Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
5 Ekim 2024 Cumartesi

Uzun uzun yıllar önce çok şirin bir şehirde Townç Sowyer diye bir maceraperest yaşarmış… Etrafındakilerle birlikte yaşadıkları bu şirin şehrin geleceğini tarumar eden işler yapar, arada bir dans eder ve kimse de buna ses çıkarmazmış…

Günlerden bir gün Townç Sowyer…

***

“Bırak artık adamın peşini” diyenler de olacaktır lakin hiç kusura bakmasınlar… Kimsenin sesini çıkarmadığı yerlerde sadece bizim sesimizin çıkması üzerimize farz-ı ayn’dır.

İzmir’e tarihte görülmeyen zararları vereceksiniz sonra da sessizce gideceksiniz, öyle mi?

Yok öyle yağma!...

Ta en baştan söylemiştik; bu adam bizden biri değil diye… Hatta CHP’li bile değildi.  Hem de birkaç yerde bunu kendisi dahi ikrar etmişti.

Ama CHP’li arkadaşlar hep sesiz kaldı.

Neyse, biz Townç Sowyer’in Maceraları’na dönelim…

***  

Bu maceralardan biri  “Körfezde Yüzme Macerasıdır” da he mi de bu macera Oskarlık senaryolara ve oyunculuklara taş çıkarır cinstendir…

Göreve ilk geldiği yıl, seneye… Ondan sonraki yıl, yine seneye… Bir sonraki yıl da yine seneye diyerek bu maceraya değişik varyantlar ekleyip en sonunda da Güzelbahçe Sahillerinden denize girmiştir Townç Sowyer.

Yanındakiler “yahu Sayın Sowyer biz zaten Güzelbahçe’den denize giriyoruz. Hatta Mavi Bayraklı Plajlarımız bile var. Siz ne yapıyorsunuz?...Mümkünse sizi şöyle Alsancak, Konak, Bayraklı ve Karşıyaka sahillerinde bıcı bıcı yaptırsak” dediyse de, dinlememiş çimmeye devam etmiştir.

Eh onun da bobalı (vebali) CHP’li arkadaşların boynuna olsun…

***

Durun durun! Townç Sowyer’in hele bir “Çiğli Tramvayı Macerası” vardır ki ibretliktir… Göreve gelen her belediye başkanı bu macerayı ezbere bilmelidir…

Toplam maliyeti muhasipler tarafından hala tam olarak hesap edilemeyen ve günden güne de zarar üstüne zarar yazan bu macera da ibretlik bir rezalet hikâyesidir.

Rezalet dedim ya, arkadaşlar kızacak… Olsun ben yine de musırrım!

Çiğli AOSB gibi uluslar arası düzeydeki endüstriyel merkeze tın tın tramvay hattı döşemek nasıl bir akıldır bilmem ama bu aklın tutulması hususunda her türlü iddiaya girerim.

Dünyanın hiçbir yerinde tramvay hatları organize sanayi bölgelerinin içine girmez, çevresinden dolaşarak kapısında bırakır yolcularını…

O dünya tabii, burası Townç Sowyer’in Misisipi Eyaleti’nin bilmem ne kasabası! Her şey böyle ters, zararlı ve aykırı olacaktır!

Maalesef ve maatteessüf bu hata yapılırken şehrimizin önde gelen böyük böyük kuruluşları da buna ses çıkarmamış, milli hazinemiz heba olmasına göz yummuştur. Çiğli İAOSB ve Çiğli ATA Sanayi Siteleri içindeki tramvay hatları garabeti ve gereksizliği ortadadır.

Bu boşuna hat için kaç trafik lambası konmuştur İAOSB ve Ata Sanayi Sitesi içine biliyor musunuz? Bu lambalar sebebiyle sabah akşam nasıl araç konvoyları oluştuğunu?...

Ne kadar vaktin boşa gittiğini, boşa harcanan zaman dolayısıyla ne kadar akaryakıtın haybeye yandığını hiç hesap edebilir misiniz?

Edemezsiniz, etmezsiniz!

Çünkü işinize gelmez! Heba olan Türk Milleti’nin, Türk Devletinin ve İzmirlilerin parasıdır… Yetimindir, öksüzündür, hizmet bekleyen geleceğimizindir! Sizin değildir çünkü!

Hareket düdüğünün çaldığı ilk dakikadan itibaren BOM BOŞ GİDEN TRAMVAY KATARLARI nelerimizi alıp gidiyor acaba…

Neyse biz maceramıza dönelim… Townç Sovyer bu işe o kadar gönül vermiş ki bir de Türkü yakmışmış, sabah akşam çığırmaktaymış…

“Kara tramvay gidiyor belki hiç gelmez

AOSB’de salınır derdimi bilmez”

***

Her gün video ve fotoğraf atıyor arkadaşlar…

Bomboş ilerliyor İAOSB ve Ata Sanayi içinde Townç Sowyer’in israf macerası… İsraf her lahza devam ediyor, ediyor ama kimseden de hala ses çıkmıyor!

Günde kaç sefer boşa gidiyor… Kaç personelin maaşı zararla ödeniyor!

Ne kadar ton demir toprağa gömüldü, ne kadar zaman boşa harcandı ve harcanıyor, hiç düşünülmüyor.

Hala sinek avlayarak ilerliyor tramvay…

Milli servetim vay!

Güzel İzmir’im vay!

***

Yazık bir maceraperest yüzünden yılları heba oldu İzmir’in… Yerine gelen dahi yıllarca telefi edemeyecek bu zararları…

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yanlış bilgiler 5 Ekim 2024 Cumartesi 16:50

sayın yazar . Her türlü tunç soyer eleştirinize katılırım. herkesin katılırım lakin kendisi bana göre izmir büyük şehir belediyesi tarihinin en kötü belediye başkanlarından biridir. Ancak bazı düzeltmeler yapmak gerek . Çiğli tramvay hattı Aziz kocaoğlu zamanında oluşturulmuştur. Yapımı ise tunç soyere ihale olmuştur. zaten kendi döneminde neredeyse tüm projeler Aziz kocaoğlu döneminden kalmadır. Tramvay'ın bazı hatları eleştirilebilir. alsancaktan geçerken trafiği bölmesi eleştirilebilir ancak çiğli tramvayı İAOSB ve ATA SANAYİ için garabet demek tam bir vizyonsuzluk örneğidir. Z kuşağı dilinde ise "boş yapmak" demektir. Vagonların boş olduğunu iddia etmek ise ne desem bilemedim. bence hiç bir şekilde bu hattı kullanmamışsınız yada kasıtlı yazıyorsunuz. lakin iş çıkış saatlerinde bırak boş olmasını İnsanların doluluktan binemediği oluyor sayın yazar. millet ek vagon talep ediyor siz boş diyorsunuz? milletin alıyla dalga geçmeyin . Bunun dışındaki eleştirilerinizi haklı buluyorum . saygılar.

Yorumu oyla      1      1  
Demlenmiş MEHAPE 5 Ekim 2024 Cumartesi 15:26

Çiğli Tramvay Hattı Tunç Soyer'den önce planlanmış bir hat. Planı yapan da Soyer değil. Tramvay öncesi trafik olmuyor muydu? Alsancak Bölgesi, tramvay öncesi de aynıydı. Değil miydi? Organize sanayi var ama içinde tren hattı yok, denizin dibinde ama deniz bağlantısı yok. Tramvaydan önce bu saçmalığı mı eleştirsek yoksa dağ başına yapılan şehir hastanesini mi? Tabiki de bunları eleştiremezsiniz. Kocaeli olunca tramvay hattının test sürüşüne il başkanınız katılır, burada olunca tın tın giden olur. Ankara-İstanbul hızlı olmayan hızlı tren hattı nereden geçiyor? Yıllar önce Kocaeli'nde, sanayi bölgesinde nasıl bir kaza olmuştu?

Yorumu oyla      2      2  
VfV 5 Ekim 2024 Cumartesi 15:24

Yıllarca her seçim öncesi Chp'yi Hdp-Dem Parti ile ilişkilendiren,terörist diyen, ancak devran dönüp onlara muhtaç olduğu için Dem Parti ile el sıkışan,ardından "Türkiye partisi olduğumuzu böylece gösterdik" diyen ve Kaf Dağının üstünde yaşayan Döwleth Boahcjeli isimli zatı muhteremin masalını ne zaman yazacaksın?

Yorumu oyla      2      2  
Lombak 5 Ekim 2024 Cumartesi 14:59

Bence Ata Sanayi içinde giden hat yük taşımacılığında kullanılmalı ve demiryollarına entegre edilmeli. Bu kadar haltı yedikten sonra ancak böyle işe yarar bi şeye çevrilebilir. Ne demişler? Ne tramvay ne de İzban. En güzeli tabanvay.

Yorumu oyla      1      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva