Yerel Yönetimler

Buca’dan diyabet hastalarını sevindirecek proje

Buca Belediyesi, ilçede yaşayan 0 - 18 yaş arası çocuk ve gençler için Diyabet Sensörü Destek Programı’nı hazırladı.

Göreve geldiklerinden bu yana sağlık alanında gerçekleştirdikleri projelerle vatandaşların yanında olmayı amaçladıklarını anlatan Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, 'TİP - 1 diyabet hastaları gün içinde 10 - 15 kez parmak delme işlemiyle kan şekeri ölçümü yapmak zorunda kalıyor. Bu durum, çocuk ve gençlerimiz için yorucu bir süreç ve travmalara yol açtığının farkındayız. Bu nedenle çocuklarımızın kendilerini iyi hissetmesi ve ailelerinin de ekonomik olarak yanında olabilmek için Diyabet Sensörü Destek Programı'nı başlatıyoruz' dedi.



ÖNCELİĞİMİZ VATANDAŞIMIZIN SAĞLIĞI
Fiziki yatırımlar ve gelecek projelerinin bir bir hayata geçirdiklerini sözlerine ekleyen Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, 'Ancak bir önceliğimiz daha var. O da vatandaşlarımızın, çocuklarımız sağlığı ve mutluluğu… Ülkemizde her 10 bin çocuktan birinin TİP - 1 diyabet hastası olduğu varsayılıyor. Diyabetle mücadelede gerekli tedavi ve takip süreçlerinin daha etkin yürütülmesi amacıyla bu destek programını başlattık. Böylece ilçemizdeki diyabet hastası çocuklarımızın ve gençlerimizin daha sağlıklı bir yaşam sürmelerine katkıda bulunmak istiyoruz' diye konuştu.

AİLE BÜTÇESİNE DESTEK
Diyabet, özellikle çocuk ve gençler arasında giderek yaygınlaşan bir sağlık sorunu olarak dikkat çekiyor. Buca Belediyesi, diyabet hastası çocukların insülin seviyelerini takip edebilmeleri için gerekli cihazlara erişim sağlamayı hedefliyor. Program, ailelerin bütçesine katkıda bulunarak sağlık hizmetlerine ulaşmalarını kolaylaştırmayı amaçlıyor.



PROGRAMA KATILIM KOŞULLARI
Bucalı vatandaşlara özel uygulanacak Diyabet Sensörü Destek Programı 0 – 18 yaş aralığındaki vatandaşları kapsıyor. Projeden yararlanmak isteyenler, hastane raporu ile hastalığını kanıtlayarak velisi ile birlikte bizzat Buca Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğüne başvurması gerekiyor. Program ile ilgili detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlar 0232 439 10 10 (3162 – 3163) numaralı telefonu arayarak bilgi alabilecek.