HABERLER>POLİTİKA
17 Temmuz 2012 Salı - 08:33

Başkent’te kurultay arifesinde İzmir zirvesi

Kongre için başkentin yolunu günler öncesinden tutan İzmir'deki parti temsilcileri Ankara'da yemekli toplantıda bir araya geldi.

Başkent’te kurultay arifesinde İzmir zirvesi

Can Özlü-Fatih Yapar/Egedesonsöz- CHP, kurultaya hazırlanırken delegeler de Ankara'nın farklı yerlerinde bir araya gelerek toplantılar ve kulis çalışmaları yaptı. Kongre için başkentin yolunu günler öncesinden tutan İzmir'deki parti temsilcileri Ankara'da yemekli toplantıda bir araya geldi. İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel'in organize ettiği toplantıya İzmir Milletvekilleri Birgün Ayman Güler, Mustafa Moroğlu, Rahmi Aşkın Türeli, Musa Çam, Mehmet Ali Susam, Rıza Türmen, Erdal Aksünger, Aytun Çıray, Hülya Güven, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İl Başkanı Ali Engin, eski İl Başkanı Tacettin Bayır, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ve bazı ilçe başkanları katıldı. İzmir ekibini Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, Samsun Milletvekilleri Haluk Koç ve İhsan Kalkavan ile Ordu Milletvekili İdris Yıldız da yalnız bırakmadı. 

Yemekten fotoğraflar için tıklayınız
 
GECEDE NELER YAŞANDI?
Kurultaya yönelik yüzeysel değerlendirmeleri yapıldığı yemekli zirvede Başkan Kocaoğlu, Bornova ve Balçova ekibi ile birlikte oturdu. Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler ve eski İl Başkanı Tacettin Bayır da ayrı masada yeme yedi. milletvekili Alaattin Yüksel ve Rahmi Aşkın Türeli partililerle birlikte oturmayı tercih ederken, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ile arasının açık olduğu bilinen milletvekili Mustafa Moroğlu 'protokol' masasına eşlik etmedi. Farklı illerin milletvekilleri de İzmir ekibi sık sık ziyaret etti. Toplantıya, metropolde bulunan pek çok belediye başkanı ve ilçe başkanının, delege olmadıkları gerekçesi ile Ankara'da olmalarına rağmen- katılmaması dikkat çekti. İl Kongresi'nde Ali Engin'e karşı yarışı kaybeden ve Başkan Kocaoğlu ile de bu konu ile ilgili sorun yaşayan PM Üyesi Levent Eyipişiren de yemeğe katıldı. Başkan Kocaoğlu ile tokalaşmadığı gözlenen Eyipişiren, gece boyunca milletvekili Mehmet Ali Susam ile birlikte oturdu.
 
BU KURULTAY DÖNÜŞÜMÜN MİHENK TAŞIDIR
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşme fırsatı bulamadığını ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Kendisinin gündemi çok yoğun olduğu
için görüşemedim ancak kurultay süreci ile ilgili görüşlerimi defalarca bildirmiştim. Kendisine önerilerde bulunmak söz konusu değil. Genel başkanımız çalışacağı ekibi kendisi belirleyecektir. İnanıyoruz ki bu kurultay sürecinde partideki değişimin altı bir kez daha çizilecektir. Umuyorum, Parti Meclisi'ne ve diğer yönetim kadrolarına girecek kişiler tabanın istediği ve kabullendiği isimler olacaktır. Eminim ki partiyi kucaklayacaktır. İzmir'den kaç kişinin listeye girdiği önemli değil. Ancak Ege ve Trakya diğer illerden farklı değerlendirilmelidir. Partinin en güçlü olduğu il İzmir'dir. Ve buna göre takdir belirlenecektir. Üç olmuş, beş olmuş önemli değil, önemli olan o görevi layıkıyla yapabilmektir. Genel başkanımıza atacağı her adımda destek olacağız. Bu kongre dönüşümün mihenk taşıdır. Çünkü yerel seçimler Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler bu kadrolarla yapılacaktır" dedi.
 
ÖNEMLİ OLAN NİTELİK
CHP Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Prof. Dr. Birgül Ayman Güler de kurultayın temelinin tüzük kurultayında atıldığını söyledi. Güler, "Bu kurultayın diğer kurultaylardan en büyük iki farkı çarşaf liste ile yapılacak olması ve cinsiyet-gençlik kotasının uygulanacak olmasıdır. Genel başkanımız kendisine kolaylık sağlayabilecek önerileri, blok liste ile seçime gidilmesini isteyen partilileri elinin tersi ile itmiştir. Çünkü önemli olan örgütün sesine kulak vermektir. Parti meclisi sayısı yeni sistemde 80'den 60'a düşecek. İzmir'in PM'deki sayısının da düşeceği sayısı muhtemeldir. Gönül daha fazla sayı ile temsil edilmek ister ancak bu diğer illere haksızlık anlamına gelir. İzmir'in nasıl temsil edildiği, kaç kişi ile temsil edildiğinden daha önemlidir. Önemli olan nitelik ve temsilin kalitesidir"

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
partizan 17 Temmuz 2012 Salı 14:32

son kaleyide akp ye vermek icin ellerinden geleni yapar bu ekip.

Yorumu oyla      17      7  
Behzo 17 Temmuz 2012 Salı 14:00

Ataturk'te raki icerdi yusuf arkadas. Turkiye Cumhuriyetini kurdu. Tayyip erdogan alkol kullanmiyor ama halki soyup kendine gemicikler aliyor. Neden bunlardan korkmuyorsun ;)

Yorumu oyla      16      6  
yorumcular 17 Temmuz 2012 Salı 11:30

Bir yemeği gözünde büyüten küçük adamlar... AKP yorumcuları yine tedbili kıyafet dalmışlar.. başka kapıya Siz AKP SALTANATINın yüzde birne bakın...

Yorumu oyla      13      6  
emekci 17 Temmuz 2012 Salı 10:23

oh ye kurkum ye halka bunun hesabını nasıl verceksınız,sayın vekıler işkı sofralarından kalkında size oy veren halkın dertlerını dınleyın ,secım zamanında nasıl oy ıstemeye gelceksınız tekrar yuzunuzu goren cenletlık,siz boyle devam edın boyunuzun olcusunu alırsınız bir gun

Yorumu oyla      13      8  
Yusuf 17 Temmuz 2012 Salı 10:10

İşte CHP... Yine yemek-rakı masalarında siyaset yapılıyor. Böyle gelmiş böyle gidecek korkarım vallaahhhh

Yorumu oyla      13      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HAS Parti'den 'Kurtulmuş 2. adam' iddialarına yanıt
HAS Parti, Numan Kurtulmuş'un teşkilatta Erdoğan'dan sonra tek yetkili ...
Arınç: Suriye'ye yeni yaptırımlar gelebilir
Başbakan Erdoğan'ın Rusya'ya gideceğini açıklayan Başbakan Yardımcısı ...
CHP kurultay salonunu tanıttı
Büyük Kurultayın yapılacağı Ankara Spor Salonu basın mensuplarına tanıtıldı. ...
 
Günay’a çağrı: Samimiysen bakanlıktan istifa et
CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, "Sayın Günay'ın, katliam sanıklarının ...
CHP Kurultayı: Çok bilinmeyenli denklem…
Büyük Kurultay mesaisi geldi/çattı… Partiyle ve siyasetle uzaktan yakından ...
CHP'den Sosyalist Enternasyonal'e Suriye çağrısı
CHP'den Umut Oran, Sosyalist Enternasyonal başkanı Papandreu'ya bir mektup ...
 
Tekin: AK Parti'den sürpriz katılımlar olabilir
CHP İstanbul milletvekili Gürsel Tekin, merkez sağa çağrılarının AK Parti'de ...
AK Partili Dağ sünnet şölenine katıldı
Ak Parti İzmir Milletvekili Av. Hamza Dağ, Ak Parti Bornova teşkilatı ...
Kurtulmuş’un AK Parti’deki görevi belli oldu
Genel Başkan Numan Kurtulmuş Başkanlığında Ankara'da toplanan HAS Parti ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Atatürk bizden biridir!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (6) “Hamam mı? yoksa Spa mı?”
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva