HABERLER>GÜNCEL
29 Temmuz 2013 Pazartesi - 15:31

Başbuğ AK Partililerin sözleriyle beraat istedi

Ergenekon Davası'ndan Silivri 5 Nolu L tipi Cezaevi'nde 574 gündür tutuklu tutuklu bulunan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer, mahkemeye esas hakkındaki mütalaaya ilişkin ek beyanlarını sunarak tahliye talebinde bulundu.

Başbuğ AK Partililerin sözleriyle beraat istedi

ANKARA - Avukat Sezer'in dilekçesi Başbuğ'a ait olan twitter hesabından ve www.ilkerbasbug.com isimli sitede "Adalete son Çağrı" başlığıyla verildi.
 
Avukat İlkay Sezer dilekçede, "Müvekkilim ve Genelkurmay Başkanlığı karargahındaki silah arkadaşlarını 2009 yılında demokrasi düşmanı gibi göstermeye çalışan iddia makamı eğer şüphelilerin haklarını korumakla görevli olmalarının gereğini yapsalardı, iddia edilen suç tarihi içinde olan, müvekkilimin 14 Nisan 2009 günü Harp Akademilerinde yapmış olduğu Yıllık Değerlendirme Konuşması'nı da dikkate alırdı. Bu konuşma, iddia edilen suçun oluşumu için gerekli olan maddi ve manevi zor kullanımının söz konusu bile olmayacağını, hayal bile edilemeyeceğini göstermesi açısından hayati öneme haizdir" ifadelerine yer verdi. Dilekçede, "Yaklaşık iki saat süren bu konuşma, üç ana başlık altında hazırlanmıştı. Bunlar, sivil-asker ilişkisi, terörle mücadele ve laiklik karşıtı hareketleridi. Yıllık Değerlendirme Konuşması'nın yapıldığı toplantıya yarısına yakını basın mensubu olan 400'e yakın davetli katılmıştır. Konuşmanın bütününde, terör, din, Türkiye, demokrasi, cumhuriyet ve etnisite kavramları öne çıkmıştı. Teröre 95, dine 63, Türkiye'ye 55, demokrasiye 45, cumhuriyete 44 ve etnisite kavramına ise 41 defa değinilmişti. 9 ulusal kanal tarafından naklen yayımlanan konuşma büyük bir ilgi görmüştü. Müvekkilimizin Yıllık Değerlendirme Konuşmasına ilişkin 100'ün üzerinde köşe yazısı yazılmıştır" denildi.
 
"OBJEKTİF BİR KONUŞMAYDI"
Dilekçe'de dönemin Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Ak Parti Grup Başkan Vekili Bekir Bozdağ ve bazı köşe yazarlarının söz konusu İlker Başbuğ'un konuşmasına ilişkin gazetelerde yer alan beyanlarına da yer verildi. Bazı siyasilerin beyanına ise dilekçede şöyle yer verildi:
 
Dönemin Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, “Ben konuşmayı canlı olarak izleyemedim. İnternetten metni alıp okudum. Önce şunu söylemek isterim çok ince ayrıntılı bir hazırlıktan sonra oluşturulmuş bir konuşma. Zaman ve emek harcanmış. Akademik yönü olan bir konuşmaydı. Bilimsel atıflar dikkat çekici. Ayrıca ben konuşmayı gerçekçi buldum. Türkiye gerçeklerini kapsayan bir konuşmaydı. Objektif bir konuşmaydı."
 
AK Parti Grup Başkan Vekili Bekir Bozdağ, 16 Nisan 2009) “Genelkurmay Başkanı, uzun, kapsamlı, kendi içinde analizleri tutarlı ve entelektüel derinliği olan bir konuşma yaptı. Üst ve alt kimlikten söz etti. Genelkurmay Başkanı'nın yaklaşımı demokrasiyi güçlendirici bir yaklaşım."
 
"MÜVEKKİLİMİN TERÖRİST VE DARBECİ OLARAK SUÇLANMASI KABUL EDİLEMEZ"
Dilekçede "Açıkça görüleceği gibi iddia edilen suçun mağduru olarak gösterilen hükümeti kuran iktidar partisine mensup kişilerin sözleri ve farklı siyasi bakış açılarına sahip köşe yazarlarının kaleme aldıkları bir kısmı yukarıda verilen yazılarda müvekkilim hakkında tereddütsüz hemfikir oldukları nokta; müvekkilimin demokrasiye ne kadar bağlı olduğu, darbelere ise ne kadar karşı olduğunun net olarak ifade edilmiş olmasıdır. 14 Nisan 2009 günü yapılan bu konuşmada müvekkilim '45' defa demokrasiye ve demokrasinin önemine değinmiştir. Müvekkilimin yapmış olduğu bu ve buna benzer diğer konuşmaları ve gösterdiği davranışları görmezlikten gelerek aynı tarihlerde müvekkilimin ve emrinde görev yapan silah arkadaşlarının 'terörist' ve 'darbeci' olarak suçlanması, akıl, sağduyu, vicdani sorumluluk ve hukukun üstünlüğü, adil yargılanma kapsamında düşünülemez, kabul edilemez. Aksi değerlendirme ise tarihi bir hata olur." ifadelerine yer verildi.
 
"BERAATİNE VE TAHLİYESİNE KARAR VERİLMESİNİ TALEP EDERİM"
Dilekçe'de "Müvekkilimize isnat edilen terör örgütü üst düzey yönetici olarak yönetme ile cebir ve şiddet yöntemleri kullanılarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etme suçlaması asılsızdır, gerçek dışıdır. Anayasa 148. maddesi gereğince görevsizlik kararı verilmesine, aksi halde müvekkilimize atılı suçlamalara ilişkin her türlü şüpheden uzak, somut ve inandırıcı delil bulunmaması nedeniyle 5271 sayılı Ceza Muhakemeleri Kanunu 223. maddesi 2/b uyarınca beraatine ve derhal tahliyesine karar verilmesini arz ve talep ederim" denildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de 2 ölüme biten tekne faciasının yürek yakan detayı
İzmir’in Urla ilçesi Balıklıova köyünde balık tutmak için denize açıldıkları ...
Sınava kelepçeyle girdi, Ege Üniversitesi’ni kazandı
Gezi eylemlerine katıldığı gerekçesi ile tutuklanan Erdal Kozan, kelepçeli ...
Profesöre türban cezasına tepki, mücadeleye devam!
İzmir’de Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi Bölümü eski öğretim ...
 
İzmir'de yangın paniği: Anadolu Ajansı alevlere karşı!
Anadolu Ajansı Ege Bölge Müdürlüğü'nün bulunduğu binadaki klimada çıkan ...
Balbay ve Özkan'dan 5 Ağustos Silivri çağrısı
Ergenekon davası kapsamında Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Mustafa ...
İzmir’de banka soyduran dramda tahliye
İzmir’in Bayraklı İlçesi’nde, 3 yaşındaki oğlunun tedavi giderleri için ...
 
İzmir Türkiye’nin en yaşanabilir kenti çıktı!
Yaşar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Rıza Karacan Türkiye’nin ...
İzmir’de ‘ehliyetsiz’ trajedi: Takla attı, arkadaşı öldü
İzmir’in Buca İlçesi’nde, aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkarak takla ...
YAŞ öncesi flaş iddia: 3 komutan istifa mı etti?
Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Nezih Damcı ve Hava Eğitim Komutanı ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (4) Önce bakkallar azaldı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siyasi yasak gelirse ne olacak?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva