İZMİR

Dikili turkuaz deniziyle bu yaz da mest ediyor

Dikili, Bademli köyü bölgesindeki deniz, Türkiye’nin en iyi denizlerinden sayılabilecek güzellikte. Denizin turkuaz rengi, berraklığı, ısısı ideal diyebiliriz.

Bademli koy ve plajları yarı organize, bir çoğunda yüksek sesli müzik yok fakat arkada bir yerlerde bir şey alınabilecek ufak büfe, kafe tarzı alanlar var.

Bizce en ideali bu. Bazı koy ve plajlar ise gasp edilmiş...

Bademli koylarında veya Bademli plajlarında hiç keyif almadan dönebileceğiniz bir yer olması mümkün değil...

Hepsinin ayrı ayrı güzellikleri var. Kimisinde kil banyosu yapabilir, kimisinde kaplıcaya girebilir, kimisinin turkuaz rengine büyülenebilirsiniz. Denizi sevenleri böyle alalım....

PİSSA KOYU Plaja şöyle uzaktan bir bakınca turkuaz mavisi rengi, beyaz kumu ve cam gibi suyu ile göz alıyor. Hal böyle olunca Bademli köyünün en popüler plajlarından birisi olmuş. Bademli Pissa plajına girerken herhangi bir giriş ücreti yok. Sadece şezlong/şemsiye kiralarsanız şezlong başına cüzi bir ücret ödeniyor.

Plajda herhangi bir işletme olmadığında öyle yüksek sesli müzik filan yok. Plajın arkasında kalan üst bölümde giyinme kabinleri ve ufak bir büfe var. Buradan yeme içme ihtiyacını giderebilirsiniz.

Pissa plajına giden yollar biraz bozuk, yolun bir kısmı toprak. Alçak araç ile altını vurma riski var. Araçla plaja geldiğinizde hemen sol tarafta özel bir otopark var. Bir de belediye otopark alanının hemen bir üst bölümünde bağımsız bir arazi var. Buraya aracı park ederseniz ise hiçbir ücret ödemenize gerek kalmıyor..

ILICA KOYU Bademli Ilıca koyu tekne turlarının en son yüzme molası verdikleri bir koy. Tekne kıyıya doğru bir halat bağlıyor. Kıyıya ulaşmak için bu halat hizasından gitmenizi söylüyorlar çünkü kıyıda bolca deniz kestanesi var.

Halatı takip ederek dikkatlice kıyıya ulaştıktan sonra ufak bir taş odacık içerisine akan kaplıca suyu var. Su sıcaklığı 50 derece civarında, çok çok sıcak..

HAYITLI KOYU Bademli köyüne 7 km mesafede yer alıyor. Burada denizin rengi diğer plajlar gibi tropik bir görüntüde değil ama suyu inanılmaz berrak. Hayıtlı koyu el değmemiş bir koy. Kumsalda bir işletme, şezlong vs. yok. Buraya gelirken kendi sandalye ve şemsiyenizi mutlaka yanınıza alın. Denizi daha çok taşlık. Taşlı deniz sevmeyenler için iskele de var.

Garip adası ise hemen Kalem Adası’nın karşısında yer alan, tamamen bakir bir ada. Adada hiçbir otel, işletme ya da yerleşim yok. Sadece özel tekne turları ile denize yüzmeye gelenler var.

AKVARYUM KOYU Tropik adaları aratmayan Kalem adası denizi ile ön plana çıkıyor. Kalem adasında sadece tek bir işletme var, Oliviera Resort. Fakat konaklama fiyatları her daim çok yüksek görünüyor. Bu sebeple kalem adasında kalmak yerine Bademli köyünde kalarak tekne turları ile buraya yüzmeye gelmek en mantıklısı.

HANIMIN KOYU Tekne turu ile giderseniz ikinci durak Hanımın koyu olacak. Denizin dibi kum, turkuaz rengi ve tertemiz. Fakat buranın en önemli özelliği sahildeki taşlardan çıkan doğal killer. Kıyıdaki kayaların üzerinde yer alan doğal killeri kazıyarak tüm vücuduna süren insanları göreceksiniz. Sizde diler denizin keyfini çıkarın dilerseniz de kil banyosu yapın Hanımın koyundan çok keyif alacaksınız.

KÜÇÜK ZİNDANCIK KOYU Kumsal bir alanı olmayan ve tesis barındırmayan küçük bir koy burası. Sahilde yer alan evlerin aralarındaki yollardan inerek denize gidebilirsiniz. Yahut tekne turu ile giderseniz mutlaka Küçük Zindancık koyunda yüzme molası veriliyor. Bu koy geceleri ay ışığını hiç almadığı için karanlık olduğundan zindancık olarak anılmış. Fakat deniz şahane, turkuaz rengi su burada da hakim. Deniz gözlüklerinizi almadan yüzmeyin.

KİLLİK KOYU Killik koyuna gitme imkanınız olmadı ama bu koyda da iki adet organize işletme olduğunu biliyoruz. Barcelona ve İkizler beach. Kumsala ayak basmak için bu 2 organize plajdan birisine giriş ücreti ödemeniz gerekmekte. Tercih edenler için listemize burayı da ekledik.