HABERLER>SPOR
22 Haziran 2024 Cumartesi - 23:14

'Arda Güler 30 dakika oynayacak durumda değildi'

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, “ Arda maça çıkacak durumda değildi. 30 dakikadan fazla oynayabilecek durumda değildi. Maçın son 20 dakikası oyuna sokmamayı da düşündük. Sonra değiştirmeye karar verdik. Çünkü iyi oyuncular sahada olmalıdır. Kenan da tercih ettik. Bazen unutuyoruz ama oyuncularımızın çoğu kulüplerinde devamlılıkla oynamaya alışık değiller” dedi.

 Arda Güler 30 dakika oynayacak durumda değildi

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu ikinci maçında Portekiz'e 3-0 mağlup oldu. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, açıklamalarda bulundu. İlk gole kadar maçın dengeli geçtiğini ifade eden Vincenzo Montella, “Birtakım fırsatlar yakaladık ama değerlendiremedik. İlk hatamızda ise cezalandırıldık. İlk gole kadar maç dengede gitti. İkinci golde şanssızlık yaşadık. O golden sonra maçın dengesi değişti. Avrupa'nın en iyi ekiplerinde biri karşısında maçın tamamında eşit bir mücadele sergiledik. Bizden daha etkiliydiler, farkı da o oluşturdu" şeklinde konuştu.

“BAZI NOKTADA YETERİNCE CESUR DAVRANAMADIK”
Portekiz maçına iyi hazırlandıklarını söyleyen Montella, “Biz bu maça odaklandık. Bazı noktada yeterince cesur davranamadık. Bu maçı belki de biraz kafamıza büyüttük. Sahada bu turnuvada daha fazla tecrübesi olanlarla vardı. Sonucun sebebi bir sonraki maça odaklandığımızdan dolayı değil" diye konuştu.

“ARDA MAÇA ÇIKACAK DURUMDA DEĞİLDİ”
Arda Güler’in ilk 11’de başlamaması üzerine ise Vincenzo Montella, şu yorumlarda bulundu:

“Maçı kaybettiğinizde milli takım olarak da kulüp olarak da düşman bellenen teknik direktör olur. Belirttiğiniz nedenlerle bunu yapamadık. Kenan ve Arda çok iyi oyuncular. Arda maça çıkacak durumda değildi. 30 dakikadan fazla oynayabilecek durumda değildi. Maçın son 20 dakikası oyuna sokmamayı da düşündük. Sonra değiştirmeye karar verdik. Çünkü iyi oyuncular sahada olmalıdır. Kenan da tercih ettik. Bazen unutuyoruz ama oyuncularımızın çoğu kulüplerinde devamlılıkla oynamaya alışık değiller. Hafta 1 maç belki ama 4 günde 1 maç oynadığı zaman maç fiziksel ve zihinsel olarak hazır olmanız gerekiyor. Kenan bir önceki maçta da çok iyi oynadı. Polonya karşı da çok iyi oynadı. Futbolcular değişik durumla karşı karşıya, 3 günde 1 maça çıkıyorlar. Sebep bu.”

“ARDA SAKATLIK RİSKİNİ GÖZE ALDIĞINI BİLMESİNE RAĞMEN SAHAYA ÇIKMAK İSTEDİ”
Arda Güler ile ilk yarının bitmesinin ardından konuştuğunu söyleyen Montella, "Arda çok iyi ve zeki bir oyuncu. Ülkesiyle gurur duyan ve tutkuyla sporunu sergileyen bir oyuncu. Sakatlık riskini göze aldığını bilmesine rağmen sahaya çıkmak istedi. İlk yarının sonunda konuştuk. Art niyetli spekülasyonlar istediğimiz bir şey değil. İstişareler yapılarak kararlar alınıyor" ifadelerinde bulundu.

“OYUNCU DEĞİŞTİRME ŞANSIMIZ O NOKTADA BİTMİŞTİ”
Maç sırasında oyuna santrfor almayı düşündüğünü ifade eden 50 yaşındaki deneyimli teknik adam, “Maça esnasında bunu düşündüm. Ama ilk yarının sonuna doğru sakatlık yaşadık, değişiklik yaptık. Son oyuncu değişikliğinde de bir santrfor sahaya sürdük. Ama Samet sakatlandı. Dolayısıyla oyuncu değiştirme şansımız da o noktada bitmişti” dedi.

“BÖYLE BİR RAKİBE KARŞI UFAK HATA YAPTIĞINIZDA CEZALANDIRILIYORSUNUZ”
Eşit bir maç oynadıklarını söyleyen İtalyan teknik adam, “Geçtiğimiz maçta da zorluklar yaşadık. Belki de bir önceki maçta daha fazla riskli pozisyon oldu. Yapılan büyük hatalara baktığınızda eşit bir maç oynadık. Böyle bir rakibe karşı ufak hata yaptığınızda cezalandırılıyorsunuz. Sonuca baktığınızda haklı görülebilirsiniz ama kendi oyuncularımıza baktığımızda bir kısmını peş peşe 2 maç oynayamaya alışık değil. 4 günde 1 maç oynamak farklı bir durum. Aynı oyuncularla sahaya çıkmak mümkün değil. Aynı defansif hattı kullanmak mümkün olmadı. Teknik ve taktik açısından 1 değişiklik yaptık. Kenan ile Kerem değişti” şeklinde konuştu.

“BUNLAR FUTBOLDA BAZEN OLUYOR”
Samet Akaydin'in kendi kalesine attığı golün sebebini iletişimsizliğe bağlayan Vincenzo Montella, sözlerini ise şöyle tamamladı:

“İletişimsizlik oldu. Bunlar futbolda bazen oluyor. Maalesef bugün bizim başımıza geldi. Benim teknik direktörlüğünü yaptığım ekibin başına geldi. Bazen başka ekiplerin de başına geliyor.”

 
'Biji Portekiz' diyen eski milletvekiline tepki!
 
Kadın cinayeti: Eski eşini öldürüp başında bekledi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Biji Portekiz' diyen eski milletvekiline tepki!
A Milli Futbol Takımımızın Euro 2024'te grubundaki ikinci maçta Portekiz'e ...
Gündoğdu Meydanı'nda maç keyfi
İzmir'in Konak ilçesinde vatandaşlar, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası F ...
Milli yüzücü Emre Sakçı, Avrupa şampiyonu oldu
Sırbistan’nın başkenti Belgrad kentinde 17-23 Haziran tarihlerinde düzenlenen ...
 
A Mili Takım, Portekiz'e diş geçiremedi!
A Milli Futbol Takımı, Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu ikinci ...
Gürcistan-Çekya maçında kazanan yok!
Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu ikinci maçında Gürcistan ile Çekya 1-1 berabere kaldı.
Portekiz maçı öncesi iki sakatlık!
EURO 2024'te Portekiz'le karşılaşacak A Milli Takımımızda iki isim sakatlığı ...
 
Pınar Karşıyaka uzun arayışında!
Basketbol Süper Ligi ve Avrupa arenasında yeni sezonda başarı çıtasını ...
Karşıyaka'da iç transferde ilk imza Enes'ten
TFF 3'üncü Lig'de yine iddialı olduğu yeni sezon için transfer çalışmalarına ...
Aliağa Futbol'da Ahmed Furkan da gitti
TFF 3'üncü Lig'de yeni sezon öncesi kadrosuna neşter vuran Aliağa Futbol, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (4) Önce bakkallar azaldı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siyasi yasak gelirse ne olacak?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Horus'un Gözü
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva