve Fransa Coulaines Belediye Başkanı Christophe Rouillon ve Avrupa Bölgeler Komitesi Türkiye Çalışma Grubu Başkanı ve Bremen Hükümet Parlamentosu Başkan Yardımcısı Antje Grotheer de katıldı.

 
Galata Kulesi’nden kendini boşluğa bıraktı...
 
AB ülkeleri ortak gaz alımına hazırlanıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP ve Cumhur İttifakı karşı karşıya geldi... Büyükşehir'de 'Deniz Yücel' tartışması!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin olağan meclisinin ikinci oturumu CHP İzmir ...
Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin tiyatro atölyeleri başlıyor
Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin her yıl düzenlediği tiyatro atölyeleri ...
Su kesintisinde son durum... İZSU'dan detaylı açıklama ve kesintisiz çalışma!
Menemen’in Yahşelli Mahallesinde, GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından ...
 
Sektörün kalbi İzmir'de atacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde hazır giyim sektörünü buluşturan ...
Başkan Kılıç’tan ‘Buca Cezaevi Planı’ için öneri: Ya takas ya kamulaştırma!
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Buca Cezaevi'nin planlanma süreci ile ...
İzmir'de iki ilçe Gediz Elektrik mağduru... 12 saatlik kesinti!
Gediz Elektrik’in kazı çalışmaları sırasında patlayan su borusu İzmirlileri ...
 
Çiğlili çocuklar eğlenerek öğrendi!
Çiğli Belediyesi tarafından, çocukların kişisel gelişimine destek olmak ...
Başkan Eriş krizin boyutunu anlattı: Ödemiş'te 35 bin inek kesime gitti!
Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, girdi maliyetlerinin artması sebebiyle ...
Soyer'den 'üst düzey' tarım brifingi... Brüksel'de İzmir zirvesi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Avrupa Birliği kentlerinin ...
 
Ahmet Aydın AKANSU
Ahmet Aydın AKANSU
Çevreci insanların varlığı; umut verici
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Canımız acıdığında nehir kıyısına gideriz
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' romanının kelimesine dokunmadı... Çünkü!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva