Tayfun MARO
İsyan az gelir
27 Haziran 2023 Salı

Yurttaşlık hukuku çökeli hayli zaman oluyor. Nicedir, neo liberal dönemde, hibe ve sadaka ekonomisiyleyönetilen toplumun mensupları olarak durumu hazmetmekle meşgulüz.

Asgari ücret ne kadar olacak? (11.402,00 TL oldu.) Bayram ikramiyesi artacak mı? (Artmadı.) Maaşlar ne olacak? (En düşük maaş 22 bin lira.)Emekliler beklemede. Çalışanı, emeklisi hepsi de önüne koyulacak “bir kap para” bekliyor.

Devlet ile yurttaş arasındaki “toplum sözleşmesi” fiilen ortadan kalktığından beri efendilerin eline bakar hale gelen günümüz insanı, oylarıyla tepesine diktiği efendilere, “kuluna bir sadaka” der gibi bakıyor.

Hal böyle iken, insanlık onurunu dilinden düşürmeyenlerin, insanın bu onursuz durumunu umursadıkları söylenemez.

Bütün insanların onur ve haklar bakımından eşit olması gerekirken, Habil ile Kabil’den farkları yok ise, akıl ve vicdan yoksunluğunu düşünmek gerekir.

Yeryüzündeki her canlının barınma ve beslenme hakkı kendiliğinden vardır, icazet söz konusu bile olamaz. Ancak, efendilerimiz ve yönetici zümreleri, bu haklara çökerek insanlığı toplumsal alanda hizaya sokuyorlar. Barınmak ve beslenmek için el açıyoruz. “Çalıştırılmaya” razıydık, o da kısıtlandı.

İnsanın değeri nedir? İnsanlık onuru ayaklar altındayken bu soruyu sormak oldukça netameli. Netameli, çünkü insan piyasaya düştü düşeli değeri paraya tekabül etmiş durumda.

Efendilerimiz, biz sıradan insanlara, “Kaç paralık adam!” olduğumuzu her vesileyle hatırlatıyor. Bankalar, maaş bordroları, emekli sandığı, sendikalar, STÖvs. aracılığıyla durmadan sürdürülebilir ahmaklığımız güncelleniyor.

Acı gerçek; İnsan insan olalı bu denli aşağılanmadı.

Yeni bir çağın şafağında, efendiler ile köleler arasında çığırından çıkan ilişkiler isyan ateşiyle ısınıyor.Evet, isyan!... Ama efendiler az para verdiği için değil, parayla insanlığı hizaya sokmaya kalkıştıkları için.

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
“ Onların kirası ucuz “ muş 28 Haziran 2023 Çarşamba 15:35

İzmir BB’si kamu hizmeti olan toplu ulaşımda ; İzmir merkez ilçeler , İzmir kırsal ilçeler ayrımcılığı yapıyor . İzmir merkez ilçelerinde belediyenin tüm kaynakları kullanılarak belediyeye ait metro, otobüs , vapur ve tramvaylarda 120 dk. aktarma haklı ulaşım hizmeti verilirken , İzmir çevre ilçe belediye otobüslerinde aktarma hakkı yok . ÇÖZÜM : İzmir kırsal ilçe otobüslerinde de ; 136 km. lik İZBAN hattındaki tarife ve ücretlendirmelerin ( BEDAVA DEĞİL ) uygulanması . “ Hak, hukuk , adalet “ sloganı atmakla , attırmakla oluyor mu ? İcraat nerede ?

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' işareti Avrupa'ya neden dert oldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kültürel İslam, Siyasal İslam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva