HABERLER>POLİTİKA
13 Temmuz 2012 Cuma - 01:54

'Akay görevden alındı' iddiası balon çıktı!

Ömer Cihat Akay’ın, Abdullah Tekbaş’ın Yargıtay’a yaptığı itiraz sonrası görevden alındığı iddiası AK Parti İzmir’i karıştırdı.

 Akay görevden alındı  iddiası balon çıktı!

Fatih Yapar/EGEDESONSÖZ - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı 9 Haziran'da gerçekleştirilen İzmir İl Kongresi'nin ardından yaşanan başkanlık krizi Yagıtay'a taşınmıştı.

Konak İlçe Seçim Kurulu'nun İl Başkanı Ömer Cihat Akay'ı başkanlıktan düşürmesinin ardından Abdullah Tekbaş göreve gelmiş Yüksek Seçim Kurulu'na yapılan müracattan sonra Akay tekrar başkanlık koltuğuna Oturmuştu. Mücadeleyi bırakmayan Tekbaş'ın Yargıtay'da yaptığı itirazın incelenmesi devam ederken akşam saatlerinde yeni karar verildiği iddiası parti kulislerine düştü. Yargıtay'ın Akay'ı görevden almasının yolunu açan kararı aldığı iddiası partiyi hareketlendirdi. İzmir İl Teşkilatı bir anda karışırken yoğun telefon trafiği ve genel merkez görüşmelerinin ardından sonuca ulaşıldı. İddianın asılsız olduğu ortaya çıktı.

Partiyi karıştıran iddialara Genel Merkez anında cevap verdi. İzmir Koordinatörü Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, böyle bir şeyin olmadığını ifade etti. Erdem, "Yargıtay'da karar alındığı yönünde bilgiler geldi. Böyle bir durum ve verilen bir karar yok. Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Ekrem Erdem ile görüştüm. O da bana 'bize bilgi gelmedi. Bilgimiz yok. Böyle bir karar tebliğ edilmedi' dedi. Genel merkez hukukçuları da konuyla ilgili araştırma yaptılar. Alınmış bir karar yok" dedi.

GÖREVİMİN BAŞINDAYIM

İzmir'de yaşanan sancılı süreci idare eden ve genel merkez adına çalışmalar yapan Erdem, kendisinin görevden alındığı yönündeki iddialara da cevap verdi. Erdem, "Görevimin başındayım. İzmir koordinatörlüğü görevim devam ediyor" dedi. Erdem, "Salı günü genel merkezde toplantı yaptık. İl Başkanı Ömer Cihat Akay, başkan yardımcıları Atilla Kaya ve Mahmut Badem'in de bulunduğu bir görüşme oldu. Genel Başkan Yardımcımız Ekrem Erdem Bey toplantıya beni de çağırdı. Beşli bir toplantıda buluştuk. Güzelbahçe'de ilçe başkanının istifasından sonra kimin atanacağı konusunda görüş alışverişinde bulunduk. Adaylık için üç isim ön plana çıktı. Sonra burada İl Başkanı Ömer Bey 'biraz daha çalışalım' dedi. Kesin karar verilmedi. Bu toplantıdan benim haberim yoktu. Ekrem Bey beni de çağırdı. İzmir ile ilgili görevim devam etmese bana bilgi sorulur muydu? Görevden alınsam bu toplantıya çağrılır mıydım?. Ben halen daha yetkiliyim. Görevim devam ediyor" ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 22 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
SIDDIK SAMİ ONAR 14 Temmuz 2012 Cumartesi 09:31

Yorum yapan arkadaşlarımızın bir kısmı Ak Partili,bir kısmı ise değil.Ak Partili olmıyanların Ak Partinin içini karıştırmaktan doğal ne olabilir,ama ben Ak Partiliyim deyipte sözüm ona Ömer Cihat Akay'ı yıprattığını sanan aklı evveller Partimize zarar veriyorsunuz.Bu Parti'de görev yapmak bu değil,Siz ister beğenin ister beğenmeyin Sandıktan ezici çoğunlukta kim çıktı ise o sonuca şapka çıkaracaksınız ve edebinizle oturacaksınız.Bunun dışında yaptıklarınızla Ak Parti'li değilsiniz !...

Yorumu oyla      13      8  
m.yıldırım 14 Temmuz 2012 Cumartesi 00:29

sy teşkilat mesubu arkadaş bizi sandıkta yenemeyenler aramıza nifak sokarak yenmek istiyorlar onyıl önce bu ülkeyi hamuduyla yiyorladı ama kimseden çit çikmıyordu şimdı olmayan suçun hesabını pervasızca yargısıs infaz ediyorlar ben bş güveniyorum böyle bir suç olsaydı gereyini yapardı çünkü o dünya liderini temsil ediyor saygılarımla.

Yorumu oyla      13      9  
muhalefete muhalefet 13 Temmuz 2012 Cuma 23:22

bakın arkadaşlar.başbakanı örnek alın.kimseyi dinlemez yoluna işine hizmetine devam eder.laf çok olanlar hep ezik insanlar.sağda solda başaranında ardından başaramayanında ardından sürekli fiskos bunların işi..e yapacakları birşey yok ki..çaışan zaten rakamlarla belli ediyor kendini..niye sizleri kale alıp canını sıksın ki..adam iş yapıyor..ha bi de öyle bir yaptırtırıyoki teşkilata helal olsun..bu gidecekte kim gelecek allah aşkına geleni gördü izmir.bunlar mı başbakanı izmirde temsil edecekti.

Yorumu oyla      12      6  
doğrucu mahmut 13 Temmuz 2012 Cuma 22:39

bu güne kadar olupta iş yapamayanlar böyyleee konuşuupp duruyo..hani top benim ayağımda olsa nasılda gol atardım diyerek maç izleyen top ayağındayken o yaşa kadar hep kaleyi aşırtanlar vardır ya hiç bir şey olamamış insanlar ..işte sadece konuşur bunlar o kadar..fırsat kovalamaca..bir umut işte bunlarla uğraşacağınıza allah adına bi işe yarayın..susun bari......

Yorumu oyla      13      9  
birisi 13 Temmuz 2012 Cuma 22:33

madem herşeyi bu kadar iyi yapacak kişiler vardı da bu ak parti tabanında bu güne kadar bu partinin izmirdeki hali neydi cihat başkana kadar çok merak ediyorum adı yoktu dışardan insanları yıparak oy arttırılan günler mi unutuldu nedir şimdi her kafadan bir ses nasıl bir adaletsizliktirki bu insan göreve geldiği andan itibaren bir saniye durmadan ve teşkilatını da durdurmadan görev başındaydı ak partinin rüyasında bile göremeyeceği bir oy oranına ve başarıya ulaştı.cahil cühelalar bile azaldı

Yorumu oyla      14      12  
ak partili 13 Temmuz 2012 Cuma 22:21

kimse olumsuz ses cıkarmasın diye hep yanlış tercihler sonuc seferihisar artık komık olan bir teskilat chp liler memnun

Yorumu oyla      15      8  
ak parti karşıyaka 13 Temmuz 2012 Cuma 18:00

yahu bu ne rezillik, cihat efendi, yandaş ilçe baskanlarınıda al ve git, sizler bu partiyi yerle bir ettiniz, halk bunun cezasını soracaktır sizlere....

Yorumu oyla      23      8  
karşıyaka 13 Temmuz 2012 Cuma 16:08

yeter artık!bu başkan düştümü,düşürüldümü,tökezledimi biri söylesin.meraktan çatladık.nasıl bir düşüşse....

Yorumu oyla      23      7  
düştü ,düşecek ,,,düştüüüü... 13 Temmuz 2012 Cuma 15:41

ben hayatım boyunca koltuğu bu kadar sallantıda olan bir başkan daha görmedim .yağmur yağsa il başkanı düşüyor dolu yağsa düştü,düştü derler ,kar yağsa kesin düştü derler bu başkana güneş bile açsa düştü derler benim il başkanına naçizane tavsiyem kendine yakışanı yapsın ve sürekli düşürülmekten kurtulsun ..........

Yorumu oyla      29      9  
orhan yardım 13 Temmuz 2012 Cuma 15:01

'Akay görevden alındı' iddiası balon çıktı! haberi balon çıkarsa ne olacak...

Yorumu oyla      26      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’de kurultay stratejisi belli oldu
Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, CHP’nin 34. Olağan Kurultay temasının ...
‘Düşen uçakla ilgili tüm bilgileri hükümete verdik’
ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Akdeniz'in doğusunda düşürülen ...
‘AK Parti’nin daveti genel kurulda ele alınacak’
Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Başbakan ...
 
Eyipişiren’den Kocaoğlu’na: Balbay’a da karşı çıksaydın
CHP Parti Meclisi Üyesi Levent Eyipişiren, İl Kongresi sürecinde kendisine ...
Tacettin Bayır, Başbakan'a hakaretten yargılanıyor
Urla’da geçen yılki seçim çalışmaları sırasında, "Mustafa Kemal'e uzanan ...
Deniz Baykal'dan sürpriz Ege yoklaması
CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Didim Belediye ...
 
Gül ve Erdoğan’a ‘Uludere' soruşturması yok
CHP’li Mahmut Tanal’ın Uludere’deki bombardımanda 34 kişinin yaşamını ...
AK Parti’den Kurtulmuş’a birleşme teklifi
Başbakan Erdoğan, AK Parti'ye transfer iddialarıyla gündeme gelen HAS ...
CHP’de Alevilik çatlağı: Din demek provokedir!
CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün "Alevilik bir dindir" sözlerine ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Atatürk bizden biridir!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (6) “Hamam mı? yoksa Spa mı?”
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva