Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nde 23 Mart günü gerçekleştirilecek olan cumhurbaşkanlığı adayını belirleme ön seçimi öncesi İzmir’de kritik bir zirve gerçekleştirildi.

Kılıçdaroğlu'ndan vatandaşlara 'İmamoğlu' çağrısı! Kılıçdaroğlu'ndan vatandaşlara 'İmamoğlu' çağrısı!

İzmir’deki ön seçimden sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, ilçe belediye başkanları ve il yönetimi katıldı

ASLANOĞLU: ÇALIŞMALARI GÖZDEN GEÇİRDİK
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu , “Belediye başkanlarımız ve il başkan yardımcılarımız ile birlikte ilimizde ön seçim çalışmalarını gözden geçirdik. Pazar gününe kadar yapmamız gereken çalışmaları belirledik. Pazar günü İzmir ve CHP’ye yakışır bir şekilde ön seçimimizi gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

TUGAY: TARİHİ BİR GÜN OLACAK 
Pazar günü hep birlikte sahada olacaklarını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Pazar günü CHP ve Türkiye'nin demokrasisi için tarihi bir günü yaşayacağız. Son aylarda yoğun bir üye katılımı oldu. Üye sayımızda ciddi bir artış oldu. Türkiye'de ilk defa bir partide üyelerin katılımı ile cumhurbaşkanı adayı belirlenecek. İlklerin partisi olduğunu her zaman söylediğimiz CHP demokrasi iradesini bu pazar günü sandıkta gösterecek. Bugün yaptığımız toplantıda birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu ve örgütümüzün motive olduğunu hep beraber gördük. Pazar günü hepimiz sahada olacağız. Örgütümüz ile birlikte olacağız ve güzel bir gün olacak tarihi bir gün olacak. Şimdiden CHP’ye hayırlı olsun” diye konuştu.
 
ARSLAN: ÖNEMLİ BİR KİLOMETRE TAŞI
Kentte ön seçimden sorumlu milletvekilleri arasında yer alan İzmir Milletvekili Ednan Arslan, “Bugün aile içi toplantı yaptık. Yerel yönetimlerin İzmir’de en üstü olan Sayın Cemil Tugay ve ilçe belediye başkanlarımız ile il başkanımız, il yönetimimiz ve ilçe başkanlarımız ile bir araya geldik. Son hazırlıkları gözden geçirdik. Örgütümüzün performansından son derece memnunum. Bizim dahil gözümüzden kaçan detaylar onların gözünden kaçmamış. Pazar günü çok yoğun katılım ile Cumhurbaşkanı adayımızı ilklerin ve kuruluş ve kurtuluşun şehri olan İzmir’de en yüksek oy ile yapacağız. Önemli bir demokrasi şölenine dönüşecek bu. Önemli bir kilometre taşı bu. Örgütümüzde büyük bir heyecan var. Son hazırlıkları genel başkan yardımcımızın başkanlığında gözden geçirdik. Pazar günü her şey çok güzel olacak” dedi.

KARASU: İKTİDARIN YOLUNU AÇACAĞIZ
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu ise, “Bugün il başkanımız, büyükşehir belediye başkanımız, İzmir milletvekilimiz Ednan Arslan ve ilçe belediye başkanlarımız ile Pazar günü gerçekleştireceğimiz seçim süreci ile ilgili bir toplantı gerçekleştirdik. İzmir 208 bin üyemiz ile CHP’nin en önemli amiral gemisidir. Üyemizin yoğun olduğu bir il. Aynı zamanda İzmir AKP iktidarının en çok baskılamaya çalıştığı, İzmir ve CHP arasındaki gönül bağını ortadan kaldırmaya çalıştığı ve kirli siyasetlerini alet etmeye çalıştıkları bir il olmasına rağmen 23 yıldır CHP’ye ciddi destekler verdi. Bunun için İzmirli hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Pazar günü 208 bin üyemiz Türkiye demokrasisi açısından çok önemli bir sınav verecek. 1 milyon 750 bine yaklaşan üye sayımızın 208 bini İzmir’de. Öğlen saatlerinde Çiğli örgütümüzü ziyaret etim, birazdan Bornova’yı ziyaret edeceğim.  Örgütümüzün ön seçime olan ilgili alakası, üyelerimizin bu ön seçimin sadece Cumhurbaşkanlığı ön seçimi olmadığını Türkiye demokrasisine altın harflerle yazılacak demokrasi mücadelesi olduğunu gördüklerini buna inandıklarını ve bu noktada ciddi bir tavır aldıklarını görüyorum. Bu olmasaydı 1 ay içinde 230 bin yeni üye kaydolmazdı CHP'ye. Bugün Türkiye'nin içinde bulunduğu durum ortadadır. İstanbul Belediye Başkanımıza, ilçe belediye başkanlarımıza, bağımsız basına, iş insanlarına karşı yapılan baskı tehdit malumunuz. Buna karşın Türkiye demokrasisi bir sınav veriyor. Bir mücadele veriyor. Biz bu önseçim kararını alarak yıllardır Türkiye’yi tek adamlaştıran ülkemizi her geçen gün yoksulluğa açlığa sefalete mahkum eden AKP iktidarına karşı 1 milyon 750 bin üyemizi önce Cumhurbaşkanı adayımızı belirlemeye davet ettik, 23 Mart sonrasında da 86 milyonun talebine dönüşmüş olan genel seçim sandığını Anadolu’nun dört bir yanında Türkiye'nin dört bir yanında dile getireceğiz. Toplumun her geçen gün artan erken seçim talebini haykıracağız. O sandık gelecek, bu iktidar gidecek.  Bu noktada CHP örgütü bu mücadeleye hazırdır. 23 Mart’ta halaylarla, davullarla, zurnalar ile bir demokrasi şöleni gerçekleştireceğiz. CHP üzerine oynanmak istenen oyunlara en iyi cevabı üyelerimiz verecektir. 23 Mart’tan sonra ise Anadolu’nun dört bir yanında erken seçim kampanyamızı başlatıp CHP'nin ilk genel seçimlerde iktidar olmasının yolunu açacağız hep beraber” diye konuştu.