HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Şubat 2023 Cumartesi - 12:29

Başkan Eriş'ten korkutan iddia: Suriyeliler askerlerimize silah çekiyor!

Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sonrası bölgeye giden belediye başkanları arasında yer alan Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Hatay'da şahit olduğu bir anıyı anlatırken, “Büyükşehir Belediye Başkanımız 700 bin Suriyelinin yaşadığını söyledi bu bölgede. Yağma olayları yaşanıyor. Soygun yapabilecek çeteler halinde geziyorlar. Benim gördüğüm olaylarda Suriyeliler askerlerimize silah sıkıyorlar. Çatışmalar yaşanıyor… Bunun arkası da gelecek gibi. Vatandaşlarımız bunu yapanlara asla mücadele etmez. Karşılıklı silah çekilme durumuna gelinmiş durumda” ifadelerini kullandı.

Başkan Eriş ten korkutan iddia: Suriyeliler askerlerimize silah çekiyor!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – Türkiye'yi derinden sarsan ve Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkımlara neden olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Arama kurtarma çalışmaları sürerken, Türkiye'nin dört bir yanından belediyeler de deprem bölgesine yardım ve destek götürmek için seferber oldu. İzmir’den de enkaz bölgesinde aktif olarak bulunan belediye başkanları arasında yer alan Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş izlenimlerini Egedesonsöz’e aktardı.

ERİŞ'İN SÖZLERİNE AK PARTİ'DEN TEPKİ

ORGANİZASYON BOŞLUĞU VAR
Hatay ilinin Defne ilçesinde bulunan ve gözlemlerini aktaran Başkan Eriş, “Büyük bir organizasyon boşluğu var. İnsanların en çok ihtiyacı çadır. Yemek yapabilmek için tüp lazım. Isınma lazım. Powerbank gibi ihtiyaçlar var. Bugün yavaş yavaş biraz daha organize olunabiliyor gibi. İspanya’dan adeta kent kurmak için yer bakılıyor. Deprem sonrası yağışlar vardı ancak şu an yağış yok. AFAD’a daha çok yönlendiriliyor ancak AFAD'dan çözüm çıkmıyor. Yerel yönetimler dikkate alınmıyor. Bir bütünlük söz konusu değil. İzmir’de çok güzel bir uyum vardı Valilik ve belediye içinde. Bu organizasyon gerekiyor ancak büyük bir eksiklik var. İnsanlar enkaz altında ise onların cansız bedenlerine ulaşılıyor” dedi.

YAĞMALAR YAŞANIYOR
Kendisinin de şahit olduğu bir çatışmayı anlatan Başkan Eriş, “Defne belli bölgeler var çok çok kötü. Hasarlı ev var ancak hasarlı olsa da insanlar eve giremiyor. Zaten bir kısmı da bitik yerle bir olmuş. Geri kalanlar da şehri terk ediyor. Burası boşalıyor. Boşalan yerlerde Suriyelilerin yoğun olduğu yerler. Büyükşehir Belediye Başkanımız 700 bin Suriyelinin yaşadığını söyledi bu bölgede. Yağma olayları yaşanıyor. Soygun yapabilecek çeteler halinde geziyorlar. Akşam saatlerinde benim gördüğüm olaylarda Suriyeliler askerlerimize silah sıkıyorlar. Çatışmalar yaşanıyor… Bunun arkası da gelecek gibi. Vatandaşlarımız bunu yapanlara asla mücadele etmez. Karşılıklı silah çekilme durumuna gelinmiş durumda. TIR’lar yağmalanma durumuna gelmiş durumda. Bu nedenle asker ve polislerimiz saha da çok yoğun şekilde görev almaya başladı. Kazıya gidilecekse mutlaka yanlarında güvenlik için askerler de gidiyor” ifadelerini kullandı. 

KENT BOŞALIYOR
Yıkılmamış olarak görülen yapıların birçoğunun ağır hasarlı olduğunu vurgulayan Eriş, “İslahiye yok olan yerlerin başında geliyor… Defne’nin büyük bir kısmı, Hatay merkezdeki yıkım belki fotoğraflarda pek görünmüyor ancak ayakta kalanlarda çatlak ve patlak binalar. Kent boşalıyor. Büyük bir trafik söz konusu. Biz de taşıyabilirsek bugün dönüş yapmamız durumunda gelmek isteyen vatandaşlarımızdan getirebildiğimiz kadarını İzmir’imize getireceğiz” diye konuştu.

AİLELERE DESTEK VERECEĞİZ
Afet bölgesinden gelmek isteyen vatandaşlar için Ödemiş Kaymakamı ile görüştüklerini belirten Eriş, “Şu an kaymakamlığımız ile belirlediğimiz yerler var. Biz de bize yönelik istek geldiğinde buraları barındırmayı hedefliyoruz. Bir yurt düşüncemiz var misafirhanemiz olabilecek şekilde planlıyoruz. Sosyal destek anlamında psikolog arkadaşlarımız ailelere destek verecek” dedi.

Enkaz altında kalan cenazelerin ilerleyen süreçte hastalığa neden olabileceğini vurgulayan Eriş, “Bu insanların gelmesi ile işi gücü yok. Resmi kurumlarda çalışanların tayinleri olabilir. Biz de bize gelen misafirlerimizi ağırlarız. Ancak bir devlet planlaması gerekiyor. Biz bu olaya hazır değilmişiz. Bugün daha biraz biraz toparlanma görüyorum. Yurt dışı desteğini net görüyoruz. Çadır eksikliği üst seviyede. İyi ki yağmur yok… Hastalık anlamında da önlemler gerekiyor. Enkaz altındaki cesetler hastalığa neden olabilir. Akşamları havanın soğuk olması tabii biraz bunu engelliyor” diye konuştu.

 
Ziyarete gitmişti... İzmirli cerrah ve annesinden acı haber!
 
Ayda ÖZEREN yazdı... Ağla sevgili yurdum benim, ağla!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Batur depremin yıktığı Hatay'da: Acıyı ifade edecek kelime yok!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur deprem bölgesinde. Hatay’da incelemelerde ...
Soyer ve belediye başkanları yeniden afet bölgesinde!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve belediye başkanları, CHP ...
Bornova dört koldan afet bölgesinde!
Bornova Belediyesi, depremin yaralarının sarılmasına destek olmak için ...
 
71 kişilik ilk ekip yola çıktı... İzmir'den afet bölgesine personel desteği!
Depremin yaralarını sarmak için ESHOT, İZFAŞ, İZELMAN ve Zabıta çalışanlarından ...
Başkan Soyer'den sivil toplum kuruluşlarına çağrı: Gücünüzü bize katın
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, deprem felaketinin ardından ...
Bucalı kadınlardan afet bölgesine destek
Buca Belediyesi Kadın Aktivite Merkezi, afet bölgesine destek olmak için ...
 
Başkan Eriş deprem bölgesinde: Yüreğimiz yanıyor
Tüm Türkiye’yi yasa boğan, 10 ilimizde yıkımlara yol açan Kahramanmaraş ...
Aliağa'da Deprem Koordinasyon Merkezi kuruldu!
Aliağa Belediyesi, deprem felaketinin yıkıcı etkisini en yakından hisseden ...
Çiğli'de 'depremzedelere yuva' mesaisi!
Çiğli Belediyesi, deprem bölgesinden İzmir’e gelmek isteyen depremzedelerin ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Fransa 'faşizme geçit yok!' dedi
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İş insanları, İş’te insanlar…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Hapse girer ama eve dönmezler!’
Ahmet Aydın AKANSU
Ahmet Aydın AKANSU
Çevreci insanların varlığı; umut verici
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva