HABERLER>POLİTİKA
10 Aralık 2023 Pazar - 13:08

Akşener: Şimdiki aklım olsa dönmezdim

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 6'lı masa krizi ile ilgili öz eleştiri yaptı. “Şimdiki aklım olsa o masaya geri dönmezdim” dedi. Trabzon ziyaretinde konuşan Akşener, 6’lı masa pişmanlığını eliyle kafasına vurarak da gösterdi.

Akşener: Şimdiki aklım olsa dönmezdim

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Trabzon'un Yomra ilçesinde vatandaşlarla buluştu. 
Akşener, İkisu Mahallesi'ndeki kahvehanede bir araya geldiği vatandaşların taleplerini dinledi, sorularını yanıtladı.

Vatandaşlardan birinin "Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde 6'lı masada yaşanan gelişmeleri" sorması üzerine Akşener, şöyle konuştu:
"Arkadaş, 6 kişi oturuyoruz, konumuz şu, biz o gün adayın nasıl yöntemle seçileceğini konuşmak için oturmuşuz. Bir baktık aday ismi konuşuluyor. Buna itiraz ettim, dedim ki 'Biz adayın seçilme yöntemini konuşacaktık. Onun için ben kimseyi de incitmek istemiyorum.' Sonuç itibarıyla 5 arkadaşımız Kemal Bey'i söyledi. Ben de sizin istediğiniz 2 kişiyi söyledim ve dedim ki, tamam Kemal Bey'in de adı olsun, başkaları varsa onlar da olsun, bu iki arkadaşımızın da ismi olsun."

'Siz gidebilirsiniz'
Akşener, araştırma yaptırıp çıkacak sonuca uymayı önerdiğini anlatarak, "Dedim ki 'Ortalaması kimse onun arkasında duralım ve itiraz etmeyelim. En fazla bir haftalık süreç bu.' Bana dendi ki orada, bunu geçen gün Ali Babacan Bey de söyledi, 'Siz istemiyorsanız 5 kişi olarak imzalayalım, siz gidebilirsiniz.' Dolayısıyla 'peki' dedim. O zaman hem Ali Babacan hem de Sayın Davutoğlu dediler ki 'Yok yok.' Yani 'Yıkıp dökmeyin.' Ondan sonra tekrar bu konuyu arkadaşlarla tartışıp bir yetki almak üzere geri döndüm. Benim her işim açıktır, zaten gizli iş yapamıyorum ki ortaya çıkıyor." dedi.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından arkadaşlarının, bir daha masaya oturmamasını istediğini dile getiren Akşener, şunları kaydetti:
"Sonra gece hem İmamoğlu hem de Sayın Mansur Yavaş evime 02.15'te geldiler. İkisine de son kere sordum, 'Sen aday olabilir misin, sen aday olabilir misin?' 'Hayır' dediler. Bunun üzerine bir teklif yapıldı. O teklif de şu, normalde genel başkanların hiçbiri olmayacak. Yani başkan yardımcısı ikisi olacak. Bu çok uygun bir şeydi. Bununla kazanma ihtimali yüksekti. Sonra bir kağıt yazdık, gizli saklı değil. Ben geldim tekrar topladım arkadaşları, ortak hazırladığımız yazıyı okudum arkadaşlara. O iki belediye başkanı arkadaşa da 'Kemal Bey'in bilgisi var mı?' dedim, 'Var' dediler.

'Masaya tekrar dön'
Ben o yazıyı okuyunca 3 kişi hariç arkadaşlarım, 'Masaya tekrar dön' dediler. Şimdi buradaki halime bak, yazık bana da. Sonra döndük otele gittik, iki belediye başkanı, ben, Kemal Bey yüz yüze 'Tamam' dedik. Bunun üzerine masaya gittik, ben kağıdı imzalayacağız zannediyorum, önce bir arkadaş, sonra Sayın Babacan dedi ki 'Bizim bundan haberimiz yok.' Ben masanın haberi var zannediyorum. Ondan sonra burada bana 'Aklın yeni mi başına geldi?' diyebilirsin. Sorguladığım yer burası kendimle ilgili."

Akşener, konuya ilişkin açıklamasını, elini kafasına vurarak, "Hani şu hareketi yapasım var kendime" sözleriyle tamamladı.

"2023'e geldiğimizde gördük ki bizim gayretlerimizin sonucu yok"
28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde 44 milletvekili çıkardıklarını anımsatan Akşener, "Biz başarılı mıyız? Hayır ama öldük mü? O da hayır. Ölmedik devam ettiriyoruz ama başarılı değiliz. Bu netlikte konuşalım." ifadelerini kullandı.

Meral Akşener, şöyle devam etti:
"Fakat şöyle bir durum var. AK Parti kazanır-kazanmaz kısmı ayrı, ama biz AK Parti'yi yenmek üzere bir teklif götürdük 2019'da CHP'ye. Hatta Sayın Bakan'ım (Koray Aydın), ben randevu aldım Kemal Bey'den, gizli bir şekilde görüştüler, teklifi biz götürdük. Hedefimiz İstanbul ve Ankara'ydı. Çünkü İstanbul ve Ankara alındığında 2023'te Cumhurbaşkanlığını kazanır ve bu garip, acayip sistemi ortadan kaldırırız diye. 2023'e geldiğimizde gördük ki bizim gayretlerimizin sonucu yok. 'İstanbul'u alan Türkiye'yi alırdı.', Tayyip Bey diyordu ve nitekim öyle olmuştu. Normal şartlarda bizim için de öyle olacaktı. Soru şu, iki belediyeyi aldık, ikisi de gerçekten Türkiye'de yaşayan herkesin teveccühünü kazandı. Şimdi, millet istedi ben değil ya. Her bir vatandaş ve her bir kul gibi o görevi ben isterim, sizin beni istemenizi isterim. Ama onları istediniz. Oldu mu? Olmadı. Şimdi demek ki sürekli birilerine yardımcı olmak bu sistemin değişmesine sebep olmuyormuş. Sürekli biz, destekle baba destekle, sonuç Cumhurbaşkanlığında Sayın Erdoğan oturuyor, AK Parti oturuyor. Ondan bahsediyorum. Bunu doğru anlatabilirsek birbirimize buradan Türkiye kazanır. Mesele biz değil." (AA-TRT Haber)

 
Sektör temsilcileri İzmir’de sağlık turizmini değerlendirdi
 
Dolandırıcılıkta zirve: Banka hesabı kiralama!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
11 Aralık 2023 Pazartesi 09:03

meral bacı, Kılıçdaroğlu sen o masadan kalkıp geri döndüğün için kılpayı kaybetti. Eğer işbirliğiniz devam etseydi şu anda Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı idi. Ne konuşup duruyorsun? Git akepenin bastonluğunu yap mehape gibi.

Yorumu oyla      6      3  
11 Aralık 2023 Pazartesi 01:23

kendini çok önemli biri zannediyor.

Yorumu oyla      5      3  
Iyi insan 10 Aralık 2023 Pazar 17:28

Akşener artık seçimler değil siz gündemde olduğunuzu umarız biliyorsunuzdur,Akşener,geldi,gitti partisinde olaylar yeter artık basına yeterince malzeme verdiğiniz...

Yorumu oyla      6      3  
10 Aralık 2023 Pazar 13:36

Bu lafın üstüne yerelde ittifak olanağı kalmamıştır, herkes başının çaresine bakacak.

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka Aday Adayı Yaramışlı: Enerjimi ilçeme harcamak istiyorum!
CHP’den Karşıyaka Belediye Başkan adaylığı için yola çıkan İzmir iş dünyasının ...
CHP’li Sertel iddialı konuştu: AK Parti kimi aday gösterirse göstersin, kazanamaz!
26 ve 27. Dönem CHP İzmir Milletvekili, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan ...
Özel Almanya Sosyal Demokrat Partisi milletvekilleriyle buluştu
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen ...
 
Saffet Sancaklı MHP'den istifa etti
Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, MHP'den istifa ettiğini açıkladı.
Saffet Sancaklı'nın partiden istifası istendi
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Sakarya Milletvekili Saffet ...
Özel İzmir için anketi işaret etti!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçimler yaklaşırken İzmir Büyükşehir ...
 
CHP lideri Özel, Almanya Başbakanı ile görüştü
CHP lideri Özgür Özel, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile Berlin'de görüştü. ...
'İnsan hakları göz göre göre çiğneniyor'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün Birleşmiş Milletler İnsan Hakları ...
Bakan Ersoy: Turizmde bu yılı rekorlarla kapatıyoruz
Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, "Türkiye özellikle geçen seneden itibaren ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Fransa 'faşizme geçit yok!' dedi
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İş insanları, İş’te insanlar…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Hapse girer ama eve dönmezler!’
Ahmet Aydın AKANSU
Ahmet Aydın AKANSU
Çevreci insanların varlığı; umut verici
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva