Türkiye'de ilginç mimarisiyle dikkat çeken yapılar
Gemi şeklinde inşa edilen öğrenci yurdu, ters ev ve kitap şeklinde tasarlanan kütüphaneler... Anadolu Ajansı, Türkiye'nin dört bir yanında bulunan ve ilginç mimarileriyle dikkat çeken yapıları derledi. İşte hepsi Türkiye'de bulunan ve dikkat çeken o yapılar...Antalya'da bir grup girişimci tarafından yaptırılan ve dünyadaki 13'üncü örneği olduğu belirtilen "ters ev"
Mersin'de gemi şeklinde inşa edilen 7 katlı bina görenlerin ilgisini çekiyor.
Öğrenci yurdu olarak kullanıldığı öğrenilen bina, ilginç görüntüsüyle dikkati üzerine topluyor.
İlk 2 katı gemi güvertesi şeklinde yapılan bina, çevresindeki apartmanların yanında oldukça farklı duruyor
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Astronomi ve Uzay Bilimleri Gözlemevi, mimari yapısıyla Kayseri'nin ilginç binaları arasında yer alıyor.
Rize'de il merkezine bağlı Dağınıksu Mahallesi'nde arsası bulunan ve İstanbul'da yaşayan Sadri Kopuz, 2013 yılında bu alana ev yapmaya karar verdi.
Bölgenin eğimli olması sebebiyle evini inşa etmekte zorlanan Kopuz, tapulu arsasından geçen mahalle yolunun üzerine beton kolonlar dikerek 3 katlı bina yaptı.
Kopuz, böylece yaptığı yeni ev nedeniyle yolu da kapatmamış oldu.
Ankara Gölbaşı Belediyesi'nin kültür merkezi olarak kullandığı bina kitap şeklinde tasarlanmış ve şu an kütüphane olarak hizmet veriyor.
Arazi yapısından kaynaklanan sorunlara vatandaşların farklı çözümler üretmesiyle dikkati çeken Rize, neredeyse her ilçesindeki ilginç evleriyle ziyaretçilerini şaşırtıyor.
Güneysu ilçesine bağlı Gürgen köyünde yaşayan Bilal Atasoy da kayalara çelik halatlarla bağladığı evinde yaşamını sürdürüyor.
Yıllar önce arazisindeki yamaçta bulunan büyük kaya kütlesini oyan Atasoy, bu alana 6 metrekarelik tek odalı ahşap yapı inşa etti. Atasoy, evini sağlamlaştırmak için çelik halatlarla çevredeki kayalara bağlayarak farklı bir yapıya imza attı.
İstanbul'daki 41 kat yüksekliğindeki QNB Finansbank Kristal Kule, 6 yüzeyli köşegeninden simetrik kesik bir kristal formuyla ilgi çeken yapılar arasında yer alıyor. Bina, Mimar Henry N. Cobb ve José Bruguera tarafından tasarlanmış.
Mimarisiyle ilgi çeken İstanbul'daki Kozyatağı Modern Mehmet Çavuş Camii, 1997 yılında ibadete açılmış. Caminin mimari yapısında ana kubbenin dört tarafı, üçerli yatay beşik örtü sistemiyle örtülmüş
Amerikan Yeşil Binalar Konseyi tarafından LEED Platinum Sertifikası'na layık görülmüş olan Rönesans Tower, İstanbul'daki ofis binaları içinde mimarisiyle ön plana çıkıyor.
Artvin Çoruh Şehir yerleşkesinde 4 bin 500 metrekare alan üzerine inşa edilen kütüphane, üç kitabın bir masa üzerine simetrik olarak konumlandırılmış görüntüsüyle dikkat çekiyor.
Deprem riski nedeniyle yıkılan ve yeniden yapılan İstanbul'daki Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi, 23 Ekim 2015'te ibadete açıldı.
Mimar Hilmi Şenalp'in, İslam dünyasında kullanılan bazı motifleri tek bir camide toplayıp yeni bir cami stili geliştirerek yaptığı cami, gündüz hava ne kadar karanlık olursa olsun elektrik kullanmaya gerek bırakmayan dışarıyı görebilen 12 ayak üzerine kurulu.
İstanbul'da yer altına inşa edilen Büyükçekmece Sancaklar Camii, Mimar Emre Arolat tarafından yapılmış.
Dünya Mimarlık Festivali'nde birinci olan Sancaklar Camii, alışagelmiş camilerden farklı yapısıyla dikkat çekerken, Hz. Muhammed'e ilk vahyin geldiği Hira mağarasından esinlenerek inşa edilmiş.
İzmir'de SAYA Grup tarafından Bayraklı İlçesinde yapımı tamamlanan Folkart Towers, 200 metre anten yüksekliğiyle Avrupa'nın 5., Türkiye'nin en yüksek 2. ikiz kulesi.
Karabük'te hayırsever iş adamı Kamil Güleç tarafından Karabük Üniversitesi'nde (KBÜ) yaptırılan, mimarisiyle ABD'nin Kansas eyaletindeki kütüphaneyi andıran Kamil Güleç Kütüphanesi'nden yararlanmak isteyenler, 60 bin matbu esere ve elektronik kaynaklarla 6 milyon kitaba, dergiye, makaleye ulaşabiliyor.
"Türkiye'nin Eyfel'i" olarak adlandırılan 100.7 metre yüksekliğindeki EXPO 2016 Kulesi, Antalya'nın simgelerinden biri haline geldi.