EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden yakın zamanda emekli olan işçiler kıdem tazminatlarının ödenmesi talebiyle başlattıkları eylemler devam ediyor.
İşçiler son olarak geçtiğimiz Cuma günü eylem yapmış, eylem üzerine kapıya inen Başkan Tugay işçilere tarih vermişti. Tugay “Birbirimizi anlıyoruz. Sıkıntıların farkındayız. En kısa zamanda ben de ilgileneceğim. Canınızı sıkmayın en kısa sürede çözeceğiz." demişti.
İşçiler bugün de Başkan Cemil Tugay’ın çalışma ofisinin olduğu Kültürpark içerisindeki İzmir Sanat’ın önünde bir araya geldi. Mağdur olduklarını dile getiren verilen sözün yerine getirilmesini istedi.
‘BUGÜN GİT, YARIN GEL DENMESİN’
İşçiler adına açıklama Cihan Erdoğmuş “Geçen hafta Başkan Tugay’la yaptığımız görüşmede bu Çarşamba ücretlerin ödeneceği söylenmişti. Biz verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz. Başkan birinci ağızdan söz vermişti. Biz bugün tekrardan geldik. Başkan da burada. Dışarı çıkıp, bugün yatacağını kendisi iletmek zorunda. Bugün ödenmesini istiyoruz. ‘Bugün git, yarın gel’ sözleri olmasın. Bu işin çözülmesi gerekiyor. Altı aydır kıdem tazminatlarımızı alamıyoruz. Sadaka değil haklarımızı istiyoruz.Kredinin onaylanmasını bekliyorlarmış. Biz artık burada kredinin onaylanmasını beklemek istemiyoruz. Bu iş bir an önce çözülmeli. Artık bıçak kemikte” dedi.




