HABERLER>POLİTİKA
13 Temmuz 2012 Cuma - 13:29

Sürpriz liste: Kılıçdaroğlu'nun PM’si sızdı mı?

CHP gözler 17- 18 Temmuz’daki büyük kurultaya çevrildi. Kılıçdaroğlu tarafından hazırlandığı öne sürülen taslak PM listesi, genel merkez kulislerine hareket getirdi. 30 kişilik taslak listede 4 İzmirliye yer verilirken, İzmir’deki kurultay hareketliliği de doruk noktaya ulaştı.

Sürpriz liste: Kılıçdaroğlu nun PM’si sızdı mı?

Can ÖZLÜ/ EGEDESONSÖZ - CHP’de gözler 17- 18 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek Büyük Kurultay’a çevrildi. Yakın çalışma kadrosunu belirleyecek olan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesine kimlerin gireceği merak konusu olurken, düğüm Cumartesi günü milletvekilleri ve Pazar günü İl Başkanları ile yapılacak kurultay zirvelerinde çözülecek. CHP Lideri, kurmayları ile birlikte hazırladığı kısmi PM listesini İl Başkanlarına sunacak ve görüşlerini isteyecek. 30 kişilik ana kadroyu işaret edecek olan Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun, geriye kalan 30 kişilik listeyi de milletvekilleri ve il örgütlerinin talebi ile tamamlayacağı öğrenildi.
 
SÜRPRİZ LİSTEDE 4 İZMİRLİ
İl başkanlarının talepleri doğrultusunda tamamlanacak olan ve gerekirse ufak değişikliklerin de yapılabileceği listeye egedesonsöz.com ulaştı. Kılıçdaroğlu ve Nihat Matkap tarafından hazırlandığı öne sürülen listedeki 30 isim arasında, İzmir’den de 4 isme yer verildi. Birgül Ayman Güler, Mehmet Ali Susam, Alaattin Yüksel ve Hülya Güven’in yer aldığı listede Musa Çam ve Elfin Tataroğlu da sürpriz isimler olarak gösterildi.
 
LİSTEDE KİMLER VAR?
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap tarafından hazırlandığı ileri sürülen listede şu isimler yer aldı: Sencer Ayata, Erdoğan Toprak, Faik Öztrak, Faruk Loğoğlu, Gökhan Günaydın, Mehmet Zeki Gündüz, Birgül Ayman Güler, Yalçın Akkaya, Perihan Sarı, Süleyman Çelebi (Musa Çam) Sezgin Tanrıkulu, Gürsel Tekin, Bihlun Tamaylıgil, Alaattin Yüksel, Emrehan Alıcı, Haluk Koç, İhsan Özkeş, Osman Korutürk, Muhammet Çakmak, Bülent Kuşaoğlu, Aydın Ayaydın, Doğan Şafak, Durdu Özpolat, Volkan Canalioğlu, Engin Altay, Mahmut Tanal, Adnan Keskin, Can Dündar (Koray Çalışkan), Hülya Güven (Elfin Tataroğlu) Mehmet Ali Susam, Nurettin Demir.
 
İKİNCİ LİSTE TELAŞI!
Üst yönetim tarafından hazırlandığı iddia edilen liste, genel merkez kulislerini de hareketlendirdi. Genel Başkan’ın, kafasında 20’ye yakın ismi netleştirdiği ancak bunu liste haline getirmediğini öne süren bazı üst düzey parti yöneticileri, listedeki isimlerin pek çoğunun, sürpriz bir ikinci listeye ait olabileceğini de söyledi.



MATKAP: LİSTE İÇİN ERKEN
CHP’de Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap liste hakkında Egedesonsöz’e açıklamalarda bulundu. Matkap, “Listenin doğru olduğunu düşünmüyorum. Bu tür şeyleri şimdiden konuşmak doğru değil. Diğer arkadaşlara haksızlık etmiş oluruz. Henüz öneriler alınmadı ve kesin bir liste oluşturulmadı. Ben böyle bir liste hazırlasam emin olun ki arkasında dururum. Bu tür girişimleri çok önemsememek lazım… Genel başkandan çıkmayan direkt bilgilere partililerimiz çok fazla itibar etmemeli” diye konuştu.
 
İZMİR’DE HAREKETLİLİK ARTTI
Kurultay öncesi İzmir örgütünde yaşanan hareketlilik de arttı. İlk gün genel başkanını seçecek olan parti örgütünde, şu an itibariyle lider sıkıntısı yaşanmazken, gözler, yürütme organlarının seçileceği ikinci güne çevrildi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesine girerek, 60 kişilik Parti Meclisi için şansını yükseltmek isteyen partililer ‘kulis’ çalışmalarına hız verirken, listede kimlerin yer alacağı da merak konusu oldu.
 
DELEGELER ARASINDA ÇEKİŞME VAR
Geçtiğimiz günlerde kurultay delegeleri ile bir araya gelen ve PM adaylığı konusundaki kararı genel merkeze bırakmayı teklif eden İl Başkanı Ali Engin’in tavrı merak konusu olurken, adaylıkları örgütün belirlemesini savunan kurultay delegeleri de ikinci bir cephe oluşturdu. İzmir’i temsil edecek PM üyelerinin, örgüt tarafından belirlenmesini savunan kurultay delegeleri, İl Başkanı Ali Engin’in atacağı adımları beklemeye başladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Milletvekili Alaattin Yüksel’in örgüt üzerindeki gücünü zayıflatmak isteyen kurultay delegeleri adaylık telaşına düşerken, Engin’in de karşı cephede yer alması halinde kutuplaşmanın artacağı öne sürüldü. PM’ye yeniden aday olmayacağını açıklayan Levent Eyipişiren’in, Başkan Kocaoğlu ve Alaattin Yüksel hakkındaki dünkü açıklamaları da kurultay delegeleri arasındaki ayrışmayı tetikledi. Eyipişiren’in açıklamalarından sonra kurultay delegelerinin daha cesur tavır takınacağı ve Kocaoğlu- Yüksel cephesinin daha da güçlenmesinin önüne geçecekleri ifade edildi.
 
DÜĞÜM HAFTASONU ÇÖZÜLECEK
İl Başkanı Ali Engin ve bazı kurultay delegeleri arasında yaşanan soğuk savaş dikkatlerden kaçmazken, düğümü, Pazar günü 14.00’te İl Başkanları ile son bir değerlendirme toplantısı yapacak olan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun tavrı çözecek. Toplantıda, İzmir’den kaç ismin PM’ye gireceği de masaya yatırılacak. Şu an itibariyle altı kişinin temsil ettiği İzmir için bu sayının 4 ya da 5’e gerilemesi ön görülüyor. PM’ye girecek isimler arasında iki kişilik kadın kontenjanı ayrılacağı ifade ediliyor.
 
MİLLETVEKİLLERİ PM İÇİN HAZIR!
İl Başkanı Ali Engin’in, temsil oranının en yükseğe çekilmesi noktasındaki çabalarının sonuçsuz kalması halinde, PM’ye hangi isimlerin gireceği de merak konusu oldu. MYK üyeliği için de ismi çok sık dillendirilen Milletvekili Alaattin Yüksel’in listede olmasına kesin gözü ile bakılırken, Kocaoğlu’na yakınlığı ile bilinen milletvekili Hülya Güven ve Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler’in de Genel Başkan’ın anahtar listesinde yer alması bekleniyor. Milletvekilleri Mehmet Ali Susam, Mustafa Moroğlu, Aytun Çıray ve Erdal Aksünger’e de yüksek şans tanınırken, meclis dışından çarşaf listede adaylığını koyacak isimler de netleşmeye başladı.
 
İLÇE BAŞKANLARI TOPLANTI YAPTI
İzmir’i PM’de temsil etmek için partililer birbirleri ile yarışırken, İlçe Başkanları sürpriz bir zirve gerçekleştirdi. Güzelbahçe’deki toplantıya Narlıdere İlçe Başkanı Asker Güneş, Güzelbahçe İlçe Başkanı Ednan Arslan, Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül, Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz ve Bayraklı İlçe Başkanı Levent Ölçer katıldı. İlçe Başkanlarının, PM üyelikleri sürecinde genel başkanın tavrını bekleyecekleri ve İl Başkanı Ali Engin’in fikirleri doğrultusunda hareket etme kararı aldıkları öğrenildi.
 
ADAY BOLLUĞU YAŞANIYOR
Geçtiğimiz günlerde PM adaylığını açıklayan İl Genel Meclis Üyesi Mahmut Esat Aslan ve eski PM üyesi Hatice Tatlı’nın dışında, eski İl Başkanlarından Rıfat Nalbantoğlu, Tacettin Bayır, Kemal Karataş, eski milletvekili Bülent Baratalı, Kadın Kolları eski MYK üyesi Elfin Tataroğlu, Karşıyaka eski İlçe Başkanı Ertam Özen, İl Yöneticisi Niyazi Aslan, Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Yüksel Çakmur, Kurultay Delegesi Birsen Şenol, eski milletvekili Sedat Uzunbay, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Murat Bakan, APİKAM Müdürü Yrd. Doç. Oktay Gökdemir, milletvekili adaylarından Şener Akdemir’in isimleri de PM üyeliği için kulislerde dillendiriliyor. İzmir kontenjanının geniş tutulması halinde şansı yüksek olan Hatice Tatlı üzerinde pek çok belediye başkanı ve ilçe başkanının mutabık kaldığı öğrenilirken, Tatlı’ya, mektup göndererek destek istediği çevre il ve ilçelerden de olumlu mesajlar geldiği belirtildi.
 
GENEL MERKEZİN TELEFON TRAFİĞİ!
İzmir’de kimlerin PM üyesi olacağı merak konusu olurken, yakın çalışma kadrosunu kurmak için yoğun mesai harcayan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu da ‘beyin takımının’ çarşaf listede ‘çizik’ yememesi için temaslarını hızlandırdı. CHP Lideri’nin, kurmayları aracılığı ile büyük illerin il başkanları ve il yöneticilerine haber gönderdiği ve aralarında İzmir’in de bulunduğu pek çok ile “Murat Karayalçın, Aydın Ayaydın ve Sezgin Tanrıkulu’na destek olun, bu isimleri çizmeyin” dediği öğrenildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 33 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
VATANDAŞ 14 Temmuz 2012 Cumartesi 14:05

GENEL MERKEZ (GENEL BAŞKAN) İZMİR.DE MEVCUT PM ÜYELERİNİ TEKRAR PM ALIRSA BU İZMİR.DE BÜYÜK ÇALKANTIYA NEDEN OLUR GENEL BAŞKANINDA BAŞKANLIĞI TARTIŞILIR DURUMA GELİR. NEDEN? ÇÜNKÜ İZMİR.DE KURULAN PARTİ AĞLIĞINA GÖZ YUMMUŞ HATTA TESLİM OLMUŞ OLUR GENEL BAŞKANIN BÖYLE YAPACAĞINA İNANMIYORUM ALAHATTİNİ İSTESE İKİ DEFA GENEL BAŞKANLIKTAN İNDİRMEZDİ AZİZİ.DE GÖZDEN ÇIKARDIĞINI.DA ÇARŞAMBA AKŞAMI HEP BİRLİKTE GÖRÜCEZ İTALYANLARIN EN ÇOK SEVDİĞİM BİR SÖZÜ VAR (TÜRKÇE YAZILIŞI)ALİBEDERÇİ GÖRÜŞMEK ÜZERE

Yorumu oyla      13      6  
14 Temmuz 2012 Cumartesi 09:10

Siz pişmeyi bekleyin. okumak demek pişmek demktir bilmen gerekir.

Yorumu oyla      13      6  
14 Temmuz 2012 Cumartesi 08:30

Siz pişmeyi bekleyin.sonra ŞENER AKDEMİR ben aday değilim diyor ve eğitimini tamamlıyor.ve pişen kişilerdende çok çok birikimli bir genç birikim sadece pıratik siyasetlen ve bir birini harcamaklan olmuyor sizin pişmesi dediğiniz siyaset adamharcama siyaseti başkada başarı falan yok pişmeyi bekleğin daha çok beklersiniz.

Yorumu oyla      13      6  
chp'li 14 Temmuz 2012 Cumartesi 04:42

BU PARTİ HALA GENÇLERE ŞANS VERMEMEK İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPIYOR HALA GENÇLERİ PİŞİRME DERDİNDE O YÜZDEN BU PARTİ İKTİDAR OLAMAZ ASLA.

Yorumu oyla      14      6  
koray çalışkan ismine dikkat 14 Temmuz 2012 Cumartesi 00:52

koray çalışkan 1972 yılında izmirde doğmus ve ızmırın yetıstırdıği boğaziçi üniversitesi mezunu önemli bir isimdir.levent iyipişirenin görevlerini ona verebilirler ayrıca önumuzdekı yerel seçımde bır ılçenın bld başkan adayı olursa sasırmayın. bu ılçe hangısı mı :) BUCA DESEM:)

Yorumu oyla      12      7  
ppartizan 13 Temmuz 2012 Cuma 23:03

Yuksel cakmur 75 yosinda olabilir fokat 35 likleri saat cebinden cikarir ......

Yorumu oyla      15      11  
13 Temmuz 2012 Cuma 22:10

ÇOLUK ÇOCUKLA OLACAK İŞ DEĞİL PİŞMESİ GEREKİR

Yorumu oyla      18      18  
13 Temmuz 2012 Cuma 22:09

Alaattin yuksel, Hulya Guven ve Mustafa Moroglu uclusunden giren olursa , partiye yazik olur. halktan birinin girmesi lazim Sayin ozlu. Emekciler girsin

Yorumu oyla      23      8  
Şener Akdemir5 13 Temmuz 2012 Cuma 19:14

Sadece bana değil bütün CHP gençliğine ne kadar çok önem verilir ve onlara sorumluluk yüklenirse Cumhuriyet Halk Partisi geleceğe o kadar çok ortak olur. Not: Bu yorumlarımdan sonra kimseye cevap için her hangi bir yorum yapmayacağımı belirtir, bütün İzmir'i ve CUMHURİYET HALK PARTİSİ Örgütünü Almanya'dan HASRET'le selamlarım.

Yorumu oyla      32      10  
izmir35 13 Temmuz 2012 Cuma 19:13

Musa ÇAM'ı PM.de görmek son derece mutlu eder bizleri...yeni yüzler gerekli artık çalışkan halkla iç içe....

Yorumu oyla      22      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Uçağımızın düşürülmesi papatya falına döndü'
MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, iki pilotun şehit olduğu, Akdeniz'e ...
Bekaroğlu: Söz vermiştik, ne değişti?
HAS Parti İstanbul İl Başkanı Mehmet Bekaroğlu, "1 Kasım 2010'da bir grup ...
AK Partili kadınlardan okullara destek
Ak Parti İzmir kadın kolları Teşkilatı “ Her şey çocuklarımız için “ projesini ...
 
Şengül’den Kocaoğlu’na: Üzerimizden siyaset yapma!
AK Parti İzmir Milletvekili, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun ...
CHP'li kadınlardan Güzelbahçe'de gövde gösterisi
CHP Güzelbahçe örgütü, İlçe Kadın Kolları'nın düzenlediği “Birlik ve Dayanışma ...
Kurtulmuş’a başkanlık mı İstanbul koltuğu mu?
Erdoğan - Kurtulmuş görüşmesi, yaz döneminde siyaset kulislerini hareketlendirdi. ...
 
'Akay görevden alındı' iddiası balon çıktı!
Ömer Cihat Akay’ın, Abdullah Tekbaş’ın Yargıtay’a yaptığı itiraz sonrası ...
CHP’de kurultay stratejisi belli oldu
Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, CHP’nin 34. Olağan Kurultay temasının ...
‘Düşen uçakla ilgili tüm bilgileri hükümete verdik’
ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Akdeniz'in doğusunda düşürülen ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Atatürk bizden biridir!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (6) “Hamam mı? yoksa Spa mı?”
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva