Tayfun MARO
Şeriat düşmanlığı…
5 Şubat 2024 Pazartesi

Şeriat isteyenlere karşı çıkanların şeriat düşmanı olduğunu söyleyen Erdoğan, ne yapmak istiyor olabilir?

Kanımca, parti tabanını konsolide etmek derdinde… Tarikatlar, cemaatler bu aralar pek huzursuz.

Türk ve Müslüman kimliğinin aynılığından hareketle, Türk olmanın Müslüman olmayı gerektirdiğini işaret eden Erdoğan, sözü şuraya getiriyor; Türk demek Müslüman demektir. Müslüman olduğuna göre de şeriat düşmanı olamaz...

Her dinin olduğu gibi İslam dininin de şeriatı var. Muhafazakârlar, İslamcılar kendi aralarında bu meseleyi tartışıyorlar.

Özgür Özel çıkıp elini kolunu sallaya sallaya yüksek sesler çıkarmak suretiyle gereken açıklamayı yaptı. Ne dediği çok anlaşılmadı… Galiba, Erdoğan’ın şeriata dair sözlerine cevap verdi. Şeriat gelince hırsızların elinin, yalancıların dilininkesileceğini söyledi.İnsanın, “e, gelsin o zaman” diyesi geliyor…

Müslüman değilsen Türk de sayılmazsın… Bu saçma iddia tarihsel ve bilimsel bağlamından koparılarak durduk yere ortaya atılmış değil. Kafakol denemesi.Türklerin Arap alerjisi Osmanlı döneminde de sorun oluyordu.

Din siyasallaşarak devlet yönetmenin aracına dönüştüğünde ortaya çıkan şeriat sorunu ile ritüellere dayalı inancını yaşayan mütedeyyinlerin durumunu birbirine karıştırmamak lazım. Şeriat, dini siyasallaştıranların meselesidir.

Yanı sıra, deizmin islamcı çevrelerde gençler arasında yaygınlaşması ayrıca din adamlarını endişelendirmektedir. Eğitim sistemini islamlaştırma çabaları da onları kurtarmayacak. Altında kalacaklar.

Hal böyle iken, “Elhamdülillah Müslümanım, Kur’an-ı Kerim kitabımdır.” diyen her kişi bilmeli ki o kitapta yazılanlar bağlayıcıdır. İslam şeriatı orada yazıyor.

Sonuç olarak, CHP’lilerin Erdoğan’ın konuşması üzerine “laiklik elden gidiyor”diye dövünmeğe başlaması anlamlı değil. Bırakın kendi aralarında hesaplaşsınlar.

 

 

 

 

 

 

 

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O köy devlete kafa tutamaz!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Çeşme Projesi’ni kim sabote etti?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva