HABERLER>POLİTİKA
13 Kasım 2023 Pazartesi - 13:55

AK Partili İnan'dan Starbucks açıklaması: Şiddet eylemi yapanlar bizden değil!

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Starbucks şubelerinde meydana gelen şiddet eylemleri ile ilgili açıklama yaptı. Starbucks’ın İsrail’in soykırım politikalarını desteklediğini söyleyen İnan, “Tüm Starbuck şubelerinde eş zamanlı son yılların en güçlü gençlik protestolarından birini yaptık. Barışçıl bir protestoydu bu. Misafir alanında yarım saat boyunca alışveriş yapmadan oturma eylemi yaptık. Starbucks’ın diğer İsrail’e yaptığı açıktan desteklerden dolayı yapılan öfke dolu protestolar bizi bağlamaz" dedi.

AK Partili İnan dan Starbucks açıklaması: Şiddet eylemi yapanlar bizden değil!

EGEDESONSÖZ- AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

TÜM İNSANLIK BİRLEŞTİ VE KATLİAMA DUR DİYOR
İsrail’in Filistin’e yaptığı zulme tepki gösteren İnan, “İsrail tarafından büyük bir işgalci politika uzun yıllardır konuyordu. İsrail büyük bir soykırım için uğraşıyor. Bu soykırıma büyük bir zulüm politikası ortaya koyan İsrail’i lanetliyoruz. Bakın 1 aydan fazla zaman geçti Her gece uykumuzda uyurken geceleri insanlar ölüyor, hastaneler, ibadethaneler bombalanıyor. Tüm dünya İsrail’e dur diyor. Avrupa’nın çeşitli kentlerinde Avrupa halkları çok büyük eylemler ortaya koyuyor. ABD’de büyük eylemler var. Dünyanın dört bir yanında İsrail’in katliamının, soykırıma büyük bir dur çağrısı yapılıyor. Dualarımız bir an önce bu zulmün sona ermesi. İsrail 50 yıldır demir kubbe stratejisiyle güvenlik politikaları uyguluyor. Büyük askeri yatırımlar yaptı. 2,5 saatte tüm güvenlik yatırımları çöktü ve bu zulmü ortaya koydular. AK Gençlik olarak söylüyorum işlemiş oldukları bu gaddarlıkları ve tüm yaşanan trajediler hepsi savaş suçu. İşledikleri savaş suçunun hesabını verinceye kadar, Filistin özgürlüğe kavuşuncaya kadar Netanyahu hükümeti başta olmak üzere bu vahşetteki tüm sorumlular hesap verinceye kadar İsrail artık en güvensiz yeri olmaya devam edecek. 1 aydır öldürdükleri insan sayısı 10 bini geçti ve bunların yarısından fazlası çocuk. Avrupalı siyasetçiler ve uluslar arası kurumlar maalesef iflas etti, caydırıcılıkları ortaya koymadılar. Avrupa’daki meydanların dili ile Avrupalı siyasetçilerin ortaya koydukları politikalar birbirinden ayrışıyor. Tüm insanlık birleşti ve katliama dur diyor” dedi.

ŞİDDET EYLEMLERİNİ YAPANLAR BİZDEN DEĞİL
Starbucks şubelerindeki eylemleri hakkında konuşan İnan, şiddet eylemlerinin kendileri ile alakası olmadığını dile getirdi. İnan açıklamasında “Türkiye’de tüm sivil toplum kuruluşlarına canı gönülden muhabbetlerini sunuyorum. Ortaya çıktığından ilk andan itibaren sivil toplum harekete geçti. Barışçıl biçimde gösterilerini yapan tüm STK’lara teşekkür ederim. Biz AK Parti olarak bir miting gerçekleştirdik. Yaklaşık 1-1,5 milyon vatandaşımız mitinge geldi ve zulme dur dedi. Maksadını aşan, provokatif, amacın dışına çıkan istisnai gösteriler var. Onları doğru bulmuyoruz. Kim olduklarını bilmiyoruz. İki büyük eylememiz oldu. Biri 81 il merkezli yaklaşık 50 bin gencin katılımı ile Say Stop yürüyüşleriydi. Diğeri de uluslararası Starbucks… Alenen İsrail’in zulmünü yaşatmasına rağmen alenen İsrail’e desteğiydi. Biz de tüm Starbuck şubelerinde eş zamanlı son yılların en güçlü gençlik protestolarından birini yaptık. Barışçıl bir protestoydu bu… Tüm dünyada ses getirmesini istedik. Eş zamanlı tüm şubelerde yer kapatma eylemi yaptık. Ne mekana zararımız oldu ne de farklı bir şiddet durum yaşandı. Misafir alanında yarım saat boyunca alış veriş yapmadan oturma eylemi yaptık. Starbucks’ın diğer İsrail’e yaptığı açıktan desteklerden dolayı yapılan öfke dolu protestolar bizi bağlamaz. Biz barışçıl boyutta tepkimizi koyduk” ifadelerini kullandı.

BOYKOT EN GÜÇLÜ TEPKİLERDEN BİRİSİ
Vatandaşlara İsrail ürünlerinin boykot edilmesi için çağrı yapan İnan, “Vatandaşlarımızı genç bir milletvekili olarak boykotu desteklemeleri çağrısı yapıyorum. Tüm gücümüzle İsrail’e destek veren ürünleri boykot etmeliyiz. Boykotları tiye alıp alay eden kişiler ve kurumlar Gazze’de yaşananlardan bir haber. Boykot en güçlü tepkilerinden birisidir” açıklamasını yaptı.

İNŞALLAH ORADAN KURTULUP ÜLKEMİZE GELİRLER
Filistin’den Türkiye’ye dönük bir göçün olup olmayacağı ile ilgili olarak gelen soruya yanıtlayan AK Partili İnan, “Gazze ablukada… Gazze'ye şu an yardım TIR’ları dahi girmiyor. Hastaneler çalışamaz durumda... İbadethaneler, yurtlar bombalar altında… Keşke oradan çıkabilseler de Mısır’a, Ürdün’e, Türkiye’ye, Suriye’ye gelip nefes alabilseler. İnsanlık büyük bir imtihan veriyor. İnsanlığın sınıfta kaldığı durumlar var. BM’den tutun, insan haklarına dayalı kurumlar iflas etmiş durumda… Tüm dünya taşın altına elini koymalı. Bir bebek var, düşünün annesi babası ölmüş ve sokakta kalmış durumda… İnsanların kucağında oynayan değil ölü bebekler görüyoruz. Tüm insanlığın alnına utanç lekesi yapışmışken şu anda göç konusunu konuşacak durumda kesinlikle değiliz. Son yüzyılın en büyük soykırımlarından biri yaşanırken bu tartışmalar çok tali” dedi.

 
THY 355 uçak alımı için Airbus ile görüşüyor
 
Eskişehir'de uyuşturucu operasyonu: 13 tutuklama
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
14 Kasım 2023 Salı 09:31

boş teneke. israille ticareti kesin inanalım size. boş boş konuşup duruyor bu zat.

Yorumu oyla      4      3  
izmir 14 Kasım 2023 Salı 08:17

sayın vekil :) cocacola ya teşvik veren sanayi bakanlığına da oturma eylemine gidecekmisiniz. kestane kebap acele cevap :)

Yorumu oyla      7      3  
Ha ha ha ... 13 Kasım 2023 Pazartesi 23:25

Tam bunlarin grup oturma eylemi yaparken diğer grup geliyormuş. Sen git kola fabrikası aç, teşvik ver, sonra kahvecide şov yap. Filistin orada; destek için sizi tutan yok.

Yorumu oyla      7      3  
RTE 13 Kasım 2023 Pazartesi 22:37

İZMİRİN DEĞİŞİME İHTİYACI VAR.....

Yorumu oyla      2      9  
vatandas 13 Kasım 2023 Pazartesi 21:47

Izmir’de cikip oy istediginde bunlari hatirlatiriz. Protestoyu baslatan akparti ama bir sikinti olunca bunlarin bizimle alakasi yok. Madem bariscil bir protesto pesindesiniz shaya’yi toptan ulkeden kovun olsun bitsin. starbuckslari kapatmak bir kararnameye bakar.

Yorumu oyla      7      3  
13 Kasım 2023 Pazartesi 17:24

Eminim ki telefonu iPhone'dur.

Yorumu oyla      5      3  
Oğuz Kaan 13 Kasım 2023 Pazartesi 16:10

İktidar sizsiniz. Vatandaşın anayasal haklarını korumak zorundasınız. Türkiye Cumhuriyeti'nin yasa ve yönetmeliklerine göre açılmış bir işletmenin ticari faaliyetlerine engel olamazsınız. İsteyen istediği yerde kahve içer, buna karışamazsınız. Bunun sonu Alman arabası, Amerikan telefonu, italyan mermeri gibi örneklerini çoğaltabileceğimiz bahanelerle telefonlarımıza, arabalarımıza, evlerimize saldırmak, gasp etmek mi?

Yorumu oyla      9      3  
Soruşturma açılması gerekiyor 13 Kasım 2023 Pazartesi 15:42

Hedef gösterme yok mu? Vatandaş kahve içiyor diye, hamburger yiyor diye hakaretlere, fiili müdahaleye maruz kalıyor. Bu suçları işleyenler hakkında tek bir soruşturma açıldı mı? Elinde kürek, cam-çerçeve indirmek serbest mi?

Yorumu oyla      9      3  
erk 13 Kasım 2023 Pazartesi 15:32

teflon tava

Yorumu oyla      9      3  
konak 13 Kasım 2023 Pazartesi 14:29

Urfalı bence starbuckla burgercilerle falan uğraşma oradan ekmek çıkmaz sana

Yorumu oyla      15      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gündem yargıdaki savaş... CHP İzmir'den direnişe davet!
Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin AYM Üyeleri hakkında yaptığı suç duyurusu ...
MHP'de aday adaylığı başvuruları bugün başladı
MHP'de yerel seçimler için adaylık başvuruları bugün başladı. Adaylardan ...
Tunç'dan AYM açıklaması: Yargılama usulleri değişebilir
Yargıtay'ın, TİP milletvekili Can Atalay hakkında hak ihlali kararı veren ...
 
'En ufak bir göç akınının gelmesini istemiyoruz'
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sınırların kırmızı çizgi olduğunu belirterek, ...
Mehmet KARABEL yazdı... İstifalar devam ederse ne olur?
Mehmet KARABEL yazdı... İstifalar devam ederse ne olur?
Osmaniye'den Soyer'e 'Özel' teşekkür!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Osmaniye'de vatandaşlarla buluştu. İzmir ...
 
İYİ Partili Dervişoğlu'ndan ittifak çıkışı: Ne yapalım 2028'i mi kaybedelim?
İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, 2023 seçimi çok iyi şartlara ...
Erdoğan'dan Netanyahu'ya: Şunu bil ki gidicisin
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri Açılış ...
Bakan Kacır: Teknopark işletmelerimizin ihracatı, 10 milyar dolara ulaştı
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, teknoparklarda bulunan ...
 
Ahmet Aydın AKANSU
Ahmet Aydın AKANSU
Çevreci insanların varlığı; umut verici
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Canımız acıdığında nehir kıyısına gideriz
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' romanının kelimesine dokunmadı... Çünkü!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva