HABERLER>DÜNYADAN
30 Ağustos 2009 Pazar - 00:00

Arafat'ın sağ koluna 20 yıl hapis

İsrail askeri mahkemesi, 2002 yılında Gazze'ye silah kaçakçılığından yakalanan gemi davasıyla ilgili olarak yargılanan, Filistin'in efsanevi lideri Yaser Arafat'ın "sağ kolu" olarak bilinen Fuad Şubaki'yi 20 yıl hapse mahkum etti.’

Arafat'ın sağ koluna 20 yıl hapis

İsrail askeri mahkemesi, 2002 yılında Gazze'ye silah kaçakçılığından yakalanan gemi davasıyla ilgili olarak yargılanan, Filistin'in efsanevi lideri Yaser Arafat'ın "sağ kolu" olarak bilinen Fuad Şubaki'yi 20 yıl hapse mahkum etti.’
 
TEL AVİV - 3 yıldır süren dava geçen ay kesinleşmiş ve mahkeme Şubaki'yi suçlu bulmuştu. Mahkeme, ilerlemiş yaşına ve sağlık durumunun çok iyi olmamasına rağmen Şubaki hakkındaki kararını bugün açıkladı ve Şubaki, 20 yıl hapis ve bunun yanı sıra 5 yıl gözetim altında bulundurulma cezasına çarptırıldı.
 
Askeri savcı, Karin A gemisindeki silahların organizasyonu ve bu silahların finansmanının sağlanmasından sorumlu olmakla suçladığı Fuad Şubaki için müebbet hapis cezası talep etmişti.
 
Şubaki, El Fetih'in askeri kanadı El Aksa Şehitleri Tugayı'na milyonlarca dolarlık silah temini yoluyla terör eylemlerini finanse etmek, ayrıca düşman ülke olarak tanımlanan İran'la temas içinde bulunmakla suçlanıyordu.
 
Şubaki, mahkemede tüm suçlamalara karşın suçsuz olduğunu vurguladı ve "Ben Filistin güvenlik güçlerinin organizasyon bütçesinden sorumluydum" dedi.
 
’‘SİLAHLARLA BAĞLANTIM YOK’’
 
Silahlarla hiçbir bağlantısının bulunmadığını söyleyen Şubaki, kendisinin barış destekçilerinin safında olduğunu, Filistin yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile de 28 yıl birlikte çalıştığını ifade etti.
 
Şubaki, duruşmalar sırasında Karin A gemisiyle yapılan silah kaçakçılığının arkasında İran ve Hizbullah'ın bulunduğunu ifade etmişti.
 
Şubaki, sağlık durumunun kötü olduğunu, 8 yıl cezaevinde kaldıktan sonra tek isteğinin 6 çocuğunun yanına dönmek olduğunu da vurguladı.
 
2002 yılındaki olaydan sonra Şubaki, ABD tarafının ısrarlı talepleri doğrultusunda Filistin Yönetimi güvenlik güçleri tarafından tutuklanarak Eriha'daki Filistin cezaevine konulmuştu.
 
İsrail ordusu askerlerinin Mart 2006'da Eriha'daki cezaevine düzenledikleri baskında Şubaki, aralarında Filistin Halk Kurtuluş Cephesi liderlerinden, İsrailli Turizm Bakanı Rehavam Ze'evinin öldürülmesine karışmakla suçlanan Ahmed Saadet'in de bulunduğu bazı Filistinli tutuklularla birlikte İsrail cezaevlerine nakledilmişti.
 
Şubaki'nin adı, İsrail ile Hamas arasında yürütülen dolaylı tutuklu teatisi görüşmelerinde, İsrailli asker Gilad Şalit karşılığında salıverilmesi istenen tutuklular listesinde de yer alıyordu. (AA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
NATO 20 bin asker daha istiyor
NATO’’nun Afganistan'daki komutanı, Taliban'la mücadelede geliştirdiği ...
’‘Obama politikasını netleştirsin’’
12 Latin Amerika ülkesinin Arjantin'de sona eren zirve toplantısında, ...
ABD’’de orman yangını: 4 bin ev boşaltıldı
ABD'nin California eyaletindeki Los Angeles kentinin kuzeyinde, ...
 
Sudan'da çatışma: 43 ölü
Sudan'ın güneyinde silahlı kişilerle Güney Sudan Ordusu arasında ...
Afganistan’’da hile suçlamaları artıyor
Oy sayımı devam ederken, doğruluklarının kanıtlanması halinde seçim ...
Bush'a papuç fırlatan gazeteci tahliye oldu
ABD'nin eski Başkanı George Bush'a Irak ziyareti sırasında ayakkabı ...
 
'Karımı aldattım, bu da cezam'
ABD’’de bir kadın, kendisini aldatan kocasını üzerinde ’“Aldattım. Bu ...
CNN’’den 'harita' özrü
CNN televizyonu, bir programda Türkiye'nin doğusunu kapsayan bir bölücü ...
Jackson'ı uyku ilacı zehirledi
Pop yıldızı Michael Jackson'ın, hastanede genel anestezide kullanılan ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir şarkısın sen!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (5) Aşılar acıtmaz ki!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva