Mehmet KARABEL
Dikkat! Aziz Bey 'alçak perdeden' konuşuyor
29 Ocak 2018 Pazartesi

Evde, kahvede, dolmuşta, otobüste…

İzmir’in gündeminde en çok dillendirilen siyasi soru şu:

“Aziz Kocaoğlu ile devam mı, tamam mı?”

İzmir’in “Koca Başkanı” o koltukta neredeyse 14 yıldır oturuyor…

150 yaşındaki İzmir Belediyesi’nin…

Tarihindeki en kıdemli reisi…

O koltukta iki seçim kazandı…

Her iki seçim öncesinde de…

“Kararımı seçime altı ay kala vereceğim” dedi…

Şimdi…

Zamanında yapılırsa mahalli seçime 14 ay var…

Yine aynı şeyleri söylüyor…

Ancak bir farkla…

Bu kez özgün duygularını içinde saklasa da…

Artık, daha “sert”, daha “milli” ve daha “cesur”!

Sert, çünkü açık açık “Başbakan bana bir özür borçlu…” diyor…

Milli, çünkü “Afrin Harekatı”nın ne denli önemli ve gerekli olduğunu bir hükümet mensubundan daha iyi anlatıyor…

Cesur, çünkü Hükümet’e “İzmir üvey evlat mı?” diye sorabiliyor…

***

Ufak ufak açalım, kendi sözleri ile:

“AK Partili vekillerimiz durup durup İzmir Büyükşehir, Kocaeli’nden sonra en fazla para gelen il diyor… İzmirli esnaf, sanayici, işadamı, tüm insanlar vergisini doğru beyan ediyor, zamanında ödüyor ve dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi’ne de kişi başına fazla para geliyor… Bu AK Parti iktidarının bir lütfu değil, İzmirli’nin ödediği paranın Büyükşehir Belediyesi’ne yansımasıdır… Özel İdare Malları dağıtılırken bir kepçenin eski lastiği bile Büyükşehir’e verilmedi; hatırlatırım…”

***

Hani Kocaoğlu, Başbakan Yıldırım’dan geçen Ramazan’dan beri randevu beklediğini söylemişti ya… Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan da, “Belediye Başkanı’nın muhatabı Başbakan değildir, bizleriz” demişti ya… İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı bu kez Bakan Arslan’a sesleniyor:

“Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan dahil olmak üzere hangi bakana gitsek, hangi isteğimizi söylesek, (Sayın Başbakan’ın haberi var mı?) diye cevap alıyoruz… Bu cevabı alınca, biz de doğal olarak Başbakan’dan randevu istiyoruz… Siz yapın bu basit işleri, biz de ne Başbakan’a gidelim, ne de size gelelim…”

***

Kocaoğlu, bu çıkışları, “Daha fazla konuşursam İzmir’e zarar verir diye alçak perdeden konuşmaya çalışıyorum…” diye özetliyor…

Bunu Devlet’e saygısından yaptığını söylüyor…

Aslında işaret fişeğini çakıyor…

“Siz ne derseniz deyin, ben geliyorum…” diyor…

***

Ah, az daha unutuyordum…

Bi’de Menemen’in neredeyse 20 yıllık reisi Tahir Şahin’den…

“Pastanın üstüne krema” misali bir çıkış var…

Şahin Başkan, vizyonu geniş, “siyaset kaldırımı” çiğnemiş bir başkandır…

Bi’düşünün bakalım…

Neden, 24 saat önce kürsüden, Kocaoğlu’nun gözlerine bakarak…

“Hiç kimse merak etmesin, dost düşman da bunu böyle bilsin: İzmir Aziz’dir, Aziz kalacak…” diye İzmir’e ve Ankara’ya seslendi?

Sonsöz: Bir Tokat Atasözü: “Koca ceviz kocadıkça, ışkın (filiz) verir budadıkça…”

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
alkış 29 Ocak 2018 Pazartesi 21:49

Kocaoğlu muhalifleri birarada, ne güzel fotoğraf bu! İktidarın elini kolunu bağlamak için elinden geleni yaptığı bir başkanı, normal koşullar altında çalışan başkanlarla kıyaslamak da değil yapılan! Gönüllerinizden geçeni yapmadığı için mahkum ettiğiniz ama başka şehirlerdekilerin 'neden burada değil ki!' dediği bir başkan! Bu işlerin bir hesabı var, tahmini yolcu sayısı, sefer sayısı, geri ödeme hızı vs. bunları düşünen var mı?

Yorumu oyla      12      6  
Mister No 29 Ocak 2018 Pazartesi 19:43

Bazi yorumcular fikra gibi. Konak- Güzelbahce ha ? Kardes, kendine gel. Kocaoglunun Güzelbahceye yaptigi yatirimlari anlatta bizde bilelim. Metromu gelmis ? Izbanmi var ? Tramvaymi geciyor ? Kocaman HAYIR. 15 Yil sonra alti üstü bir iskele yapilabildi. Neyin kafasindasiniz birader. Eksik varmi ? Tabiiki. Kimde yok ? Ama dürüst olmakda var degilmi ?

Yorumu oyla      13      6  
Lütfen 29 Ocak 2018 Pazartesi 14:10

Diğer şehirlerin belediyelerini inceleyip sonra İzmir‘e laf söyleyin.Allah korkusu ve vicdanı olan gerçeği görür.Kapıkullarına ne söylesen boş.

Yorumu oyla      16      10  
29 Ocak 2018 Pazartesi 14:00

İzmirin ikinci hatay semti Egekent Burhan Özfatura ve Özal tarafından oturuma açıldığı 1990'dan beridir Aziz Kocaoğlu'nun görev yaptığı son 15 senedir 1 kere bile geldiğini görmedim. Aziz Kocaoğlu sadece konak güzelbahçe arasında yaşayan adamdır. Bu adamın izmire hele İzmirin kuzeyine zerre miktar faydası olmaz. Hele hele peşinde dolaşan Çiğli belediye başkanı Hasan Arslan'ın hiç faydası yok. Heryer perişan toz toprak

Yorumu oyla      16      9  
29 Ocak 2018 Pazartesi 13:57

daha adam Çiğli'de deniz olduğundan bile haberi yok :))) yazık.

Yorumu oyla      15      8  
29 Ocak 2018 Pazartesi 13:56

volkan kardeş Egekent-BornovaEvka3 metro projesi yıllardır halk arasında konuşuluyor. Güzergahı bile belli. İzbanın yetersizliğine karşılık daha kuzey şeride ve tüm toplu konut projeleri, çevreyolu ve bayraklıdaki yeni yapılan hastane üzerinden bornova Evka3'e ulaşan metro istiyor insanlar. Siz izban gibi köhne ulaşım aracına İzmirin kuzeyine ulaşımmı sağlandı sanıyorsunuz? Ne akepesi? akepeden bahseden kim? konuyu saptırma. Aziz Kocaoğlu yetersiz adamdır. Tek bildiği konak güzelbahçe arası. kuzeyden haberi bile yok adamın daha.

Yorumu oyla      15      7  
29 Ocak 2018 Pazartesi 13:03

Dikiliye saat sekizbuçuktan sonra araba yok. insanlar öğleyin de araba konmasını istiyor. sayın karabel bunları da inceleyip yazsanız ya.

Yorumu oyla      16      6  
Vatandaşız 29 Ocak 2018 Pazartesi 12:48

13.02.2016 tarihinde 90 dk aktarma hakkı iptal edilen vatandaş olarak Aziz Kocaoğlu’na diyorum ki çevre kentliler üvey evlatmı? Buralarda oturanlar devlete ve belediye ye vergi vermiyormu ? Toplu ulaşım kamu hizmeti değilmi. ? Madem. Bugünkü uygulama doğru 24.04.2006 tarihinden , 13.02.2016 tarihine kadar ( 10 yıl. ) neden bizlere 90 dk aktarma hakkı verdiniz. 2006 tarihinde Belediye Başkanı siz değilmiydiniz. O günden bu güne ne değiştide aktarma hakkını iptal ettiniz. Yoksa 1+ 7 ilçe bekediye başkanlığını diğer partilere kaptırmanız ile ilgisi varmı ? 90 dk aktarma hakkını geri istememiz sizleri bıktırmış olabilir. Ancak toplu ulaşımda hakkaniyetli bir düzenleme yapılmaz ise bu isteğimizi her zaman tekrar edeceğiz. Toplu ulaşımda Merkez kent e yaptığınız sübvanseyi , çevre kentliye yüklüyemezsiniz. Bu konuda Bir külfet varsa hakkaniyetli olunması, keyfi uygulama yapılmaması gerekir.

Yorumu oyla      16      9  
Lombak 29 Ocak 2018 Pazartesi 12:20

Bu iş aynı zamanda ilçe belediyeleriyle koordineli. E büyükşehirde milli biri var diyelim. Merkez ilçe Konakta HDP sempatizani var. Nasıl olacak bu iş?

Yorumu oyla      16      10  
Vicdan gerekir 29 Ocak 2018 Pazartesi 11:23

Aday olur olmaz kişisel tercihi, Tekrar seçilir seçilmez o İzmir‘in tercihidir.Ak Partinin bütün engellemelerine rağmen düne kadar ortağı olan fetö kumpasına rağmen, Sayın Binali Yıldırım‘ı aday çıkartıldı yine olmadı.Toplumun karşısına çıkan bütün Ak Partililer başlıyor Kocaoğlu bitiriyor Kocaoğlu.Ak partili seçmenden bile oy alıyor.Daha güzel İzmir elbette olur ama toplumu ötekileştiren bundan medet uman, kapıkulluğunu insanlık zanneden, sadece 24 saat ağustos böceği gibi konuşan, tarım ve hayvancılık yerine inşaata bel bağlayan iktidar karşısında başarılı belediye başkanı olmak zor iş.

Yorumu oyla      18      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva