Nedim ATİLLA
Fikri Hür, İrfanı Hür, Vicdanı Hür…
6 Kasım 2023 Pazartesi

Görkemli gece UR 2440 Bölge Dönem Guvernörümüz Ayda Özeren’in Büyük Atatürk ile yaptığı olası bir söyleşi ile başladı. Ayda “Peki, sizi en çok korkutan hangi savaştı?” diye sordu Gazi’ye…

Cevap net: “En büyük savaş cahilliğe karşı yapılan savaştır. Eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse bilimi seçin… Biz cahil dediğimizde mektepte okumamışları kastetmiyoruz. Kastettiğimiz ilim ve hakikati bilmektir. Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi, hiç okuma bilmeyenlerden hakikati gören gerçek âlimler çıkabilir.

Ayda Guvernör yeniden sordu: “Cehaletle mücadele için ne yapalım?

Gazi’den karşılık: “Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, şerefli yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder. Gençliği yetiştiriniz. Onlara ilim ve irfanın müspet fikirlerini veriniz. Geleceğin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız. Gelecek gençlerin, gençler ise öğretmenlerin eseridir.”

***

Bu konuşma Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Göztepe, Mavişehir ve Buca Rotary Kulüpleri tarafından Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen gecenin başındaydı.Mastero İbrahim Yazıcı’nın yönettiği Olten Filarmoni, harika şarkı ve türkülerle Serenad Bağcan… Rotaryenler ülkenin her yerinde olduğu gibi gecen cumartesi gecesi Saygun’da da büyük bir coşku ile Cumhuriyeti kutladı.

Kültür Sanat Komitesi Başkanı Fatma Olten, Göztepe, Mavişehir ve Buca Rotary kulüp başkanlarının konser broşürüne yazdığı şu nota dikkat isterim: “Fikri Hür, İrfanı Hür, Vicdanı Hür” Rotaryenler olarak düzenlediğimiz bu coşkulu gecede, zarafetin kaynağı olan sanat ile buluşuyoruz… Bu konserden elde edilen bağış gelirleri, bir yandan 1000 Kız Öğrenci Burs fonumuzu desteklerken, diğer yandan Üniversite Öğrencilerimiz ve Toplum Birlikleri Öğretmenlerimiz ile birlikte bu muhteşem kutlamayı paylaşma olanağı sağladı. Destekçilerimize gönül dolusu teşekkürlerimizle… Cumhuriyetimizin sevgi dolu aydınlık yarınlarında nice yıldönümlerini nesiller boyu hep birlikte kutlamak dileğiyle”

Serenad Bağcanonlarca şarkıya birlikte imza attıklarıFazıl Say’ın bestesini söyledi ilk kez:Nazım Hikmet’in “Memleketim” şiirinden. Sonra Bağcan Ailesinden geldi şarkılar peş peşe… Pamuk İpliği (Serter Bağcan) Bülbül (Savaş Bağcan) Al Yüreğim Sende Kalsın (Savaş Bağcan)  Hasreti Uykularda (Ahmed Arif şiirine Fazıl Say bestesi). İlk bölümün son eseri yine Selda Bağcan imzası taşıyordu.

İkinci bölüm Çağdaş Türk Müziğinin yüz akı eserlerinden biri olan Ulvi Cemal Erkin’den “Köçekçe” ile başladı. Sonra da Anadolu’dan Rumeli’den türküler: Ayletme Beni (Azerbaycan) Mağusa Limanı (Kıbrıs) Babuba (Trakya) Ayrılık (Azerbaycan) Batum (Karadeniz) İp Attım Ucu Kaldı (Ankara)…

Bu eserlerde değerli kardeşim Kanuni Erol Gönüldaş ve bağlamada (tar)Burak Gülcan’ın da haklarını teslim edelim…

Vee sahneye iki güler yüzlü çocuk çıktı: Ela Alparslan ile Arhan Kaya…Geleceğe dair umudumuzun simgesi oldular sahnede bu güzel çocuklar… Şef Süreyya Okşan Polattarafından hazırlanan Olten Yetişkinler Korosu eşliğinde “Binler yaşa cumhuriyet” isimli Söz ve Müziği İlhan Çınar’a ait marşı dinledik. Sonra da unutulmaz marşlarımız geldi: Vatan Marşı, 10. Yıl Marşı…. Ve finalde İzmir Marşı….

Gece unutulmazlar arasında yerini çoktan aldı bile… Emek veren herkese teşekkürler…

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ayda Özeren 7 Kasım 2023 Salı 09:13

Bu coğrafyada emeklerin karşılığını görmek kadar, takdir edilmek çabaların görünür kılmasını sağlamak da müthiş. Teşekkürler sevgili Nedim Atilla çabaların ve çalışmaların bilinir kılmasına destek olduğun için

Yorumu oyla      2      3  
Hakan 6 Kasım 2023 Pazartesi 14:01

Çok anlamlı dokunaklı bir gece olmuş, tebrikler. Umutların yeşermesinde emeği geçen herkese saygılar.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva