HABERLER>EKONOMİ
24 Temmuz 2022 Pazar - 08:55

Alaçatı'ya dev otel için geri sayım... Medical Park'a 'jeotermal su' kıyağı!

İzmir Valiliği, Çeşme’de turizm alanında jeotermal kaynak arama hakkını devrettiği Medical Park Hastanesi’nin sahibi olan şirket için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan  ‘ÇED’ izni çıkardı. Otel yapılacak parsel Hazine’den 49 yıllığına şirkete tesis edilmişti. 

Alaçatı ya dev otel için geri sayım... Medical Park a  jeotermal su  kıyağı!

Metehan UD / EGEDESONSÖZ – İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB), Çeşme’de jeotermal kaynak araması için harekete geçti. 2191,7 hektar büyüklüğündeki alanın işletme ruhsatının sahibi İzmir YİKOB, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na proje tanıtım dosyası sunmuş, proje tanıtım dosyasını inceleyen bakanlık ‘çevresel etki değerlendirme’ (ÇED) sürecini başlattığını duyurmuştu.  

ÇED süreci ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı ve bakanlık İzmir Valiliği’nin başvurusuna ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararı verdi. Yaklaşık maliyeti 1,5 milyon TL olacak projede çıkarılan kaynak suyu geçtiğimiz yıllarda bakanlıktan izin alan Alachaty Turizm Şirketi’ne ait otelin inşaatında kullanılacak.

PROTOKOLLE ŞİRKETE DEVREDİLDİ
İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı ile Alachaty Turizm A.Ş. arasında 20 Nisan 2021 tarihinde imzalanan kiralama protokolüne göre ruhsat sahasındaki jeotermal kaynağın kullanımı 3 yıl boyunca şirkete devredildi. Kiralama protokolü gereğince, sondaj kuyusunun açılması, kullanılması işlemleri Alachaty Turizm tarafından yürütülecek. Tüm giderler de Alachaty Turizm tarafından karşılanacak. 

SİT ALANINDA YER ALIYOR
Dosyaya göre Alaçatı bölgesinde ruhsat sahasında bir adet jeotermal kaynak arama amaçlı sondaj çalışması yapılacak.  Proje alanı, 1/1000 ölçekli ve 1/5000 ölçekli imar planlarına göre “Alaçatı Turizm Merkezi Sınırı ve Sit Koruma Alan Sınırı” bölgesinde kalıyor. Parsel “Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı” içerisinde kalıyor. 

49 YILLIĞINA ŞİRKETE TAHSİS EDİLDİ
Projenin gerçekleştirileceği  parsel Maliye Hazinesi kayıtlı ve 49 yıllığına Alachaty Turizm Şirketi’ne “Üst (İnşaat) Hakkı” ile tahsis edilmiş durumda. Alachaty Turizm 2019 yılında, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan “Alachaty Otel (250 Oda Kapasiteli)” projesi için ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararı aldı. Çıkarılan jeotermal kaynak bahse konu otelde kullanılması planlanıyor.  Otel projesi denize sıfır alanda yapılacak. 

MEDİCAL PARK'IN YATIRIMI
Alachaty Turizm Anonim Şirketi, aralarında Medical Park Hastanesi Genel Müdürü Veysi Kubba ve bir grup işadamının ortak olduğu MP Sağlık ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından kuruldu. Projeyi yapan Alachaty Turizm Anonim Şirketi’nin kuruluş aşamasında İzmir dışında Batman’dan da yatırımcılar bulunuyor. Başta Veysi Kubba olmak üzere ortağı Zafer Beken, Medical Park Gaziantep Hastanesi Genel Koordinatörü Hayrullah Kubba, Sentez Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Adnan Eryeşil, Batman Medical Park Hastanesi Başhekim Op. Dr. Haluk Aygüler, Medical Park Batman Hastanesi Genel Cerrahı Op. Dr. Abdullah Yıldız, Aşsız Nakliyat ve Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aşsız, Batmanlı İşadamı Mehmet Salih Güneştekin, İlhami Solak, Birsen Sütçü ve Batmanlı İşadamı Kuyumcu Memduh Obut gibi isimlerin hisseleri bulunuyor.

 
Geleceğin binicileri Taypark'ta yetişiyor
 
Türk ekonomisine 'tropik' can suyu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aile Destek Programı'na başvurular başladı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 'Türkiye Aile Destek Programı'nın ...
Ukrayna: 3 liman 2 hafta içinde çalışacak
Ukrayna, tahılın çıkışı için kullanılacak Çornomorsk, Odessa ve Yujnıy ...
Yerli ürünler uzak ülke raflarına girecek
Ticaret Bakanlığı tarafından ihracatın menzilinin artırılması amacıyla ...
 
Twitter'ın geliri ikinci çeyrekte düştü
Sosyal paylaşım ağı Twitter'ın geliri, bu yılın ikinci çeyreğinde geçen ...
TOBB İzmir verilerini yayımladı... Kapanan firma sayısında dev artış!
TOBB’un açıkladığı verilere göre Haziran ayında İzmir’de toplamda 850 ...
Erdoğan devreye girdi... Tahıl krizi çözülüyor!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın devreye girmesiyle, tahıl krizi çözülüyor. Ukrayna ...
 
TÜİK: Yerli turistin harcaması yüzde 100 arttı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2022'nin ilk çeyreğine ilişkin hanehalkı ...
ÖTV'ye İzmir güvencesi... 125 milyar koruma altında!
Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü adına üretim yapan İzmir'deki ...
Finansal Hizmetler Güven Endeksi yükseldi
Finansal Hizmetler Güven Endeksi, temmuzda 3,8 puan artarak 171,8 seviyesine yükseldi.
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Fransa 'faşizme geçit yok!' dedi
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İş insanları, İş’te insanlar…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Hapse girer ama eve dönmezler!’
Ahmet Aydın AKANSU
Ahmet Aydın AKANSU
Çevreci insanların varlığı; umut verici
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva