Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
23 Eylül 2024 Pazartesi

Geçenlerde, Etimesgut Belediye Meclis toplantısındaki tartışmalardan bir bölüm izledim. Youtube’ta bu videoyu paylaşan kişi, “Erdal Beşikçioğlu skandalı böyle ifşa etti” başlığını kullanıyordu. Merakla izledim.

Gerçekten de, bir soru ve eleştiriye yanıt verirken, Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, MHP’li eski belediye başkanının belediyeye yakını ve akrabası olan çok sayıda kişiyi kadrolara yerleştirdiğini söylüyordu.

İyi de yapıyor. Ancak neye karşılık bunları söylediği de önemli.

Uzun yıllardır AKP ve MHP’li belediyelerde yoğun bir nepotizim yaşandığı, belediyelerdeki göreve alımlarda ve ihalelerde eş dost kayırmacılığının öne çıktığı biliniyor. Son seçimden sonra CHP’ye geçen belediye yönetimlerinde de benzer olaylar medyaya konu olunca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, Ekrem İmamoğlu, “Olmaz öyle şey, belediye eş dost kurumu değil, akrabanızın liyakati varsa, gitsin onu başka yerde göstersin” diye tepki göstermişti.

Esenyurt Belediye Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlarının belediye yönetimlerinde yeğen, baldız ve kayınbirader gibi yakınlarını atayınca, bu tartışma gündeme gelmişti.

İmamoğlu’ndan sonra CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de bazı kayırmacı atamalara tepkisi olunca, söz konusu belediye başkanları bazı yakınlarını görevden almasına rağmen bir kısmını görevde tutmakta ısrar ettiler.

Örnekler bunlarla sınırlı değil tabii ki, o kadar çok ki, bunlar sadece medyaya yansıyanlar.

Gelelim tiyatrocu ve sinemacı Başkan Erdal Beşikçioğlu’nun tavrına. Sözünü ettiğim videolarda Beşikçioğlu’na yöneltilen eleştirilerden biri, başkan yardımcısını eşini özel kalem müdürü olarak ataması. İkincisi ise, arkadaşının ajansına 12.5 milyon TL’lik ihale vermesi. Bir de yeğen danışman var tabi.

Bu üç olay da eleştiriyi hak ediyor. Eleştiren kim olursa olsun.

Beşikçioğlu bu eleştirilere adeta koltukta oynamaya devam ederek şöyle karşılık veriyor: “Evet Başkan Yardımcısının eşini Özel Kalem Müdürü olarak atadım. Şu şu diplomaları var ve iş deneyimi var” deyip, liyakatli bir atama yaptığını iddia ediyor. Liyakatin sadece diploma olmadığını ya bilmiyor ya da böyle geçiştirmek istiyor eleştiriyi.

Ayrıca bu eleştirinin diğer önemli bir eki vardı. Eleştiren meclis üyesi, söz konusu Özel Kalem Müdürünün epeyce bir süredir makamında görülmediğini de söyleyince, “Sana ne ben izin verdim” türünden karşılık veriyor. Sanırım atanan kişi İstanbul’da yaşıyormuş.

Arkadaşının ajansına verdiği 12.5 milyon TL’lik ihaleyi ise, arkadaşına verdiği için değil, 19 Mayıs törenleri için harcama yaptığını hatırlatarak haklılık kazandırmak istiyor.

Daha önceki dönem MHP’li belediye başkanının çok sayıda akrabasını işe aldığını böyle bir eleştiri karşısında değil de keşke göreve geldiğinde kamuoyu ile paylaşsaydı. Ayrıca böyle bir eleştiriye doğru ya da yanlış diye karşılık verilir, yoksa siz daha çok yaptınız diye değil.

Erdal Beşikçioğlu’nu pek tanımam. Belli ki, popüler bir tiyatro ve sinema sanatçısı. Yoksa ne diye başkan adayı yapsınlar ki. İyi oyuncu mudur bilmem ama Meclis Kürsüsü’ndeki oyunculuğu hiç beğenmedim doğrusu.

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Toplumsal eşitlik ve adalet - “ CHP 1.ci parti “ 23 Eylül 2024 Pazartesi 11:49

“ Kırsalda oturan vatandaşlarla şehir merkezinde oturan vatandaşlar arasında kira , harcama gibi farklılıklar var. Biz bunu adil bir şekilde uyguladığımızı düşünüyoruz .” 2016 Mart - İzmir merkez ilçelerindeki metro , otobüs , vapur ve tramvaylarda 90 dakika ücretsiz aktarma hakkı var. İzmir çevre ilçe otobüslerinde bir kaç hat hariç 90 dakika aktarma hakkı yok . Merkez ilçelere 90 dakika aktarma hakkı 22 Temmuz 2024 ‘. de geri geldi . Çevre ilçe otobüslerinde de uygulanan ancak 10.02.2016 tarihinde İzmir BB Meclisince iptal edilen 90 dakika aktarma hakkı , bir kaç hat hariç geri gelmedi . 2016 Şubat ayında iptal edilen 90 dakika zaman aşımına mı uğradı da geri gelmedi . Reklam panolarına “. İZMİRLİLER İSTEDİ 90 DAKİKA GERİ GELDİ” —-“Fırsat eşitsizliğinin vardır bir çaresi .Cumhuriyet Halk Partisi .” afişleri astırılmış . Astırılan afişlerle , CHP’li İzmir BB’nin toplu taşımadaki uygulaması ( merkez ilçelere 90 dakika ücretsiz aktarma hakkı var. Çevre ilçe otobüslerinde aktarma hakkı yok ) birbiriyle uyuşuyor mu . “ Biz bunu adil bir şekilde uyguladığımızı düşünüyoruz “ Düşünmeye devam . Değişim dedikleri böyle uygulamalara devam etmekle oluyor herhalde .

Yorumu oyla      0      1  
barış koç 23 Eylül 2024 Pazartesi 09:23

uzağa gitmenize gerek yok. özgür özelin dışarından liseyi bitirmiş ambulans şoförü yeğeni şu anda nerede? konak belediye başkanının özel kalem md...

Yorumu oyla      0      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (4) Önce bakkallar azaldı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siyasi yasak gelirse ne olacak?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Horus'un Gözü
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva