HABERLER>GÜNCEL
13 Mart 2016 Pazar - 18:05

Ankara'da bombalı saldırı: Çok sayıda ölü var

Ankara Kızılay'da, bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda, 34 kişi hayatını kaybetti, 19'u ağır 125 de yaralı var. Ölenlerden bir veya ikisinin saldırgan olabileceği belirtiliyor.

Ankara da bombalı saldırı: Çok sayıda ölü var

Ölenlerden bir veya ikisinin intihar saldırısını gerçekleştiren kişiler olabileceği belirtiliyor.

Saat 18.45 sıralarında, seyir halindeki bomba yüklü bir araç, Güven Park'taki otobüs duraklarının olduğu bölgede patlatıldı.

Patlama nedeniyle çok sayıda araç zarar gördü, bir belediye otobüsü de tamamen yandı. İkinci bir saldırı ihtimaline karşı bölge boşaltıldı.

Patlamanın nedenine ilişkin resmi açıklama, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında düzenlenen güvenlik zirvesinin ardından İçişleri Bakanı Efkan Ala'dan geldi.

BAKAN ALA: CİDDİ EMARELERE ULAŞILDI

Saldırının bomba yüklü araçla gerçekleştirildiğini söyleyen Ala, saldırıyı gerçekleştiren örgüte ilişkin ciddi bilgilere ulaşıldığını ancak açıklamanın bilgilerin kesinleştirilmesinin ardından yapılacağını söyledi.

Bakan Ala saldırıya ilişkin şu bilgileri verdi:

"Otobüs durağında bekleyen sivil vatandaşlarımıza seyir halinde patlayıcı yüklü bir araçla terörist saldırı düzenlendi. Bu saldırıyı milletçe lanetliyoruz. Bunu yapanların amaçlarına ulaşamayacağını söylüyoruz. Bu millet çok problemlerin üstesinden gelmiştir. Bu saldırılar milletin azim ve kararlılığını ortadan kaldıramayacaktır. 

Ciddi emarelere ulaşıldı. Kesin olarak yapan örgüt sonuçlar tamamen elde edilip soruşturma bu yönüyle tamamlanınca açıklanacaktır. Yarın bu araştırmalar nitecilenir. Kesin kanaate varıldıktan sonra açıklanır. elbette biz terörist saldırılarla şu anda yürüttüğümüz milletin huzuru için ülkemizin birliği için yaptığımız terörle mücadele sekteye uğramayacaktır. Türkiye bu sorunun da üstesinden gelecektir. Terörle mücadelede kararlılığımız bu tür saldırılarla engellenemeyecektir. Bu ülke ayağındaki prangayı etkili bir mücadeleyle ayağından söküp atacaktır."

"34 ÖLÜ, MUHTEMELEN İKİSİ SALDIRGAN"

Ölü sayısına ilişkin bilgiyi ise Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu verdi. Saldırıda 30'u olay yerinde olmak üzere 34 kişinin hayatını kaybettiğini söyleyen Müezzinoğlu, bunlardan bir veya ikisinin saldırıyı gerçekleştiren kişiler olabileceğini söyledi.

Müezzinoğlu açıklamasında şu bilgileri verdi:

"Şu anda hastanelerimizde 125 hastamız tedavi görüyor. Bunlardan 19'unun durumu ciddi. 7 hastamız ameliyatta. Diğer hastalarımızda gerek tetkik süreçleri gerekse ilk müdahale süreçleri tamamlanmak üzere. Bunların büyük çoğunluğu bu akşam evlerine gönderilebilecek düzeyde. 

Olay yerinde ölen sayısının 30 olduğu, hastanelerimize gelip ve burada vefat eden sayının 4 vatandaşımızı hastanelerde kaybettik. Olay yerinde ölenlerin en az birisi, muhtemelen ikisi terör eylemini veya araçtaki kişi veya kişiler olabileceği değerlendirilecektir." 

YARALILARIN İSİMLERİ LİSTEDE

Patlama sonrası olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Yaralılar olay yerinde yapılan ilk müdahelenin ardından ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. 

YARALI YAKINLARI HASTANELERE AKIN ETTİ 

Ankara Numune Hastanesi, tedavi gören 37 yaralının ismini hastane girişine astı. Yaralı yakınlarının hastane önündeki endişeli bekleyişi de sürüyor.

 

Yaralıların bir bölümü Ankara Numune Hastanesi'ne götürüldü. İlk bilgilere göre, 37 yaralı burada tedavi altına alındı. Ayrıca hastane girişine yaralıların listesi asıldı. 

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanlığı, Ankara Kızılay'daki patlamada yaralananların sağlık durumuna ilişkin Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi ALO 184 hattından bilgi alınabileceğini duyurdu.

OLAY YERİNDEKİ ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Olay yeri inceleme ekiplerinin, patlamanın nedenini belirlemek bölgede başlattığı çalışmalar devam ediyor.

Polis ekiplerince olay yeri yakınına yaya ve araç girişine izin verilmezken, bölgeye girmeye çalışan vatandaşlar da uzaklaştırıldı. 

Polis helikopterinin devriye uçuşu yaptığı bölgede, olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmaları sürüyor. Olay sonrası patlama bölgesine yakın birçok iş yerinde maddi hasar oluştu. Bölgedeki, yoğun güvenlik önlemleri sürüyor. 

CENAZELER ADLİ TIP'TA

Saldırıda hayatını kaybedenlerin cenazeleri, kimlik tespiti ve otopsi işlemleri için Keçiören'deki Adli Tıp Kurumu'na getirilmeye başlandı.

Saldırının ardından Keçiören'deki Adli Tıp Kurumu önünde polis ekipleri güvenlik önlemi aldı. Keçiören Belediyesinin çadır kurduğu Adli Tıp Kurumu bahçesinde Sağlık Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ekipleri de yakınlarını bulmak için gelen vatandaşlara yardımcı olabilmek için hazır bekliyor.

Yakınlarını arayan vatandaşlar da kurum önüne gelmeye başladı.

ERDOĞAN İÇİŞLERİ BAKANI'NDAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da patlamaya ilişkin İçişler Bakanı Efkan Ala'dan bilgi aldı.

SOSYAL MEDYAYA ERİŞİM YASAĞI

Gölbaşı Sulh Ceza Mahkemesi, sosyal medyaya erişim yasağı getirdi. Gerekçe olarak sosyal medyada patlama anına ilişkin paylaşılması gösterildi.(ntv)

 
Yüksekova'da patlama: 4 yaralı
 
Dünya Ankara'daki patlamayı böyle gördü
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak 14 Mart 2016 Pazartesi 08:27

Terörle mücadele tavizsiz ve kararlı şekilde devam etmelidir. Bu korkak saldırılar, terörle mücadeledeki başarısızlığın hazmedilememesinin sonucudur. Tüm güvenlik güçlerimize ve ordumuza yeni operasyonlarda aynı başarıları dilerim. Kesin sonuç almaları dileğiyle. Türk millet sizinledir. Bu olaylardan daha da güçlenerek çıkacaktır.

Yorumu oyla      12      6  
Sinan ÖZTAN 13 Mart 2016 Pazar 20:48

Bombalı araçlarla ilgili iki gün önce uyarı yapılmış ve araçların plakaları bildirilmişti.Ne oldu.Başta MİT ve Emniyet uyudu.Sonunda patlama meydana geldi ve Çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetti 100'e yakın yaralı var.Başta MİT Başkanı olmak üzere İç İşleri Bakanı ve diğer sorumlular derhal istifa etmelidir.

Yorumu oyla      12      6  
söylenecek söz yok 13 Mart 2016 Pazar 20:46

bu insanların günahı insan olmakmı.yazık bu güzel sıcak insanlara..değermi bu canları hiç uğruna kıydınız yok söylenek söz..allah rahmet eylesin..tüm ülkeme sabırlar dlerim.başımız sağ olsun

Yorumu oyla      12      6  
ozzy 13 Mart 2016 Pazar 20:37

Devlet rtük. E hakim,yayin yasagi var,rahT olun

Yorumu oyla      12      6  
Sinan ÖZTAN 13 Mart 2016 Pazar 20:29

O kadar uyarı ve alınan tedbirlere rağmen maalesef yine Ankara'nın merkezinde patlama oldu ve çok sayıda insanımızı kaybettik.Şimdi güvenlik zirvesi toplanacakmış toplansa ne olur.Önceden tedbiri alma güvenlik zirvesi topla.Başka ülkede olsa Hükumet toptan istifa etmişti.

Yorumu oyla      12      6  
Ado 13 Mart 2016 Pazar 20:24

Ülke ye kimin girdiği çıktığı belli deil bugün cumhurbaskanı hala diyoki sınırları kapatmayacagiz her şeyi milleti soralım diyor suruye konusunu siginmacilari istiyomusun diye sor halka

Yorumu oyla      12      6  
13 Mart 2016 Pazar 19:39

Sınırlar elek gibi,3 milyon suriyeli var dahada geliyor.yazık ülkeme

Yorumu oyla      12      6  
13 Mart 2016 Pazar 18:44

Neyse ki güvenlik zafiyeti yok. bir de olsa ... zahmet olacak ama birileri istifa etmeyi düşünüyor mu?

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yüksekova'da patlama: 4 yaralı
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Orman Mahallesi'nde meydana gelen patlamada ...
İzmir’e Çin’den müzik desteği
Çin’in Suzhou Üniversitesi’nden Yaşar Üniversitesi Uluslararası Müzik Günleri’ne tam destek.
Satrançta Ekaterine yeniden Türkiye şampiyonu
'Arzum 2016 Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası' Ekaterine Atalık'ın zaferiyle sona erdi.
 
Jandarma her yerde onu arıyor!
IŞİD üyesi diye Giresun'da tutuklanan Ahmet Demircioğlu'nun nikahsız eşi ...
Dikili'deki sığınmacılar spor salonunu ateşe verdi
Dikili'de serbest bırakılmayınca isyan çıkaran 300 kadar sığınmacı, tutuldukları ...
İzmirli telefon dolandırıcısı yakalandı
İzmir'de, telefonla aradığı kişilere polis ya da savcı olduğunu söyleyip, ...
 
İzmir'de YGS heyecanı
İzmir'de, üniversiteye giriş sınavının birinci aşaması olan Yükseköğretime ...
Yüksekova ve Nusaybin'de sokağa çıkma yasağı!
Hakkari’nin Yüksekova ve Mardin'in Nusaybin ilçelerinde bu geceden itibaren ...
Ertuğrul Gazi'nin Türbesi'nde skandal restorasyon
Ertuğrul Gazi'nin Söğüt'teki türbesi dökülüyor. 2015'te iki defa restore ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Atatürk bizden biridir!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (6) “Hamam mı? yoksa Spa mı?”
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva