HABERLER>POLİTİKA
17 Nisan 2022 Pazar - 09:45

Bakan Kirişçi ile Milletvekili Sındır üniversiteden arkadaş çıktı!

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci ile CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır üniversitede doktora arkadaşı çıktı. İngiltere’de birlikte eğitim gören iki isim siyasi tercihleri nedeniyle farklı partilerde siyaset yapsa da dostlukları baki kaldı. Milletvekili Sındır, “Sarayın yaptırımları karşısında ne kadar direnebilir bilmiyorum” dedi.

Bakan Kirişçi ile Milletvekili Sındır üniversiteden arkadaş çıktı!

EGEDESONSÖZ- Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin görevinden ayrılmasından sonra yerine atanan yeni Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi’nin çalışmaları sürüyor. Kadroda değişiklik yaparak dönemini başlatan Kirişçi ile CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır üniversiteden doktora eğitimi arkadaşı çıktı. İki isim İngiltere Cranfield Üniversitesi'nde doktora yaparken üç yıl boyunca birbiriyle dost oldu.

O döneme ilişkin açıklama yapan Prof. Dr. Sındır, “Yeni bakan ile telefonla görüştük. Benim çok yakından tanıdığım birisidir. Kendisi bizim meslektaşımız. Ben Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları Bölümü’nde öğretim üyesiyken o da Çukurova Üniversitesi’nin Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları Bölümü’nde öğretim üyesiydi. Sadece o benzerlik değil biz yurtdışında doktora yaparken 2 Türk olarak aynı üniversitede eğitim gördük. İnsani anlamda, aile ilişkileri anlamında yakından tanıdığım birisidir” dedi.

Sındır, Kirişçi’den önceki Bakan Pakdemirli’yi kast ederek, “Konuşmalarında ‘paramız var ki ithal ediyoruz’ diyen, kendi zeytinyağı yerine Yunan adasındaki yağı öven bir tarım bakandan aldığı bakanlığı nereye götürebilir?  Yeni bakanın elindeki imkânlar nedir ona bakmak lazım. Sarayın yaptırımları karşısında ne kadar direnir biliyoruz. Sadece yeni bakanın kötü niyetli olmadığını, iyi niyetli olduğunu söyleyebilirim” diye konuştu.

KİM GELİRSE GELSİN…
İktidarın uyguladığı tarım politikasını eleştiren CHP’li Sındır, “Kim gelirse gelsin bu ülkede bu iktidar üstünden tarım politikasını toparlaması mümkün değil. Plansız programsız, günü kurtaran, gündeme dair ortaya çıkan sorunlara günlük çözümler getirmeye çalışan bir anlayış ile yönetilen bir tarım sektörü var.  Yeni bakan ne yaparsa yapsın, elinde bütçe de yok.  Tarımsal desteklemeye vermesi gereken bütçe şu anda elindeki kaynağın 3’te biri oranındadır. Tarım Kanunu’nun  21. maddesi diyor ki: ‘milli gelirin en az yüzde 1’i oranında çiftçiye destek verilir’… Bunların hiçbirisi tabi ki olmuyor” diye konuştu.

KAYNAK MI VAR?
Milletvekili Sındır, iktidar milletvekilleri ve temsilcilerinin “tarım alanlarını ekin, dikin” önerisine yönelik de, “Bana biri dese ki her yere fabrika kur, yapabilir miyim? Öyle bir kaynağım var mı? Durum da bu. Dış ticaret açığı veren bir ülkeyiz. Bakana bütçe görüşmelerinde  gösterdim. Bana ‘olur mu böyle bir şey’ dedi. Kaynak ise TÜİK. Ben kurumsal yapılan açıklamalar üzerinden değerlendiriyorum. Ne yazık ki gelinen noktada bu durumu çözecek bir irade bu siyasi iktidarda yok” dedi.

MÜŞTERİ YOKSA DÜKKANDA IŞIKLAR KAPATILIYOR!
Milletvekili Sındır şunları söyledi:

“Şu an Türkiye'de ‘ekonomik kriz yok’ diyen kimse kalmadı. Bu sorunu samimi bir şekilde ortaya koyan milletvekilleri bile partiden ihraç ediliyor. Bunun dillendirilmesinden bile rahatsız olan bir iktidar var. Çiftçi açısından baksanız bütün girdi fiyatları artmış. Vatandaş pazara gidiyor domates, biber, patlıcan alacak, ancak bunları tek tek alsa bile parası yetmiyor. Bu ülkeyi yönetememenin, kötü yönetmenin ve bu duruma gelmesinden rahatsız olmayan iktidarın elleriyle getirildiği durumu yaşıyoruz. Esnaf öyle bir noktaya gelmiş ki müşteri yoksa ışığını kapatıyor tasarruf yapmak için. İşsizlik konusunda da bakmayın TÜİK makyaj yapıyor”

 
'Gönüllü kahramanlar' hazır kıta!
 
Türkiye'nin en hızlı parkuru tamam!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akşener'den Mansur Yavaş açıklaması
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Sayın Erdoğan ve arkadaşları, ...
Muharrem İnce'den 'ittifak' açıklaması
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 2023 yılında yapılacak olan ...
Kılıçdaroğlu: Oy kullanan herkesin sorumluluğu var
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB'nin projelerini incelemeye ikinci ...
 
Soylu: Irak ve Suriye'ye de huzur götüreceğiz
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Allah şahidimiz olsun. Nasıl Doğu ve ...
Erdoğan’ın 'çalışacak iş var’ sözlerine CHP'den yanıt
Tayyip Erdoğan’ın “İsteyen herkesin çalışacak işi vardır" açıklamasına ...
Kılıçdaroğlu: Helalleşmeye ihtiyacımız var
İstanbul'da düzenlenen yeni üye katılım töreninde konuşan CHP Genel Başkanı ...
 
'Türkiye fahiş fiyattan en az etkilenen ülkelerden'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Phaselis Tüneli açılışına uzaktan bağlantıyla katılarak ...
CHP'den TCDD'ye İZBAN tepkisi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TCDD arasında ortak olan İZBAN için yeni ...
Saadet Partisi Büyükşehir'in notunu verdi: 10 üzerinden 4!
İzmir’in deprem, sel felaketleri yaşamasının, covid 19 salgınının Büyükşehir ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar unutulsa da yaralar kapanmıyor!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva