HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Eylül 2016 Cumartesi - 15:25

Başkan Kocaoğlu: Ağız ucuyla değil yürekten!

İzmir Büyükşehir ve Urla Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen Nohutalan Kavun Festivali'nin açılışında konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, “söylemde değil eylemde birlik” istedi; “Bunu ağız ucuyla değil yürekten, inanarak söyleyelim” dedi.

Başkan Kocaoğlu: Ağız ucuyla değil yürekten!

İzmir'deki üç Boşnak köyünden biri olan Urla Nohutalan'da düzenlenen "Kavun Festivali" bu yıl üçüncü kez gerçekleştirdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Urla Belediyesi işbirliğiyle yapılan festivalin açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, festivalle birlikte Nohutalan'ın her yıl biraz daha geliştiğini söyledi.



Üç yıl önce toprak zeminde yapılan festivalin bu yıl üstü kapalı özel olarak düzenlenmiş bir alanda gerçekleştirildiğini vurgulayan Başkan Kocaoğlu, festivalin Nohutalan ekonomisine hareketlilik getirdiğini belirterek, "Gençlerimizin tarımdan, topraktan, hayvancılıktan kopmaması; burada belli bir kazanca, yaşam kalitesine ulaşması için çalışıyoruz" dedi.

Devlete ve millete sahip çıkalım
Son günlerde yeniden alevlenen terör eylemlerine de değinen Başkan Aziz Kocaoğlu, "Yine vatan evlatlarımız şehit oldu. Hepsine Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Çok zor günlerden geçiyoruz" diye konuştu.



Nohutalan'ın Balkan coğrafyasından gelen yurttaşların buluştuğu bir köy olduğunu hatırlatan Başkan Kocaoğlu şöyle devam etti: "Bosna'dan, Arnavutluk'tan, Makedonya'dan farklı bölgelerden geldiler, Anadolu'yu yurt edindiler. Aramızda bir problem var mı? Hepimiz kültürümüzü, gelenek-göreneklerimizi Türkiye Cumhuriyeti devletinin, bu ulu çınarın altında yaşamıyor muyuz? O zaman herkesin, ama herkesin, istisnasız herkesin, en yukarıdan en aşağıya kadar devleti, milleti yüceltmesi, devlete ve millete sahip çıkması lazım. 15 Temmuz'a kadar demokrasiyi ağzımıza alamıyorduk. Bugün en çok demokrasi, bugün en çok özgürlük, bugün en çok barış konuşuluyor. Bu evrensel değerleri sürekli geliştirmek zorundayız. Onun için herkes 15 Temmuz öncesinde kafasında bulunan düşünceleri, kendi ajandasını bir tarafa bırakmak zorundadır. İçerde ve dışarıda çok zor bir süreçten geçiyoruz. Ben de biliyorum, Tür kiye Cumhuriyeti'ne hiç bir şey olmaz. Ama bu durumdan en az zararla, en gazi ve şehitle kurtulmak amaç olmalıdır. Onun için birlik beraberliği söylemde değil eylemde gerçekleştirelim, ağız ucuyla değil yürekten, inanarak söyleyelim. O zaman eminim, Türkiye Cumhuriyeti'nin önünde hiçbir güç duramaz. 69 yaşında, en az 60 senedir çalışan bir kardeşiniz olarak konuşuyorum. Emin olun, bunun küçük bir örneğini 4 milyon 200 bin nüfuslu İzmir'de 12 senede layıkıyla başarmış, katılımcı demokrasiyi uygulamış, hep birlikte projelere karar vermiş, en borçlu belediyelerden birini en güçlü kurumlarından biri haline getiren biri olarak söylüyorum."

Uyar: Biz çok şanslıyız
Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ise tarımsal kalkınmayı sağlayacak hizmetler üretmenin yerel yöneticilerin görevi olduğunu belirterek, “Biz bu anlamda çok şanslıyız. Arkamızda İzmir Büyükşehir Belediyesi var. Başta Başkan Aziz Kocaoğlu olmak üzere tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum. Ne zaman ihtiyaç duysak, bir telefonla sorunlarımıza derdimize çare arıyorlar” diye konuştu.

Nohutalan’a Büyükşehir desteği
Bosna Hersek Fahri Konsolosu Kemal Baysak ise Nohutalan'ın Balkanlar'dan göç edenler tarafından kurulan bir köy olduğuna dikkat çekerek, “Bu köye göç edenler, bulundukları yerde zulme uğradıkları için Türkiye'ye geldiler. Anayurtları onlara kucak açtı. Onlar da sonsuza kadar yaşayacak Cumhuriyet'e sadık vatandaşlar olarak bu ülkeye hizmet ettiler ve etmeye devam ediyorlar” dedi. Baysak, Nohutalan Festivali'nin Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle her yıl daha da büyüdüğüne dikkat çekti.

En iyi kavun yarışması

Festival etkinleri kapsamında "en iyi kavun' yarışması da düzenlendi. Jürinin gerçekleştirdiği değerlendirme sonrasında birici seçilen Nevzat Eroğlu'nun madalyasını Başkan Aziz Kocaoğlu taktı. İkinci Sibel Eroğlu ödülünü Kaymakam Sefa Demiryürek'ten, üçüncü Aysun Akova  ise Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar'dan aldı. Nohutalan Kavun Festivali 4 Eylül Pazar günü de devam edecek.

 
Kilis kent merkezine 2 roket mermisi düştü
 
Aydın'da 12 sağlık personeline FETÖ'den tutuklama!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca'nın şampiyonları belli oldu
Buca’da faaliyet gösteren Amatör Spor Kulüpleri arasında düzenlenen Buca ...
Romanlar'dan Pekdaş'a teşekkür ziyareti
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, yurtiçi ve yurtdışında faaliyet gösteren ...
Ödemiş’te Van yası: Konser iptal!
Ödemiş Belediyesi de kara haberin ardından kurtuluş etkinlikleri kapsamında ...
 
Kemalpaşa'da örnek proje: Sosyal market
Kemalpaşa Belediyesi, büyük bir sosyal belediyecilik uygulamasına imza ...
Karşıyaka'da vefa parkları: Şehitlerin adı ölümsüzleşti
CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na, Artvin’de yapılan suikast girişiminde şehit ...
Karabağlar'ın yenilikçi tasarımı İEF'de görücüye çıktı
Karabağlar Belediyesi standında bulunan İpsum Station (Akıllı İstasyon) ...
 
Konak'ta kurban satışına sıkı denetim
Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Konak Belediyesi, Yeşildere’de kurulan ...
İEF'ye Bornovalı Kadınların damgası!
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın göreve geldiği ilk günden itibaren ...
'Buca'ya metro' raporu: 11 istasyon, sürücüsüz tren!
Fizibilite çalışmaları son aşamaya gelen Üçyol-Buca Metro hattı 11 istasyondan ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Fransa 'faşizme geçit yok!' dedi
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İş insanları, İş’te insanlar…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Hapse girer ama eve dönmezler!’
Ahmet Aydın AKANSU
Ahmet Aydın AKANSU
Çevreci insanların varlığı; umut verici
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva