HABERLER>POLİTİKA
8 Eylül 2023 Cuma - 09:09

AK Partili Kaya’dan 'Göztepe' mesajı... Tesiste düğümü çözecek hamle!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Göztepe Spor Kulübü’nün altyapı tesisleri kurmak için istediği Torbalı’daki 104 dönüm arazinin belediyeye ait olmadığını, zamanında belediye arazide şehir uygulamalarında bulunmadığı için yeniden Milli Emlak’a geçiş sürecinin başladığını söyledi. Geçişin henüz resmiyet kazanmadığına vurgu yapan Kaya, “Süreç tamamlandığında Bakanlığımız o araziyi Göztepe’ye devredecek”  dedi.

AK Partili Kaya’dan  Göztepe  mesajı... Tesiste düğümü çözecek hamle!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, altyapı tesisi yapılması şartıyla Göztepe’ye tahsis edilmesi planlanan Torbalı’nın Pancar mahallesindeki araziyle ilgili gelişmeleri, Egedesonsöz’e değerlendirdi. Söz konusu 104 dönümlük arazinin artık belediyenin sahipliğinde olmadığını öne süren Kaya, o mülkün yeniden Milli Emlak’a geçeceğini söyledi. Arazinin Milli Emlak’a geçiş sürecinin henüz resmiyet kazanmadığına vurgu yapan Milletvekili Kaya, bu sorunun çözümünün çok yakında gerçekleşeceğini duyurdu.

SORUNUN YEREL YÖNETİMLERCE ÇÖZÜLME İMKANI KALMADI
Torbalı Belediyesi’nin AK Parti yönetiminde olduğu dönemde Göztepe’ye 104 dönümlük arazinin, altyapı tesisleri kurulmak üzere verildiğini hatırlatan Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, “Bununla ilgili protokoller, sözleşmeler imzalanmıştı, belediye meclis kararları alınmıştı. Orada 7 tane büyük çim saha, sporcuların barınma ve dinlenme ihtiyacını karşılayacak yerler inşa edilecekti.

İleride de üniversite olacak şekilde eğitime de hizmet verecekti” dedi ve şu değerlendirmelerde bulundu:

“2019 yılındaki yerel seçimlerde Torbalı Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi’ne geçer geçmez, hemen alınan bir kararla belediyenin Göztepe ile yaptığı protokol iptal edildi. Hemen akabinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Ben bu sorunu çözerim” demişti ama hiçbir şey yapılmayınca süreç tıkandı. Belediye meclislerinden geçmesine rağmen iş çıkmaza girdi. Şu an itibariyle maalesef bu sorunun yerel yönetimlerce çözülme imkanı kalmadı. CHP’li Torbalı Belediyesi, söz konusu arazinin kendisine ait olduğunu değerlendiriyor. Oysa burası zamanında Milli Emlak’tan, Pancar Belediyesi’nin olduğu dönemde, belli şehir uygulamaları yapılsın diye verilmiş bir arazi. Belediye o dönem şehir uygulamalarıyla ilgili bir şey yapmadığı için arazinin, tekrar Milli Emlak’a geçmesine sebep olan bir sürecin içine girdik.”

ARAZİNİN DİREKT GÖZTEPE’YE BAĞLANMASINI SAĞLAYACAĞIZ
Bundan sonraki süreçle ilgili de bilgi veren Milletvekili Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bundan sonra bizim izleyeceğimiz süreç şu: Bakanlığımızla görüşüp arazinin direkt Göztepe’ye bağlanmasını sağlayacağız. Böylece Göztepe de muhteşem altyapı tesislerini burada yapma imkanı doğacak. Torbalı Belediyesi, araziyi Büyükşehir’e devretmeye kalktı. Fakat zamanında şehir uygulamaları için arazi değerlendirilmediğinden, arazi ellerinden çıkmış oldu. Resmi olarak arazi Milli Emlak’a geçmiş değil, geçiş süreci devam ediyor. Süreç tamamlandığında Gençlik ve Spor Bakanlığı, Göztepe’nin çoktan hak ettiği bu alanı kulübümüze devredecek. Büyükşehir yine engel olmazsa, gelecek yıl içinde Göztepe burada tesisin imalatına başlar diye düşünüyorum.”

GÜRSEL AKSEL STADI’NIN ALTINDAKİ DÜKKANLARLA İLGİLİ SORUN ÇÖZÜLÜYOR
 AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Göztepe Gürsel Aksel Stadı’nın altındaki dükkanların kulübe hala verilmemiş olmasından kaynaklı sıkıntıyla ilgili gelişmeleri de anlattı:

“Göztepe Gürsel Aksel Stadı, iddia ediyorum, Avrupa’nın en güzel stadı. Bu stadı planlarken, 7 gün 24 saat yaşayan bir stat olmasını arzuladık. Kulübe maddi katkı sağlayacak yapılar da oluşturalım dedik. Bu nedenle stadın altında ticari alanlar oluşturuldu. Buna ilişkin TBMM’den kanun çıktı. Bakanlık, İzmir Milletvekilimiz, eski Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Kasapoğlu ve şimdiki Bakanımız Osman Aşkın Bak, çok büyük özveri gösterdiler. Böyle ticari yerlerin kulüplere verilebilmesi için gerekli adımlar atıldı. Göztepe, şu anda da o yerleri alabilir ancak üçüncü şahıslara, yani alt kiracılara kiralayamaz. Yeni çıkarılan yasayla, üçüncü şahıslara, alt kiracılara kiralanmasının önü açılmış oldu. Bu yasadan sadece tüm statlardaki ticari alanlar, alt kiracılara kiralanabilecek. Yönetmelik hazırlandı. Bu noktada Sayıştay değerlendirmesini yapıyor. Sayıştay denetiminden de geçtikten sonra Gençlik ve Spor Bakanlığımız, kulüplerle hemen protokolleri yapacak ve Göztepe başta olmak üzere kulüplerimiz o ticari alanlardan gelir elde etmeye başlayacak kiralama sözleşmeleri yapabilecek. “

 
Konservede ölümcül tehlike!
 
Tarihi kazıdan Ajda Pekkan çıktı!
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
10 Eylül 2023 Pazar 14:48

O zaman bize de bir arda tahsis etsinler. Kamunun malını şahıs şirketine tahsis nasıl ediyorsunuz? Futbol kulüplerinin bana ne faydası var? Milyon dolarlık iş adamları, versin parasını alsın, yapsın.

Yorumu oyla      2      3  
DAVUT 8 Eylül 2023 Cuma 22:18

Arazi Goztepe AS ye degil var olan Goztepe Spor zkulubu Dernegi''ne tahsis ddilecek ki o da olmayacak cunku olay yilan hikayesinin aga babasi oldu..Bu isten hic bir sey cikmaz..

Yorumu oyla      2      3  
kemal gür 8 Eylül 2023 Cuma 20:46

arazi şirkete değil derneğe devredilcek tıpkı bjk .gs .trabzon .kayseride .......olduğu gibi tıpkı altaya verilen vali kutlu aktaş tesisi gibi şirkete değil derneğe verilcek

Yorumu oyla      3      3  
Bülent Işık 8 Eylül 2023 Cuma 19:23

1 milyon taraftarı olan takıma 15 bin kişilik butik stad yapmışlar sanırsın 70 bin kişilik stad yapılmış. Göztepe Sakaryaspor maçını stad yokluğundan Akhisar'da oynadı.

Yorumu oyla      3      3  
GÖZ GÖZ 8 Eylül 2023 Cuma 18:36

Avrupa''da klübler şahıs şirketi ve Türkiye''de bu sisteme yavaş yavaş geçiyor dernek adı altında klübün içi boşaltanların işine gelmez tabi..şirketleşme iyidir.Adamlar tıkır tıkır vergisinde ödüyor,borcuda yok.ne verilse haktır.

Yorumu oyla      3      4  
izmirli 8 Eylül 2023 Cuma 18:23

seçim yaklaşıyor

Yorumu oyla      2      3  
Göztepeli 8 Eylül 2023 Cuma 16:14

Bravo Tunç Soyer bir gol daha yemeyi başardın. Sana ayrılan vakit doldu. Güle güle.

Yorumu oyla      2      7  
8 Eylül 2023 Cuma 14:36

Arazinin parasını bu beyefendi versin. Sonra istediği yere bağış yapabilir.

Yorumu oyla      6      4  
Metin 8 Eylül 2023 Cuma 14:02

Şahıs şirketine halkın malını devredemezsiniz.

Yorumu oyla      8      5  
8 Eylül 2023 Cuma 14:02

Bu stadın kapasitesi çok yetersiz. Yazık oldu.

Yorumu oyla      6      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Benzersiz!
Mehmet KARABEL yazdı... Benzersiz!
Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi katılacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de ...
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a eleştiri: Dağ fare doğurdu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın açıkladığı Orta Vadeli ...
 
Burak Oğuz davasında yeni gelişme!
Urla Belediyesi eski Başkanı İbrahim Burak Oğuz, FETÖ üyeliğinden 6 yıl ...
'Türk Dünyası Yüzyılı'nı gerçekleştireceğiz'
TBMM Başkanı Kurtulmuş, "Türkiye Yüzyılı demek yetmez, Türk Dünyası Yüzyılı'nı ...
Büyükelçilerden Erdoğan'a güven mektubu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Estonya, İsveç ve İrlanda büyükelçilerinin ...
 
CHP'li Öztrak'tan Akşener'e: Yolları açık olsun
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Meral Akşener’in yerel seçim açıklamalarına "Yolları ...
İYİ Partili Dervişoğlu'ndan CHP'ye 'yüzde 48' tepkisi!
İYİ Parti Grup Başkan Vekili Müsavat Dervişoğlu, "CHP, kaybedilen bu seçimde ...
Bakan Fidan, Cezayirli mevkidaşı ile görüştü
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Cezayir Dışişleri Bakanı Ahmed Attaf ile ...
 
Ahmet Aydın AKANSU
Ahmet Aydın AKANSU
Çevreci insanların varlığı; umut verici
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Canımız acıdığında nehir kıyısına gideriz
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' romanının kelimesine dokunmadı... Çünkü!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva