HABERLER>POLİTİKA
19 Mayıs 2016 Perşembe - 14:48

Adaylıktan sonra ilk ziyaret o köye: 28 Mayıs mesajı!

Diyarbakır'da 16 köylünün hayatını kaybettiği bombalı terör saldırısının meydana geldiği köyü ziyaret eden Yıldırım, 28 Mayıs Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte tekrar Diyarbakır'da olacaklarını açıkladı.

Adaylıktan sonra ilk ziyaret o köye: 28 Mayıs mesajı!

AK Parti'nin Genel Başkan adayı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Diyarbakır'da 16 köylünün hayatını kaybettiği bombalı terör saldırısının meydana geldiği köyü ziyaret etti.

Yıldırım, 28 Mayıs Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte tekrar Diyarbakır'da olacaklarını açıkladı.

Taziye çadırında saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleriyle bir araya gelerek açıklamalarda bulunan Bakan Yıldırım'ın, konuşmasının satır başları şöyle:

Ak Parti Genel Başkan Adayı Binali Yıldırım, Diyarbakır'ın Tanışık Köyü'nde konuştu. Yıldırım, "Kardeşliğimizi, toprak bütünlüğümüzü bozmaya kast edenler korunmasız insanlarımızı yok edenler cevabını en şiddetli şekilde alacaktır. Gereken neyse hepsi yapılacak" dedi. 

Ak Parti Genel Başkan Adayı Binali Yıldırım, PKK'lı teröristlerin eylem için patlayıcı yüklediği kamyonun infilak ettiği Diyarbakır'ın Tanışık Köyü'nde konuştu. Yıldırım şu ifadeleri kullandı: "Tanışık Köyü'nün çok değerli sakinleri. Bugün buradayız. Birkaç gün önce, bu köyde terör örgütünün yine o acımasız yüzünü gördük. Birbiri ile akraba 16 vatandaşımız, kardeşimiz bir kamyon dolusu patlayıcı hunharca şehit edildi. Her şeyden önce çok daha vahşi büyük bir felaket için sinsi  plan yapan kalleş terör örgütünün engellemek için onların önüne çıkan ve hayatlarını bu yolda feda eden bütün kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Onlar bu ülke için şehit oldular. Biz öyle inanıyoruz. Çok değerli vatandaşlarım, bugün acıların paylaşılıp azaltılma, dayanışma günüdür. Tevdi edilen görev sonrasında bakanlarımız ile  hemen buraya geldim. Bunun anlamı şudur; bin yıllık kardeşliğimizi bozmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir.

MİLLETİMİZ RAHAT OLSUN TERÖR BELASI TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNDEN MUTLAKA ÇIKACAKTIR

Milletimiz rahat olsun emin olsun ki bu terör belası Türkiye'nin gündeminden mutlaka çıkacaktır. Bunun için ne gerekiyorsa harfiyen eksizsiz yerine getireceğiz.

GEREKEN NEYSE HEPSİ YAPILACAK. DEVLETİMİZ BÜTÜN İMKANLARINI SEFERBER EDECEK

Kardeşliğimizi, toprak bütünlüğümüzü bozmaya kast edenler korunmasız insanlarımızı yok edenler cevabını en şiddetli şekilde alacaktır. Gereken neyse hepsi yapılacak. Devletimiz bütün imkanlarını seferber edecek. Bölgede Temmuz'dan beri devam eden vatandaşlarımızın  huzurunu, kardeşliğini bozmaya ülkemizi bölmeye çalışan terör örgütü ile amansız mücadele veren güvenlik güçlerimizi, askerîlerimiz, şehitlerimiz de bu vesile ile rahmetle anıyorum. Mekanları cennet olsun. Tekrar başımız sağ olsun."

YILDIRIM 28 MAYIS'TA CUMHURBAŞKANI İLE TEKRAR DİYARBAKIR'DA OLACAK

Binali Yıldırım taziye sonrasında gerçekleştirdiği temasların ardından gazteecilere yaptığı açıklamada ise şu bilgileri paylaştı:

"28 Mayıs Cumartesi günü Sayın Cumhurbaşkanımızla beraber tekrar Diyarbakır’da olacağız. Diyarbakır’a kazandırdığımız havalimanının açılışını gerçekleştireceğiz.

Birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu dost ve düşman herkese göstereceğiz. Bu bilgiyi de sizler vasıtasıyla paylaşmış olayım. AK Parti ilk defa kongre yapmıyor. Bu kongrelerin en iyi şekilde birlik beraberlik kardeşlik içinde bir demokrasi bayramı havasında kenetlenerek daha da birlik beraberliğimiz artırarak gerçekleşeceğini söyleyebilirim."

MEZARLARI ZIYARET ETTİ
AK Parti Genel Başkan Adayı Binali Yıldırım, taziyenin ardından köyün 1 kilometre dışında bulunan 16 köylünün mezarlarını ziyaret edip, dualar okudu. Mezar başında ağlayan köylülerle bir süre sohbet eden Yıldırım, daha sonra köyden helikopterle ayrıldı. Köylüler Yıldırım'ın helikopterini el sallayarak uğurladı. Diyarbakır Havalimanı'na geçen Yıldırım, buradan uçakla Ankara'ya hareket etti.

 
Yüksel ve Kocaoğlu'ndan 2 farklı 'Yıldırım' tepki!
 
Erzincan’da ‘Binali Yıldırım’ halayı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yüksel ve Kocaoğlu'ndan 2 farklı 'Yıldırım' tepki!
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve İzmir Milletvekili başbakanlık ...
Yıldırım'ın adaylığı sonrası bu soru gündem oldu!
AK Parti'nin yeni Genel Başkan adayı Binali Yıldırım oldu. Binali Yıldırım'ın ...
Binali Yıldırım Diyarbakır'a gidiyor!
AK Parti MKYK sonrası genel başkan adayı olarak açıklanan Binali Yıldırım Diyarbakır'a gidiyor.
 
İzmir’de ‘Yıldırım’ sevinç: Kurtuluş Savaşı’ndan sonra en önemli gün!
İzmir Milletvekili Bakan Yıldırım’ın genel başkan adayı olarak açıklanması ...
Dümene Yıldırım geçti: İzmir’den kim/ne tepki verdi?
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve İzmir Milletvekili Binali ...
Flaş! Yıldırım’dan ilk mesajlar: Fıkrayla başladı!
AK Parti’de genel başkan adayı olarak açıklanan Bakan Yıldırım’dan ilk ...
 
Dev projelere imza attı!
'AK Parti'nin yeni Genel Başkanı ve Başbakan kim olacak?' sorusu yanıt ...
Ve AK Parti açıkladı: Yeni genel başkan...
AK Parti’de 22 Mayıs’ta yapılacak kongre öncesi merakla beklenen soru ...
Türkiye’nin beklediği açıklamanın saati değişti
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik saat 13:00’te yeni başbakan adayını açıklayacak.
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar unutulsa da yaralar kapanmıyor!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva