HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Haziran 2024 Perşembe - 19:36

İZDENİZ'den 'kaçak mülteci' açıklaması: Büyükşehir anlaşmanın tarafı değildir!

İZDENİZ filosuna bağlı gemilerin Yunanistan'a kiralandığı ve bu gemilerle kaçak mültecilerin Türkiye'ye getirileceği iddialarına İZDENİZ Genel Müdürlüğü bir açıklama yaparak cevap verdi. Yapılan açıklamada "Avrupa Birliği ve Türkiye arasında imzalanan Geri Kabul Anlaşması gereği, 2016 yılında Midilli’nin MORİA Mülteci Kampı’ndan 131 göçmen, özel taşımacılık şirketleri tarafından Dikili’ye gönderilmiştir. İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu anlaşmanın tarafı değildir" ifadelerine yer verildi.

İZDENİZ den  kaçak mülteci  açıklaması: Büyükşehir anlaşmanın tarafı değildir!

İZDENİZ filosundaki Prof. Dr. Aziz Sancar gemisinin Yunanistan’a kiralandığı ve bu gemiyle Midilli’deki kaçak mültecilerin Türkiye’ye getirileceği iddiası hakkında İZDENİZ Genel Müdürlüğü tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

-İzmir – Midilli Deniz Seferleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı iştiraki İzmir Deniz İşletmeleri A.Ş (İZDENİZ) tarafından, İzmir ile Ege adaları arasında deniz köprüsü oluşturmak, deniz turizmini canlandırmak amacı ile başlatılmıştır. Seferler, 2022 yılından itibaren de sektörde yer alan firmalarla işbirliği içinde düzenlenmektedir.

-Seferler kapsamında bugüne kadar toplam 8 bin 606 bilet satılmış olup, bunlardan sadece 111’i Midilli – İzmir hattında bilet alan yabancı yolcudur.

-2024 yılında Kapı Vizesi’nin adalarda uygulamaya açılması ile birlikte yolcu sayılarında ve taleplerde artış yaşanmıştır. Bu sebeple sefer sayısı artırılmış olup, yeni hatlar planlanmaya başlanmıştır. Bunun yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sadece Midilli seferleri ile öncülük ettiği Uluslararası Hat Projesi, Türkiye genelinde tüm deniz ulaşım şirketlerine örnek olmuş ve birçok şirket Ege Adalarına çok sayıda İzmir çıkışlı turlar düzenlemeye başlamıştır.  

-İzmir – Midilli seferleri kapsamında kullanılan 2 adet yüksek hızlı katamaran tipi yolcu gemisinin yanı sıra diğer 13 katamaran tipi yolcu gemimiz, İzmir Büyükşehir Belediyesi filosuna ait olup, körfez içi ulaşımda her gün hizmet vermeye devam etmektedir. Sadece 13 yolcu gemisi, İZDENİZ tarafından İç Körfez sınırları içerisinde ve İZDENİZ personeli ile birlikte 3. şahıslara özel etkinlikler için kiralanabilmektedir. Kiralama süreleri toplu taşımayı aksatmayacak şekilde günün belirli saatlerinde yapılmaktadır. Bu gemiler sertifikasyon ve teknik açıdan da yurt dışı seferleri yapmaya uygun değildir. Yetkilendirilmiş klas kuruluşu Türk Loydu tarafından sertifikasyonu ile belgelendirilmiş gemiler yurt dışı seferleri yapabilmektedir. Bu kapsamda T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı İzmir Bölge Liman Başkanlığı ve Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından yurt dışı seferleri yapmaya uygun görülen ve izinleri alınan gemi cinsi, yüksek hızlı hafif yolcu gemileri İhsan Alyanak ve Prof. Dr. Aziz Sancar gemileridir. Bu iki gemi kısa süreli de olsa kiralama hizmeti dışındadır. Körfez İçi Gemi Kiralama ve Uluslararası Gemi Kiralama farklı prosedürlere tabidir.

-Avrupa Birliği ve Türkiye arasında imzalanan Geri Kabul Anlaşması gereği, 2016 yılında Midilli’nin MORİA Mülteci Kampı’ndan 131 göçmen, özel taşımacılık şirketleri tarafından Dikili’ye gönderilmiştir. İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu anlaşmanın tarafı değildir.

 
Borsa günü yükselişle tamamladı
 
Bayramda ALO 181'e gelen çağrılar gülümsetti
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
karşıyaka'da Yaşa 21 Haziran 2024 Cuma 08:58

Ahmet Porsun kullanıcısı,çünkü o alınan gemiler iç hatta çalışmaya uygun üretilen gemiler.sen hiç şehir içi uzun körüklü otobüsler ile şehirler arası yolcu taşımacılığı yapıldığını gördün mü.

Yorumu oyla      3      1  
Ahmet Porsun 20 Haziran 2024 Perşembe 21:55

Aziz Kocaoğlu'nun kulağı çınlasın!! Tanesine 10.000.000 Euro verdiği gemilerin 13 tanesi teknik ve sertifikasyon olarak İzmir Körfezi dışına çıkamıyormuş ???

Yorumu oyla      1      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk’ta çocuklar için yaz okulu zamanı
Selçuk Belediyesi kentte yaşayan 7- 14 yaş arası çocukların yaz tatillerini ...
Aydın İtfaiyesi'nden 24 saate 59 yangına anında müdahale
Yaz aylarında artan sıcakların da etkisiyle çıkan ev ve orman yangınlarına, ...
Karabağlar’da gün, sabah sporuyla başlıyor
Karabağlar Belediyesi, kadınlar için haftada iki gün antrenör eşliğinde ...
 
Eğitim ve eğlencenin adresi: Evrensel Çocuk Merkezi
Türkiye’de alanında ilk ve tek olma özelliğini taşıyan Karşıyaka Belediyesi ...
Aydın Büyükşehir Belediyesi, Efeler-Cumhuriyet Caddesi’ni baştan sona yeniledi
Aydın Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde vatandaşlar için daha güvenli ...
Buca'da kalan yemekler patili dostlara!
Buca'da Belediye Lokantası'ndaki artan yemekler Ege Fikir Ortaklığı Derneği ...
 
İzmir Metrosu’nun 28’lik delikanlısı
Kent ulaşımının can damarı İzmir Metrosu’nun ilk tren seti ADtranz MD ...
İzmir İtfaiyesi personeli yılan yakalama eğitimi aldı
Yaz mevsiminde özellikle kırsal alanlarda yılanların evlerin bahçelerine ...
Biletler kapışıldı... İzmir-Midilli hattına hücum!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin deniz turizmini canlandırmak için İZDENİZ ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir şarkısın sen!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (5) Aşılar acıtmaz ki!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva