HABERLER>POLİTİKA
23 Eylül 2024 Pazartesi - 14:54

Bakan Tunç'tan adli tıp açıklaması: Tarafsızdır!

Bakan Tunç, "Herkes adli tıbbın adalet terazisinde eşit olarak yer alır. Çünkü adli tıp tarafsızdır. Onun görevi, yalnızca gerçeği bulmak ve adaletin terazisini dengelemektir" açıklamasını yaptı.

Bakan Tunç tan adli tıp açıklaması: Tarafsızdır!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Herkes adli tıbbın adalet terazisinde eşit olarak yer alır. Çünkü adli tıp tarafsızdır. Onun görevi, yalnızca gerçeği bulmak ve adaletin terazisini dengelemektir." dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Antalya’da Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı (ATGV) Antalya Eğitim ve Sosyal Tesisi'nde düzenlenen 19. Uluslararası Adli Tıp Günleri Toplantısı'nda, 22 yıldır olduğu gibi reform iradesini sürekli canlı tuttuklarını, yol haritalarını milletin istek ve beklentileriyle çizdiklerini söyledi.

Türkiye Yüzyılı Yargı Reformu Strateji Belgesi ve Türkiye Yüzyılı İnsan Hakları Eylem Planı'nın hazırlık çalışmalarında son aşamaya geldiklerini belirten Tunç, bugün de yargı mensupları ile adli tıp alanındaki birbirinden değerli uzmanları dinleyerek adalet alanındaki bu politika belgelerini olgunlaştıracaklarını kaydetti.

Tunç, adli tıp biliminin, yargının gerçeği arama yolculuğuna ışık tutan bir bilim dalı olduğunu vurguladı.

Adli tıbbın sağladığı kanıtlar sayesinde, karanlıkta kalmış olayların aydınlandığını, suçlular hak ettikleri cezayı alırken masumların da özgürlüklerine kavuştuğunu dile getiren Tunç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Herkes adli tıbbın adalet terazisinde eşit olarak yer alır. Çünkü adli tıp tarafsızdır. Onun görevi, yalnızca gerçeği bulmak ve adaletin terazisini dengelemektir. Yalnız ceza hukuku alanında değil, özel hukuk uyuşmazlıklarında da Adli Tıp Kurumunun yapacağı analiz ve tespitlerin önemi oldukça büyüktür. Böylesine önemli bir görevi hakkıyla yerine getiren ve 200 yıla yaklaşan tarihi ile Adli Tıp Kurumu her geçen gün kapasitesini artırarak delillerin kesinleştirilmesinde adalet teşkilatının ayrılmaz parçası olmuştur."

"İhtisas kurulu sayısı 8 oldu"
Bakan Tunç, Bakanlık olarak son 22 yılda, maddi gerçeğin ortaya çıkarılmasına ve adaletin makul sürede tecellisine böylesine önemli katkı sunan Adli Tıp Kurumunun yapısını güçlendirecek birçok adım attıklarını anlattı.

2002 yılında 802 olan personel sayısını, akademisyen, adli tıp uzmanı, asistan, hekim, mühendis, biyolog ve kimyager gibi çeşitli branşlarda olmak üzere yaklaşık 3 bine çıkardıklarını aktaran Tunç, teknolojik imkanların artırılmasına ve adli tıp hizmetlerini yurt genelinde yaygınlaştırarak birimlerin fiziki koşullarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalara hız verdiklerini ifade etti.

Adli tıp hizmetlerinde her geçen gün artan iş yükü ve çeşitlilik göz önüne alındığında, farklı ihtisas alanlarında kurumsallaşmanın artık bir zorunluluk haline geldiğine dikkati çeken Tunç, 2002 yılında 5 olan ihtisas kurulu sayısını 8'e çıkardıklarını, ayrıca 6 olan ihtisas dairesine, son derece ileri teknoloji ürünü cihazlarla donatılmış "Adli Bilişim İhtisas Dairesi"ni eklediklerini bildirdi.

Bakan Tunç, yapılan yatırımlarla Adli Tıp Kurumunu 81 ilin tamamında adli tıp ve otopsi işlemi yapabilir hale getirdiklerine işaret ederek, kurumun teşkilat yapısını daha güçlü hale getirmek için çalışmaların devam ettiğini anlattı.

Bu kapsamda, öncelikle Adli Tıp İhtisas Kurulu sayısını 8'den 11'e çıkarmayı hedeflediklerini söyleyen Tunç, Adli Tıp Grup Başkanlıklarını Adli Tıp Bölge Başkanlıklarına çevirerek Adli Tıp Şube Müdürlüklerini de bölge başkanlıklarına bağlayacaklarını sözlerine ekledi.(AA)

 
AYKART uygulaması ile toplu ulaşımda yeni dönem
 
Turizm cennetine kruvaziyerden turist akını
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Parti Lideri Dervişoğlu: Erdoğan bir daha aday olamaz
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, "Cumhurbaşkanı adayı olmak ...
Eleştirilerin hedefinde olan vekil İnan konuştu: Kalburüstülere, lobilere şirin görünmem!
CHP Milletvekillerinin agresif bulduğu, sürekli kavga halinde olan bir ...
CHP'li Başarır'dan 'körfez kirliliği' için özeleştiri: Bizim de ihmalimiz var!
CHP İzmir İl Başkanlığı’nda açıklamalarda bulunan CHP Grup Başkanvekili ...
 
Soyer'den Tugay'a 'körfez' tepkisi: Bizim hiçbir çalışmamız yok gibi konuşuyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi önceki dönem Başkanı Tunç Soyer, Körfez kirliliği ...
AK Parti İzmir'de delege seçimleri mesaisi: 30 ilçede sandıklar kuruldu
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, haftasonu 30 ilçede gerçekleştirilen ...
Erdoğan: İsrail, bölge barışını tehdit ediyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Lübnan'a karşı gerçekleştiren son ...
 
Yavaş 'Proje çocuk' paylaşımına tepki gösterdi
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kendisine yakınlığı ile ...
Dervişoğlu ve Akşener düğünde bir araya geldi
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin Muğla Milletvekili ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ABD'de sevgi seli
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katılmak üzere ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (4) Önce bakkallar azaldı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siyasi yasak gelirse ne olacak?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva