HABERLER>POLİTİKA
7 Ekim 2023 Cumartesi - 08:54

Gelecek Partisi İzmir’den ‘Özgener’ uyarısı ve muhalefete çağrı: Aday olursa masaya oturulmalı!

Yerel seçim sürecini değerlendiren Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Onur Sivaslı, AK Parti’den İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ismi geçen İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Mahmut Özgener ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede “Özgener’in adı geçiyor. Biz bunu risk görüyoruz. Özgener’in aday çıkması İzmir’de AK Parti’nin oyunu ciddi derecede arttırır. Bunun olması halinde tüm siyasi partilerin oturup tekrar görüşmesi gerekebilir” ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi İzmir’den ‘Özgener’ uyarısı ve muhalefete çağrı: Aday olursa masaya oturulmalı!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Mayıs seçimlerinin ardından siyasi partiler 31 Mart 2024’te gerçekleştirilecek seçimlerin hazırlığına hız kesmeden başlamış durumda.

Genel seçimler için Millet İttifakı şemsiyesi altında bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Demokrat Parti seçim sonrası ittifaka devam etmeme kararı almıştı. İYİ Parti seçimlere ayrı gireceklerini açıklamış ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Ümit Özlale’yi duyurmuştu. TBMM’de ise Saadet Partisi ve Gelecek Partisi ortak bir meclis grubu kurarken iki parti yerel seçimde ortak hareket etme kararı almıştı.

Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Onur Sivaslı siyaset ve yerel seçim süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

SAADET PARTİSİ İLE ORTAK ADAY ÇIKARABİLİRİZ
Gelecek Partisi’nin saha çalışmalarına başladığını belirten Sivaslı, “Bizim bir ittifak durumumuz var Saadet Partisi ile bilindiği gibi. TBMM’de de Saadet Partisi ile birlikte bir grup kurduk. Bunu sahada da yerel seçimlerde de hayata geçireceğiz. Kimi yerlerde biz, kimi yerlerde de Saadet Partisi ile aday çıkarma durumumuz olacak. Tabii ki bunlar öncelikle iki siyasi parti arasında oturup konuşulması gereken konular. Bazı yerlerde de farklı siyasi partiler ile belki de bir ittifak içine girilebilir. Tüm bunlar oturulup konuşulmaya başlandı. 1-2 ay içerisinde süreç netleşecektir” dedi.

KASIM SONUNA KADAR NETLİK KAZANMAZ
Sivaslı partilerin aday çıkarırken rakip partilerin adaylarına da baktıklarını belirterek “Siyasetin biraz oturması da önemli. Sonuç olarak siyasi partiler aday çıkartırken diğer partilerin adaylarına da bakarak hareket ediyor. Şu an AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Adayı Mahmut Özgener olduğu konuşuluyor. CHP ne yapacak, İYİ Parti aday çıkaracak mı? Bunların netleşmesi gerekiyor. Kasım sonuna kadar netlik kazanmaz bunlar. Çarşamba günü de Sayın Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu hocamız da söyledi ‘Türkiye’nin her yerinde kendi logomuz ile gireceğiz’ diye” ifadelerini kullandı.

TEK BAŞIMIZA ÇIKACAKMIŞIZ GİBİ ÇALIŞIYORUZ
Cumhuriyet Halk Partisine yönelik seçim sürecinde ittifak kapılarının kapalı olup olmadığının sorulmasına yanıt veren Sivaslı, “Şu an 6’lı Masa dağıldı fiilen. Ama tabii AK Parti ne yapacak? İttifaklara girecek mi şehirlerden? Rakibe de baktığınız için tabii bir şey diyemiyorum. Ancak bizler kendimiz tek başımıza çıkacakmışız gibi bir çalışma yapıyoruz. Her ilçede kendi adayımızı çıkaracak gibi bir çalışma içindeyiz” diye konuştu.

SEÇMENDEKİ MORAL BOZUKLUĞU GİDERİLMELİ
İzmirlilerden Gelecek Partisi'ne yönelik olumlu dönüşleri aldıklarını vurgulayan Sivaslı,  “Vatandaşın bize karşı olan ilgisi iyi. İzmir  hiçbir zamanda Gelecek Partisi’ne karşı bir defans koymadı. Ancak sahada görüyoruz ki muhalif seçmende moral bozukluğu var. Bunu görüyoruz ve bunun acilen giderilmesi lazım. Bizi açıkçası sandığa gitmeyecek küskün seçmen korkutuyor sadece. Çalışmalarda küskün seçmenin moralini düzeltmek ve AK Parti seçmeniyle olan diyalogumuzu arttırmayı hedefliyoruz” dedi.

KİM OLURSA DAHA ÇOK OY ALIRIZ ONA BAKIYORUZ
Seçim için aday ismi üzerinde çalıştıklarını vurgulayan Sivaslı, “İlçeler bazında bilindiği üzere partilerden ziyade adaylar yarışıyor. Bizim de bu noktada yürüttüğümüz bir aday belirleme sürecimiz mevcut. Kim olursa daha çok oy alırız, daha fazla meclis üyesi çıkarırız diye bir çalışma içindeyiz. Muhalefette bir dağınıklık var görüyorsunuz. Şu an muhalefette dağınıklık olmayan iki tane parti var. Bütün muhalefet dağılırken sadece Saadet Partisi ve Gelecek Partisi birleşti. Biz tam tersi birleştik diye de mecliste grup kurduk. Ama diğer muhalefet partileri tamamen dağıldı” ifadelerini kullandı.

TÜM SİYASİ PARTİLER ADAY AVINDA
Gelecek Partisi olarak hedeflerinin seçimi kazanmak olduğunu belirten Sivaslı, “bütün siyasi partiler seçimi kazanmak için bu yarışa girer. Biz de bu anlayış ile hem Büyükşehir hem de ilçeleri kazanmak için saha çalışmaları yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. İlçe bazlı özel olarak çalışmalar yürütüyoruz.  Bize daha fazla teveccühün olduğu ilçeler var. Menderes, Torbalı gibi... Bir de aday bazlı da çalışma yapıyoruz. Yani bazı isimlerin ilçelerinde kendi şahsi oyları var. Bunlar daha çok çeper ilçelerde oluyor. Geçen seçimlere bakıldığında örneğin Menderes’te CHP 400 oyla kazanmış seçimi. Yani 100 ve 150 oyla belediye dönecek.  Zaten bunları değerlendirirken unutmamamız gereken şey geçen seçimde Memleket Partisi, Zafer Partisi gibi partiler seçim sürecinde yoktu. İYİ Parti, CHP’ye destek vermişti. Şimdi hepsinin seçime ayrı girmesi çeper ilçelerde aritmetiği oldukça değiştirecektir. Bu nedenle ilçelerde belirlenecek adaylar süreci çok değiştirecek. Bizler partimizin oyuna ilave oy getirecek aday çalışmamız var. Zaten tüm siyasi partiler şu an aday avında” diye konuştu.

SANDIĞA GÖTÜRMEMİZ LAZIM
Muhalefete ve iktidara küskün seçmeni hedeflediklerini belirten Sivaslı, “İzmir ölçeğinde de seçimi belirleyecek olan kitle muhalefete ve iktidara küskün olan seçmen. İki küskün seçmenin sandığa götürülmesi ve kendi partimize oy verdirmek bizim için iki önemli nokta.  Aday belirleme konusunda tabii ki Saadet Partisi ile görüşme yapacağız. Bazı yerlerde başa baş giden yerlerde de bizim dünyamıza, düşünce yapımıza yakın isimlerin olup olmaması konusunda görüşmelerimiz olacak” dedi.

ÖZGENER’İN KARŞILIĞI VAR
AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için ismi geçen İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener’e dikkat edilmesi gerektiğini belirten Sivaslı, “Mahmut Özgener’in adı geçiyor. Biz bunu risk görüyoruz. Özgener’in aday çıkması İzmir’de AK Parti’nin oyunu ciddi derecede arttırır.  Bu ihtimali kimse es geçemez çünkü Özgener’in bir karşılığı var kentte” diye konuştu.

ADAY GÖSTERİLİRSE…
Özgener’in adaylığa sıcak bakmadığının hatırlatılmasına ise Sivaslı, “Kendisinin olmak istemediğini duyuyoruz ancak anketlerde Özgener ismi çıkar ve Recep Tayyip Erdoğan bastırırsa İzmir’deki seçim aritmetiğini Özgener’in ismi değiştirir. Bunun olması halinde tüm siyasi partilerin oturup tekrar görüşmesi gerekebilir. İzmir, CHP’nin kalesi dense de CHP 500 bin oyla İzmir’i kazandı. 250 bin oy yer değiştirse seçim dönüyor. Geçen seçimde İYİ Parti’nin CHP’ye destek verdiğini ve şu an kendilerinin girme ihtimalini de görmek lazım. AK Parti başka bir adayla İzmir’i kazanamaz. Ancak Özgener ismini etkili görüyoruz. Bu anlamda muhalefet partilerinin toparlanması lazım” dedi.

 
Üzerine saman balyaları düşen kişi öldü
 
Söke esnafından Başkan Çerçioğlu'na teşekkür
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ST 8 Ekim 2023 Pazar 11:56

Mahmut Özgener'in futbol Federasyonu başkanlığından başka öne çıkan ne özelliği var, önemli olan kişi değil, belediyeleri bir kişi mi yönetiyor sanki. Akp zihniyetini İzmir'de çoğaltacak her hareketten uzak durmak gerekir.

Yorumu oyla      3      4  
Troller 8 Ekim 2023 Pazar 11:20

Troller yine CHP'li takliti yapıyor. Yemiyor, haberiniz olsun. Aynı kişiler isim değiştire değiştire yorum yazıyorlar.

Yorumu oyla      3      5  
DEĞİŞİM ŞART 7 Ekim 2023 Cumartesi 17:33

40 YILDIR İZMİRİ YONETİYONUZDA NE OLDU MEGAKÖY BATININ HDP SİNDEN KURTULALIM DEĞİŞİM ŞART....

Yorumu oyla      9      8  
E CHP'li 7 Ekim 2023 Cumartesi 16:54

Özgener'e CHP'lilerde oy vrecektir.Tunç gibi becerikşiz,Başarışız,Belediyeciliği bilmeyen,Başkanı olduğu belediyeleri borç batağına götüren birinden İzmirkurtulmuş olur..Birazcık hizmet görelim..

Yorumu oyla      9      7  
Alen doğu gencer 7 Ekim 2023 Cumartesi 16:35

acınacak haldeki izmire bak. ihracatta istanbuldan sonra 1.5 milyar dolar ile ikinci sırada. oradan buradan gökdelenler yükseliyor. nüfus tuik verisince 4.6 milyon ama herkes 6-7 civarı olduğunu biliyor. acınacak haldeki şehre niye geliyorsunuz kardeşim ? acınacak haldeyse gelmeyin . izmirin %70 i çok net dışarıdan gelme ve emekli şehrinden son 15 yılda beyaz yaka şehrine döndü bu mu acınacak şehir?

Yorumu oyla      5      7  
MERT 7 Ekim 2023 Cumartesi 16:27

KENDİLERİNİN BİLE OY VERMEDİĞİ PARTİDE SİYASETÇİLİK OYNUYORLAR İTTİFAK DİYOR YETMEDİMİ CHP Yİ SÖMÜRDÜĞÜNÜZ GELDİĞİNİZ YERDEKİ OYLARINIZ NOLDU.CHP KİM GELİRSE GELSİN İZMİRDE YIKILMAZ YETER Kİ SİZLER UZAK DURUN.........

Yorumu oyla      4      8  
7 Ekim 2023 Cumartesi 16:12

Piriştina ve Kocaoğlu iyi yönetti ise İzmir son 4 yılda mı acınacak hale geldi? Adam kendiyle çelişiyor ama farkında değil. Belediye kötü yönetiliyor da ülke çok mu iyi yönetiliyor? Ekonominin hâli ortada. Üstüne ülke mülteci kampı gibi oldu. 10 yıl sonra en az 20 milyon Suriyeli sorunu olacak. Bu bir milli güvenlik sorunudur.

Yorumu oyla      6      8  
Vatandaş 7 Ekim 2023 Cumartesi 14:25

Bu yerel seçimlerde İzmirliler tunç beyi ve avenelerini tıpış tıpış evlerine yollayacak.... Yeter!

Yorumu oyla      13      8  
korku filmi 7 Ekim 2023 Cumartesi 12:39

bakıyorum chp tutkunları birden çığlık filmi serisi seyreder gibi korkmaya başladı. Çünkü biliyorlar ki çok tepki alan soyer karşısında kemikleşmiş bir %33 akp oyuna bir de böyle özgener oyları eklenir ve iitifak yapılmazsa chp burada havlu atar. izmir siyaseti hep sağ partilerden yerelde oyunu kullanmıştır. Sadece piriştina ve kocaoğlu ile sol siyaseti ile tanışmıştır.

Yorumu oyla      11      10  
vizyoncuya cevap 7 Ekim 2023 Cumartesi 11:50

hangi vizyon derken senin o genel başkanın tıpış tıpış gidip oy vereceksin dediği zaman buraya ceket koysak nasıl olsa kazanırız deyip 5 yıl boyunca yan gelip yatacak adaya mı oy vereceksin. Bak izmir'in durumu acınacak halde. Bundan önceki iki başkan piriştina ve kocaoğlu izmir'i iyi yönetti ve güzel projelere imza attı: Peki bu soyer ne yaptı ? Hiçbir şey üretmedi. Yapılan projeler neredeyse kocaoğlu döneminden kalan projeler. Bu dönem benim yaşadığım izmir için ben karar veririm,genel başakn değil

Yorumu oyla      9      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Bu kongrede yeni bir değişimi göreceksiniz
AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin 4. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde ...
Kılıçdaroğlu'ndan Merdan Yanardağ'a ziyaret!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Silivri Cezaevi’nde ve Bakırköy ...
'KKTC'nin istikbali Türkiye'nin kırmızı çizgisi'
 TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Biz her platformda, her yerde, her zaman ...
 
Kürt sorunu açıklaması: Çözmek için söz veriyoruz
 CHP Genel Başkan Adayı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, "'iyerek, Türkiye’de ...
Fidan'dan ABD'ye: YPG'yle çalışmaktan vazgeçin
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile ...
AK Partili Kaya'dan CHP'ye Rektör Hotar ve DEÜ tepkisi: Kendi ayıplarını örtmek için iftiraya sarılıyorlar!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Dokuz Eylül Üniversitesi(DEÜ) ...
 
AK Partili Dağ'dan partilere Anayasa çağrısı!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Türkiye'yi, 'Türkiye Yüzyılı'na ...
'Terör saldırısı soruşturması sürüyor'
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İçişleri Bakanlığı'na saldırı girişimiyle ilgili ...
AK Partili İnan'dan CHP'li Gökçen'e tepki: Bilmediğin toplara girme
AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir şarkısın sen!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (5) Aşılar acıtmaz ki!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva