HABERLER>İŞ DÜNYASI
22 Haziran 2023 Perşembe - 10:01

Başkan Ata’dan 'dışarıdan siyasi müdahale' iddialarına yanıt: Destek verene hayır mı demeliydik?

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın, yıllardır tanıdığı bir dostu olduğunu anlatan İEOSB Başkanı Yalçın Ata, “Atilla vekilimizin destek vermesi, hoşlarına gitmemiş mi? Onlar Birliği, bir partinin arka bahçesi yaptılar zamanında. Biz siyaset üstüyüz. Mahmut vekilimiz, Çeşme Turizm Projesi’nde Esnaf Sokağı projesiyle geldi. Bu proje reddedilir mi? Destek verene hayır mı demeliydik? Herkes bilsin, hükümetle uyumlu çalışacağız” diye çıkıştı.

Başkan Ata’dan  dışarıdan siyasi müdahale  iddialarına yanıt: Destek verene hayır mı demeliydik?

EGEDESONSÖZ – İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yalçın Ata, SONSÖZ TV’de, eski Başkan Zekeriya Mutlu’nun “Genel kurula, dışarıdan siyasi müdahale yapıldı” iddialarına yanıt verdi. Gazeteci Yazar Muhittin Akbel’in sorularını yanıtlayan Başkan Yalçın Ata, “Hükümetle uyumlu çalışacağız. Biz Meclis’e gitmek için değil, esnafa hizmet etmek için seçildik” dedi. Birliğin, partiler üstü olduğuna vurgu yapan Başkan Ata, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın kendilerine verdiği desteğin yadırganmasını eleştirdi, “Muhteşem bir projeyle geldi vekilimiz. Bu projeyi reddetmeli miydik?” dedi.

ESNAF BAŞKANI ADAY OLACAK, LİSTEYE GİREMEYECEK! OLACAK ŞEY DEĞİL!
İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği olarak, çok büyük bir kuruluş olduklarının altını çizen Başkan Yalçın Ata, önceki dönem Başkanı Zekeriya Mutlu’nun CHP’den vekil listesine dahi alınmamasını eleştirdi. Başkan Ata, “Biz İzmir Birliği Başkanı olarak 230 bin esnafı temsil ediyoruz. 230 bin esnafı temsil eden bir oda başkanının listelere dahi girememesi bana göre çok düşündürücü. Neden giremedi listelere? Bunu sorgulamak lazım. Hadi 7’nci sıraya yazılırsın seçilemezsin, seçilemedi dersin ancak, listelere girememesi çok anlamlı ve düşündürücü. Bir istifa süreci yaşandı. CHP’den Meclis’e gitmesini çok isterdim. Uzayan kol bizden olsun, derdik. 230 bin esnafı temsil eden bizler İzmir’in en büyük kuruluşuyuz. Hatta Türkiye’de, İstanbul’dan sonra 2’nci geliyoruz. Böyle bir kurumun başkanı değil listelere girememek, direkt aday yazılması lazımdı. Ben aday adayı olduğunda çok sevindim. Ve ilk kutlayanlardan biri de ben oldum. Ne gerekiyorsa ben Yalçın Ata olarak yapmaya hazırım, dedim. Çok isterdim Milletvekili olmasını, İzmir’den esnafın donanımlı bir kişisinin hatta başkanının milletvekili olması ve bizi temsil etmesini ben çok isterdim” şeklinde konuştu.

BİRLİK, SUSAM ZAMANINDA SİYASALLAŞTI
Önceki dönem Oda Başkanları’ndan Mehmet Ali Susam’ın, kendi adaylığına karşı olduğunu dile getiren Ata, Susam’ın bir iftar yemeğinde, ‘Oda’yı size yedirmeyiz’ ifadeleri kullandığını iddia etti. Yalçın Ata, “Oda, onların döneminde siyasallaştı. Önceki Başkan Mehmet Ali Susam döneminde başladı. Bu esnaf sizi o kadar onurlandırmış ki, sizi TBMM’ye göndermiş. 2 dönem vekillik yapmışsınız, sonra geliyorsunuz iftar yemeğinde masaları yumruklayarak, buraları yedirmeyiz diyorsunuz. Bu kelimeler hiçbir esnafa, esnafa önderlik yapmış birine yakışmayan kelimeler. Mecliste esnafı temsil eden birisinin bu tarz konuşması çok ayıp. Mehmet Ali Susam Bey’i tüm oda başkanlarımız ayıpladı. Biz aday çıktık ya, bize odayı yedirmeyiz anlamı taşıyan cümleler kullandılar. Hadi bakalım bundan sonra yedirmeyin de görelim, neyi yedirmeyeceksiniz? Biz buradayız... Esnaf Birliği yönetiminde tüm partilerden arkadaşlarımız mevcut. Biz siyaset üstüyüz. Esnafı siyasete bulaştırmamak lazım. CHP’den 2 dönem vekillik yapmışsınız, esnaf sizi onurlandırmış, onursal başkan yapmış. Artık biz bunu da kabul etmiyoruz. Yok öyle onursal başkanlık! Susam’dan sonra 91 oda başkanı değişmiş. Onun Onursal başkanlığını da kimse kabul etmiyor. Dünden itibaren onursal başkanlığı da bitti, onu da kaldırdık” ifadelerini kullandı.

ZEKERİYA BAŞKAN DİK DURAMADI, İNSANIN BİR DURUŞU OLMALI!
Milletvekilliği aday adaylığı döneminde ismi birçok farklı parti ile anılan önceki dönem Birlik Başkanı Zekeriya Mutlu’yu eleştiren yeni Başkan Yalçın Ata, “Başkanımız dik duruş sergileyemedi. Mecliste grubunu temsil etmek istemesi, her kurumun başındaki arkadaşlarımızın en doğal hakkıdır. Ancak, insanın da bir duruşunun olması gerekir. Bir partiye gidip oradan sırayı beğenmeyip, diğer partiye giderek orada ki sırayı da beğenmeyip, bir diğer partiye giderek karar kılması bana göre etik bir duruş değil. Dik duruş hiç değil… İnsanın bir duruşu ve görüşü olması lazım. Bu görüş doğrultusunda esnafı temsil etmesi gerekiyor. Böyle sıralarla değil, partilerle alışveriş değil direkt Meclise gitmesi gerekiyor. Bugün 230 bin kişiyi temsil eden bir başkanın ailelerle beraber 1 milyona tekâmül eden esnafın başkanlığını yapıyoruz biz. Bu şekilde pazarlıklarla değil meclise direkt girmemiz lazım. Zekeriya Bey’e yapılan, İzmir esnafına yapılan büyük bir hakarettir. Sonuçta çok büyük hüsran oldu” dedi.

ODANIN DİĞER PARTİLERDEN DESTEK ALMASI NEDEN RAHATSIZ EDİYOR Kİ?
Seçim dönemi ve seçim sonrasında İzmir kamuoyunca çokça tartışılan seçimlere siyasi müdahale yaptı iddialarına cevap veren yeni Başkan Yalçın Ata, şunları söyledi:

“Sayın Mahmut Atilla Kaya vekilimiz benim yıllardır tanıdığım bir dostum. Onun bana veya bize destek olması ya da diğer partilerden destek almamız, birilerini neden rahatsız ediyor ki? Tanıdık arkadaşlar öneriyor ve desteklerini alıyoruz. Bizi desteklemeleri hoşlarına gitmemiş mi? Onlar zamanında Birliği, bir partinin arka bahçesi yaptılar. Birçok parti gelip bizi ziyaret dahi edemiyordu. Biz bunları bir kenara bıraktık. Mahmut Atilla Kaya, benim eskiden tanıdığım ve İzmir’in en kıymetli vekillerinden biri. Diğer vekil arkadaşlarımız da destek olmuş olabilir. Destek verene hayır mı dememiz gerekiyordu? Böyle bir şey olabilir mi? Biz siyaset üstüyüz. Ancak hükümet ile çok iyi çalışacağız, seçim öncesi de sonrası da görüştüğümüz projelerimiz var. Şimdi hepsini gündeme yeniden getireceğiz. Başkanın siyaseti odaya bulaştırdılar demesinin nedeni, bizim onların döneminden çok çok daha iyi iş yapacağımızdan kaynaklanıyor. Çeşme’de bir proje var; Çeşme Turizm Projesi içerisinde Esnaf köyü diye. Sayın vekilimin açıklamaları var kendisine Saygılarımı sunuyorum. Tüylerim diken diken oluyor o projeyi hatırlayınca. Vekilim ve diğer partiler destek olmuş. Biz hayır mı diyeceğiz? Biz esnaf için buradayız ve esnafımız için hükümetimiz ile uyumlu çalışacağız. Hükümetimiz burada esnaf köyü kurmayı düşünüyorsa bizim için ne mutlu.”

AK PARTİLİ VEKİL KAYA DOĞRU SÖYLEMİŞ
Başkan Yalçın Ata, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın yine SonSöz TV ekranlarında eski Başkan Mutlu için yaptığı, ‘Zekeriya Mutlu kendi hakkını, hukukunu bile koruyamadı. Esnaf Birliği Başkanı aday adayı olmamalı, direkt listeye girmeliydi. Zekeriya Bey, kendi hakkını koruyamadığı için Yalçın Ata’yı seçti’ sözlerini değerlendirdi. Zekeriya Mutlu’nun, tekrar Birlik Başkanlığına dönmek isteyişini de yanlış bulduğunu anlatan Başkan Ata, “Mahmut Atilla Kaya demecinde çok doğru söylemiş. Zekeriya Bey’in istifa ederken düşünmesi gerekmiyor muydu? Yılların tecrübesi ile istifa ediyorsunuz siz. Listeye giremeyecekseniz ne diye istifa ettiniz? Bizim bulunduğumuz saygın birliğimizden neden istifa ediyorsunuz? Hadi ettiniz, neden geri dönmeye çalışıyorsunuz? Bunların hepsinin sorgulanması gerekiyor. Ufak bir odamız var, sebzeciler odası. Kendilerinin yedek tuttuğu odalardan bir tanesi oradan tekrar delege oluyor. İnsanın biraz düşünmesi lazım ya! Bu tarz bir hareket olabilir mi? Tekrar başkanlığa soyunması çok yanlış. Bunu bir kamuoyu yoklaması yapalım sadece bizim esnaf teşkilatımızda değil her kurum çok ayıpladı. Daha hala neyin peşindesiniz? 50 sene mi burada başkanlık yapacaktınız” dedi.

BİZ MECLİSE GİTMEK İÇİN DEĞİL, ESNAFA HİZMET İÇİN SEÇİLDİK
Bakanlığın İzmir Çeşme’de hayata geçirmeyi planladığı ‘Çeşme Projesi’ni değerlendiren Başkan Ata, “Burada İzmir esnafına 26 adet dükkânın verileceğini biliyorum. Bu tarz bir proje varken esnaf bunlardan faydalanacakken bunları neden ben reddedeyim?” dedi. Bu projeye destek verdiği için Birliğin siyasallaştığı iddialarına cevap veren Ata, şu ifadeleri kullandı:

“Siyasallaşma onların zamanında oldu. Bazı partilere yasaklar kondu. Birçok parti ziyarete gelmiyordu. Ben 11 yıldır bu teşkilatın içerisindeyim. Geçen sene 15 Mayıs’ta yaptığı seçime baksın, siyasallaşma diyorsa. Biz o gün seçim yapmadık, siyasi şov göstergesi oldu orada. Tamamen siyasi şov oldu bu yüzden bu tarz yırtınmasına gerek yok. Biz partiler üstüyüz. Tüm partiler bizim yüreğimizde o parti bu parti diye ayrım yapamam, çalışmaya devam ediyoruz. Biz bunlar için seçildik. Biz meclise gitmek için değil, esnafa hizmet için seçildik. Seçimlere girip de listelere giremezsen sonuçlarına katlanacaksın bundan normali de yok zaten.”

 
Karabağlar'da 'Ateşe Dönenler' Sergisi!
 
Bakanlık olmamıştı… İzmir’e bakan yardımcısı da yok!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eskinazi'den 'asgari ücret' yorumu: Maliyetler artacak!
İZTO Meclisinde konuşan Meclis Üyesi Jak Eskinazi asgari ücret konusunda ...
Özgener’den 'İnciraltı' yorumu: Bir an önce yürürlüğe girmeli
Ticaret Odası Meclis oturumunda konuşan İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut ...
İzmir iş dünyasından 'vize' isyanı!
İzmir Ticaret Odası Meclisi'nde konuşan İZTO Başkanı Mahmut Özgener, yaşanan ...
 
Giyimcilerin Başkanı'ndan enflasyon çağrısı: Patronun sırtına yüklenmemeli!
Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul, ...
İhracatçılar, yeni asgari ücreti değerlendirdi
İhracat birliklerinin temsilcileri, yeni asgari ücret rakamına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Ana Tanrıça'ya dinamit!
Metropolis Antik Kenti'ne ismini veren ‘ana tanrıça’ heykellerinin bulunduğu ...
 
Egeli ihracatçılar Torbalı'da buluştu... Başkan Eskinazi'den Tarım OSB önerisi!
Ege İhracatçı Birlikleri’nin Ekonomi Gazetesi iş birliğinde düzenlediği ...
Başkan Yorgancılar 'KOBİ' çıkışı: Bakanlığa ihtiyaç var!
Haziran ayı meclis toplantısında Türkiye’nin KOBİ bankacılığına ve KOBİ ...
Hizmet binası yükseliyor… EBSO’ya yeni yuva!
İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi içerisinde yer alan Ege Bölgesi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Hapse girer ama eve dönmezler!’
Ahmet Aydın AKANSU
Ahmet Aydın AKANSU
Çevreci insanların varlığı; umut verici
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Canımız acıdığında nehir kıyısına gideriz
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva